Arenada büyü kullanımı

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

AlenthasLeasess wrote:Melf's acid arrow level 2 değil miydi :D
arkadaşlar melf's acid arrow üzerinde herhangi bir büyülü koruma hatta zırh bile olmayan bir barbara çok dehşetler yaşatabilecek bir büyüdür. Saplandığı yerden asit pompalamasının yanı sıra kalbe saplanırsa da barbardan umudu kesin.

Güçsüz büyüler dedğiniz şeyler aslında oynadğımız pc frp oyunları yüzünden bize öyle geliyor. Normalde ortalamanın üstünde insanların çoğunu öldürebilecek büyüler bunlar.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Melf'in Asit Oku'nun en önemli özelliği hiç bir büyü bağışıklığını(SR) umursamaması. Drowlar kendi aralarında en çok bu büyüyü kullanıyormuş. Hani ayarlanmış kazalarda.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Mark wrote:Melf'in Asit Oku'nun en önemli özelliği hiç bir büyü bağışıklığını(SR) umursamaması. Drowlar kendi aralarında en çok bu büyüyü kullanıyormuş. Hani ayarlanmış kazalarda.
bide fire arrow var ona benzeyen, bu arada level 15'te disintragate öğrenebiliyormu büyücü bilmiyorum ama parşomenini kullanabiliyor o yüzden barbarın bir kavanoz içindeki toz parçacıklarına dönüşme ihtimalinide unutmayalım :D
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

İlla ölümcül büyü istiyorsanız korkunç bileşimimi yazıyorum. :evillaugh:

4. seviye Orb of Cold 15d6

Feat Twin Spell

8. Seviye Twin Spell Orb of Cold 30d6

Eğer zar atıp yorulmak istemezseniz,
Sudden Empower ve Sudden Maximize ekleyip
270 hp saving throwsuz SR'sız hasar verebilirsiniz.
Tek risk ranged touch attackta 1 atarsanız büyünüz boşa gider. :-o
15 seviye 270 hp barbar olacağını pek zannetmiyorum. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Zaten en fazla 180 ki o da bütün can zarlarından 12 atabilirse :D

Ben Fireball'da ısrar ediyorum :D Ã?ünkü Lord Necros'un oynunda bütün grubu o büyüyle yok etmeyi başarıyordum, demek ki güçlü bir büyü :D

Lord Necros büyüyü durdurmuştu :cry: :cry: :cry: :cry:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Orb of Cold??? ben öyle bir büyü hatırlamıyorum, en azından az önce baktım PHB'de yok. Diğer yan kitaplarda mı var? Bir de 4. level bir büyünün 15d6'ya izin vermesi çok abartı değilmi? Bir de büyülerin bir tanesine ekleyebilirsin o metaları iki kere cast edilmiş büyüye iki tane empower ve maximize ekleyemezsin.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ölümcül büyü yazmayın ya :) şöyle ilginç kombinasyonlarınızı anlatın, garip olsun karşıdaki şaşırsın
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Barbar bana karşı ne ile gelir diye düşünürdüm. Büyü kullanma var ise demekki oraya ecüş bücüş şeylerle de çıkılabiliyor. E barbarda salak değil ya (! olabilirde ama olmadığını düşünelim) kesin büyücünün işine gelmeyecek bir şeyler giyecektir. İlk olarak kendisinin en güçsüz olduğu zihin kontrol etme büyülerine direnç sağlayacak bir şeyler giymiş olacaktır. Bir büyücününde ilk büyüsünde başarısızlık gibi bir lüksü yoktur.

İkinci olarak hareketlerinin kısıtlanacağını düşüneceği için bilmemne of fredom ve bilmem ne of flying giyecektir. Büyücülerin savaşılara karşı ilk kullanacağı şey zati invisibilty ve fly dır. Bunu bilen akıl sağlığı yerinde barbarımız olta of büyücü catching tarzı bir ip alacaktır eşşek değilse. Büyücü bir standart hareketle uşma sayesinde sanırım 15-20 yükselebiliyordu. Hala hayvan barbarın arbalet oku ile atacağı "alchemical büyücüye yapış bırakma" sıvısı ile ucu sıvanmış okunu kullanacaktır. Büyücü o anda bitmiştir.

Görünmezlik için ise gör görünmezi yada ona benzer bir büyülü eşya kullanmabilir. Ancak en iyisi inanılmaz hapşırık tozu olacaktır. Görünmez olmuşl büyücünün olduğu yere atarak sürekli yerini bulabilirsin (Lİsten bir barbar özelliğimiy?) HAni hiç yoksa görünmezlik büyüsü sanırım hide olayına +30 veriyordu (Salladım kontrol ediniz) yani 15. seviye barbarda spot en azından 18 olacağından wis felan dahi düşük olsa 12 veya üstü ile büyücüyü mıhlayacaktır. Yine de invisibility iyi bir başlangıç.

Bir barbar 16 con ile 15. seviyede rage ve +can büyülü eşya olmadan (210+60) / 2= 135 rageli ve büyülü eşya ile de bundan daha çok HPye sahip olacaktır. Yani alev topu ile öldürme gibi düşüncelere kapılmamak gerek. 15 seviye bir barbar elindeki öküzcan(mighty) bow ile 1d8+6 x 3 yani ortalama 32 hasarı büyücüye verme şansına oldukça sahiptir. Yani bir büyücünün 12 con ile (Bilmiyorum veren var mıdır con'a bu kadar bile) 48 olan HPsi 2 round ancak dayanır.

Bir büyücü savaştan önce hazırlanmış olamlıdır ki buna izin verilmeyeceğini düşünüyorum. Bu sebeple benim tercihim öncelikle elindekilere bakmak ve yay yok ise uçma var ise görünmezlik yaparken buna karşı önlem almamış olması için dua etmek ve ardından hani arena yeterince büyükse "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" tarzı tashas bilimum hünere sahip eli olacaktır. Gerçi patent onunmuydu bunu da unutmuşum. Duvarın üstünden atlar yaratıkları da es geçebilir ama bu el geçirmezlik garantisine sahipitir.

Yok oku var ise geri dön ok kardeş büyüsü yada görünmezlik büyüsü veya kendinden çok varmış gibi gösteren mage bilmemne büyüsü kullanılabilir. ardından da birşeyler yapılır.

Büyücünün geröekten çok farklı taktikleri var ama karşısındakine göre ayarlaması gerekiyor kendisini. Mesafe ne kadar _ adamın elinde ne var (klavyede virgülü bulamıyorum) _ nasıl bir tip...

Karışık bir yazı oldu ama bence şimdiye kadar en iyi fikir saco dan gelmiş. Büyü direncinden etkilenmeyecek büyüler tanımadığın kişilere karşı en iyi çözümdür.

Saco ölümcül kombinasyon demiş. Hemen yazayım o zaman. Tabee ne kadar kukllanışlı size kalmış

Dust to water (Hala varmı acaba?) ardından üstünü iron wall işe kapatmak.

Fear ile korkutup üstüne hani büyüden çıkandan korkunca ölüyordun ya o büyüyü atmak.

Stone wall ardından item ile stone tablete dönüştürme ve adama atarak altında ezmek

Kiss of the vampire ardından etrafına ölülerin etkilenmeyeceği bilimum çeşit dumanlı büyü.

Reduce ve ardından slow ile karşındakini türk filimlerinki yumurcağın acizliğine getirmek

Devasa bir summon ardından tabana kuvvet kaçmak. (Hani arena da izin verirlermi bilmem.

...
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Darkgnome gerçekten üşengeçlikten etkilenmeden çok güzel savaşı anlatmış. Tam istediğim gibiydi. Benim de bir kaç kombinasyonum var patenti alınmış ama anlatmak istemiyorum :evil:

şaka şaka üşendim ondan yazamıyorum, ama arkadaşlar sizinkileri de öğrenmek isterim yazın lütfen...
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

SacoKhan wrote:Orb of Cold??? ben öyle bir büyü hatırlamıyorum, en azından az önce baktım PHB'de yok. Diğer yan kitaplarda mı var? Bir de 4. level bir büyünün 15d6'ya izin vermesi çok abartı değilmi? Bir de büyülerin bir tanesine ekleyebilirsin o metaları iki kere cast edilmiş büyüye iki tane empower ve maximize ekleyemezsin.
Fire, Acid, Electricity versiyonları da var. Complete Arcane. :D
Metamagicler birbirinin üstüne eklenemese empowerla maximizeyi de birbirine ekleyemezsin mantık olarak değil mi? :embarrass:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ben birbirinin üstüne demedim, twin spell de iki büyü yapmış gibi oluyorsun, ikisi de sudden maximized ve empowered olamaz. ;)
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Tersyuz wrote:İlla ölümcül büyü istiyorsanız korkunç bileşimimi yazıyorum. :evillaugh:

4. seviye Orb of Cold 15d6

Feat Twin Spell

8. Seviye Twin Spell Orb of Cold 30d6

Eğer zar atıp yorulmak istemezseniz,
Sudden Empower ve Sudden Maximize ekleyip
270 hp saving throwsuz SR'sız hasar verebilirsiniz.
Tek risk ranged touch attackta 1 atarsanız büyünüz boşa gider. :-o
15 seviye 270 hp barbar olacağını pek zannetmiyorum. :evil:
ne diyosun anlamadım valla. Orb of cold diye bi saldırı bilmiyorum ona benzer bildiğim bir cone of cold var ki o da çok etkili bi saldırı değil dayanıklı ve çevik rakiplere karşı.

270 HP ne diyosun sen ya, o kadar götüren bir saldırı yok, power word kill bile 3rd'de öldürmezse 100 hp'mi 90 hp'mi ne götürüyo, meteor swarm'da bile 80-90 ancak gidiyor 270 ne ancak power play'lerde olur bu kadar can götüren büyüler.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Darkgnome wrote:Barbar bana karşı ne ile gelir diye düşünürdüm. Büyü kullanma var ise demekki oraya ecüş bücüş şeylerle de çıkılabiliyor. E barbarda salak değil ya (! olabilirde ama olmadığını düşünelim) kesin büyücünün işine gelmeyecek bir şeyler giyecektir. İlk olarak kendisinin en güçsüz olduğu zihin kontrol etme büyülerine direnç sağlayacak bir şeyler giymiş olacaktır. Bir büyücününde ilk büyüsünde başarısızlık gibi bir lüksü yoktur.

İkinci olarak hareketlerinin kısıtlanacağını düşüneceği için bilmemne of fredom ve bilmem ne of flying giyecektir. Büyücülerin savaşılara karşı ilk kullanacağı şey zati invisibilty ve fly dır. Bunu bilen akıl sağlığı yerinde barbarımız olta of büyücü catching tarzı bir ip alacaktır eşşek değilse. Büyücü bir standart hareketle uşma sayesinde sanırım 15-20 yükselebiliyordu. Hala hayvan barbarın arbalet oku ile atacağı "alchemical büyücüye yapış bırakma" sıvısı ile ucu sıvanmış okunu kullanacaktır. Büyücü o anda bitmiştir.

Görünmezlik için ise gör görünmezi yada ona benzer bir büyülü eşya kullanmabilir. Ancak en iyisi inanılmaz hapşırık tozu olacaktır. Görünmez olmuşl büyücünün olduğu yere atarak sürekli yerini bulabilirsin (Lİsten bir barbar özelliğimiy?) HAni hiç yoksa görünmezlik büyüsü sanırım hide olayına +30 veriyordu (Salladım kontrol ediniz) yani 15. seviye barbarda spot en azından 18 olacağından wis felan dahi düşük olsa 12 veya üstü ile büyücüyü mıhlayacaktır. Yine de invisibility iyi bir başlangıç.

...

barbarlar büyülü eşyalar kullanmazlar, özellikle görünmezlik yada uçmak için olan bir eşyayı Wulfgar bile kullanmaz, hayatı söz konusu olsa hatta Tempus'un seçilmişi olmak bile olsa kullanmaz, tırsar, ne anlasın o büyüden adam mutlu büyü yokken yani.

Bu arada başta barbar standart bir silah ve zırh takımına sahip denmişti diye hatırlıyorum ama bakamıycam şimdi yanlış olabilir dediğim. Bide barbarı çok abartmalım, genelde int yerlerde oluyor, basit bir metal ısıtma yada koruma kalkanı bile işe yarar bence.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Sudden(Sanırım Quicken Spell'i kastediyorsun.) empowered maximize bir spell, 15d6 = 90x1.5 = 135 damage koyar ve 9 seviye yukarıdanmış gibi etki eder. 4. seviye olarak varsaydığın orb of cold'u, ki ben bu büyüyü bulamadım d20srd.org da, yapabilmek için 13. seviye spell slotuna sahip olman gerekir, ki bu imkansız. Bir de üzerine standart action olarak bu büyüyü Empowered maximize olarak atmak istersen, 3(maximize)+2(empowered)+4(spell) = 9. seviye slotu harcar. Yani 270 damage'ı bir round da koyabilmek için bir adet 13. bir adet de 9. seviye büyü slotu harcaman gerekir ki, 15. seviye bir büyücü bunlara sahip değildir. Twin spell featini de bulamadım kaynak varsa ve yollayabilirsen sevinirim. (sanırım forgotten realms kurallarında vardı ve 4 seviye yukarıdan yapılıyordu o da)

Kısaca 270 damage öyle her yiğidin harcı değildir.

Half orc barbarian, 12 + 6.5*14 = 95 + 3(con)*15 = 140 hp'ye sahip. O levelda tanıdığınız bir barbar söyleyin bana istediğiniz bir diyardan. Bulamazsınız, çünkü barbarların zekası genel olarak o seviyeye gelmelerine yetmez. Diğer sınıftan örnekleri onlarca olmasına rağmen epic barbarlar oldukça azdır gerçek hikayelerde. Ama arada sırada Wulfgar gibileri de çıkar.
Elimizde +3 great axe, ayağımızda boots of haste olduğunu varsayalım.
+20/+20/+15/+10/+5 olmak üzere 5 attack çıkartıyoruz.
Süerkli ilk hamlenin büyücüde olduğun varsaydık. İlk hamleyi barbar yaparsa ne olacak bi hesaplayalım. Rage'e girmiş barbarın saldırıları, +3 bir great axe ve weapon+greater weaoon focusları ile birlikte...
+29/+29/+24/+19/+14 ----> abartı olmayan hali, daha çok bufflanabilir.
Kısaca saldırılarının neredeyse hepsi büyücüye vurur. (Initiative önceliğinin barbarda olduğunu varsayıyoruz!) Olacak iş değil ama öyle varsayalım.

1d12 + 15 // Kritik 19-20 x3
5 saldırı, ortalama 6.5 gelir damagelar.
107 damage. Kritik gelmezse. Geldiği halini hesaplamaya gerek yok boşuna. Ama sırf merakımdan abartıp hepsinin kritik ve maksimum geldiğini hesaplıyorum :evil: :evil:
(12 +15) * 3 * 5 = 405 damage---

Sadece boots of haste'i ve great axe +3'ü olan bir barbar ilk saldırı yaparsa olacak olanlar bunlar. Yanına gelmesine de gerek yok. Uzaklardan fırlatacağı bir hammer of distrakşın, arrow of saylıns, javelin of fayırnısmıs(atıyorum...) vs. vs. 5 saldırı ve attakları 20 den başlıyor. Damageları da siz hesaplayın, sonra da büyücüye bir konsentıreyşın attırın bakalım...

Edit: 10 con'lı bir büyücüye hp hesabı: 4 + 14*2.5 =39
10 con'lı : 39
12 con'lı : 54
14 con'lı : 69
16 con : 84
18 con : 99

Dip not: herhangi bir saldırının kritik gelmesi halinde, (d12 + 15) *3 , 50 damage'ı 1 atılmadığı takdirde geçeceğinden büyücünün DC 15'e Fort save atması gerekecek yoksa direk ölecek.
Been there. Seen that. Got the scars.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Twin Spell Complete Arcane sayfa 84:
Evet +4 yüksekmiş gibi yapıyorsun büyüyü ve iki kere yapılmış gibi oluyor. :D

Orb of cold 4. seviye büyü Complete Arcane sayfa 115

Toplam 8. seviye oldu büyü, 15 seviye büyücü yapabiliyor. :D

Empowered ve Maximize konursa +5 seviye daha eder ki bu büyünün 13 seviye olması manasına gelir. Benim yazdığım Sudden Empower ve Sudden Maximize :evil:

Sudden Empower Complete Arcane sayfa 83
diyor ki günde 1 defa Empower gücünü büyünün seviyesini arttırmadan kullanabilirsin.

Sudden Maximize Complete Arcane sayfa 83
diyor ki günde 1 defa Maximize gücünü büyünün seviyesini arttırmadan kullanabilirsin.

Bunu sağlayan wand'da var, (empower ve maximizeyi) feat harcamadan da bu yapılabilir.

Ayrıca ranged attack olduğu için kritik gelme şansı da var. :evillaugh:

Barbar önce oynuyorsa şehadet getiririm diye yazmıştım önceden. :D
Ama ilk saldırıda sadece 1 kere vurabilir, o seviyedeki bir barbar da büyücüyü tek vuruşlada olsa öldürmeyi başarabilir.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply