Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben RP alanında yazdım bu kısmı ama başkalarının başka planları var ise onlara da uyarım.

Paraları neden dedin abi. Hani senin gözünden kaçmadı ama diğerlerinin kaçmıştı.

Neyse o zaman. Telsizlerin parasını çıkarttıktan sonra geri kalan parayı 4'e böleriz. adam başı 120 dolar kalıyor sanırım. İyi para yani. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

"Ben de yazdım; Jemie'yi (o ırkçı lakabı kullanmamayı tercih ediyorum) normal buluşturup, gelen toptancıyı gizlice takip edelim demiştim; hatta köpek de iz sürebilir gözden kaçırırsak toptancıyı. Olay çıkarsa da toptancıları yakalayıp imalathaneye götürmeleri için "ikna" ederiz.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Devrimk benim hpm iyileşecek kadar zaman geçtimi? 64'tü en son sanırım.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tedavi:
İlkyardım-Tedavi özelliğinizi ilkyardım çantanızla beraber kullanarak kendinizin ya da arkadaşınızın durumunu düzeltebilirsiniz. Bu işlem için gereken süre bir dakikadır. Alınan yara+50 aynı zamanda sizin zorluk derecenizdir. Başarılı olduğunuz zaman yaralının iyileşme sürecini en üst seviyeye çıkartırsınız. (10 Hp için 1 saat.) Yaralı biri tedavi edilmezse her dakikada 5 hp kaybeder.

Bu imkansız gibi bir şey. Yaralı biri zaten 50 HP altında demek oluyor. Yani

50 HP kalmış için100
20 HP kalmış için 130
10 HP kalmış için 140

Zorluk seviyeleri. Her seviyemiz için 5 puan aldığımızı düşünecek olursak ve zeka orta derece (11) der isek, bu durumda 10 HPsi kalmış birini tedavi etmek için 14. seviye ve ilk yardımı tavan yapmış birinin dahi ancak 91'e ulaşacağından başarı şansı sadece %50. İlk yardım ile 10 HP altına düşen kimsenin yarasını iyileştiremeyiz.

50 Hp altına düşmüş olsa, dahi 5. seviye bir grupta +20 ilk yardım çantası yukarıdaki gibi bir karakterin başarı şansı 20+11+35= %66. Yani 5 HP kaybederek bu adamın ölme şansı çök yüksek.

CLİCK'sinki gibi bir super mutant için konuşmuyorum bile. 200 HPsi olan bu azman 50'ye düşerse denememe bile gerek kalmaz. Varsın ölsün deriz artık. :roll:

İlk yardım ile

- Kullanılan Stimpaclerin etkinliği artırılabilir. (Her 4 puan için +1 HP)
- Stimpack etkisi yaratılabilir. (1d100+ilk yardım. Her 4 puan için 1 HP, ilkyardım yeteneği karakter seviyesinin üstünde olanlar 100 atmış sayılır.)
- Yukarıdakiler kullanıldığında eğer kişi 50 HP üstüne çııyorsa yaralı olma halide giderilir.
- Bir müptelanın acısı dindirilebilir. (Günde bir müptelalıktan kurtulmak; her 10 puan için %1)
- Kişilerin iyileşmeleri hızlandırılabilir. (10 HP her saat)
- Hasarlar artırılabilir. (Eğer 25 zeka, gul ve isminiz Albert'sa her 1 puan için +100 hasar)
...

Gibi daha basit bir işlem kullanılsa daha iyi olmaz mı?

Ölümsüzlüğü engellemek ve dengelemek için de herkese ancak saatte bir ilk yardım uygulaması yapılabilir diye bir sınır koyulur. Karakterlerin 10 ve altına HPlerinin düşmesi durumunda 1 kere daha deneme yapılabilir denir birde.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Devler ve Hp'si çok olanlar biraz stimpaka mahkum olacaklar o kadar olsun artık. Onlarda iyileşme süreci hızlı (Regeneration). İyileşme süreçleri normalden bir kademe daha iyi yani 20 hp'nin altına düşmedikleri sürece (50 HP'den sonrası için her 10 Hp için 1 saat. ) kuralı uygulanır.

Durum hiçte senin dediğin gibi vahim değil:

Senin ilkyardım puanın +30, kaliteli ilk yardım çantası alsan +30, biri sana yardım ederse +20 etti 80, baskı altında olmadığını varsayarsak zar atmak yerine 50 kullanabilirsin Sonuç:130
Daha ikinci seviyesiniz, komaya girmiş adamı iyileştirememen de gayet normal.

Cliks senin Hp'iyileşti, yukarıda da yazdığıma bakarsan kafayı vurup yatarsan 13-14 saat sonra iyileşmiş olarak kalkıyorsun.

Aslında Dean yaralıydı o da Stimpak kullanacağını yazmış ben iptal etmiştim, o da sonradan stimpak kullanmış olsun.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk: Bu adam 4. bölmeye girerken neden biz dışarıdan dürbün ya da benzeri bir şey ile izlemedik ki? Hep beraber orada durmamızın anlamı neydi? :(

Evet aslında doğru. En iyisinden bir ilk yardım alsam ve yardım da alsa o zaman...

şimdi bu yardım meselesini anlayamadım. Bana kim yardım ederse etsin +20'mi alıyorum ben bildiğim bir özelliğimeç Yani sadık yardımcı aslında gereksiz bir marifet mi? :roll:
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bir de kuyruğum çıksa tam maymun olacağım :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yardım olayına bir DC belirlemek lazım henüz onu yapmadım. şu an bitkin var +20 veriyor ayrıca biri yardım da ederse +40 olur.
Devrimk: Bu adam 4. bölmeye girerken neden biz dışarıdan dürbün ya da benzeri bir şey ile izlemedik ki? Hep beraber orada durmamızın anlamı neydi?
Kiliselerin bildiğiniz gibi dört bir yanı pencereyle dolu değil. Ã?te yandan planınız nedir diye sorduğumda kimse ayrıntılı bilgi vermedi.
Ã?rnek olarak şöyle şeyler bekledim:
1- Jamie'nin yerine buluşmaya ben gidiyorum,
2- Ã?nceden dua etmeye gider gibi yapıp kilisenin içinde Jamie'nin gelmesini bekliyorum,
3- Senin dediğin gibi önceden günah çıkartma odalarının yerini dışarıdan görebileceğim yer var mı diye bakıyorum.
vs. vs.

Eğer siz plan yapmazsanız ben size göre ortalama bir plan yaparak devam ediyorum. Yani "Jamie'nin kolundan tutup kiliseden girmeye çalıştınız" gibi bir saçmalık yapmamaya çalışıyorum.

Bu oyun biraz farklı, oyuncularda halen D&D'den kalma alışkanlıklar da farkediyorum. O mantıktan kurtulup oyuna yoğunlaşınca bu tip sorunlar da kalmayacak ileride.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bundan sonra yarını beklerç Yarınki teslimatta Karaböceğin odaya girmesini düşünmektedir. O gelirse asıl adam da ortaya çıkacaktır. Miktar olarakta 700 adet isteyecektir. Bu mebla karşısında kendisini asıl kararları alan adama götüreceklerini düşünüyordur.
Doğru aslında. Burada belirtmemişim nasıl gireceğimi.
O gelirse asıl adam da ortaya çıkacaktır.
Sözünden benim ortaya çıkan adamı görebielceğim bir yer arayacağımı anlayacağını düşünmüştün. Tabii dua etmektense dürbünlüyü önce düşündüğümden diğer türlü bir plan yapmadım. Dürbün ile bakacağım dediğimde "dürbünle görülecek yer yok" demenden içeriye girsem de beni sorgulayacak silahımı çıkarttırıp sonra kaçıracak birisi olmasından korktum.

Aslında hata bende dediğin gibi. Başında bu gibi planları "O beni anlar" demektense tam olarak yazmaya çalışmak gerek. Bundan sonra daha ayrıntılı yazacağım. Ama oyunda olmasa da sohbet kısmında fikirlerini benimle paylaşan arkadaşlar olur ise sürekli "ben oynuyorum diğerleri sadece benim egomun yönlendirdiği şekilde karakterlerini oynuyorlar ve sıkılıyorlar" duygusundan uzaklaşmış olurum. Planları hep ben yaparsam bu sefer diğer arkadaşlar da sırf beni kırmamak için başka bir şey demiyorlar, üstüne bir şey aklemiyorlar gibi hissediyorum. Albert'ın zeka 25 zaten. Benim zeka ise normal hatta altında seyrediyor. Sizin yardımlarınız gerek bana. :(
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

"Benim asıl aklıma güzel bir fikir geldi; kilisenin orada buluşalım!... Tamam."
Neymiş planın merak ettim şimdi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:
"Benim asıl aklıma güzel bir fikir geldi; kilisenin orada buluşalım!... Tamam."
Neymiş planın merak ettim şimdi.
şimdi yazayım da diğerleri okumasın, sadece sen oku Devrimk :mrgreen:

Code: Select all

Kilisenin oraya gidince "köpeğe kabinleri koklatalım, izini takip ederiz" diyeceğim.
Yok benim maksadım herifçioğlu kaçsın diye zaman kazandırmak, doğmamış çocuğuna acıdım adamın 
.[/b]
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer bence:

Code: Select all

Söyle normal şekilde arkadaşlarına herkes rengini belli etsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Kendimi mafya filmlerindeki hani bazı karakterler olur ya onlara benzettim. Hiç de sevmem öyle bir pozisyona girmeyi... :mrgreen: Devrimk o dediğini belki yaparım ama söze dökmeden bu çok zeki (hepsi olmasa da çoğu :-P ) arkadaşlarımın durumu anlayacağını tahmin ediyorum. Ã?te yandan çok açık tavır koyarsam da başım gereksiz yere belaya girecek diye endişelerim var. Benim içim rahat, elimden geleni yaptım bence; adamı buluruz bulamayız artık zaman gösterir ve bulsak da bulmasak da ben elimden geleni yapmış olmanın rahatlığını yaşayacağım. :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Devrimk benim kaç melek puanım var bu arada?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Albert senin resmi gördüm güncellemişsin; resmen zombi resmi yahu! O tiple diplomasiye -50 filan ceza alman lazım. :-P

..............

Billy Co sana da bir resim buldum bak aşağıda Süper Mutant official :-P

Image

.
Post Reply