Tanrıların ölümlülüğü

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
blackdagger
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by blackdagger »

Evet malesef bazen yanlış anlaşılabiliyoruz.
let gods smiles upon you.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

How do you kill a God?
You find another God who whats to...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

veyada mangal gibi yüreğin, egosu 50 lere varan bir efsane silahın, yeterince azmin, bu işe adayacak 100 lerce senen ve de kudretli büyülere erişebilecek kadar bilgin varsa(ki bunlar bende var) bir tanrı kesmeyi kendin de deneyebilirsin :twisted: benden önce deneyip başarılıö olanlar var ve bende olacağım. cyric bu fikri bizden önce gerçekleştirdi ve bu konuda bize yol gösterdi. sağolasın cyric kemiklerinde kudret daha hızlı aksın.. :twisted: :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Cyric i hatırlatmayın.. Aslında o tanrıyı kesen bendim.. Yaptığımı düşünüyorum da sonra onun bana yaptıklarını.... Böyle bir hatayı bir daha yapmam...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Bize anlatsana Mask sana neler yaptı.Neden bole bir hataya basvurdun?
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

hataya başvurmak ne demek kaelthas?
anladığım kadarı ile bu bir övgü.
yani sen asla hata yapmazsın ve bazen hata yapmış gibi görünürsün mü demek istiyorsun?
eğer öyleyse biraz daha direk söyle. değilse lütfen anlatım güzelliğine dikkat edelim bir de meali için mesaj yazmayalım. bu arada ben de merak ettim ne olduğunu. duymak isterim.
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ya sitedekilere cyric'in çok güçlendiğinden deil tablets of fate ao ya teslim ederken orada bulunduğu içinn tanrılığa yükseldiğini söylemekten dilimnde tüy bitti
yeminer abi allah rızası için şu serinin tüm kitaplarını okumadan fr tanrıları hakkında yorum yapma abicim...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Bu sadece başlangıçtı norcitur.. Cyricin kitabını duymuşsunuzdur.. Okuyanı Cyricin evrenin tek büyük gücü olduğuna inandıran kitap ki Cyric de bu kitabı okumuştur ve kendini öyle sanmaktadır.. Ben de kitabı okudum ancak gücümüz ciddi bir bölümünü feda ederek bu kadaerden kurtulabildim... Ve bunun dışında Cyric gücümün bir kısmını yalanlar üzerindeki etkimi çaldı... Aramızdaki mücadele epey bir zamandır devam ediyor ve biraz olsun denge sağlayabildim son birkeç yüzyıldır... Kaybettiğim gücümü bir gün geri alacağıma inanıyorum....
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

söylediklerinde haklısın ama benim demek istediğim şey sitede bazı arkadaşalrın sandığı şekilde güçlenerek (lvl atlayark), yani kasarak, tanrılığa erişilemeyeceği...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

haklı olabilirsin abi ama bendeki kitapta godhood a geldiğinden tanrı olmuştur diyor. bu konuyu geçsek bile b,irçok tanrı var yeni ve eski. merak ediyorum abi bunlar tanrı olduğunda da mı karmaşalar zamanı yaşanıyordu? cevap =hayır .
peki onlar nasıl tanrı oldu ab,i. ejderha mızrağında ki ejderha demiştim. peki o nedir abi. raistline ne diyeceksin.
güç amacın, k
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hah Raistlin'le kendini kıyaslayacak kadar kendine güveniyorsan ve bunu açık açık herkese söylüyorsan o zaman çabaların boşa vazgeç derim...
Raistlin'in bir adı vardı hani takma adı... "sinsi"
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Matteo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Matteo »

Öncelikle FR tanrıları bildiğimiz tanrılardan değildir. Soyutluğun ötesinde Abeir-Toril'e gerek rauhbanları aracalığıyla gerekse altarları sayesinde müdahale eden ve etkileri gözlenen tanrılardır.Bunun dünyamızdaki tarihsel kökenleride bildiğiniz gibi Grek, Mısır vs mitolojilerindendir.
Cyric tanrı katına yükseldikten sonrada dewam eder öykü. Prince of Lies'da Mask'ın ihaneti gerçekleşir. Zenthil Keep'te Rinda adlı bir katibe (taş gibidir :)) Bilgi Tanrısı Oghma sayesinde Cyric'ten gizli olarak (bir tanrının görmesini sadce daha güçlü bir tanrı engeller) Cyric'in kitabını yani Cyrinishad'i değiştirir ve Cyric'in gerçek yaşam öyküsünü yazar. Eski Bane ruhbanı güçlü Fzoul zorla Cyric'in kitabını kitleye okuyacaktır. Ancak elinde Cyirnishad değil, gerçek yaşamı vardır ve etki tam teresini gösterir. İnananları azaldığından ve Mask'ın ihanetinin yüzünde güçsüzleşir. Bu arada bir oyun düzenlemektedir Cyric. Buz devlerini ve beyaz ejderleri şehre sürer ve kendiside onları kurtarıp kudretine inandıracaktı. Ancak bunlar olmadı. Zenthil Keep harabeye döner.
Bu arada Kelemvor'u da yakalamaya çalışır ama GeceYılan'ı onu Ölülerin Diyarında saklar.İyice güçsüzlenen Cyric ölülerin efendisi sıfatını ve tabletini yitirir.Kelemvor ölülerin tanrısı olur fln.Hikaye böyledir
Matteo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Matteo »

FR tanrıları ayrıca sadece Faerun tanrılarından oluşmaz. Mulhorand tanrıları vardır. OSiris, İsis, Horus-Re vs gibi.Unther'de zalim Gilgeam vardır. Bunlar ölmüşlerdir yeniden dirilmiştir. Tanrılardan güçlü ölümlüler bile olmuştur. Netheril'in yıkımına neden olan Karsus'u herkes bilir. Onun dışında Mulhorand ve o ırk yani Mulan insanları yokken Imaskar imparatorluğu vardır. Bir dünyaya boyut açarlar ve Mulan insanlarını köle yaparlar. Büyük bir lakkan oluşturarak Mulan ların gördüğü eziyeti dualarıyla tanrılarına iletmelerini engellerler. Ki bi delik açılır ve Mulan tanrıları Imaskari büyücüleriyle savaşırlar, bir kaç tanrı kesilir fln.
Uzun lafın kısası FR'da tanrılar somuttur. Onları çok güçlü öldürülebilir varlıklar olarak düşünmek gerekir.
Ben şahsen FR'da evil Necromancer (Meftalim) seçmeye bayılırdım ama bu sitedeki evil meraklılarından sonra midem bulandı..
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

miden bulandıysa burdan çık tuvalete git.. neyse

ama tanrılar konusunda haklısın . ben aralarından en çok Horus_Re yi severim.. evillardan midenin bulanmasına da gerek yok ayyrıca evil la evil arasında fark vardır. onlardan daha ii olduğunu düşünüyosan bunun zaten seni rahatsız etmemesi lazım....ayrıca kötülük bence insanın doğasında olanbirşey....
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Raistlin wrote:Hah Raistlin'le kendini kıyaslayacak kadar kendine güveniyorsan ve bunu açık açık herkese söylüyorsan o zaman çabaların boşa vazgeç derim...
Raistlin'in bir adı vardı hani takma adı... "sinsi"
Gercekten boyle bır takma adı varmıydı ılk kez duyuyorum. Hatta ılk okudugumda garıp bıle geldı dogrusu.
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
Post Reply