Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)
Ben şimdi deri ceket almak istiyorum kalan parayla da mermi alıcam. Minigun'un altında 80 mermi atar yazmışsın. Tek bir saldırıda 80 mermi mi atıyor? (Ya da ayarlayabiliyor muyuz?)
Bu arada bence ganimetlerden silahları satıp parayı bölüşmeliyiz. Ã?ünkü benim kullanabileceğim bir şey yok
(daha doğrusu istediğim)
Bu arada bence ganimetlerden silahları satıp parayı bölüşmeliyiz. Ã?ünkü benim kullanabileceğim bir şey yok
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Peki mesela ben bir iş ile uğraşacaım zaman benim yanıdam diğerleri de bulunsa bu bana +60 daha mı ekleyecek. Mesela ben uzor bir işi başarmak istiyorum.70 benden, +20 alet takımımdan, +60 diğerlerinden, +150 ile mi atacağım denememi. Yani yaklaşık +200 ile ne istesem yapabilirim bu şekilde.devrimk wrote:Evet açık olsun eşya yapma açısından söylüyorsun bunu fakat eşyaların yapım süresi de var ayrıca. Baktım kurallara yazmamışım galiba sohbette yazmışım demek ki arayıp ekleyeceğim.Yardımlaşma powerplaye çok açık
Peki diyelim bir kaç kişiye para verdim ve günlüğü 1 dolara onları tuttum. 8 kişi diyelim. BUnlardan alacağım +160 sayesinde +250 ile yapabilecekmiyim denememi. Artık netyi deniyorsam bilemiyorum
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ã?rnek olarak ben sana NASA'yı vereyim. Parayla adam tutup çalıştırıyorlar. Bu adamlar evde tek başlarına otursalar uzaya gidebilecek alet yapamazlar.Peki diyelim bir kaç kişiye para verdim ve günlüğü 1 dolara onları tuttum. 8 kişi diyelim. BUnlardan alacağım +160 sayesinde +250 ile yapabilecekmiyim denememi. Artık netyi deniyorsam bilemiyorum
Tabii bir dolara çalışmıyor adamlar ayrıca bu dünyada o kadar kalifiye eleman bulman da çok zor.
Yardım:
Eğer bir karakter bir yeteneğe puan yatırmışsa başka birine aynı konuda yardım edebilir. Bu yardım atılan zara +20 ekletir.
Eğer daha zorlaştırmak istersek "yatırdığı puan kadar yardım edebilir"e çevirebiliriz.
Oyunun dünyası bizim dünyamız o yüzden kural yerine mantık çalıştırmak istiyorum. şimdi oraya power armor fiyatı koydum diye hepiniz gidip power armor alabileceksiniz anlamına gelmiyor. Orada power armor satılıyorsa bunun tek anlamı olabilir: o zırhı satabilmek için bir paladin öldürüldü.
Evet 80 mermi atıyor, az mermi atarsa verdiği hasar düşer, onu da ancak Albert o hale getirebilir.CLiCKs wrote:Ben şimdi deri ceket almak istiyorum kalan parayla da mermi alıcam. Minigun'un altında 80 mermi atar yazmışsın. Tek bir saldırıda 80 mermi mi atıyor? (Ya da ayarlayabiliyor muyuz?)
Bu arada bence ganimetlerden silahları satıp parayı bölüşmeliyiz. Ã?ünkü benim kullanabileceğim bir şey yok :D (daha doğrusu istediğim)
Parayı bölüşmeyi kendi aranızda konuşun ben karışmam.
Senin ebat iki kat fiyatlar da iki kat. Yetenek zarı atmamaya karar verdim anormal sonuçlar çıkıyor. Kimin yeteneği yüksekse o kazanacak bundan sonra.CLiCKs wrote:şimdi benim 650 dolarım var. Silahları paylaşmak haricinde. Deri ceket boyutuma göre nasıl olur? Oyun içinde alışveriş zarı atılacak mı?
Yetenek karşılaşmaları:
Yetenek karşılaşmalarında zar atılmaz kimin toplam puanı yüksekse kazanmış sayılır. Eşitlik durumunda oyuncu 1d100 atar 50 ve üstünde kazanmış sayılır.
Sen ceketi sipariş vermiş ol, diktiler bu bir haftada sana göre.
Devrimk: Sesszi hareketi gizlenmek değil de gizlilik olarak değiştirirsen bence tam karşılık olabilir.
Benim aklımda şu White'ın çocuklar vardı. O kadar biyoloji dersi alıyorlar 1 puan vermiş olurlar diye düşünmüştüm
30 çocuk mu vardı derste. Bay whiteı da katsak :schemes:
CICK's: Senin plakaya benzer bir şey aslında yapmayı deneyebiliriz. Ama sen gücün sebebiylle büyük ihtimalle yanında bir arabanın kaportasını taşıyıp istediğin yerde siper olarak kullanabilecek durumdasın
Senin deri ceket çok pahalıya geldi. Birden fazla dericeketi birbirine dikebilirmiyiz. şu anda fazladan 2 tane deri ceketimiz var sanırım. Olmadı bir tane daha alırız.
Silah konusunda da senin taramalıya süngü takalım. Hatta devrimk izin verirse daha büyük bir şey de takabiliriz. Mesela bir kılıç takarız. Yaklaşanı da biçer geçersin.
Ã?elik yelek yerine senin üstüne metal plakalar geçirelim. Zaten çokta sessiz biri değilsin. Tank gibi önden gider ateş edersin.
Dwaxer senin o aldığın teçhizatı tüfeğine takmak zaman alabilir. Her birinin takılması 1 gün biliyorsun. Susturucu için zaman kısıtı yok ise sorun değil. Sadece 1 gün kaybımız olacak.
Arkadaşlar bu arada benim mekanik puanım 70 oldu. dwaxerde de 6 puan mekanik olduğundan 90 yapabiliyoruz. bu durumda bazı şeylerin sağlamlığını artırma yollarına gidebileceğiz. Ceketleri tabaklanmış deri cekete çevirme işlemlerini başlayalım. Çok kurşun yiyoruz sanki.
Planımızı da bir belirtsek iyi olur. Dean değilde dwaxer, Billy değil de CLİCK's olarak buradan bir plan yapalım. Haldır haldır dalıp önümüze geleni vuracakmıyız? Mayın olmasın bu girilerde çıkşlarda yazık olur sonra size. Hem koca aile yani.
Paraları ortkalaştırıp Dean ve Cabal'a çelik yelek alalım. 30 DR olsun. Birde miğfer alalaım 40 DR olsun. Kocaoğlan şimdilik benimle geriden destek versin. Bir dahaki paramızlada ona en güzelinden malzemeler alırız. Zaten kocaoğlan kalabalık bir düşman gürühu çıkarsa onlara uzaktan taramalı ateş etse şimdilik daha iyi.
Cabal ve Dean'in gece görüşüne ihtiyacı oalcak sanırm. Hatta bütün grubun buna ihtiyacı olacak gibi geliyor bana.
Bu minigunların duvar delme olayları var mı? Mesela benim tüfeğin ateşinden korunmak için duvarın arkasına girerlerse minigun ile duvarı tarasak arkasındaki adamlara zarar verebilir miyiz?
Benim aklımda şu White'ın çocuklar vardı. O kadar biyoloji dersi alıyorlar 1 puan vermiş olurlar diye düşünmüştüm
CICK's: Senin plakaya benzer bir şey aslında yapmayı deneyebiliriz. Ama sen gücün sebebiylle büyük ihtimalle yanında bir arabanın kaportasını taşıyıp istediğin yerde siper olarak kullanabilecek durumdasın
Senin deri ceket çok pahalıya geldi. Birden fazla dericeketi birbirine dikebilirmiyiz. şu anda fazladan 2 tane deri ceketimiz var sanırım. Olmadı bir tane daha alırız.
Silah konusunda da senin taramalıya süngü takalım. Hatta devrimk izin verirse daha büyük bir şey de takabiliriz. Mesela bir kılıç takarız. Yaklaşanı da biçer geçersin.
Ã?elik yelek yerine senin üstüne metal plakalar geçirelim. Zaten çokta sessiz biri değilsin. Tank gibi önden gider ateş edersin.
Dwaxer senin o aldığın teçhizatı tüfeğine takmak zaman alabilir. Her birinin takılması 1 gün biliyorsun. Susturucu için zaman kısıtı yok ise sorun değil. Sadece 1 gün kaybımız olacak.
Arkadaşlar bu arada benim mekanik puanım 70 oldu. dwaxerde de 6 puan mekanik olduğundan 90 yapabiliyoruz. bu durumda bazı şeylerin sağlamlığını artırma yollarına gidebileceğiz. Ceketleri tabaklanmış deri cekete çevirme işlemlerini başlayalım. Çok kurşun yiyoruz sanki.
Planımızı da bir belirtsek iyi olur. Dean değilde dwaxer, Billy değil de CLİCK's olarak buradan bir plan yapalım. Haldır haldır dalıp önümüze geleni vuracakmıyız? Mayın olmasın bu girilerde çıkşlarda yazık olur sonra size. Hem koca aile yani.
Paraları ortkalaştırıp Dean ve Cabal'a çelik yelek alalım. 30 DR olsun. Birde miğfer alalaım 40 DR olsun. Kocaoğlan şimdilik benimle geriden destek versin. Bir dahaki paramızlada ona en güzelinden malzemeler alırız. Zaten kocaoğlan kalabalık bir düşman gürühu çıkarsa onlara uzaktan taramalı ateş etse şimdilik daha iyi.
Cabal ve Dean'in gece görüşüne ihtiyacı oalcak sanırm. Hatta bütün grubun buna ihtiyacı olacak gibi geliyor bana.
Bu minigunların duvar delme olayları var mı? Mesela benim tüfeğin ateşinden korunmak için duvarın arkasına girerlerse minigun ile duvarı tarasak arkasındaki adamlara zarar verebilir miyiz?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Normalde silaha uygun susturucu varsa alıp takıyorsun Desert Eagle'ın susturucu opsiyonu yok o yüzden modifiye etmeli ve bir gün harcamalısınz.Dwaxer senin o aldığın teçhizatı tüfeğine takmak zaman alabilir. Her birinin takılması 1 gün biliyorsun. Susturucu için zaman kısıtı yok ise sorun değil. Sadece 1 gün kaybımız olacak.
Bu bir icat kapsamına girer: Uzi'yi yaptığın gibi, fantastik bir alet olur.Silah konusunda da senin taramalıya süngü takalım. Hatta devrimk izin verirse daha büyük bir şey de takabiliriz. Mesela bir kılıç takarız. Yaklaşanı da biçer geçersin.
DC:140 Orta
Mevcut eşyaları daha dayanıklı, daha güçlü hale getirmek.
Süre 1 hafta, tutturulamazsa 1 hafta sonra tekrar tekrar zar atılabilir.
Bunun için mekanik değil Kimya, biyoloji gerekir tahmin edersin.Ceketleri tabaklanmış deri cekete çevirme işlemlerini başlayalım.
Adamı göremediğin zaman vuramazsın diye düşünüyorum şimdilik. Navy Seals filmindeydi sanırım keskin nişancıda ısı görüşü vardı ve duvar arkasındaki adamları görüp vuruyordu.Bu minigunların duvar delme olayları var mı? Mesela benim tüfeğin ateşinden korunmak için duvarın arkasına girerlerse minigun ile duvarı tarasak arkasındaki adamlara zarar verebilir miyiz?
Komando olmuşuz haberim yok. Bu mafya bir araba için bizi nerelere sürüklüyor böyle. şuradaki işleri bitirdikten sonra elimizdeki silahalarla mafyayı da çökertelim bari. şaka gibi ya
Birde neden bir insan enerji silahlarını almak istesin. Lazer tüfeği, keskin nişan tüfeinden daha güçsüz ama aynı fiyat. Plazma ise katı ama kesikin nişan ile aynı güçteç BUnları belli özellikleri mi var?
Mantıklı. O zaman zırhları satın almak durumundayız arkadaşlar.devrimk wrote:Bunun için mekanik değil Kimya, biyoloji gerekir tahmin edersin.Ceketleri tabaklanmış deri cekete çevirme işlemlerini başlayalım.
Birde neden bir insan enerji silahlarını almak istesin. Lazer tüfeği, keskin nişan tüfeinden daha güçsüz ama aynı fiyat. Plazma ise katı ama kesikin nişan ile aynı güçteç BUnları belli özellikleri mi var?
Eskisi ka
Eskisi ka
Fark yok dediğin gibi. Sorun şu: hangisini bulursan onu kullanmak durumunda kalıyorsun. Yani aslında silahçıya gidip seçip beğenmece olmaması lazım. Ben pek malzeme yönünden oyuncuyu sıkan bir yönetici olmadığım için pek beceremiyorum.Darkgnome wrote:Komando olmuşuz haberim yok. Bu mafya bir araba için bizi nerelere sürüklüyor böyle. şuradaki işleri bitirdikten sonra elimizdeki silahalarla mafyayı da çökertelim bari. şaka gibi ya :D
Mantıklı. O zaman zırhları satın almak durumundayız arkadaşlar.devrimk wrote:Bunun için mekanik değil Kimya, biyoloji gerekir tahmin edersin.Ceketleri tabaklanmış deri cekete çevirme işlemlerini başlayalım.