Tanrıların ölümlülüğü

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

tanrilar renk olsun diye konulmuslar arkadaslar zaten haklarinda ayrintili bir bilgi de yok ??
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

renk olsun diye mi ? arkadaşlar ortada bir dünya varsa bir tanrı da olmak zorundadır .... haklarında ayrıntılı bilgi olmaması doğal değil mi sizce... onların güçleri sırlarında saklı ... zaten tanrılarla çatışmaya girebilecek kişiler de bu sırlara vakıf olduklarına inanan kişiler olabilir ancak...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tanrıların zaten en zayıf noktaları onların düşmaları olan tanrılardır. Sürekli olarak (tabi onların zaman kavramında) birbirleri ile mücadele halindedirler.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

scythe wrote:renk olsun diye mi ? arkadaşlar ortada bir dünya varsa bir tanrı da olmak zorundadır .... haklarında ayrıntılı bilgi olmaması doğal değil mi sizce... onların güçleri sırlarında saklı ... zaten tanrılarla çatışmaya girebilecek kişiler de bu sırlara vakıf olduklarına inanan kişiler olabilir ancak...
çok doğru. sağlam bi araştırmayla derlenmiş bilgiler, düşmanınız kim olursa olsun alt edebilmeniz için gerek savaşta, gerek pazarlık masasında büyük avantajlar sağlar. Tabi darkgnomeun da dediği gibi, düşman tanrılarla yapılacak pazarlıklar da bu araştırmaların önemli parçalarından biri olucaktır.
War, war never changes...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

düşman tanrılarla yapılacak pazarlıklar
:? biraz açabilir misin acaba ?
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

darkgnomeun da dediği gibi, bir tanrıyı alt etmek için o tanrıya düşman olan tanrılarla anlaşılıp yardımları alınabilir. good deityler bundan pek hazzetmese de hemen her evil deity bu tür bi anlaşmanın tarafı olmaktan memnuniyet duyar.
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

abi bu her savaş için aynı güçlüyü yenmek için onun düşmanlarıyla ittifak kurmak
süper strateji
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

KiNg_Of_DaMnEd wrote:abi bu her savaş için aynı güçlüyü yenmek için onun düşmanlarıyla ittifak kurmak
süper strateji
ne demişler : büyük başın belası da büyük olur. tanrıysan, güçlü düşmanların olur; tabi onlardan yararlanmasını bilene... :wink:

Gene de tanrı kesmeye karşıyım ben arkadaşlar
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Roma'nın Hanibal'a yaptığını biliyorsunuzdur. Etrafındaki tüm düşmanlarını diplomasi ile Hanibal'a karşı kışkırtmıştı. Yapılan savaş sonrasındaKutsal Roma İmparatorluğu karşısındaki en büyük engel ortadan kalkmıştı. Ardından kendine yardım eden devletleri bir bir almıştı. Yani Bazı durumlarda düşmanını müttefik haline getirmek en iyisi oluyor.

Sparhawk'da tanrı öldürüken başka bir tanrının yardımını uzun süre almıştı.

Son olarak Ristlin'in Takhisis'e yaptığıda Paladine'nin yardımı olmadan olamazdı.

Aynı şekilde şu anda Unutulmuş diyarlarda hak ettiği yerin çok altında olan!!!! Mask adında bir tanrı var.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

hımm biraz düşünelim. bir tanrı sizinle niye anlaşma yapsın. arkadaşlar abartmayalım. eğer siz bir yarı tanrı falan değilseniz tanrı sizinle anlşaşma yapmaz. hayal kurmaktan vazgeçin. tanrılar gerçekten büyük güçleri kontrol ederler. ve tanrıların arasındaki denge o kadar hassastır ki ben şu ana kadar bir tanrının sebepsiz yere başka bi tanrıyı yok ettiini duymadım. bu arada eğer tanrılardan herhangi ikisi düşmansa birisi ile nalaşma saflığını gösteren tanrı haricindeki diğer kişiler yok olmaya mahkumdur çünkü tanrılşardan önce adamları şavaşır ve büyük ihtimalle tanrıların savaşı olası en son ihtimaldir. eğer tanrı yok etmek istiyorsanız bu olaya olabildiğince uzak ve yakın olun yani asla karışmayın ama olayları sıkım takip edin. tanrılar savaştıktan sonra gelecek olan kasu bekleyin. ancak o zaman şansınız olabilir. tabiki bu bekleyiş uzundur ve ancak en kudretliler ve ömür sorunu olmayajnlar bunu başarabilir.

bekleyenden saygılar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yeminer wrote:hımm biraz düşünelim. bir tanrı sizinle niye anlaşma yapsın. arkadaşlar abartmayalım. eğer siz bir yarı tanrı falan değilseniz tanrı sizinle anlşaşma yapmaz. hayal kurmaktan vazgeçin. tanrılar gerçekten büyük güçleri kontrol ederler. ve tanrıların arasındaki denge o kadar hassastır ki ben şu ana kadar bir tanrının sebepsiz yere başka bi tanrıyı yok ettiini duymadım. bu arada eğer tanrılardan herhangi ikisi düşmansa birisi ile nalaşma saflığını gösteren tanrı haricindeki diğer kişiler yok olmaya mahkumdur çünkü tanrılşardan önce adamları şavaşır ve büyük ihtimalle tanrıların savaşı olası en son ihtimaldir. eğer tanrı yok etmek istiyorsanız bu olaya olabildiğince uzak ve yakın olun yani asla karışmayın ama olayları sıkım takip edin. tanrılar savaştıktan sonra gelecek olan kasu bekleyin. ancak o zaman şansınız olabilir. tabiki bu bekleyiş uzundur ve ancak en kudretliler ve ömür sorunu olmayajnlar bunu başarabilir.

bekleyenden saygılar.
bence tanrısal mevzuları günlük yaşamdan çok fazla soyutlamak doğru diil. Bir tanrıyla anlaşma yapmak demek illa ki o tanrıyla -bi şekilde- iletişim kurum bizzat kendisiyle bi anlaşma yapmak demek diildir. o tanrının yolunda ilerleyen bir güç odağının sözünü/garantisini/gücünü arkana almak, o tanrıyla bi anlaşma yaptığın anlamına gelir bence. tabi böyle bi imtiyazı elde eden insan illa ki tanrılara kafa tutacak diye bi şey yok.
Tekrar söylüyorum ben tanrı kesmeye hala karşıyım.
Bu arada hoşbulduk yeminer
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ah mesele yanlıoş anlaşılmış. ben bir tanrının rahibi olmaktan bahsetmiyordum. başka bir tanrıyı yok etmek için ondan destek almaktan bahsediyordum. yani olayın özü bir tanrı kesilecekse bunu yapacak olan başka bir tanrı değil sizsinizdir. ve bu konuda hiçbir tanrı size yardım etmez. olayın özü buydu. yoksa dediğin gibi herkes bir tanrı ile rahibi olmak için anlaşabilir.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yok anlaşamadık. rahip olmak diil benim dediğim. bir tanrıya ait herhangi bi güç odağının (tapınak olabilir, büyücü loncası olabilir,...) gücünü arkana almak, o tanrıyla bi anlaşma yaptığın anlamına gelir demek istedim. en azından ben böyle düşünüyorum.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet ama aslında benim rahiplikten kastıom da senin bahsettiğindi. her ne kadar kapaşlı olsada. ama yine de dediğim gibi bu tür destekler yanlızca dünyevi işler için olabilir başka bir tanrıyla savaşmak için değil.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

aldığın desteğin boyutuna göre değişir tanrıya kafa tutup tutmama. yani sanırım... hangi ölümlü -gerekli desteği bulduğunu düşünüyosa- bi tanrıya meydan okumayı cazip bulmaz?

Ben bulmam ama! Kardeşim kafirlik yapmayın, onnar hepimizin tanrısı. :)
Post Reply