frpciler NEDEN zengin olmak zorunda??!!

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Asıl konuya dönmek istiyorum. Aslında FRPci olmak için zengin olmaya pek de gerek yok. FRP oynanan mekandaki insanlarla muhabbet kurarsan sana öğretirler ve kitaplarını ödünç verirlerse fotokopi çekebilirsin mesela...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ah ah ne olacak halimiz

okulda kitapların fotokopisinden sonra bir de ad&d kitaplarını da mı fotokopi çektirecez ?

ne fotokopik milletiz yaa
rhielatheredrobe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rhielatheredrobe »

fotokopi mi?? asla!!!

hele böyle güzelim kitapları......ad&d si filan hiç farketmez,, ya düşünsenize, 50 yaşınıza gelmişsiniz, piyasada bu kitapların bir teki bile kalmamış, ve siz evinizde müthiş bir kitaplığa sahipsiniz..bu harika bişey.

bi de ketchup, kütüphane fikri nasıl gerçekleşebilir?
eğer böyle bişeyi başarabilirsek,çok güzel olur orası ayrı, frpcilerin toplanma, tartışma, mekanı haline bile gelebilir.

kulağa hiç fena gelmiyor;)
sessizliğini koru ya da ondan daha iyi bir şey söyle
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ah ah kütüphane demeyin bana . bi zamanlar bu hayalle yola çıkmıştım ama yarıda kaldı. şimdi milletten kitap arıyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
rhielatheredrobe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rhielatheredrobe »

tamam.süper bi fikrim var!!

kütüphane oluşturabiliriz,,::benim evimde olsun ama ehuehe
sessizliğini koru ya da ondan daha iyi bir şey söyle
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

ben şey yapıyorum... kitap almış olan arkadaşlardan kitap rica edip okuyorum. sonra param olduğu vakit okumaya niyetlendiğim kitabı satın alıyorum; okumayan arkadaşlarıma ödünç veriyorum... okuyupta çok beğendiğim kitapları da satın almaya çalışıyorum (arşiv hesabı).. tabi maalesef fantastik edebiyatla sınırlı değil: bazı yazarlarında serilerini tamamlamak arzum olduğundan bunun yanında başka hobilerle de uğraştığımdan ayda 1 kitap falan alabiliyorum.. zor yani bu işler :D.. okul bi bitsin, çalışmaya başlıyım o zaman daha yüksek bir alım gücüm olucak umarım :D:D
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Abi bende dl kitapları yok ama ben mesela Drizzt Na'chezbaernon (böyle yazılıyo dimi) kitaplarının özellikle , oluşturduğu unutulmuş diyarlar kitaplarının yan yana durması çok hoşuma gidiyor.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
xF
Kullanıcı
Kullanıcı

xxx

Post by xF »

Bence diğer hobiler gibi diğer uğraşlar gibi bununda belli bir sermaye belirli bir alt yap olması gerekir... Eğer bu işi çok severek yapıyorsak paradanda biraz ödün vermek zorundayız "-bence-" Siz eğer frp ile ilgili bir şeyler öğrenmek veya frp ile ilgili herşeye ulaşmak istiyorsanınz Yane üzgünüm ama........

Bu topik başlığıda biraz ilginç ama -ZENGİN- yane bu sözcük biraz abartılı bunun yerine Maddi durumumuz biraz daha iyi olsa.... falan filan şeker daha iyi olurdu...

......biraz paramız olması lazım
Ölmeden Ã?nce Vicdanınla savaş.
Aerials In The Sky
When You Lose Small Mind
In Your Free Life
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Bütün mesajlara şöyle bir göz attım...

öğrenci olarak kitaplara kaynak ayırmak gerçekten zor olabiliyor haklısınız...
çalışmaya başladıktan sonra hele bir de evlendiyseniz evin ihtiyaçları ön plana çıkıyor... ama yine de kitaplara daha fazla kaynak ayrılabiliyor...

WotC'un çıkardığı bütün kitapları almak gerekmiyor. Ben 3rd Ed. core rulebook ları aldım. FRCS aldım. Aslında bunlar yeterli oluyor... sword & fist, song & silence, tome & blood gibi aksessuar kitapların içeriklerini incelediğinizde bunların yetersiz kaldığını görüyorsunuz ve bunları almasanız da olur...
Belli bir dünyayı veya dünya üzerindeki ülke ve organizasyonları tanıtan kitaplar yine de faydalı oluyor ve ekstra bütçe ayrılabiliyorsa orjinalinin alınmasında fayda var... :)
kitapların pdf lerinin netten indirilme ihtimali de var ki bunu pek doğru bulmasam da yukarıda belirttiğim "alınmasa da olur ama bir kenarda bulunmasında sakınca yok" tarzında kitaplar için uyguladığım bir yöntemdir. :oops: Bilgisayar ekranından pdf okumak kadar sıkıcı birşey olamaz... 8O ama oyun esnasında hemen birşeyler bulup bakmak için faydalı olabilir... Bu arada belirteyim bu kitapların renkli / renksiz çıktılarını alıp ciltlettirmeye kalkarsanız, ve download için harcadığınız süreyi de hesaba katarsanız hiç de kar etmiş sayılmazsınız zira elde ettiğiniz kopya hiç bir zaman orjinaline benzemiyor... orjinali kadar kullanışlı olmuyor... :mad: sayfalarını çevirirken aynı zevki vermiyor... :cry:

uzun lafın kısası... oynamak için ana kitaplar yeterli. Kolleksiyon yapacağım derseniz, bütçenizin elverdiği oranda orjinallerinin alınmasını tavsiye ederim... Hergün bir milyon TL bir kumbaraya atsanız iki ayda 60 milyon eder ve bir orjinal kitap alabilirsiniz. Zaten iki ayda onu okuyuncaya kadar bir yenisi için para biriktirmiş olursunuz...

:wink:
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Asuthay wrote:Abi bende dl kitapları yok ama ben mesela Drizzt Na'chezbaernon (böyle yazılıyo dimi) kitaplarının özellikle , oluşturduğu unutulmuş diyarlar kitaplarının yan yana durması çok hoşuma gidiyor.
adam gitmiş herifin zor olan ismini hatırlamış

Drizzt Do'Urden be abi

senin yazdığın do'urden evinin uzun adı

bu arada evet bunu yapmayı ben de seviyorum tabii
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

pyros wrote:
Asuthay wrote:Abi bende dl kitapları yok ama ben mesela Drizzt Na'chezbaernon (böyle yazılıyo dimi) kitaplarının özellikle , oluşturduğu unutulmuş diyarlar kitaplarının yan yana durması çok hoşuma gidiyor.
adam gitmiş herifin zor olan ismini hatırlamış

Drizzt Do'Urden be abi

senin yazdığın do'urden evinin uzun adı

bu arada evet bunu yapmayı ben de seviyorum tabii
Haklısın da abi drizzt'in zor ismini yani Na'chezbaernon adına hastayım desem yeridir.Bu kadar Drizzt'in karizmasına uyan bir isim başka bulunamazdı herhalde...
Zaknafein de çok güzel bir karakter ismi , aslında bunun hakkında yeni bir topic açılabilir , açayım mı?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

adı "karizma isimler" mi olcak?
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence en karizmatik isim Jarlaxle'ın yeraltı çetesi "Bregan D'erthe"

ondan sonra da Tolkien'in Eowyn'i geliyor

drow kızında Zz'Pzora (okunuşu Zipzorra) adında çift başlı bir ejderha var
bu isim de karizmatik geliyor bana
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

-Mithrandir-
-Kitiara (bilmem neden bana çok karizma geliyo)
Kral cesurdu ve öfkesiyle kudretli,
Gümüştendi parıldayan miğferi.
Ringil'di kadim kılıcının adı,
Kristallerle donanmıştı mavi kalkanı.
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

GANDALF!!! Bence daha hoş bir ses uyumu olamaz. Neyse, asıl konuya dönsek???
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Post Reply