ya millet burda sadece sawaşçılarınmı söz

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
legacy_user_4

Post by legacy_user_4 »

Hükümlü wrote:
Malovan wrote: karşı olduğumu söylemiyorum ama bunu normal şartlar altında

şOk oldum!!!
Kelimelerle ifade edemiyorum!!!
sadece bu konu hakkında etraflıca düşünmeden önyargıyla bir karşı çıkış yapmayacağım demek istedim. yoksa zihnim kontrol altında olmadığı sürece (ne kadar aç olduğumdan bağımsız olarak) asla yamyamlık yapmayacağımı söyleyebilirim. düşüneceğim şey bu konuyu anlayışla karşılayıp karşılamamak. ve nedenlerini anlayıp anlayamamak. kolay yenilip yutulacak bir konsept değil bu. benim kabilemde de can düşmanlarından birisini öldürdüğünde onun kalbini yeme adeti vardır. bunun yenen kişiye hayat kattığına inanılır. bu da esasında bir nevi barbarlık olarak görülebilir, öyledir de. tek fark açlık gidermek için yapılmıyor bizim kabilede. bir barbar olarak ben de çok savaşa girdim. ve pek çok kişiyi öldürdüm. sadece bir tanesinin kalbini yedim, ona da sonradan pişman olduğumu (suçluluk duyduğumu) itiraf etmem lazım. olay budur yani düşünmem lazım. kesinlikle. şimdi başlıyorum.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya estebin zehirden bahsetmişsinde abi bu amcamı öldüremezsin zehirle falan bu adamın kanı zehir olmuş yani kendi öle dio biz gülüyoruz o ayrıda herif sanki vampir undead falan her zehiri paralise edebileceğine inanıyo brık inansın benim kaçtığımı sölüyo ama kaçmıyorum aksine saklanmıyorum bile ama o int e normal abi bulamas tabi bıraklım biras daha arasın muhaahahahah bu ara da amcamın int de öle 12 altı falan diil ama kullanamıyo tabi yazık ktabilede yamyamlık öretiyolar zeka kullanmayı öretinde bi mukayese yeteneği olsun bari ulan yediğim insan daha demin karşımda durup bana küfür ediyodu desin onu geçtim ulan bu benim arkadaşım demin sırt sırtaydık ikidir kıçımı (pardon) kurtarıyo zaten kıçımı(pardon) kurtarmak için öldü diebilsin abi malovan sizinki yine şamanlarınızın size aşıladığı kutsal bir inanç dost yada düşman eğer iyi bir savaşçıysa ve sen bu inanca bağlıysan suçluluk duyma bırak ölen (kalbini yediğin :x ) kişi senle yaşasın
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

[Rp dışı] Arkadaşlar seviyesiz espriler yerine tartışılacak bişiler yazın isterseniz. Bari espriler zekice olsa. Oynattığım barbarın zekasıyla alay edenlerin zekasından ben şüphe ettim çok afedersiniz. Lütfen ya rp yapın ya da zekice bi yorum yapın. Mantıksız ve yeni bir argüman getirmeyen hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim tekrar rica ediyorum. Hırsızsındır bu barbar sana sataşmıştır tehdit edersin ama yok ben gölgeyim gölgelerle yaşarım ben öcüyüm göbek atsam ölürsün uyurken horlamanı duyarım yerini bulurum 2 şehir öteden, yok yola zehirli et bırakırım kemikler boğazına kaçar, yok ben tanrıların birbirini öldürdüğü savaşları gördüm (10.000 yaşında ya) yok ben istesem tanrı öldürürüm gibi saçmasapan sözlerden kaçınmaya davet ediyorum. Beni bulamazsın ben gölgeyim ben uçarım kaçarım coşarım gibi gereksiz mantıksız yorumları da kabul etmiyorum bana doğru dürüst cevap verecekseniz verin yoksa hiç vermeyin ve başka bir yorum yapın. Argümanlarımdan hiç birini çürütemediniz 10 kişi ama bol bol saçmaladınız sizin mantıksız yazılarınıza bulacak cevap olarak onlardan daha mantıksız ne yazabilirim diye düşünüyorum ama baya zorlandım yani (normalde mantıklı bir insanım sadece Rp usülü bu deliyi canlandırıyorum) Daha yaratıcı ve yapıcı yorumlar bekliyorum eywallah. Eğer bulamıyosanız size yardımcı olayım. Siz de bir iki olay tasvir edin ya da yaşanıyormuş gibi yazın. Mesela
Maniac (pardon ismini kullanıyorum bu örnekte) odaya girer. Etrafına buz gibi bakışlar atar. Barmenin gözleri hafif kısılar çünkü bu mekanda onu az çok tanıyan sadece barmendir. Maniac'ın ismini bilen çok az kişi hayatta kalmıştır. Öünkü Maniac kimliğin bir zayıflık olduğunu ismi olan herkesin bir gün bir şekilde bulunabileceğine inanmaktadır. Maniac en köşedeki alevlerin ısıtıcı fakat teşhir eden ışığından en uzak gölgeler içerisindeki masaya oturur (her zaman oturduğu masaya). Gözüne 2 metre boyunda uzun kırmızı saçlı ve sakallı 2 metreden daha uzun dev bir adam takılır. Cebine bağlı cüzdanı çok dolu gözükmese de sırtındaki dev çantanın içindekiler ilgisini kabartır. Gene çok kolay olucak diye düşünür. Öünkü Maniac zekanın boyla beraber uzamadığını yolculukları sırasında defalarca farketmiştir. Vs.. vs..
Saygılarla
Maniac Cannibal Frenzied Berserker Barbarian Corax Tigerheart
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

RP dışına cevap

Post by Estebin »

RP dışı:
Corax, doğrusu böyle bir tepkinin senden gelmesi beni epey bir şaşırttı. Bizim uçarım, coşarım, gölgelere saklanırım vuramazsın gibi "saçmasapan" şeyler söylediğimizi söylüyorsun. Diğer yandan attığın mesajlara bakacak olursak sen bizden daha fazla uçuyorsun. Mesajlarını şöyle bir incelersem pek çok şey bulurum. şimdilik aklıma gelen birkaç şeyle idare et. En başta söyleyim sana karşı bir saldırı amacı taşımıyorum. Sadece bazı şeylerin açığa kavuşması için madem sen açıksözlü davranmışsın ben de öyle yapacağım.
Sayende bildiklerimden şüphe eder olmaya başladım. Hatta o yüzden bu mesajı yazarken 2nd edition player"s handbookumu önüme aldım, söylemeden önce bir kontrol ediyorum. Açık söyleyim ben insanlar multiclass olamaz sanıyordum.Player"s Handbook"a (PHB) göre insanlar en fazla dual class olabiliyor. O da yüz milyon şartla. Hadi DMin multi class insan olmana izin verdi deyim, fighter/ barbarian/ frenzied berserker diye bir multi class ne oluyor kardeşim? Böyle bir şeyi ben hayatım boyunca görmedim mantıklı da gelmiyor.Hani multi class fighter/ mage"in bir mantığı var özgeçmiş düşününce. Dersin ki büyüye eğilimli bir savaşçı. Bunların hepsi aynı grubun içindeki farklı sınıflar. Özgeçmişin elbette ki vardır ve güzeldir. Ona bir şey demiyorum ama böylesi bir multi classlaşmayı düzgün açıklayabildiğini de sanmıyorum. Kural bağımlısı birisi değilimdir (şu an PHBden kontrol etmemin de sebebi o, meleti ezberlemeyi gereksiz buldum) oynarken geniş düşünüp hayal gücünü sınırlamamak lazım derim. Yalnız tek şartla; mantıklı olması şartı ile.
Frenzied berserker ile ilgili açıklama mesajını detaylı incelemedim (kusura bakma çok uzun bir mesaj detaylı okumak 15-20 dakikamı alır). Gözüme çarpan bir şey var yalnız. Ability scoreların (orada yazanlar senin Ability scoreların değil mi?). Galiba şöyle bir şeydi: str 23, dex 17, con 18" Diğerlerini hatırlamadığım için yazmıyorum, onlar da 10 üzeri değerlerdi. şimdi iki farklı şekilde düşünüyorum; bu karakter 2nd edition ile mi yaratılmış 3rdle mi? 2nd ile yaratıldı ise hiçbir ability scoreunun 18i aşmaması lazım (exceptional strength hariç, onda da gene str 19 altında kalıyor). Bu durumda çok şanslı zarlarla kalanlar mantıklı gibi. 3rd ile karakter yaratımı konusunda o kadar uzman değilim gene de bir şeyler biliyorum. İlk önce tüm Ability scorelara 8 deniyor sonra da belli bir miktar puan scorelar arası paylaştırılıyor. Bir scoreu 12yi aştırmak için 2 puan, 15i aşmak için 3 puan mı ne harcamak gerekiyordu. O şartlar dahilinde bir tane 18 olan ability score elde etmek için diğerlerinden çok fedakarlık yapmak gerekiyor, iki tane yapmak ise imkansız. 2 tane 18 bir tane 17 ise zaten imkansız. 23e hiç değinmiyorum. 4 levelda bir bir özelliğini 1 artırabiliyorsun. Senin levelin 4/6/10 olduğuna göre maximum 4 defa artırma şansına sahipsin. Bu demektir ki karakterin 3rd editionda zar atarak str 18, dex 17 ve con 18 ile bile başlasa eksiğin kalıyor.
Hayır ability scoreunda gözüm kalmadı ancak ben senin yazdığın o skorları o kadar normal şeylermiş gibi yazamazdım. Kendimi nedenleri konusunda açıklama yapmak zorunda hissederdim. Muhtemel olası nedeni belt of frost giant strength giyiyor olman. Bu durumda ise oraya yazdığın senin gücün değil. Yani sıradan bir savaşçıdan güçlü olman gerekmiyor (belt of frost giant strength benim bildiğim kadarıyla kişiye güç veriyor ama kaslı gözükmesini sağlamıyor.) Bunu da biraz zorlama ile de olsa açıklayabildik.
Başka bir konuya değineyim. Mesela en basitinden en güçlü zehirlerden bile etkilenmeyişin. Bunu ne manada söylemiş olabileceğini düşünmeye çalışıyorum inan bana. En mantıklı gelen level"in yüksek olduğu için save vs poison"ının çok düşük olduğunu ve zehir verildiğinde sık sık başarılı saving throwlar attığın şeklinde oluyor. Bu noktada hemen PHBye bakarak zehir karşısındaki durumunu kontrol ediyoruz. Kitinin açıklamasında zehre bağışıklığı vardır, zehre aşırı dirençlidir diye bir şey yazmıyor,o yüzden onu hesaba katmıyoruz. Bu hesabı 3rd edition için yapamayacağım tam bilmiyorum, bilen varsa yapsın. Constitutionın yüksek ancak tablolara göre poison savee bonusun yok. Dwarf, buçukluk falan olsaydın güzel bir bonus almaya yeterdi; insanlarda böyle bir şey yok. Bu durumda senin levelindeki bir savaşçının base saving throwunu kontrol ediyoruz: 8. multi class karakterlerde hangi classin saving throwu daha iyiyse onunki alınır, buna göre 8. Hadi multi class olduğun için dayanamadım 2 de ben verdim 6 olsun.
şimdi zehirlere yani olayın diğer ucuna da bir bakmak lazım. Elimde çok daha detaylı bilgilerle çok daha güçlü zehirler içeren kaynaklar var, gene de kontrol etmek istersen diye kolay ulaşılan bir kaynağın zehirler kısmını referans göstereceğim: Forgotten Realms Compendium. Geçende bu sitenin top 5inde gözüme çarpmıştı. Elinde yoksa buradan indirebilirsin. Bu kitabın 114üncü sayfasında bir zehirler tablosu göreceksin. Burada zehirler kategorilendirilmiş; A,B,C,".,Z şeklinde. A en hafif zehir, Z ise bu kitabın zayıf bilgisi dahilindeki en güçlü zehirlerden. (not: eğer inceleyecek olursan ayrıca göreceksin ki bu iki sayfalık kaynakta bazı zehirlerin kaynağından bahsediyor. Ben kaynaklar arasında bitkiden yapılanı görmedim. Bitkiden zehir yapıldığını tabii ki biliyorum ama bitkilerden zehir yapınca tüm zehirleri biliyorum demek büyük bir yanlış olur.) Laf biraz dağıldı, zehirlerin kategorilendirilmesine göre E tipi ve üstü tüm zehirler saving throwa -4 veriyor. Ve böylece senin saving throwun 10 üzerinden atılıyor. %50 ihtimal. Bir paranın tura gelmesi şansı ile aynı. E tipi zehirlerden Z tipine kadar (hiç de az değil) tüm zehirlerde şansın bir bozuk para atışı kadar. Demek ki zehre karşı o kadar dayanıklı değilmişiz.
Ha belki diyebilirsin ki ben saving throwun düşük olmasını kastetmiyordum, hit pointimin yüksek olduğunu söylüyordum. Senin HPni hesaplamayacağım; 300den düşük bir şeydir herhalde. Gene aynı compendiumdaki sınırlı tabloda dahi tek dozu ile 100 HPye yakın götüren zehirler var. Yani birkaç hırsızın saldırısında birkaç doz bu zehre senin için kıyarlarsa ölümle yüzleşirsin(ki ben bunu hep söylüyorum gargaraya getirmeye uğraşıyorsun ama bir hırsızın en güçlü olduğu konu kesinlikle direk dövüş değildir. Bir barbarla göğüs göğse dövüşe girip kazanabileceğini iddia eden hırsız kendine fazla güveniyordur.). Olaya daha farklı bir yaklaşım getiriyorum belki savaş sırasında rage halindeyken zehri hissetmiyorum diyebilirsin, sorun değil savaş bitince zehir etkisini gösterir ve sonuç aynı olur. Kaldı ki en güçlü zehir en fazla HP götüren değildir. Felç eden, zihni silen, insanı güçsüzleştiren, beyinsel aktiviteleri çok zayıflatan, refleksleri zayıflatan veya uyutan zehirler de oldukça işe yararlar. Uyuyan barbarların özel güçleri yoktur nasılsa.
Zehir hakkındaki açıklamanı esasında okudum ve neden burada en son bahsettiğimi de şimdi açıklayım. Sen demişsin ki ben alıştıra alıştıra düşük dozlarla verdim bedenim alıştı. Senin bu söylediğin ile benim şimdi söyleyeceğim ifade birbirine inan çok benziyor: "Barbarlardan çok çekmiş benim ailem. Onları hiç sevmem. Ailem de sevmez. Kundakta beni barbar silahlarıyla keserlermiş. Barbarların baltalarına karşı kendimi korumak için ben de her gün kendime bir barbar baltasıyla sıyrıklar açıyordum. Sıyrıkların verdiği acıya katlanıyordum, belki de verdiği acı hoşuma gidiyordu. Sonra zamanla daha derin sıyrıklar açmaya başladım. 7 yıl boyunca bu egzersizi tekrarladım. Sonunda bir barbar baltasının en sert darbesi bile bana hasar veremez hale geldi." Karşı çıkacaksın belki ama senin ifaden bunun aynısı. Ne demek zehir bana hasar vermez, etten kemikten bizle benzer metabolizmada bir varlık değil misin?
Verdiğin damagein hesabına bakmadım ama 200-300 hasar verdiğin düşünülürse bir şekilde çarpıtılmış veya abartılmış gözüküyor. Detaylı incelemediğim için bu konuya şimdilik değinmiyorum.
Epey uzun bir mesaj yazmışsın frenzied berserker kitini açıklayan. Bu kit yanlış anlamadıysam barbarianın üzerinde değişiklikler yapılarak oluşturulmuş. Ancak bu kit de aynı zamanda garip bir yan var. Normalde mesela bir thief kitinde normal thiefe oranla iki avantaja sahipsen onu dengeleyen dezavantaj veya dezavantajlar olur. Frenzied berserker barbariana oranla oldukça fazla sayıda avantaja sahip ama hiç dezavantajı yok. Herhalde savaş olup bittikten sonra yorulmayı dezavantajdan saymazsın. Kiti yazan DM kıyak geçmesini bilmiş, kaşıkla geri almasını bilememiş.

Bu kadar uzun mesaj yazdım. Esasında diyeceğim çok basit. Bizi aynı şeyleri tekrarlamakla, saçmalamakla ve senin iddialarının hiçbirini çürütememekle suçlamışsın. Senin yaptığın ise esasında çok daha basit bir mantık. Biz değişik yöntemler öngördükçe sen zehir bana işlemez, ben sizi gözüm kapalı görürüm, karım beni yavaşlatıyordu çöpe attım, çocuklarım da onla beraber çöpe gitmişler geri almadım, hem zaten tüm orman halkı bizim kabileyi korur bize varamazdınız, sizin o silahlarla burnumu karıştırırım, saklanacak bir sırrım da yok, asıl siz kafirlerin benden saklanması lazım artık ne kadar kaçabilirseniz" Öürütülecek iddialar bunlar mı? Bence bunlar birer sav değil. Sadece bana o da işlemez bu da işlemez şeklinde yazılar. Açık söyleyim hırsızları bu konuda senden daha yaratıcı buluyorum. Bu söylediklerine şu ana kadar bir şey demedim, herhalde tartışmayı böyle götürmek istiyor dedim. Ama RP dışı olarak haksız olmadığımız konuda bizi suçlayınca üzgünüm tepki veriyorum. Bu söylediklerine ancak greater power olsaydın şüphe dolu gözlerle bakmazdım. Greater power olmadığına göre bu tip şeyleri çok daha sağlam temellere dayandırıp demek zorundasın. Yoksa powerplay iddialarının ardı arkası kesilmez. Diyeceklerim bunlar, bazen ifadelerim sert çıkmış olabilir ama başta da söylediğim gibi saldırı amacında bir mesaj yazmadım. Sadece şimdiki ve ileriki tartışmalarımızda hep yaşayabileceğimiz bazı yanlış anlaşılmaların giderilmesine uğraştım. Benim de arzum senin ve diğerlerinin olduğu gibi zevkli, öğretici ve yaratmaya sevkedici tartışmalar yapabilmek.
Not: MASK konusunda galiba bilmediğin bir şey var. MASK FRın en meşhur hırsız tanrısının ismidir. Forumdaki MASK ise mesajlarından da çıkarabileceğin gibi sıradan hırsız MASKın rolünü yapmıyor, resmen tanrının rolünü üstlenmiş. 10000 yaşında olması muhtemel bir mevzudur. Belki tanrıyı oynamak da sana abartı gelecektir ama bunu söylemeden önce kendinin tanrı oynattığını düşün. Daha mı zevkli olurdu yoksa daha mı zevksiz. Ben şahsen istemezdim. Diğer yandan isteyenler var olabilir. Ben istemiyorum diye diğerlerini kısıtlama hakkını kendimde göremem.
şimdi senin de önerdiğin şekilde tartışmaya devam ediyorum.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

bak ben statların hakkında bir araştırma yaptım yazdığın statlarla demigod olabiliyorsun ve eğer bir gün karşılaşırısak ve ben yine sölüyorum aç sende bak shadow dancer prestij klas sen beni göremez ve bana vuramazsın ben bir tanrı öldürmüş olacağım ve sen ne yazık ki buna şahit olamıycaksın :))
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

yazmayacaktım ama şimdide uzun bir msj yazma sırası bende

bak arkadaşım bizim saçmaladığımızı mantıksız hareket ettiğimizi sölüyorsun
sen sana hiçbir zehirin işlemiyceni sölüyosun cons 18 hadi bi nebze yüksek saving throw
sen çoğu insanı öldürecek yaraların seni öldürmediğini sölüyosun hit die type 12/10 oda tamam ama SENİ YAWAşLATMIYO VE DE HAREKETLERİNİ HİÖBİR ÖLÖÖDE KISITLAMIYO BİLE
sen bir hana geliyosun şehrin neresinde olursa olsun O YARALARLA kimse seni görmüyo hadi oda nese hana giriyosun kimse knight vs çağırmıyo girer girmez burası çok önemli bunu biz bile yapamıyoruz dedektörlerin bir hırsıza kilitleniyo abi bunu nasıl yaptın guardlara da öret adamlar gördüğünü tıksın içeri ve ona saldırıyosun hala knight vb. yok ortada hepsi uyuyo :?
sen orda birini doğrarken diğerleri kaçmıyo lawful good ya bekliyolar intikam alacaklar nasıl bişise nese velasıl sen doğruyosun ve elini kolunu sallıya sallıya çantanda cesetle gidiyosun bu cesetten kan damlamıyo kimse seni takip etmiyo yada bu ceset kokmuyo hadi kokması yine zorda
sen bu cesedi pişirmeden yiyosun ve bide çok norkmal bişi bizim kabilede herkes yer diosun nasıl bir mantalitedir bilmiyorum ama sen insanların klasların kendi özelliklerini bu kadar iyi yapamadığı çoğu şeyi yapıyosun

statlarına gelince 3th edition olmak zorunda bu karakter second da 18 üstü stat yok

str23 -18 vermiş olsan insansın artın eksin yok 5 slot açıkta kalıyo

en baştan beş slot gitti bütün statlarını 18 atmış olsan toplamı 108 eder arada sadece 15 fark war dm adiymiş 15 point kırmış karakterden senin suçun yok
bu şöle savundun gerçek dünyada bile var her şeyi çok iyi yapan insanlar ve beni bu şekilde eleştirmeni anlamıyorum ama ben de insan str si ortalama 13-14 dür dex i 12-13 dür cons u 13-14 dür int i 13-14 dür hatta tam hatırlamıyorum daha düşük olabilir wis i 12-13 dür charisması 16 olan hele piyasada hatun birakmaz 14 dür yani kendin yap yorumunu
legacy_user_2

Post by legacy_user_2 »

Arkadaşlar buradaki tartışma boyut değiştirerek kulaktan kulağa bölümüne uygun hale gelmişti. Bu nedenle adminlerin oy birliği ile bu başlıktaki hikaye (çokta beğenildiği için) kulaktan kulağa bölümündeki FW.C adlı konu başlığına taşındı bu mesajların hikaye bölümüne buradan gidebilirsiniz...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Hmmm....doğru iyi olmuş. RP dışı olan konuşmalar buraya yazılabilir.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ben de tavsiye etmeyi düşünüyodum saolun warolun yapanın zekasını öpiim :P
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Selamlar evet gene ben geldim uzun bir aradan sonra :)
Gene tartışmalara yolaçıcak iddialarla geldim :P (Yok yok ben diyeceğimi dedim artık reaksiyon bekliyorum)
Bu arada hikayemin beğenilmesine çok sevindim, manyak barbarla ilgili başka hikayelerimi de yollamaya devam ederim eğlence için :P

Estebin: (LÖTFEN OKU UZUN AMA OKU BUNU SADECE SANA İTHAFEN YAZIYORUM ÖÖNKÖ)
şimdi gelelim Estebin'e (başlaıyoruz :P)
Öncelikle karakter 3rd edition bunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum buradan.
3rd editionda herkes istediği kadar classa sahip olabilir. Fakat bu classların levelları +1 / -1 birbirne yakın değilse experience daha az alırlar böylece level 1mage/ level 4cleric/ level 8fighter bir karakter yapmak çok zor bir hal alır. Yani anca 6mage/7cleric/8fighter yaparsın böylece experience kaybın olmaz.
Bu experience kaybının olması için bazı özel durumlar var bunlarda her ırkın favored class denen bir özelliği var. (Biraz sıkılcaksın diye kısa kesiyorum)
Sonuçta senin level aldığın bir class favored classınsa 2. classın levelı önemli değildir çünkü uzman olmadığın yalnızca 1class olduğu anlamına gelir. Mesela bir orcun favored classı barbardır.
sen 7barbar/2rouge bi orcun varsa experience kaybın olmaz ama
6rouge/3mage veya 10barbar/6rouge/3mage bir character experience kaybeder çünkü favored classı olmayan 2 classın arasında +1 -1den daha fazla bir fark var.
şimdi İnsanların favored classı any'dir. Yani senin seçtiğin classtır. Benim karakterimde Favored class Barbarian ve multiclassı da fighter. Yalnızca bir tane favored olmadığım class olduğu için experience kaybı yok.
Ha şimdi diyeceksinki frenzied berserker var.
İşte 3RD editionın ilginç noktalarından biri de burda. Frenzied berserker bir PRESTIGE CLASS.
Yani bu ne demek bir class değil bir class eklemesi. Barbarian classının özelliklerine eklenen bir class gibi düşünülebilir. Yani benim favored olduğum barbarian classının devamı yeni bir class gibi düşünülmesi yanlış olur.

Diyosunki böyle bir multiclass mantıksız ve de açıklanamaz. Neden mantıksız olsun? En basit örnek olarak Conan'ı vermek istiyorum. Conan bir köleyken gladyatör olmuş bir barbardır. Daha sonra değerli olduğu düşünüldüğü için doğu savaş ustaları tarafından kılıçlar konusunda uzmanlaştırılarak eğitilmiştir. Yani bir barbar/fighterdır.
Corax da buna benzer bir özgeçmişe sahiptir (elbette yazıcam bilara :) )
Ha diyceksin hadi barbar tamam fighter tamam nerden çıktı bu frenzied berserker. Frenzied Berserker prestige classı bazı presiquiteler içerir yani belli bir barbar seviyesine ulaşamadan frenzied berserker olamazsın. Bende üzgünüm bu konuda bende isterdim yalnızca fighter/frenzied berserker olmasını ama demekki bir insanın frenzied berserker olabilmesi için önce barbar bir özgeçmişe sahip olması gerekiyomuş.
Üstelik diğer classları düşününce de bu gayet mantıklı. Mesela bir paladin olabilmek için hem iyi bir savaşçı olmalı hem de iyi bir din adamı olmalısın. Yani onlar eğitimleri sırasında hem savaş eğitimi hem de din edğitimi görürler, açıkçası bu konularda biraz pişerler. Kimse kolay kolay 16 yaşında bir paladinin etrafta gezdiğini göremez.
Aynı şey frenzied berserker için de geçerli, pişmemiş bir barbar kanındaki vahşet ve kan arzusunu iyi bir savaşçı olmadan tam olarak savaştaki gücüne yansıtamayabilir ya da yaşı ya da deneyimi bunu kullanmaya yetmeyebilir. Tabii hala sana mantıksız gelmeyebilir anladığım kadarıyla da 2nd edition bir backgroundun olduğu için 3rd editionı yadırgıyor olabilirsin. Aynı şeyleri ben de hissetmiştim birkaç sene önce fakat 3rd edition sunduğu inanılmaz esneklik ve classlar arasındaki bariz farkların daha da keskinleşmesi benim 3rd editionı daha çok sevmemi sağladı.
Misal vermek gerekirse 2nd editionda bir büyücü bir fighterı 1-3 level arasında sopasıyla pataklayabilirdi.
Fakat 3rd editionda magin sopayla fighter pataklaması gayet zor ve düşük bir ihtimal(hala böyle bir ihtimal var tabii de çok saha düşük) ki bence çok mantıklı. 3rd editiondaki esneklik nerde dersen sana Half-orc bir paladin yaratabileceğini söylersem yeterli olur sanırım.Backgroundunu istediğin gibi yazabilirsin ve senin fantazi rüya artık ne dersen düşündüğün farklı bir karakter ya da class yaratabilirsin.

Ability scorelar: Hmm çok tartışma yarattı nedense ona bir açıklık getireyim. Base scorelar şööle:
str 18
dex 16
cons 18
wis 14
int 10
char 12

şimdi her 4 levelda bir score alıosun
level 4,8,12,16,20 yani toplam 5 tane ability score alıosun bunların hepsini stre veriosun noluyo? 18+5=23 tekrar yazalım:
str 23
dex 16
cons 18
wis 14
int 10
char 12
şimdi mantıklı geliyor mu? Hyr mı? Diğer scorelar çok mu yüksek. Tamam onu da anlatayım. Çok zor ve uöutsuz bir campaign oynuyoruz DM bize şööle diyor normalde 3 tane 6lık atıp ability skorları belirlemeyin onun yerine 4 zar atın ve en düşük bir tanesini eleyin ve diğer 3üyle ability skoru belirleyin. Bu ne demek? Hemen açıklayayım.
Normalde 3 tane altılık zar atan biri ortalama olarak 10-11 atar ama 4 zar atıp birini elerse ortalaması çok daha yüksek çıkar çünkü en düşük olan zarı eliyosun! Böylece yüksek ability skorlu ama yine de şansla belirlernen bir karakterin olur.
Tekrar ediyorum bu karakter 3RD EDITION karakteri...

Ah ESTEBIN ah. şu frp oyunları senin de beynini yıkamış o puanla ability score arttırma olayını ancak bilgisayardaki frp oyunlarında görebilirsin masaüstünde bu işler ööle yürümüyo. her ability scor için 6lık 3 tane zar atılıyo yani minimum 3 maximum 18 arasında bir score oluşuyo yani tamamen şans. Bak bu kuralları ayrıca incelemk istersen mailini yaz sana bi 3rd edition players handbook yollarım böylece gereksiz tartışmalara gerek kalmaz.

Karakterim hiçbir magical giymiyor class tanımında beltlerle ya da glovelarla str arttırılabilir. Oyunda vardı ama class tanımında eklemedim, kafalar karışmasın diye bunlar base scorelar.

Bir KARAKTER LEVELI classlarının toplam levelına eşittir. Yani 4fighter/6barbar/10frenzied bir karakterin levelı = 4+6+10 = 20
Umarım yeterince açıktır

ZEHİRLER. Tamam gelelim zehirlere şimdi bir daha açıklayayım aslında biraz sıkılmaya başladım ama açıklarım önemli değil.
Her class belli bir base "fortitude" "reflex" ve "will" save modifierına sahiptir. Yani 2nd editiondaki gibi ThaCO filan yok işin içinde ya da resistance gibi garip şeyler de yok. Bunda bir karakterın levelı arttıkça o levela oranla bir for/ref/will base bonus kazanır.
Örnek vermek gerekirse:
4th fighter +4for +1ref +1will
6th barbarian +5for +2ref +2will
10th frenzied berserker +7for +3ref +3will
toplamda
+19fortitude +9reflex +9will savin olur
Bu karakter rage'e geçtiğinde 4 constitution kazanır. Yani 18 olan constitutionı 22 olur bu da +6 extra fortitude modifier demektir.
Yani toplamda fortitude'a +25 save'i olan bir karakter eder bu bu ne demek? 20lik zar atılır üzerine +25 save modifier eklenir ve barbarın poisonı metabolizmasıyla yenip yenemediği anlaşılır. Fakat barbarın heal ve alchemy skilleri de yüksek olduğu için +2lik bir extra save modifier eklenir buna da "synergy bonus" deniyor. Yetmiyor bir de benim backgrounduma göre bu barbar ya bağımlısı olduğundan belki de uyuşturucu bağımlısı olduğundan yıllar boyu kuvvetli bir poison kullanıyormuş. Belki de kabiledeki bir alışkanlık belki bir gelenek belki dinsel törenlerde kullanılan bir madde olabilir önemli olan vücuttaki etkisi ki bu da dayanıklılığı zorlayan bir zehir olması. Bundan dolayı bir +4 extra fortitude modifier vs. poison alırsın yani toplamda 25+2+4 = +31lik bir fortitude modifierın var. Bu sana bir anlam ifade etmeyebilir tabii 3rd editionı bilmiyorum diyosun. Fakat örnek olarak bir hırsızın base modifierı maksimum +9 oluyor 20. level bir thief için.
şimdi ben zehirlere immune'um demedim ama zehirlerden korkmam dedim. Elbette çok çok güçlü zehirlerden etkilenme olasılığı var hem de %50e kadar bile çıkabiliyor ama tabii bu zehirleri bulması bir dert yapması ayrı dert, barbarı yaralayıp yeterli dozu kanına vermek ayrı bir şey.

A diyosunki 2nd editionda en yüksek saving throw kullanılır, üzgünüm ama 3rd editionda toplamı alınıyor yani poisona karşı rage'e geçmiş bu karakter 20lik zara ilaveten +31 alıyor.

Hp'den bahsetmeye bile gerek yok 3RD editionın en yüksek hitpointli karakteri barbardır çünkü hitpoint zarı atılırken 12lik zar atılır. Bu durumda 20. level bir barbarın hitpointi maksimum 320 ortalamada 220 olur. Bir de ragee geçince +6 constitution aldığı için 60 hitpointde beleşten kazanır, toplamda 380 maksimum olur.

Bende zehirleri biliyorum ve etkilerini de biliyorum fakat sadece 2nd editiondan bahsetmişsin. Bence benimle bu tartışmaya girmeden önce birazcık 3rd edition hakkında fikir hasibi olmalısın. Kesinlikle yanlış anlama, ben de 2nd editiondan fazla iyi anlamıyorum o yüzden sana itiraz edemiyorum fakat benim bahsettiğim herşey 3rd edition içindi bu yüzden 3rd editionı bilen fazla kimse de itiraz edemedi zaten çünkü baya ayrıntılı hazırladım bütün açıklamaları.

Estebin demişki "Barbarlardan çok çekmiş benim ailem. Onları hiç sevmem. Ailem de sevmez. Kundakta beni barbar silahlarıyla keserlermiş. Barbarların baltalarına karşı kendimi korumak için ben de her gün kendime bir barbar baltasıyla sıyrıklar açıyordum. Sıyrıkların verdiği acıya katlanıyordum, belki de verdiği acı hoşuma gidiyordu. Sonra zamanla daha derin sıyrıklar açmaya başladım. 7 yıl boyunca bu egzersizi tekrarladım. Sonunda bir barbar baltasının en sert darbesi bile bana hasar veremez hale geldi." Karşı çıkacaksın belki ama senin ifaden bunun aynısı. Ne demek zehir bana hasar vermez, etten kemikten bizle benzer metabolizmada bir varlık değil misin? "

şimdi estebin :) ben gene bu mesaj hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ama bilimsel bi gerçekten bahsediyorum ben. Bir örnek vermek gerekirse Osmanlı sultanlarından biri sanırım 3. Mehmet filandı tam bilmiyorum atmak da istemiyorum çok korkak paranoyak bir şehzadeymiş birçok kardeşi boğazlatılmış ve de zehirle öldürülmüş bu yüzden bir yaştan sonra yemeğine fare zehiri katmaya başlamış. Ufak dozlarla başlamış ve yıllar sonra bir öküzü bile öldürebilecek kadar zehir içebiliyomuş ve yalnızca biraz ateşleiyomuş ve terliyomuş. Rivayetten ibaret değil, tarih kitaplarında yazmasa da (eğitim açısından gereksiz bi ayrıntı) tarihsel kanıtları var, bu kişilerin günlükleri var vs. vs. Ayrıca yılan gibi zehir'e çok dayanıklı hayvanların da doğdukları anda zehire karşı zayıf oldukları ve geliştikçe vücutlarının zehire bir dayanıklılık geliştirdiği bilinmiyor. Sonuçta organik de inorganik de olsa zehir bir tür kimyasal ve vücut bu kimyasalla savaşmayı öğrenebilir ve savaşan akyuvar sayısı da artarak dayanıklılığı arttırabilir. Bilimsel olarak kesinlikle mantıklı, hala senin kafana mantıksız geliyosa ne yazıkki benim yapabileceğim bir şey yok bu konuda bu apayrı bir tartışma konusu hatta tek yönlü bir tartışma çünkü bilim cevabını zaten bulmuş bu sorunun, tartışmaya bile gerek yok.

Kit kıyak bi kit diosun, prestige classın amacı zaten bazı şeylerden feragat ederek başka şeyler almak. Kitin dezavantajları olmadığını söylemişsin. Ne yazıkki çok yanılıyosun, çok güçlü özellikler verdiği doğru fakat bir çok şeyden feragat edilmiş örnek vermek gerekirse:
Skill sayısı düşürülmüş, gereksiz featler alınması istenmiş RP adına, Barbarların üst levelda çok çok üstün özellikleri var fakat onlara ulaşılması engellenmiş, yani barbarın sağladığı avantajlar terk edilerek bu kite bir sapma sağlanmış, her trap'e basıldığında frenzy olmamak için willsave atıosun. Düşmanlarını yere serdin diyelim. Savaş bitti ama frenzy bitmedi, bu durumda will save atıosun. Tutturamazsan en yakındaki insana dalıosun arkadaş ya da düşman gözetmeden (gözün dönmüş çünkü :D ) Rageden çıkınca hitpointin -10un altına düşerse gene ölüosun değişen bişi yok. Frenzy olduğunda konsantrastyon gerektiren hiç bişi yapamıosun (zeka gerektiren hiç bişi yapamıosun manyaksın ya)
Sonuçta en büyük dezavantajı barbarın skill üstünlüğünden vazgeçilmesi ve üst levellardaki greater rage, greater uncanny dodge gibi muhteşem özelliklerin alınaması. DMle hiç bir alakası yok ve bana peşkeş de çekilmedi çünkü bu karakter Advanced Dungeons and Dragons 3rd edition kurallarından ayrı hiç bir kuralla yapılmadı herşeyiyle de mantıklı bir karakter olduğunu inanıyorum. Konsepti biraz farklı gelebilir insanlara ama kuralların dışında demigod filan değil yani.

Heeeee diosun bende uçmuşum yazılarımda. Tabii uçarım yani sizin yazdıklarınıza cevap olarak ben de saçmalamk zorunda kaldım dedim ya :). İlk yazım gayet komik ve eğlendirici oldu kamalarla sırtımı kaşırım kukrilerle diş karıştırırım filan. Bunlar elbette şakaydı yani beni onlarla öldüremezsiniz demek istemiştim. Gel görki bunu ciddiye alıp tanrıların öldürülebileceğinden hırsızların kuş olup uçacağından kaçacaından gölgeyle bir olduklarından falan bahsedildi noluyoruz dedim, bu ne nefret ne celal. Bir Thief bir Tanrı'yı öldürebilir dendikten sonra zaten ben koptum olaydan yani bende saçmaladım kabul ediyorum ama yazarken bir yandan da güldüm eğlendim cevapları ilgiyle ve merakla takip ettim ve bekledim ama hiç umduğum gibi güzel bi yazı göremedim. Belki ben mi fazla şeyler umuyorum???

Neyse karakterin dayanakları olmadığını uçuk olduğunu ve tanrısal olduğunu savunmuşsun class açıklamaısnı yaptığım bölüme bir kez daha göz gezdirisen ve bu sefer gerçekten okursan hepsinin kurallarla örtüşen mantıklı şeyler olduğunu görürsün çünkü sözel açıklmaların yanında matematiksel hesaplarla da destekledim 300 damage verdiğim bölümü de dikkatlice oku tamamen doğru ayrıca incelemeni BEN senden rica ediyorum. BU konuda kimseden korkum yok herkese de meydan okurum gel yanlışımı bul diye çünkü yok.

Hmm MASK konusundan haberim yoktu bir Tanrı olduğu hakkında ise hiç bir fikrim yoktu. Hatta burda bir tanrıyı oynadığını söylediğinde daha da ilginç geldi çünkü bende hiç o izlenim uyanmadı ben onu bir thief yerine koyup cevap verdim elbette bir god olduğunu bikseydim haddimi bilirdim :).

Mesajın için saol çok emek vermişsin bu gerçekten beklediğim gibi bir cevaptı umarım benimkini de okursun :D

Rouge's Bane Maniac Cannibal Frenzied Berserker Barbarian Corax Tigerheart
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

MANİAK: (Lütfen hepsini oku :) )

Hmm Shadow Dancer daha önce de duydum söylediler bana çok güçlü seni döver dediler ama henüz inceleme fırsatım olmadı fakat büyük ihtimalle bir True Seeingli Helmetım olsa onu da döverim gibi gelio :)
Bi de Planewalker mı ne ööle magical bişi dediler henüz bilmiyorum ne olduğunu ama öğrenince onu da yazarım nası dövüldüğünü de yazarım. Bu arada arkadaşlar bırakın bu Demigod God öldürme işini. Çok kolay sanıyosunuz ama komikleşiyosunuz.
"Alter Reality" diye bir özelliği olan bir canlıyı nası öldürceksin ya çok komik :))). (canlı da değil ya neyse)
Herif gerçekliği değiştirio çok komik yuh ya :)

Hmm hikayemi beğenmedin mi çok üzüldüm :(
Neyse şööle diyim her köyün bir guardı yoktur ve her köyde kuvvetli savaşçılar paladinler gezmez. Gezseler bile her işe karışacaklar diye bişey yok. Ayrıca benim orda gördüğün thiefi daha önceden tanımadığımı söylemedim, tanıyor da olabilir, uzaktan farketmiş olabilirim. Ben orda kanunu yerine getirmeye çalışmıyorum bu yüzden thieflerin kökünü kazımam bir guarda göre daha kolay çünkü guard silahını yere at yakalandın vs. gibi şeyler söylerdi bense direk saldırıyorum açıklama filan yok, uyarı yok.

Corax cesetleri pişirerek yiyo. Yalnızca kendini kaybettiği zamanlarda bazen kendisini çok ağır yaralayan düşmanının kalbini söküp çiğçiğ yeme alışkanlığı var o doğru. Bir de ateş yakamayacaksa veya açlıktan gözü dönmüş ve yakmak için daha fazla aç kalmak istemiosa o zamanda çiğçiğ yiyebilir. Öiğ çiğ yemenin tek dezavantajı çok çiğnemek zorunda olman bir de fazla beklediğinde etin çok kolay bozulması. Tadı polymerler ayrılmadığı için ağızda alınamıyor fakata mideye inince pişmiş etle pişmemiş et arasında pek bir fark olmuyo, bünye meselesi. Örneğin bizler hayatımız boyunca pişmiş etle beslendiğimiz için midelerimiz çiğ bişey yediğinde kaynıyor gaz yapıyor vs. vs. Sonuç olarak bu her classın yapabileceği bir şey yalnızca frenzied berserkerın değil. Herhangi yamyam bir paladin de bunu yapabilir. (Paladinler ille de armorlu batılı sarışın savaşçılar olmak zorunda değilller. Afrikalı yamyam bir adam da tanrıyla bir bağlantı kurabiliyorsa ve duaları kabul göryorsa bir paladin olabilir hatta en büyük fantazim olan Dire Lion'a binen spearlı paladin olurki yakında oynatıcam inşallah :D )

Stat meselesini biraz önceki mesajda açıkladım fakat buraya da kopyalayabilirim:
Ability scorelar: Hmm çok tartışma yarattı nedense ona bir açıklık getireyim. Base scorelar şööle:
str 18
dex 16
cons 18
wis 14
int 10
char 12

şimdi her 4 levelda bir score alıosun
level 4,8,12,16,20 yani toplam 5 tane ability score alıosun bunların hepsini stre veriosun noluyo? 18+5=23 tekrar yazalım:
str 23
dex 16
cons 18
wis 14
int 10
char 12
şimdi mantıklı geliyor mu? Hyr mı? Diğer scorelar çok mu yüksek. Tamam onu da anlatayım. Çok zor ve uöutsuz bir campaign oynuyoruz DM bize şööle diyor normalde 3 tane 6lık atıp ability skorları belirlemeyin onun yerine 4 zar atın ve en düşük bir tanesini eleyin ve diğer 3üyle ability skoru belirleyin. Bu ne demek? Hemen açıklayayım.
Normalde 3 tane altılık zar atan biri ortalama olarak 10-11 atar ama 4 zar atıp birini elerse ortalaması çok daha yüksek çıkar çünkü en düşük olan zarı eliyosun! Böylece yüksek ability skorlu ama yine de şansla belirlernen bir karakterin olur.
Tekrar ediyorum bu karakter 3RD EDITION karakteri...

Umarım tatmin olmuşsundur açıklamalardan to be continued... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Rouge's Bane Maniac Cannibal Frenzied Berserker Barbarian Corax Tigerheart
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

to Rogue's Bane

Post by Estebin »

Hepsini okudum. Hatta MaNiak'ın okuyacaklarını da okudum. Durum o zaman büyük oranda benim 2nd edition seninse 3rd edition oynuyor olmandan kaynaklanan bir anlaşılamama durumu. yalnız merak ettiğim bir şey var. senin şimdi 20 level'da strengthin 23. bir tanrının avatarı (ya da bir ejderha, leveli daha yüksek olan bir şeyler) için maximum strength nedir? madem campaign zorlu senden daha güçlü bir "şeylerin" var olabilmesi lazım gibi geliyor bana. çünkü 2nd edition'da o strength ile bir ejderha ile bilek güreşi yapıp kazanabilirsin. daha iyisi tek vuruşta bir ejderhayı öldürebilirsin. ikisi de benim anlayışımın ötesine geçiyor.
Ah ESTEBIN ah. şu frp oyunları senin de beynini yıkamış o puanla ability score arttırma olayını ancak bilgisayardaki frp oyunlarında görebilirsin masaüstünde bu işler ööle yürümüyo. her ability scor için 6lık 3 tane zar atılıyo yani minimum 3 maximum 18 arasında bir score oluşuyo yani tamamen şans.
3rd editionda ability scorelar (mesela strength) artırılmıyor mu? puanla fişle parasını verene ya da başka bir şekilde (4 levelda bir). demek istediğim benim buydu. her ability score için 3 tane 6lık atıldığı kadarlık kısmını ise biliyorum, bilmediğimi düşünecek ne yazdım bilmiyorum (bilme fiilini biraz fazla mı kullandım? bilmiyorum :D )

Bir de vücutta zehirlerle akyuvarların savaştığı konusuna katılmıyorum. sanki onları bir çeşit mikropmuş gibi ifade etmişsin. mesela siyanür benim bildiğim kadarı ile (yanlışsa düzeltin) akciğerdeki oksijen taşıyan hemoglobinin demirine bağlanıp hücrenin oksijen taşıma yeteneğini yitirmesine yol açıyor. ya da ona benzer bir şeyler.

dezavantajları yazman iyi olmuş, öncekiler de bunlar yoktu. şimdi bunları göz önüne alarak daha güzel bir strateji oluşturabilirim. önceden hiçbir zayıf yanından bahsetmeyince arada uçmak zorunda kalıyordum (özellikle o son kemikli et mesajı :) )

lakabına Rogue's Bane'i eklemen hoşuma gitti :D şimdilik... nuhahahahahahaha :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

rpg dışı
Uzun zamandır giremedim galiba ilginç diyaloglar oluşmuş önce bazı şeylere cevap vereyim... Her şeyden önce tanrıların öldüğü durumlar gerçekten var. şu anda satılan avatar üçlemesi adlı bir kitapta bu anlatılıyor öneririm en azından forgatten realms de bu oluyor hatta bir insan tarafından öldürülen bir tanrı da var cyrix bu insan ve sonra kendisi tanrı oluyor. Ve ben sonuçta sabah çıkıp tavuk keser gibi tanrı ksmekten bahsetmedim.. Ama akıllı ve yetenekli bir hırsız bir tanrıyı gözleyip zayıflığını öğrenebilir (tanrıların da zayıflıkları vardır) Ve bildiğim kadarı ile bunu en iyi yapanlar hırsızlar ikincisi Maskın özelliklerini sadece hikayelerden biliyorum ama bildiğim kadarı ile olabildiğince iyi oynamaya çalıştım.. Eğer karakter kağıdı varsa yollayın ama bildiğim kadarı ile yanlış bir şekilde oynamadım... Karakterin anlaşılmamasına gelince de zaten corax anlamamalı idi bence bilmiyorsa bilmiyorum benim kafamdaki hırsız tanrısı tanrı gibi güç delisi olmamalı en azından bunu daha iyi kontrol edebilmeli... Ve kendini saklayabilmeli... Son olarak zehirler evet bazı zehirlere bağışıklık kazanılır genelde biyolojik zehirlerdir bunlar yılan zehiri gibi ama siyanür sülfirik asit gibi maddelere bağışıklık kazanan olmaz diye biliyorum bilmiyorum yanılıyormuyum sonuçta belli zehirlere karşı vucudun hiçbir direnci yoktur güçlendirilemez... Neyse şimdi rpg cevabıma dönelim...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya tamam hepsini okudum ve eğer buda seni öldermezse hiç bişi öldürmez backstap le boynuna bir şırınga dolusu saf alkol enjekte edilir ve bu bukadar fort save li ark devrilir normal insanların kalbine yakın bölgelerinden verilince kalp krizi geçiriyolar aynı zamanda çok az şekilde kullanılıp tedavi şekli olarakda geliştirilmiş ameliyat hanelerde kullanılıan bir yöntemdir kendisi ben beyne yakın bi yerden veriyorum ve senin nöronların alkolu saf dışı edecek dersen gülerim

dip not ben sanardım ki aldığın class ın level ının hit dice ını atarsen aldığın level da ama sen hep d12 atmışsın nese ufak bi ayrıntı açıklamalar için saol ben de 3th edition oynarım ve 4 zar atılıp en küçüğü çıkarılır kuralını biliyorum ama sen tekrar açıklamışsın ben bildiğimi yazmıştım nese saol

ben hala bekliyorum kulaktan kulağada :!:
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Demek benimle dost olmaktansa cehennemi tercih edersin oraya gördüm ve o kadar kötü değil inan bana.. Ve :)))) tanrı ölmez diyorsun... İnanmaya devam et dostum aklımı tanrılarla bozmadım dostum geçerli nedenim olmadıkça bir tanrı ile oynamanın yanlışlığını bilirim ve varsa da ne kadar dikkatli olmak gerektiğini ama sen bir tanrı ile mücadele etme durumunda yenilgiyi baştan kabul edersin ben etmem.. Bir hırsızın bağlı iken savaşçıdan ne farkı var demişsin.. Hırsızın çeşitli numaralarla bapı açmasını bir yana bırakıyorum onu bağlayana anlaşma önerebilir blöf yapabilir sen kılıcın ve gücün yokolduğunda pek bir şey yapamazsın ama bir hırsız cılız ve silahsız olarak bir şeyler başarabilir ... ki tüm hırsızlar cılız da değildir... Birçok savaşçıdan daha güçlüleri de vardır.. :))) bize boyun eğen hükümdarları küçümsüyorsun hadi onların yerine geç de bizi engelle... Sen daece birkaç zayıf hırsızı öldürebiliyorsun sana saldırmadan seni yeterince gözlemeyecek kadar zayıf olanları... Biz öyle krallar gibi açık saraylarda hükmetmeyiz bizim saraylarımız gizlidir krallıklarımız da ama birçoğu savaşçı krallıklarının çoğundan görkemlidir...Ve doğada yalnız dolaşan hırsızlar da vardır.. Özellikle kiralık katiller onlardan sakın çünkü hırsız olmalarına rağmen dövüşü de çok iyi bilirler.... Neyse görüşürüz barbar eğer meydan okuman hala geçerli ise bekliyorum sonunda o nefret ettiğn hırsızların tanrısını buldun işte...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Post Reply