AVRUPA BİRLİğİ...

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Abi Lavian İstanbul kadar toprağımız da olsa Dünyayı avucumuzda oynattıracak gücü merak ettim. Yani atom bombasını attıklarında hangi güçle durduruyoruz bombayı. Yeri gelmişken ABD Ã?ine saldıramıyor çünkü Ã?inin atom bombası var çünkü Ã?in ABD ye ciddi bir zarar verir. Ã?ünkü Ã?ine doğrudan giren ABD yarın bana da bu bu şekilde girer diyen Rusyayı da karşısında bulur. Rusya hiç bir şey yapmasa Ã?ine silah satar.. Hem de ciddi silahlar. Ayrıca Ã?in o kadar çabuk işgal edilmez. sonuçta meşhur sekizler konseyinin ve BM genel kurulunda veto hakkı bulunan üyelerden birisi Ã?in.

Kuzey Koreyi de Ã?in destekliyor. Tıpkı İranı Rusyanın desteklemesi gibi Yani ABD büyük güç dünyanın en büyük gücü yine de diğer devletler henüz öyle oyundan çekilmiş de değiller.

Ecevit e saygı duyarım. Son elli yıkın belki en iyi politikacısı olduğunu da düşünüyorum( belki biraz politika oldu) söylediği de doğru olabilir. Yalnız Kuzey Irak a da girmek kolay değil çünkü bu bölge fiilen ABD toprağı. Eee o zaman naapacağız elimiz kolumuz bağlı oturacak mıyız dersen benim fikrim şudur.. Ã?nce komşularınla biraraya gelip ortak hareket etme kabiliyetine ulaşacaksın. Tıpkı Avrupanın yarısının Rusya yarısının ABD tarafından işgal ettiği o savaştan sonra yaptığı gibi.

Sonra borçlarından kurtulacak sanayini geliştirecek kaynaklarını düzgün kullanacak nufusunu eğiteceksin. Sonra dünyada senin gibi diğer devletleri de yanına çekecek onlarla beraber karşılıklı saygıya dayalı bi uluslararası düzen kuracaksın. Güneydoğu Asya Latin Amerika Afrika gibi ülkeler senin yanında yer aldıktan sonra mevcud sistem zaten çatlamaya başlar. Yeterince akıllıca hareket edilirse savaş bile olmadan yıkılabilir böylece sistem.

Ancak bunun birinci şartı kendimize yalan söylememek.. Abicim Doğunun uyandığı falan yok.... Gerçekten yok. Türkiyede belki nisbeten düzgünbir nesil Doksanların ikinci yarısından itibaren yetişiyor ama... bu kadar....

Evet Avrupa bizi sevmiyor .. Bunun nedeni ön yargı... Biz de Arapları sevmiyor. onlara hain bizi arkadan vuran düşmanlar, pis kirli, dönek, aptal vesaire sıfatlar takıyoruz .. Bunları yapanlarımızın sayısı cidden az değil abi.. Türkiyede yaşayan Arap vatandaşlarımızın olduğunu düşünürsen bu durum daha da ciddi oluyor. Eee biz ön yargılarımızdan kurtulamamışken Avrupaya ne diyebiliriz ki onların da önyargıları varsa..

Doğrusunu söyleyeyim benim için Türkiyeli olduktan sonra Türk Arap Ermeni Rum hiç bir şekilde fark etmez. Hiçbirinin diğerinden ırksal olarak üstün olduğuna da inanmıyorum. Zaten ırksal bir farklılığa inanmıyorum. Yani Bir gün birisi Türkiye ve Almanyada yeni doğmuş tüm bebekleri değiştirse iki ülkenin tarhinde de hiçbir şey değişmez bence...

Milli gelir gelişmeyi gösterir abi... Tek başına aldatıcı olabilir ama gösterir. Tabii sen gider ABD den bilmem kaç milyar dolar kredi alır sonra da o krediyi adeta havaya para saçar gibi dağıtada bilirsin. O zaman gelir yükselmiş gibi görünür tabii para bitene kadar... Ancak eğer gelir gerçekten ürteip sattıklarınla yükseliyorsa o zaman bu gelişmenin göstergesidir. Sanıyorum Türkiye böyle bir yükselişi bir süredir yaşamadı. Yaşadığı zamanlar da Türkiyedeki durumun nisbeten kötüden daha az kötüye gittiği zamanlardı...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Levian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Levian »

Sana İsrail'i örnek verebilirim dostum...
Ayrıca insan beyni öyle bir silahtır ki, kainatın yönetimini dahi mümkün kılar...
Belki haberin yoktur bilmiyorum ama, Ã?in, Kuzey Kore, Rusya vb. yerlerde, yer altında yüzlerce ve belki binlerce üs var. Gizli araştırma laboratuarları, fabrikaları, nükleer tesisler vs. vs.
Özellikle ben onların Yecüc ve Mecüc olduğunu düşünüyorum ki, zaten bunların yer altından çıkacak 2 kavim olduğu hadislerde belirtiliyor...
Kimsenin böyle birşeyden korkusu yok. Ã?ünkü böyle birşey olacağından haberleri yok!..
Bende senin gibi hiçbir IRK farklılığı gözetmiyorum. Ama ben İslâm birliği düşünüyorum. Fakat görünürdeki gibi, insanların beynine işlendiği gibi askeri, federal vs. gibi bir devlet değil. Yani dediğim dedik değil...
şu anda, söylediğim türde bir Dünya devleti mevcut değil...
İslâm her ne kadar kişisel olsada, yine ona o imkânı sağlamak devletin elindedir. Ã?ünkü insan inancı gereği, bi takım ibâdetlerini yapmak zorundadır. Fakat Dünya meşguliyeti onun önüne geçer. Neyse...
Lâik düzen, çok güzel bir düzendir fakat, kötüye kullanılmaktadır. Günümüzde yürümesi artık zordur. Ã?ünkü IRKsal ayrılıklar vardır. Söz konusu durumda ikide bir fitne çıkartılır. Liderler satın alınır, halk birbirine sokulur. Bkz: Türkiye Cumhuriyeti...
Ama sözünü ettiğim devlet tarzında bu mümkün değildir. Kanuni değil, vicdâni(inançsal) esaslar devreye girer. Ayrıca, böyle bir devlette savaş karşıtı olur, ilim üzere meşgul olunup, Dünya'ya örnek olunur...
Artık neslimizin Edebi kalmadığı için, onları eğitmek çok zordur. Ancak, afetler, savaşlar vs. başa geldiğinde akıllanmaları söz konusudur. Bu da onları gerçeğe iter, mecburi öğrenime sokar. Zaten eğitim, öğretilenin davranışa çevrilmesidir. Ölkemizde, hangi gencin, öğrendiklerini tamamiyle fiiliyata geçirdiği görülmüştür? Türkiye'de bir kere öğretim sistemi çökmüştür. Sadece ezberle, sınıfını geç, okulu bitir, kağıt parçasını al ve git öğretim sistemi vardır. Bu da ekonomik, politik, ilmi konularda çöküşü getirmiştir...
Bizi öyle bir borca soktular ki, hakikatende donumuza kadar alacaklar...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel abi tartisma biraz politik noktaya da kaymis baslik kitlenebilir ama hazir kitlenmemisken bir sure devam edelim. Ilk basta su Yecucu Mecuc hikayesi ve usler.. Abicim bu hikaye iyi guzel hos .. Tamam yer altinda binlerce us de var diyelim. Gerci ben bunlardan hicbirini henuz gormedim ... Universtemin bodrum labaratuarlari disinda ama olabilir filmlerde goruyoruz. Ama abi burada ne oldugunu bilmeden bu Yecucdur falan demek bence hatadir. Sana Avrupalilarin simdi nedenleri gayet guzel anlasilan Mogol Istilasi ve sonrasindaki Veba Saldirisini Yecuc sanip da ustelik sonra bir de bu korku ile engizisyon kurumunu kurdugunu hatirlatirim. Biraz supheci olmak lazim boyle dusuncelere karsi nasil her sey gulluk gulistanlik yok bole seyler diyenlere karsi supheci oluyorsak..

Israile gelince.. Simdi Israil bugünkü gücünü kolay mi elde etti. Hayir bilakis cok zorlu bir mucadele sonucu bugunku noktaya geldi. Bugunku Nukleer guc haline gelmis Israil devleti iki yuzyillik bir cabanin urunu.. Srun su ki dunya diplomasisi ve cevrelerini halka halka cevirmis musluman devletler bu devleti zorluyor (her hangi bir tarafi belirtmeden yaziyorum bu yaziyi) Belki de bu devlet Ortadogu da dengenin hicbir zaman saglanamasini garantilemek icin bir parca bati tarafindan bile engelleniyor olabilir. Sonucta Dunyanin uc buyuk sorunu olarak belirtilen Kibris Israil ve Kesmir Sorunlari ingilizlerin eski somurgelerinden cikmis sorunlar. Hatta eger istersek buna Afrikadaki Eritre sorununu da ekleyebiliriz.

Din temelli duzene gelince.. Abi ben buna da inanmiyorum. Her seyden once dine dayali duzende cok istismar edildi. Temel sorun dinlerin temel ogretilerinin genel olarak kesin tanimlardan uzak durmasi.. Din bu sitede de bircok defa savundugum gibi benim fikrimce her insanin baktiginda anladigi sey denebilir. Bu nedenle de cok guzel istismar ediliyor. Ozellikle temel kaynaklari gorup anlayamayanlara farkli anlatilarak.. (Arap devletlerinde halkin kurdugu tek bir dine dayali duzeni bile yok.. ve onlar Kuran i anliyorlar.. Bizim buyuk bolumumuz anlamiyor. Tabii dualarin cevirileri de var aa bu cevirilere ister istemez yorum katiliyor... Bir virgul bile bazen anlami degistiriyor sonucta)

Bunun disinda farkli dinlerin de ayni yola goturebilecegine inaniyorum insani .. onucta tanri Allah Buda ve sanirim bu isimler cogaltilir.. Hemen hemen her dinde evrenin tum ruhunun bir araya gelmis halini temsil eden guc benim bakis acima gore ve her din bu ruha farkli acidan bakiyorsa baksin...

Benim fikrimce irk ve dinden baska bir temel uzerine de bir dunya devleti insaa edilebilir. Burada iste baska bir kavram halk giriyor ilk olarak devreye.. Dinden ve irktan bagimsiz olarak ortak degerlerin tarihin ve bakis acisinin birlestirdigi insan toplulugu. Tipki aile gibi. Ailede farkli din hatta irktan insanlar olabilir ama yine de aile bir arada kalir bunu bir gun dunya duzeyinde de basarabiliriz bence. Tabii bunun icin erken oldugunu kabul ediyorum. Dunya duzeyi icin erken ama bolgesel duzey icin bence baslanabilir.

Egitim ve diger konularda haklisin ama ben bunun temel egitim kurumlarinin otesinde oldugunu dusunuyorum. Her seyden once artik borc aldik diye sevinip birbirimizi kutlayacak noktaya geldiysek o zaman bir sorun var demektir. Tam tersine bence her yeni almak zorunda kaldigimiz borcta icimiz titremeli idi. Ama sorun su ki bir insan bir defa hicbir zaman odeyemeyecegi bir borc altina girdigini kendi kafasinin icinde kabul ederse o insanin kendine saygisini korumasi cok zordur.

Yine de dedigim gibi cozum var mi evet vaqr ancak cozum cok zor. Son birkac yildir Ecevitin sayesinde sessiz sedasiz birkac adim atildi. Mesela bilmiyorum Y1bolari biliyor musunuz??? Bence egitim alaninda cok buyuk bir adimdi. Ancak daha alinacak cok yol var. Medyadaki sanattaki yozlasmayi.. Ekonomik alanda sirtimiza binmis borc yukunu.. Teknolojik gelisme alanindaki geriligimizi ve su hukuksal anlamda toplumun ve ahlaki cokmuslugunu (Bu AB konusunda en fazla nefret ettigim se AB bize para is bilmem ne verecek diye AB yanlisi olan ustelik de kucumsenmeyecek buyuklukte olan kesim.. ki bu kesime benim yakin cevremde bayagi iyi arkadaslarim da dahil. ) ve bir de toplumun kendi bireylerine ve dunyaya karsi vurdumduymazligini asmak lazim.... Bunlari yeterince mucadele edersek onbes yirmi yilda asarbiliriz. Cok iyi mucadele edersek daha kisa surede... Tabii bu arada dis politika alanindaki projeleri de ayni zamada hayata gecirebiliriz. Ya da bilirdik.

Ama bence su anda hala bu isi yapabilecek olanlar gucu ellerine geciremediler. Umuyorum ki o gün gelecek.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

necroyunus wrote:Beyler milli gelir hesaplarına körü körüne inanmayın onlar ülkenin gelişme hızını göstermez yoksa Türkiyenin bazen gelişmesi %150i bulmuştur o zaman geçtik Amerkiayı?
tabiki hayır genişleme oranları milli gelirden enflasyonun çıkmasıyla bulunur.O milli gelir hesaplarının gerçekçi olduğu söylenemez tam olarak.
yaa kimse daha önceki yazıları okumadanmı yazıyor. ben daha önce milli gelir hesaplarının gelişmişliği göstermediğini ancak AB gibi bir pazar ekonomisinde gelişmişlikten çok pazarın büyüklüğünün önemli olduğunu yazdım. Yoksa 4 sene iktisat okudukan sonra milli gelirin, kişibaşına düşen gelirle ve sanayileşmeyle arasındaki farkları ve neler ifade ettiğini bilirim.

Bu arada senin o dediğin milli gelirdeki büyümeden enflasyon etkisini çıkararak bulunan orana genişleme yada gelişme oranı değil büyüme oranı denir ve bu yıl için %8-9 aralığında bekleniyor. Bu oran Avrupa birliği ülkelerinde ortalama %3 civarında. gerçi Türkiye aslında bu kadarda büyümüyor. bizi bazı göstergeler konusunda kandırıyorlar haberiniz olsun.
Levian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Levian »

Ã?ünkü bu tür şeyler askeri sırdır. Sana bana elbette ki gösterilmez. Sen nerden biliyorsun dersen ki, benim nerden bilip bilmediğim gerçeği değiştirmez derim...
Biz dinler diyip dururuz. Dinler diye bir şey yoktur. En azından bu kelimenin anlamı sandığımız gibi değildir. Din hakikattir, hakiki olana din denir, din sistemdir...
Hakikat İslâm'dır, ondan başka din yoktur. Farklı dinler diye birşey söz konusu değildir...
Ayrıca Allah kelimesi, öyle bir kelimedir ki, O'nu anmak çok büyük mucizler meydana getirir. Biz her ne kadar fark edemesekte. Bilimsel olarak, ses frekanslarının beyin üzerindeki etkisini örnek verebilirim, gerisini istersen düşünür ve araştırırsın...
İslâm devletinden kastım, ilim devleti idi. Evliyâ'nın yönettiği bir devlet. Sıradan insanların değil. Daha kendi gözünü doyuramayan insanların başa geçmesi büyük bir belâdır. Devletide geçtim; halkın en büyük âliminden daha âlim, halkın en güçlüsünden daha güçlü (akıl ve fikirce) olmayan bir lider, halkına nasıl liderlik edebilir ki?
Tanıştığım Arapların çoğu hristiyandı yada bilemiyorum ateistde olabilir...
İsrail, mücadele etmedi, sadece satın aldı. Savaşmaya kudretleri olmadığı için böyle yapmak zorunda kaldılar. Fakat ben buna mücadele demem. Ã?ünkü yer yüzünde bize meydan okuyabilecek bir topluluk yoktu. Tek çare savaşta yenemedikleri devleti, kitlelere bölüp yönetmekti...
Senin düşündüğün bir devlet, her zaman ayrılık yaratır. Bir İslâm devleti ise eğer hakikatende İslâm devleti ise Dünya'yı kendisine hayran bırakır, insanları çeker, tıpkı bir mıknatıs gibi! Bu sayede Dünya'da teslim olmuş(müslüman)ların sayısı günbe gün artar. Eğer takdirde olunmuşsa Dünya teslim olur...
şu anki Dünya ülkelerinin hangisinde bütün suçların önüne geçilebiliyor? Hangisinde ahlâki düzen sağlanabiliyor? Hangisinde salgın hastalıklar tamamiyle durdurulabiliyor? Hangisinde adalet mülkün temelidir? Yoksa para mülkün temelidirmi demeliydim? Dünya nimeti kime yetmiyor ki?..
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Firble güzel şeylerden bahsetmişsinde nedir o din için söylediklerin anlmadım. Bak Firble arkadaşım bişey bilmiyorsan kulaktan dolma bilgilerle konuşma lütfen. ne demek dinklerin temel öğretilerinin kesin tanımlardan uzak durması. Sen gerçekten islamı bilmiyorsun demek. Ben Müslümanım diğer dinlerin öğretilerini pek bilmeyebilirim ama islam kesin tanımlardan uzak durmaz. Evet din istismarı yapılıyor ma bunu yapanlar elleerinde dayanacak hiçbirşeyi olmadan ben Kuran'ı farklı yorumluyorum diyorlar. Bu çok saçmadır Kuran kesin yargıları olan bir kitaptır .

İslamiyette şu vardır Kuran- Hadis- Vicdan. Yani bir konuda doğruyu arıyorsan kuran'a başvuracaksın orada ihtiyacın olan bilgiler yoksa Hadislere başvuracaksın (yanlız sıhhi hadis olması lazım) oradada bilgi yoksa vizdanınla karar vereceksin. Yalnız şunu bil vicadanınla karar vereceğin yani Kuran ve Hadislerde olmayan olaylar sadece şunun gibi oluyor "yaa ben aptesti bozdummu bozmadımmı hatırlamıyorum şimdi namaz kılabilirmiyim yoksa yeniden abdest almalımıyım" böyle konular ancak Kuran ve hadislerde bulamayacağın konulardır. yoksa diğer konularda kesin hükümler vardır. yalanın ne zaman söylenebileceği, nelerin haram olduğu, neler yapman gerektiği nelerin farz olduğu, iyi davranışllar nleer, komşularınla nasıl geçinmelisim, anne babana nasıl davranmalısın, her şey kuran ve hadislerde açıklanmış. Mesela ben namaz kılmak ve kuran okumak gibi zamanların dışında kadınların başını örtmesi gerektiğini söyleyen bir ayet, hadis görmedim. O yüzden ben kadın olsam sadce kuran okunurken, namz kılarken yada camideyken başımı örterdim. haa ilerde sıhhi bir hadiste bunun şart olduğunu görürüm o zaman düşüncem değişir. bu iş bu kaar açık ve nettir yoruma gerek yoktur.

Eğer Kuran'ı anlamak istiyorsan diyanetin çıkardığı Kuran mealini alır okusun arapça bilmene gerek yok herşey orada yazılıdır. Din her insanın baktığında yorumladığı anladığı şey değildir dinin ne olduğu bellidir neye izin verdiği neye izin vermediği bellidir. Zahmet edip açıp bir kere Türkçe mealini okumuyosunuz sonrada yok din şu yok din bu.

yani dinin neresinde yorum var anlamadım. Her şey açık seçik beli şu zamanlarda oruç tutmalısınız, şu zamanlarda isterseniz tutabilirsiniz, şu zamanlardada tutamazsınız. Ala açık seçik oratada. neredeyse her konuda böyle sadece yukarda örneğini vardiğim gibi konulardabelki bir bilgi bulamazsın o zamanda zaten vicdanınla hareket etmen emredilmiş. bu kadar açık seçik ve net
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Konu içeriği politikayı barındırdığından başlık kilitlenmiştir.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Locked