KONUşAN HANÖER

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Yine göz önündeki basit bir örneği ele alalım. Güç yüzüğü yani "the one ring". Bakınız yüzüğün ele geçiremediği hiç bir beden yok. Takanlar zamanla öyle yada böyle onun kölesi haline geliyorlar. Gerçi o çok güçlü ama bence Sauron onu ele geçirmiş olsaydı yinede orta dünya orduları ile başa çıkamazıdı. Tamam yüzük falanda nereye kadar?
Konuya dönelim "hançer". Hançeri görelim.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ama basit bir yüzükten bahsetmiyoruz. Sauron'un ruhunun ve gücünün çok büyük bir kısmını içinde barındıran "the ring"den bahsederken normal silahlarla kıyaslamak biraz garip olur sanırım. Yani kıyas bile kabul etmez sonuçta o dünyada var olan bir tür demi-god diye ifade edebileceğimiz güçteki bir varlığın ruhunun ve büyü gücünün çoğuna sahip bir yüzük. Yüzüğün yalnızca görünmezlik özelliği verdiğini düşünmek aptallık olur. Ethereal aleme geçmek özelliklerinden yalnızca diğer varlıkların kullanabildiği... Sauron'un elinde çok daha korkunç bir silah olurdu şüphesiz. Tabii Sauron bütün dünyayı elegeçirebilir miydi yine de tartışılır. Bence geçirebilme ihtimali kuvvetle muhtemeldi çünkü Gandalf, Elfler hatta bütün dünya korkuyordu yüzüğün Sauron'un eline geçmesinden...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Yüzük sadece bir yere kadar. Ayrıca Gandalfın AkGandal olarak dönüşüde düşündürücü. O noktada Gandalf ölmüştür. Onu barındıran bedendeki bir tanrıdır. Sauoron ise sadec kendi gücünü bir nesneye yüklemiştir. Ama ondan daha güçlüleride mevcuttur. Tamam Sauronun güçlendiği doğrudur ama ilk yüzük savaşlarında en güçlü anını yaşadı. Olay orada bitmişti yine biterdi.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ama eski ittifaklar yeniden kurulabilir miydi?
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Mulaka kurulurdu. Gerçi elflerin sayısı azalmaya başlıyordu ama Kralın tahtına geçmesi ile elflerde yerlerini alırlardı malum gelin damat durumları.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Yinede Sauron'un topraklarına yapılan saldırı sırasında Sauron üstündü ve elinde yüzük bile yoktu. Olsaydı insanlığın en büyük ordusunu yokedip yolunda ilerleyebilirdi belki. Bu arada sana ters gittiğimi düşünmeni istemem ben tartışmaların farklı alternatifleri göz önünde bulundurmak ve dile getirmek suretiyle daha zevkli geçtiğini düşünen bir insanım :mrgreen:
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Yok farkındayım ben olayın ama yinede saurona pek şans vermiyorum. Saruman o an Sauron kadar güçlü idi. Entler savbaşa girdi ve saruman sonsuz hapsine başladı. Ya entler mordora daynasaydılar? Isengard mordora inabilirmi acaba ???
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ama Isenguard entlerin saldırısına uğradığında tamamen savunmasızdı... Açgözlü Saruman ordusunun tümünü yolladı ve yaptığı hatayı çok ağır ödedi...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Yinede orcların ve Uruk-Hai lerin dev ağaç çobanlarına pek bişi yapabileceklerini sanmam. İş barajı yıkmaktaydı yıktılar yine yıkarlardı. Bakmayın düşmanlar nekadar zorluda görünseler müttefikler herzaman daha güçlüdürler. Eğer destan olacaksa düşmanda öyle olmalı.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ama düşman da öyleydi... Sauronun doğudan kuzeyden bir çok müttefiği ve kölesi savaşa gelmişti...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Sauronun tek avantajı ve en güçlü müttefiği renga renk Sarumandır. Kara saruman irfan sahibi diye bilinirdi. Ama irfanını yüzüğün kölesi olduğu anda yitirdi. Akdivanla işi bitti. Haber kaynaklarıda yavaş yavaş tükenmeye başladı. Yani özetle çöküş hazırlanmıştı ve çöktü.
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Ööksün eşek. Haketmişti fazlasıyla artis...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben de Sarumanı sevmedim sevemedim.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Benim ençok kitapta hoşuma giden olay Sarumanın yavaşça yaklaşırken beyaz cüppesinin etekleri kıvrıldıkça rengarenk olmasıdır. Saruman bana rengarenk saruman diyin "der . Gandalfta karizmayı koyar ve tüm renklerin birleşimi siyahtır Kara Saruman der!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bu arada tüm renklerin birleşimi beyazdır :)
Post Reply