Savaştan sonra

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Birde:
Gece görüşü, ya da motion sensor gibi bişi. :D

Ayrıca ağırlığımı da hesaba katmak lazım 400-500 kg. ağırlığında bir şey olur herhalde.
Zıplamaya ve tırmanmaya ceza verilebilir. Yüzme zaten yok.:) Güreş ve savurmalara da stability avantajı verilebilir bu yüzden.

Nefes alma ihtiyacımın da olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Zırhımın üstüne insan zırhları giyebilmem saçma, onu ikinci opsiyon için mi yazmıştın?
:roll:

Mesela koşmak istesem saatlerce tam hızda koşabilir miyim? :D
Kendimi mekanik olarak tamir edebilir miyim? Ya da edebilmem için ne almam gerekir?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar şu sıralar gece vardiyasındayım. Zaman bulşdukça ancak yazıyorum kusura bakmayın.

Tersyüz, senin karakteri ilk resimde terminatör gibi gördüğümden öyle zırh giyebilir demiştim. Kabul o zaman sensör felanda olsun. Zaten sadece deneyeceğiz.

Elimde edit olmadığı için kuralların temiz halini her seferinde atmam gerekeceği için tam olmadan atmıyorum. Sizinde kafanız karıştı biliyorum. Bir zamanım olunca üstünde çalışıp daha anlaşılır bir yazım ile atacağım size. Karakterleriniz hakkında fikir sahibi olmanızı isteediğim için yaratıp atıyorum Tersyüz hariç o beni afallattı biraz salim kafayla düşüneceğim. Ancak yine bazı kısımlarını değiştirsem iyi olacak. Hasarların HPye oranı ne kadar dwaxerin karakternden anlayabilirsiniz en azından. dwaxer'e sempatim var diye iyi dilahla başlatıyorum, aslında pahalı bir silah o.

Ayrıca dwaxer sana verdiğim fazladan tecrübe ile sen sanrım bir seviye atlamışın bile. Robotun önünde başlayacaksın anlaşılan :D . Kurallar oyun boyunca değişecek ve bir süre sadece deneme tahtası kıvamında gideceğiz.

İlgilenemediğim için tekrar özür dilerim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Terminator gibi ama aynı o resimdeki gibi etlerin filan bir kısmı soyulmuş, mekanik aksamlar görünüyor. :D Warforge'lar zırh giyemiyor mesela o yüzden yazdım zırh olayını.
Kolda omuz hizasında metal'e baskı. İsim bayrak ve yapım yeri de yazıyor olsun. :)
Ben şaşırtırım böyle işte! :evil:

Zırh savunma mı veriyor DR'mi? :-o
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Terminatör kendi zırhından daha iyi olsa giyerdi. Ama olmadığından deri ceket giydi karizma yaptı. Üstüne de güneş gözlüğü felan taktı. Ama senin zırhtan daha iyi zırhlar çıkacak. Sende onları paşa paşa giyeceksin gözlerinde gülücükler olacak. :)

Zırhlar savuşturma değil. Alacağın hasarı düşürüyorlar. Etrafını saran 1000 bıçaklı adam olsa sende ancak çizik açabilecekler. Ama birde krtikler var ki onlardan yersen zarar görebilirsin. Sana plazma hariç tüm hasarlara karşı 12 DR verdim gitti. Üstüne zırh giyersen bu DR ler doğrudan eklenmeyecek değer kaybedecek ama. Çok yüksek teknoloji zırhlar giyersen de artık neredeyse hiç bir etkisi kalmayacak zırhının bu hasar düşürme olayının.

Senin robot değilde cyborg olmanın avantajlarını şu şekilde düşündüm.

Bilinç puanın yarıya iniyor ve bilinç puanın kadarı can puanına ekleniyor. Yani hem aldığın hasarlardan düşecek hem de çok fazla Can puanın olacak. Terminatör de böyle bir şey oluyordu sanırım.

Yorulman zor olduğu için normal insanlardan 4 kat daha zor yorulacaksın, yani bilinç puanın bu gibi aktivetelerden daha zor düşecek.

Dez avantajların ise iyileştirilememen ama tamir edilebilmen. Kendi kendini tamir edebileceksin ama çok yüksek tamir ve bilgisayar bilgisi ve becerisi gekecek. Ayrıca elindeki teçhizatlarda buna yetmiyor. Ã?adırında bulunduğun sürece kendini şarj edebileceksin ve 1 günlük şajını harcayarak kendini 1 günlük kadar iyileştirebileceksin ama anladığın gibi senin Can puanlarının geri dolması çok zor olacak. E düşmeside zor oluyor zaten :D

Ağırlık konusunu o kadar abartmayalım. Üstündeki zırh kevlar tarzı kompozit ve bir miktar biyolojik bir birleşim. Normal insandan 2 kat daha ağırsın ama bu sana sorun teşkil etmiyor.

.......Sizde artık bir şeyler yapmaya başlasanız belki iyi olacak. Ben buraya o sebeple yazmaya başlayayım..........

Birincil özelliklerinize dağıtmanız için 32 puan vermeye karar verdim. Puan ile birincil beceri satın alma (Red bladedeki point buy sistemi gibi) ilerliyor.

1 - 6 ................1 puan
7 - 9 ................2 puan
10 - 11............. 3 puan
12 - ... ............ 4 puan

Zeka için değerleri açıklayacak olursak

1 (Beyinsiz), 2 (düşünme özürlü), 3 (Geri zekalı), 4 (Aptal), 5 (Kafasını kullanmayan), 6 (Normal), 7(Akıllı), 8 (Zeki), 9 (Çok zeki), 10 (Eşine az rastlanır), 11 (Deha), 12 (Eşsiz), ... (Aşmış yada Darkgnome)

Sanırım artık kendi birincil özelliklerinizi buna göre dağıtabilirsiniz.

Becerilerin çalışması aynı ilk mesajımda yazdığım gibidir. O konuda herhangi bir geri adım atacağımı sanmıyorum. Ancak hangi beceriden ne kadar gerektiğini bilmiyorsunuz. o yüzden buraya aklıma geldiğinde neyi kullanmak için ne gerekiyor yazmaya çalışacağım. Yazdıklarımı anlayamazsanız ilk mesajımda açıklamıştım oradan bakabilirsiniz. Aynı formatta yazacağım.

Aşağıdaki dereceler beceleri vermektedir. Kodlama aşağıdaki gibidir.

Bilginin adı (eklenecek birincil özellik (ler)): Gereken beceri değeri + Gereken beceri değeri + = Başarı ihtimalini ne kadar artırdığı

Tabanca (Duyular, Ã?eviklik/2): 2xSavaş (Nişancılık) + Savaş (silah becerisi) = +2

Tüfek (Duyular, Ã?eviklik/2): 2xSavaş (Nişancılık) + Savaş (silah becerisi) = +2

Taramalı (Duyular/2, Ã?eviklik): 2xSavaş (Nişancılık) + Savaş (silah becerisi) = +2

Ağır taramalı (Duyular/2, Ã?eviklik): 2xSavaş (Nişancılık) + Savaş (silah becerisi) = +2

Roket atar (Duyular/2, Ã?eviklik/2): 2xSavaş (Nişancılık) + Savaş (silah becerisi) = +2

Yumruk (Ã?eviklik): Savaş (Yakın dövüş) = +1

Bıçak (Ã?eviklik): 2xSavaş (Yakın dövüş) + Savaş (Silah becerisi) = +2

Mızrak (Ã?eviklik): Savaş (Yakın dövüş) + Savaş (Silah becerisi) = +1

Yay (Duyular/2, Ã?eviklik/2): Savaş (Nişancılık) + 2xSavaş (silah becerisi) = +2

Araba tamiri (Zihin, Duyular): 3xTeknoloji(Tamirat/Ã?retim) + Sosyal(Birincil beceriler) = +3

Araba sürme (Zihin, Duyular): Sosyal(Birincil beceriler) + Sosyal(İkincil beceriler) = +1

Yan kesicilik (Ruh/2 + Ã?eviklik): 3xKişisel(Bedensel) + Sosyal(İkincil beceriler) = +3

Mayıncılık (Zihin/2 + Duyular + Ã?eviklik): 3xKişisel (Zihinsel) + Teknoloji(Tamirat/Ã?retim) = +3

Saklanma (Zihin/2 + Ã?eviklik/2 + Duyular): 3xKişisel(Bedensel) + Kişisel(Akrobasi) = +3

Psişikler için beceriler farklı. Hep marifetler üstünden gidiyorlar. Her marifet farklı miktarda özelliklerden isteyebilir. Ã?rneğin

Marifet adı: Yerden yükseltme
Harcanması gereken tecrübe puanı: 100
Eklenen birincil beceriler: Duyular/2 + Zihin
Yükseltmek için gerekenler: Psişik (Telekinetik) = +1
Açıklama: Her +1, 1 kiloya tekabül ediyor. (+1, 1 kilo; +10, 10 kilo)

İleri düzey marifet vereyim birde

Marifet adı: Fiziksel kalkan (Telekinetik güç ile boşta duran metal malzemeleri kendi etrafında döndürerek gelen kurşunları durdurarak vurulmayı zorlaştırır)
Ã?n gereksinimler: Marifet (Fırlatma), Duyular 6'dan yüksek olmalı), Psişik (Telekinetik): +7, Psişik (tarayıcı): +7
Harcanması gereken tecrübe puanı: 3600
Eklenen birincil beceriler: Duyular + Zihin
Yükseltmek için gerekenler: Psişik (Telekinetik) + Psişik (Tarayıcı) = +1
Açıklama: Her +3, +1 DR demek oluyor. Etraftaki metalin kilosundan daha fazla DR kazanılamaz.

Sanırım şimdi aklınızda daha iyi canlandı sistem. BUna göre karakterleriniz için yüzeyselde olsa bir karakter kağıdını hazırlayabilirsiniz sanırım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Valla anca vakit buluyorum, daha kuralları bile okumuş değilim. :mrgreen: Ama Darkgnome girişteki kısa hikaye güzel olmuş eline sağlık. :D

şimdi bütün her şeyi baştan dikkatle okuyup, ayrıntıları öğreneceğim. :embarrass:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet, okudum hepsini. Pek basit olduğunu söyleyemeyeceğim; ama sanırım anlamaya başladım. :mrgreen:
şimdi karakteri hazırlayacağım. Anlaşılan toplam 70 olan ana özelliklerden vaz geçildi onun yerine 32 puan dağıtacağız?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Birincil özelliklerinize dağıtmanız için 32 puan vermeye karar verdim. Puan ile birincil beceri satın alma (Red bladedeki point buy sistemi gibi) ilerliyor.
1 - 6 ................1 puan
7 - 9 ................2 puan
10 - 11............. 3 puan
12 - ... ............ 4 puan
Darkgnome şunu biraz açar mısın? Zaten 6 adet birincil özellik var; 32 puanı nasıl dağıtacağız bu özelliklere? Benim karakterin zeka sayısı en az 10 olması gerekiyor.

.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

1-6 arası bir puandan 6 Puan
7-9 arası 2 puandan 6 Puan 'da oraya
Bir de 10 puan için 3 Puan daha

Senin zekayı 10 puan yapmak için 15 puan bayılman gerek demek oluyor.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bir şeyler yapmaya çalıştım, galiba bir sürü işlem hatası yaptım.Biraz psikopat yaptım :P Henüz şimdilik sadece bunları ayarladım.Galiba kötü oldu, sen biraz el atıver :P

Huor

Kuvvet : 1
Bünye : 5
Ã?eviklik : 6
Duyular : 6
Ruh : 6
Zihin : 7

Can Puanı: 27
Can Puanı İyileşme: Gün başına 3
Bilinç Puanı: 35
Bilinç Puanı İyileşme: Saat başına 12
Eylem puanı: 8
Hareket puanı: 12
Savuşturma: 13
Ã?ncelik: 6

Hasar direnci:
... Fiziksel: +0.8
... Işın: 0
... Enerji: 0
... Radyasyon: +0.7
... Zihin: +13
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Bogus wrote:1-6 arası bir puandan 6 Puan
7-9 arası 2 puandan 6 Puan 'da oraya
Bir de 10 puan için 3 Puan daha

Senin zekayı 10 puan yapmak için 15 puan bayılman gerek demek oluyor.
İşte ben de buna şaşırdım; bu hesaba göre 32 puan çok yetersiz kalır. 15 Zekaya harcasam geriye 17 kalacak, 5 özelliğe 17 puanı nasıl dağıtabilirim ki?
Daha bunun Duyuları, ruhu, dayanımı, vs var!

Darkgnome bende REdBlade yok yalnız wizard e-tools var. :schemes:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

El sürçmesi olmuş orada. Yada kafa sürçmesi olmuşta olabilir . 6 özellik x6 36 normal adam olabilesiniz diye aslında. Ben hemen sizi geriye çekmişim böyle yazarak.vardiyada bölgemden kaçıp hemen yazdığım bir şeydi. Ã?ölün ortasında boru döşerken ilham geldi birden. :D

36 yetmeyecekse isteğe bağlı olarak +5 puan daha alınabilir, izin veriyorum.

Falloutta grdüğünüz göze hoş gelen marifetler var ise onları da verelim size. Mesela Gifted verelim.

Üstün: Kendini geliştirmeye normalden çok zaman harcamışsınız. Ancak bu sırada becerilerinizi geliştirmeyi ihmal etmeişsiniz. Birincil özelliklere +6 daha dağıtabiliyorsunuz. Ancak karakterin başında alacağı 10 fazladan beceri yerine sadece 5 fazladan beceri (500) alabiliyorsunuz.

Becerikli: Pek çok konuda gelişime daha çok önem veriyorsunuz. Ancak belli bir alanda gelişimde geride kalıyorsunuz. İlk başlarken 10 fazladan beceri puanı değil 20 fazladan beceri puanı (2000 tecrübe) alıyorsunuz. Ancak Tüm marifetler sizin için 1.5 kat daha pahalıya geliyor.

Başka fikirler: karanlığa alışkın - aydınlıkta rahatsız, hızlı ateş eden - nişan alamayan, nişan alıp ateş eden - yavaş ateş eden, başka oyunda DM - burada sadece oyuncu...

Aklınıza bu şekilde eş güçte birbirini tamamlayan özellikler geliyorsa bunlardan daha başında hiç puan filan harcamadan alabilirsiniz. Siz yazın ben ona göre zaten düzenlemeyi yapacağım. Ancak tabii bu "dez avantaja avantaj" olayında miktarsal bir kısıt getirmek gerekebilir. Mesela şimdilik 2 diyelim. (SPECIAL böyle yapmış tutmuş)
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome formüller de etkileniyor değişikliklerden. Ben kuvveti 4 seçiyorum bu sefer max. taşıma kapasitesi 16 kilo çıkıyor. Kuvvet*Kuvvet formülü olmadı gibi.
Hele Edmond 1 seçmiş ki kendini bile taşıyamaz. :schemes:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Kendi ağırlığı üstüne o kadar taşıyabiliyor. O zaman hımm 50 + karesi olsun. 7 olunca 2 katına çıkar. 8 olunca coşar. 9 body buildig, 10 en güçlü adam yarışmasına katılan, 11 naim süleymanoğlunun 180 versiyonu felan. BU şekilde toparladık sanırım. Karakterlerin ağırlığıda ama bünye ve kuvvete göre belirlenir bu değerden çıkartılır. Sanırım bu sefer oldu.

4 zaten oldukça güçsüz kalıyor. 6 normal bu oyunda 5 değil. 4 neredeyse korkuluk gibi bir tip. Kollarda etler felan olmayacak. Bünye yüksek olursa da top gibi yuvarlak bir şey olur bu sefer.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ya o zaman arttır biraz daha ana puanları lütfen 36 da kesmedi beni! :mrgreen: Bir şey soracağım: ilerledikçe artacak mı bu özellikler? Ben Fallaut oynarken ana özellikler sabit kalıyordu?

Kuvvet*kuvvet+20 olsun mu? En güçsüz kişi zor da olsa 20 kilo kaldırır.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İyi o zaman ben wahşi batıdaki DM gibi "Dediğim dedik, kestiğim kestik!" olmadığımı göstermek maksatlı olarak dwaxer arkadaşımızın dediğini kabul ediyorum... :-P

Zaten mesajımda demiştim ya. 36 yetmez ise +5 daha alıp 41 puan dağıtsın dedim. Kahraman olduğunuzdan normalin üstünde özelliklere sahip olmanız normal. Üstüne "Üstün" marifetini alrsanız, +6 daha dağıtacak puanınız olacak ve 47 puan dağıtacaksınız. 47 puanda bütün özelliklerine 5 versen fazladan 17 puanın oluyor. Yani bir özelliğini 12'ye çıkartarak Aşmış oluyorsun o birincil özelliğinde. Benim size tavsiyem bu başlangıcı almanız. Zaten bu birinciller hem becerilere ekleniyor, hemde verilen hasarlara felan da ekleniyor.

dwaxer iyi dedin de ben kişilerin ağırlığınıda ekleyeceğim. (bünye)x6 ağırlığınız olacak. Yani edmond şimdi 5x6'dan 30 kilo oldu. Taşıyabileceğiniz de (Kuvvet+2)x(Kuvvet+2) olsun bu durumda. Yani 6 güçteki 64, 10 güçteki 144, 12 güçteki ise 196 kilo taşıyacak üstünde. Bunun 2 katında ağırlık altında eziliyor, 3 katında ise bir kere yeren kadırabiliyorsunuz. Yani buna göre

Edmond. Senin karakter 1 str idi. Yani 9 kilo kaldırabiliyor. 5 bünye olduğu için 30 kilo. Seni başkası taşıyor bu durumda. Yada sen beyin gücünle hareket ediyorsun :D Ya abi fare gücü vermişin. Neyse formülleri bir kere daha yazıyorum.

Kişinin ağırlığı = 6xbünye
Kişinin taşıyabileceği ağırlık = kuvvet x kuvvet
Ağırlık altında ezilme = kuvvet x kuvvet x 2
Bir kere kaldırıp bırakma= kuvvet x kuvvet x3

Tersyüz, Dr'yi bünyeye göre yapmadım çünkü kaslarının sıkılığı ile alakalı bir DR var. Bünye yüksek olunca vücut oturuyor felan. Ancak dersen gladyatörler çarpışmalardan önce perhizle vücutlarının etrafına bir yağ tabakası oluşturarak kılıçlardan alacakları yaraları azaltıyorlarmış diye, o özel pehizi yapabilmek için yeterli yemek bilgin ve becerin olursa bünyenden de bir kısım ekleyebilirsin DR'ye. Ama senin robota zaten yaramaz bu.
Eskisi ka
Post Reply