Karathas 'KnightFlame' Bardaaner karketer kağıdı

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Yukarıda okuduğum kadarıyla fire elemental özelliği taşıyor deniyor. Fire elementalın kimi özelliklerini taşıyan herkes fire elemental mı oluyor? Ona kalsa senin de supernatural abilitylerin olduğu gayetle biliniyor Corax. Sırttan hançerlenmezsin, öyle hislerin vardır ki bu hançeri şaşmadan sezersin. Bu bir insana ait değil. Adına insan deniyorsa da. Hatta can not be sneak attacked olduğun için bu süper hislerin ile keseni çalmaya kalkışan buçuklukları bile sezebiliyordun gördüğüm kadarıyla. Can not be pickpocketed gibi yani. Poison immunity(ımtraklık) konusuna değinmiyorum bile.
Bir karakterin strsi 19 olamaz diyorsun Corax. Senin str'in ne? 23 müydü? Yoksa 18den 20ye mi atlanıyor ondan mı olmuyor?[/quote]

1. Uncanny Dodge bir supernatural ability değildir, extraordinary ability'dir.
2. 3rd editionda str sınırı yoktur istediğin kadar artabilir
3. 2nd editionda bir insanın str'si 18/100'den fazla olamaz ve 2nd editionda 4 levelda bir bir ability bonus alınmaz ama 3rd editionda alınır. Bu durumda 18 str'si olan insan barbar 20. levela geldiğine kadar (4,8,12,16,20. levellarda) aldığı her ability bonusu str geliştirmek için kullanacak kadar salak yada güç delisi olduğundan str'si 23 oluyor...

Bende poison immunity yok ama fortitude'um cok yuksek yani senin anlayacağın dilde "save vs. poison"a cok fazla artim var sevgili Estebin...

Buçuklukları sezme olayına gelince "25 listen"ı olan bir adam bir buçukluğun şıngırdayan para kesesini almaya çalışmasını şanslıysa sezebilir ancak en mükemmel hırsızlar cüzdanı yürütebilir onlar bile %50 şansa sahiptir.

Uncanny Dodge abilitysi bütün hırsızlarda ve barbarlarda mevcuttur ve ırka göre değişim göstermez...

Yeorda...
Hukumlu icin hazirladigim karakter multiclasstir ve 10. level fighter
10. cavalier yani toplam 20. level bir karakterdir...

Stat toplamı benimkiyle aynıdır ve bütün özelliklerini teker teker yazıp ayrıntıyla belirttim.
Corax vurma ihtimalini azaltıp müthiş saldırılar yapabiliyor ve evet bir roundda 100-200 damage vurabilir...
Grubumuzdaki bütün oyuncular çok deneyimli oyunculardı ve hepsi müthiş güçlere sahipti. Corax en müthiş dövüşçü olsa da sorcerer, ranger, doktor ya da monk olmasa çoktan ölmüştü. Clericsiz ve tanrısız bir dünyada hayatta kalmak zordur...

Saygılar...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Raistlin wrote:Öncelikle büyülü item giymeyen bir adamın strsi nasıl 19 olur bilmiyorum ne 2nd'da ne de 3rd'de lütfen beni aydınlatın. (Adamı fire elemental yaratan zihniyeti de şaşkınlıkla karşılıyorum)

Corax Tigerheart
Bunlar bu adamın sözleri...
Bi de aşşağıya bakın...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Raistlin wrote: 1. Uncanny Dodge bir supernatural ability değildir, extraordinary ability'dir.
2. 3rd editionda str sınırı yoktur istediğin kadar artabilir
3. 2nd editionda bir insanın str'si 18/100'den fazla olamaz ve 2nd editionda 4 levelda bir bir ability bonus alınmaz ama 3rd editionda alınır. Bu durumda 18 str'si olan insan barbar 20. levela geldiğine kadar (4,8,12,16,20. levellarda) aldığı her ability bonusu str geliştirmek için kullanacak kadar salak yada güç delisi olduğundan str'si 23 oluyor...
Bunlar da aynı adamın sözleri...
Bu arada bu kaçıncı oldu lütfen diyorum artık, ne olur bişey hakkında tam bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın, ya da tam bilgi sahibi olmadığınızı belirtin... Yeni başlayan insanlar da bunları okuyor ve yanlış bilgi ediniyorlar...

3e kısmında kendi sorusunu yanıtlamış zaten...
2e de ise wish, ioun stone, extraplanar intervention, wild surge, dark gift, manual of gainful exercise ve bodily health, permanent potion of giant strength... Daha dewam ediim mi?
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Bu arada estebin sana da katılıorum, şu son 2 msj içinde... Ama burda olay rakamlara döküldüğünden soru veya yorumlar da onlar hakkında geldiinden böle bir tartışma mevcut... O yüzden insanları bu kadar kınama lütfen...
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Evet The_KiRath benim de demek istediğim buydu. 3rdde de olamayacağını iddia edilmişti o benim dikkatimi çekti. Her ne kadar önceden belirtildiği gibi 2nd editionda da statları artırmanın çoğu büyülü pek çok yolu olsa da (ve muhtemelen 20. level birisinin bunlardan birisiyle karşılacağı muhtemel olsa da) Corax 20. levela varana kadar böyle bir şeyle karşılaşmamış olduğu için o konuya değinmemiştim. şimdi Corax benim neyim eksik ben de artırırım diyebilir değil mi?

Super natural ability vaktiyle senin bu özellik için kullandığın bir terimdi ve ben de bunun doğruluğuna inanmış bir şekilde süpernatural ability dedim. Gene de ne olarak adlandırıldığı önemli değil, pek insansı durmuyor.

Bu konuda yanılıyor olabilirim yanılıyorsam düzeltin fakat 25 listeni olan birisi listen yaptığını özellikle belirtmediği zamanlarda da 25 listen sahibi olabiliyor mu? Benim bildiğim kadarıyla otomatik olarak kullanılan bir özellik değil bu. Artı keselerin ağzının sıkı sıkı büzülmesinin sebebi yürürken kesenin şangırdamasını engellemek içindir ki o keseyi şangırdattıktan sonra kimsenin listeninin abartı olması gerekmez yakalamak için. Keseyi şangırdatmadan almak içinse mükemmel hırsız olmak gerekmez.

Dürüst konuş, forum içinde herhangi bir roleplay sırasında senin poisondan zehirlendiğini söylesek -ne kadar ikna edici olsak da- kabul edecek misin? Hayır, o zaman poison immunityin var demektir. Maddi veya manevi bu durumda farketmiyor.
Ben kimsenin bana backstab yapamayacağını iddia etmem. Yapmamaları için dikkat çekmemeye uğraşırım. Teknik farklı.

Yeorda'nın önerisi baya ilgi çekici. şimdi ben de merak ettim senin party arkadaşlarını. Bir ara eğer mümkünse onların karakter kağıtlarını da yollayabilir misin?

Görüşürüz.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Tamam insanlar konuyu "bu şekilde" uzatmasın diye böyle söyledim yoksa çabucacık duellolar yozlaşır.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Yoksa kötü bir niyetim yoktu.
not: ilk mesajda bunu yazmayı unuttuğum için kusura bakmayın.
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Multiclass biri levellatının toplamı kadar level almış mı oluyor bilmiyordum.. Bunu öylese mesala 3. edition da 10. level fighter ve thief olan biri ikisindsen de mi satatlarını arttırma hakkı kazanıyor veya hp sini de iki class içinde ayrı ayrı arttırıyor... Öyleyse 20. levela geldiğinden multiclass mütiş bir şey olmalı.. Neyse aydınlanmış oldum.. Sağol corax umarım yazım sorun yaratmamıştır... Sen de istersen adminlerden bu tartışmayı agoraya taşımalarını isteyebiliriz...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Ne kadar uzamış bu tartışma...

En başından başlıycam sanırım. Ben asla kurallara bağlı kalmayı sevmedim, bu oyuna başlarken zaten u kafamda vardı. Hiçbir kural kitabı almıycaktım; çünkü ben kuralların bu oyunu kısıtladığını, yaratıcılığını yok ettiğini düşünüyorum. Karakter yaratmam gerekirse arkadaşlarımdan yardım istedim, ona bağlı oynadım; ama oyun içinde insanlar ve bende zevk aldık. Bunun nedeni bana göre kurallardan belli miktarlarda arındırlımış olmasıydı oyunların. Her neyse...

Powerplay ile ilgili görüşlerin hepsini redetmekle beraber karşı görüşü savunmaya çalışmayacağım. İsterseniz bunu, zayıflık olarak nitelendirin, isterseniz büyüklük. Okuyunca içime daral geldi açıkcası. Karakter budur. Yorumuz size ait, ben birşey diyemem; ama haksız eleştiriler yapılmış. Bunları sıralayacak ne halim, ne de şevki,m var açıkcası...

Salak sulak koınuştum galiba...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

The_KiRaTh wrote:3e kısmında kendi sorusunu yanıtlamış zaten...
2e de ise wish, ioun stone, extraplanar intervention, wild surge, dark gift, manual of gainful exercise ve bodily health, permanent potion of giant strength... Daha dewam ediim mi?
Ne yani bu dediklerin 3rd'de de yapılamaz mı?
Ben oyunumuz sırasında garip permenant effectlerle karşılaştım bazıları avantajlı bazıları dezavantajlıydı ama bunları eklemedim farkettiysen o zaman neden bu karakterde bu tür permanent efectler eklenmiş bilemiyorum. Permanent str veren wisdom veren şeyler bende içmiştim ama bunlar o hikayeye aittir burada bahsetmiyorum...
yeorda wrote:Multiclass biri levellatının toplamı kadar level almış mı oluyor bilmiyordum.. Bunu öylese mesala 3. edition da 10. level fighter ve thief olan biri ikisindsen de mi satatlarını arttırma hakkı kazanıyor veya hp sini de iki class içinde ayrı ayrı arttırıyor... Öyleyse 20. levela geldiğinden multiclass mütiş bir şey olmalı.. Neyse aydınlanmış oldum.. Sağol corax umarım yazım sorun yaratmamıştır... Sen de istersen adminlerden bu tartışmayı agoraya taşımalarını isteyebiliriz...
Bir karakterin tüm multiclass levellarının toplamı onun "karakter level"ıdır. Feat kazanma ve stat kazanma bu karakter levelı üzerinden hesaplanır.
yani level 2fighter/1rouge bir rouge levelı daha alınca 2fighter/2rouge olur ve toplam levelı 4'e bölünebildiğinden bir stat kazanmış olur...

Hangi classtan level alınmışsa o classa göre hitpoint zarı atılır. Experience caplerin karakter levelına göre belirlendiğini söylememe gerek yok sanırım.... Yani multiclass bir karakter de normal düz bir karakterde toplamda level 4 olabilmek için aynı experienceı toplamak zorundalar...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Post Reply