dwaxer wrote:.
Arkadaşlar Matrix'teyken üzerinize aldığınız eşyaları yazdık ama bu demek değil ki ileride yanınızda başka eşyalar götüremezsiniz. Böyle bir isteğiniz olduğunda bana söyleyip yanınıza değişik eşyalar da alabilirsiniz (sadece ufak bir program upload edeceğim nasıl olsa )
.
Benim de aklıma sonradan geldi.
Ã?rneğin yanımıza para almamışız.
Ayrıca kilitleri açmak için, ufak tefek vida filan sökmek için küçük bir alet takımı alabilir miyiz?
Belki de bunları da pp den düşmek daha doğru olur. Yani eşyaların pp değeri genel olarak 1 olur. Bir oyuncu bazukayla gitmek istiyorum derse onun değeri 2 ya da 3 olabilir.
Arkadaşlar Matrix'teyken üzerinize aldığınız eşyaları yazdık ama bu demek değil ki ileride yanınızda başka eşyalar götüremezsiniz. Böyle bir isteğiniz olduğunda bana söyleyip yanınıza değişik eşyalar da alabilirsiniz (sadece ufak bir program upload edeceğim nasıl olsa )
.
Benim de aklıma sonradan geldi.
Ã?rneğin yanımıza para almamışız.
Ayrıca kilitleri açmak için, ufak tefek vida filan sökmek için küçük bir alet takımı alabilir miyiz?
Belki de bunları da pp den düşmek daha doğru olur. Yani eşyaların pp değeri genel olarak 1 olur. Bir oyuncu bazukayla gitmek istiyorum derse onun değeri 2 ya da 3 olabilir.
Hayır, yanınıza alacağınız her türlü eşya, para da dahil size bir pp gideri yok. İstersen bazukayla da gidebilirsiniz ama ancak taşıyabileceğiniz şeyleri götürebiliyorsunuz.
Fakat şöyle bir durum var: Bildiğiniz gibi Matrix'e sizi upload ederken (ya da çıkış yaptırırken) bazı kaçak güvenli telefon hatları kullanmak zorunluluğu oluyor; o yüzden unuttuğunuz bir eşyayı siz Matrix ortamındayken size yollamak zor; (sadece bilgi yollanabilir) ancak yine güvenli bir telefon hattına sizi yönlendirerek bu eşya elinize ulaştırılabilir. Aklınıza gelen eşyalar varsa bunları "Matrix'te üzerinizde Taşıdığınız" kısmına ekleyelim. (bunlar her Matrix'e indiğinizde yanınıza otomatik olarak verilecektir)
.
Devrimk öyle spoilerde saklayıp çaylak sen denesene yok; madem öyle cevabı hiç yamayacaktın. işin aslı bu gibi durumlarda ilk mesaj atanınki geçerli kabul edeceğim; çok pis durumlar yaratabilir ama öyle. Yani eğer biriniz şöyle bir soru sorsaydı: "Kaptan soruyu sormadan önce ne kadar düşünme süremiz var?" deseydi, diğerleri cevabı bilse bile 1 soru hakkı kaybolmuş olacaktı. Evet, biraz kim siteye çok girerse oyunda ağırlığı oluyor gibi, ya da şans gibi olmuş ama başka bir yöntem oyunu yavaşlatır diye düşünüyorum ve Matrix'in dinamik konseptine ters düşer bence. Anlayışınıza şimdiden teşekkür ederim.
Devrimk öyle spoilerde saklayıp çaylak sen denesene yok; madem öyle cevabı hiç yamayacaktın. işin aslı bu gibi durumlarda ilk mesaj atanınki geçerli kabul edeceğim; çok pis durumlar yaratabilir ama öyle. Yani eğer biriniz şöyle bir soru sorsaydı: "Kaptan soruyu sormadan önce ne kadar düşünme süremiz var?" deseydi, diğerleri cevabı bilse bile 1 soru hakkı kaybolmuş olacaktı. Evet, biraz kim siteye çok girerse oyunda ağırlığı oluyor gibi, ya da şans gibi olmuş ama başka bir yöntem oyunu yavaşlatır diye düşünüyorum ve Matrix'in dinamik konseptine ters düşer bence. Anlayışınıza şimdiden teşekkür ederim.
devrimk wrote: haksızlık olmasın diye düşünmüştüm.
kaptın 8 pp ödülü yalnız; çıktığında bir feat daha alacağına bahse girebilirim.
...........
şimdi arkadaşlar kurallarda da sık sık değindim; Matrix'te başardığınız işlerden sonra moral bonus şeklinde pp geri kazanma (harcanmışları geri kazanma) diye bir olay var. Bu olay kesinlikle var ama miktarları konusunda bir kural yo9k; bunu GM'in takdirine bırakıyoruz. Ã?ünkü bugün size moral kazandıran, kendinize güveninizi arttıran bir olay, ileride artık sizin için sıradan bir eylem olacağı için vereceği moral bonus da azalabilir, değişebilir. Bu ilk testte de odadan patlatmadan çıktığınız için moral bonusu kazanırdınız (ben Blonde'a 8 diğerlerine 2 verirdim) ama pp'leriniz zaten max değerinde olduğundan işleme konmadı. Yani max pp sınırının üzerine hiçbir surette çıkamazsınız.
Aegron Linwelin wrote:Dwaxer şu saldırılarımızda nasıl ayzıcaz bi açıkalsana çakamadım davayı.. Direk oyudna ki gib itekmeleri boostlaryıp dalıyorum gibi mi?
Ama bak kuralları okumamışsın işte, öyle değil mi?
1 tur (yani 1 saniye) için yapacağın bütün hareketi yazıyorsun; kime saldırıyorsun ya da birden fazla rakipse sıralama nasıl, ondan sonra da boostlarını yazıyorsun, yani kaç pp harcayıp kaçar kaçar boostlayacaksın
Ã?rnek: Clone X'e tabancayla (ya da yumruk tekme, vs her ne ise) saldırıyorum boostlar: attack:5, dmg:4, defans:4 gibi...
---Buradaki attack:5 demek 5 pp harcayıp 5d6 ile atak yapıyorum (rakibin defansını geçebilirsen vurmuş olursun)
---dmg:4 demek; 4 pp harcayıp (eğer vurabilirsem) 4d6 dmg vericem (vuramazsan bu pp harcanmaz)
---defans:4 demek; bu da senin defansın temel defansın 8 idi bunun yanısıra 4 pp harcayarak defansını 8+4d6 haline getirmiş oluyorsun; böylece sana saldıran olursa vurabilmek için bu defansı geçmek zorunda.
Evet geçen format atmıştım. Akşama gelirim deyipte gelememin sebebi bilgisayarcıya götürmekti. Götürdüm 1 gün roda kaldı ve geldiğimde harddisk göçücek az kaldı dediler ramde gitmiş dediler. Anca gelebildim. Bloodied bir harddiskle devam edicem artık
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Hız konseptli karakterleri yükseltmen iyi olmuş hatta +3/+3 daha doğru olabilir. Bir de bu boost olayı pp bittikçe düşmüyor galiba bunun da azalması daha güzel olabilir.
Ã?rnek: 100 ppli bir oyuncu bir kaç savaşa girdi çıktı ve sonunda 48 ppsi kaldı. Bir daha savaşa girerse 6d6 boostlayamasın en fazla 4d6 boostlayabilsin. Böylece yorgunluk ve yaralanma emareleri göstermiş olur.
Hız konseptli karakterleri yükseltmen iyi olmuş hatta +3/+3 daha doğru olabilir. Bir de bu boost olayı pp bittikçe düşmüyor galiba bunun da azalması daha güzel olabilir.
Ã?rnek: 100 ppli bir oyuncu bir kaç savaşa girdi çıktı ve sonunda 48 ppsi kaldı. Bir daha savaşa girerse 6d6 boostlayamasın en fazla 4d6 boostlayabilsin. Böylece yorgunluk ve yaralanma emareleri göstermiş olur.
Evet olabilir Hız konseptinin bonusunu:+3/+3 yapabiliriz.
Boost olayını sınırlandırmak da mantıklı; zaten şu andaki kurallarla da çelişmiyor; max boost miktarı kişinin pp'leri 60'ın altına düşerse combatta attack ve dmg boostları da ona göre düşecek (diğer boostları ellemeyelim; zaten aşırı tehlikeye girmiş kaçsın kurtarsın kendini; yusuf adrenalini hesabı )
Ã?rnek verirsem daha iyi anlaşılır: Ã?rneğin karşınızda 10 adet SAT komandosu var ve hepsi de makineli tüfekleriyle üzerinize ateş açtı! Hepsinin attack zarları, 10 kişi olduklarından 10d6=2.1.5.1.4.5.1.4.3.6=32! Toplam 32 attackla size saldırdılar, sizin de diyelim ki temel defansınız 8 ve 2 pp defans boost yaptınız; Defans:8+2d6=8+4.3=15. şimdi bu duruma göre bu adamlar sizi tam 2 kere vurmuş! Ã?ünkü defansın 15; 2x15=30, adamların attack:32 idi, yani defansını 2 defa geçmişler bunun anlamı sana 2x(1d6+4d6) hasar verecekler! (+4d6 otomatik silahlardan dolayı).
Bu gibi durumlarda zar atışını hızlandırmak için "Aid" kuralı uygulanabilir. Bir kişi saldırı yapar diğerleri 3 atmış sayılır. (1d6'nın ortalaması 3.5'dir bildiğiniz gibi).
Bir de hem saldırıya hem hasara boost yapmak mantıksız geliyor bana,
Saldırı -savunma +silah = verilen hasar
gibi bir formül uygulansa nasıl olur acaba?