Second mu third mi?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence second edition çok "havada" kalmış bu yüzden 3rd editionı çıkardılar ve daha net apaçık kurallar koydular ve bunları Dmlerin insiyatifine verdiler. Aksi halde Dmler saçmasapan işler yapabilir, mantıksız şeylere izin vererek dengeleri alt üst ederlerdi:

"basit bir misal: DC:16 bir zehir düşünün ve contact olduğunda instant bayılıyorsunuz. Ya da DC:25 ve instant death! Bunlar second editionda olan şeylerdi ve 3rd'de tamamen terkedildi çünkü bu tür zehir vs. gibi şeylere sahip karakterler (özellikle backgroundunda bunları bulma yetisine sahip olduğunu söyleyenler yani elle rougelar değil) kapatılamaz bir avantaja sahip oluyorlardı ve mantıksız durumlar ortaya çıkabiliyordu. Bu nedenle olaya el atıp 3rd editionda daha "net" fakat bazılarının kısıtlı diye nitelediği kesin kurallar konulmuş. Yine de bu kuralların Dmlerin insiyatifinde olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim ve 3rd edition diyeceğim...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Aslında bana kalırsa tüm DM'lerin kendi kurallarını koyması. Ben böyle yapıyorum daha zevkli oluyor. Second ve Third editionun iyi yönlerini alıp kötü yönlerini atıyorum. Arayada kendi kurallarımı serpiştiriyorum...

Benimde size tavsiyem böyle yapmanız :)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Zaten çoğu Dm bunu yapıyor hatat ben bazen kuralları kaldırıyorum ve daha zorlarını koyuyorum millet kıl oluyo ama çekiyolar beni naapsınlar. Barbarları da sonuna kadar en eğlenceli şekilde dövüştürürüm ve onların kavgalarını daha ayrıntılı bir şekilde açıklarım alışkanlık işte !!! :mrgreen:
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Tahmin edersin bendede Hırsızlık takıntısı var. enim savaşlarım 5 dakkada bite ama ama grubun hırsızı bişeyler yürütecekse bi saat beklerler beni. Biz çok kötüyüz be Raist. Ama bundanda zevk alıyoruz dimi. Nıhahahaa!

( Aslında biz ikimiz süper bir ikili oluruz. Birbirimizi tamamlayan. Sen gücü temsil edersin, ben çevikliği. Sen kırıp yıkarsın frenzy modda, ben o sırada yürütürüm bişeyleri. Bir birimizin eksiklerini kapatma misali :twisted: :twisted: :twisted: )
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Dark Elf'leri severim... Grubumuzun bir bayan Wizard'ı Dark Elf'ti ama çok iyi anlaşıoduk :P
Tarasque
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tarasque »

bn 3rd edıtıon derım cunku bnce 2nd edıtıon herkesı baymıstı bundan 3rd u cıkardılar ve genelde herkes de 3rd u begendı
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Baymış mıydı???
Bu sitedekilerin %80'i 2nd edition oynuyor Tarrasquecığım...
Hatta 3rd editionı beğenmiyorlar heh
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
soth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by soth »

valla ravenloft oynuyorum...second dan şaşamıyorum....:D
Image
War yaa..şu zırhımı çalanı bi bulayım...
Gitti ulenn karizmaa..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

3rd edition Die Vecna Die dene...
Alnından akan terler 3rd editionı çok sevemene neden oalcaktır...
Tarasque
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tarasque »

bn acıkcası 3rd u begendım
2nd ı ılcelıemedım tam oalarak ama ıkısınede baqtım sonucta ve 3 rd daha hosuma gıttı

sız hngısını begendınız bılmem acıkcası
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben 2nd edition'ı yalnızca oynadığım bilgisayar oyunlarından gördüm ve çok karışık olduğunu düşündüm. 3rd edition çokd aha açık bence...
Ama hangisinin daha iyi olduğuyla ilgili bir yorum yapamıyorum çünkü kıyaslayabilecek kadar bilgim yok.
Yalnızca birden fazla arkadaşımın 2nd'daki classların (özellikle fighter) çok güçsüz kaldığını ve ezildiğini duydum. Oysa 3rd'de fighterlar inanılmaz featler alıyor ve "gerçekten" yakın dövüşte çok etkili oluyorlar...
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Aslında 3rd ed. sadece 2nd.daki bazı opsiyonel kuralların ayıklanıp kural yapılmasından ibaret.Ki o kurallar daha mantıklıydı bana göre ben de 2nd. taraftarıyım bu arada açığa çıktı sanırım... :D
Evil rises,darkness falls...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Aynı kurallar 3rd editiona da uygulanabilir madem opsiyonellerse...
Ben hala 2nd'ı 3rd'den iyi yapan "noktayı" anlayamadım...
Tarasque
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tarasque »

Raıst sozlerıne katılıorum bnde ınternette bı baqtın 2nd da bıraz baqtım bıse anlamadım.3rdde ozene bezene anlatmıslarr ınsanlara (bılmeyenlere) hem oynu tanıtıp anlatmıslar hmde oyunu coktan bılenler daha da iii ogrenmıs atladııı bazı kurallar varsa
2ndda kurallar daha agırdı dedınız ama raıstın dedıııı gıbı opsıyonel kullanılabılınır yane bnce bundan dolaı 3rd daha iiii bnce!!!! (ozellıkle bnce sozune !!!)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben yinede bir kıyaslama yapacak bilgiye sahip olmadığımdan yorum yapamıyorum... Ama windowsunu bile erh gün update eden bir insan olarak bu tür "update"lere sıcak baktığımı belirtmek isterim :)
Post Reply