Arena Adası .... (OYUN)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ork şaman Thanmarn; kuleden çıkıp 15 dakika kadar yürüdükten sonra köprünün başına kadar geldin. Bu sırada seni gören ork grubundan bağrış çağrışlar gelmiş, sanki alarma geçilmişti. Yaklaşınca köprünün diğer ucunda kalasların üst üste konularak yolun tıkanmış olduğunu görüyorsun. (x9-10, y5-6)

"Orada dur bakalım!" diye bağırdı liderleri olduğu belli olan ork (x2, y6) "Köprüye çıktığın anda adamlarım seni oklarıyla delik deşik edecek!" Dışarıdaki askerlerden başka, oradaki bir kulübenin (resim çadıra benzese de aslında o odundan bir kulübe) pencerelerinden de arbaletlerini sana doğrultmuş kişiler olduğu belli oluyor.

Diğer askerler deri giyerken, kendisi metal plaka zırh giymiş, elinde kocaman bir çift ağızlı balta tutan liderleri sözlerine devam eder: "Ben ülkenin en güçlü ork birliği Kara Kan Klanından komutan Zurgx!.. Yabancı!.. Her ne kadar ırkdaş gibi gözüksen de, yabancı olduğun belli, çünkü buralı olsaydın bu köprüye yaklaşmaman gerektiğini bilirdin! Hele hele kuleden doğru geldiğine göre, şu kaçırıldığını söyleyen tekinsizlerden olmalısın... Burada yüce liderimiz Zorax"ın emriyle, köprüden hiç kimsenin asla geçmemesini sağlamak için nöbet tutuyoruz. Neden mi?.. Ã?ünkü emirler böyle şeblek suratlı! Ork olsan da olmasan da o köprüye adım attığın anda seni öldüreceğim, sonra uyarmadı deme!"

Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Ork şaman, bulunduğu yerde kalır.
Hafifçe eğilir ve yerden bir miktar toprak (kum gibi ince, kütle olarak değil) alarak kafası seviyesine kaldırır. Toprak elinden hafifçe aşağı dökülürken Kadim dilde bir şeyler söyler (amacım büyü yapmak değil). Bunları çok sakin bir şekilde yapmaktadır. Toprağın ruhunu okuyor gibidir. Diğer eliyle de üzerinde taşıdığı eline sığacak büyüklükte basit bir şekilde yapılmış kurt putunu (kendisi için kesinlikle basit değil, ama kurt olduğunu bilmeyen, görünce anlayamaz o anlamda) havaya kaldırır. Toprağın ruhunu okuyor gibidir.

Ksargahan, Thisarak gkerib alamarat....

Sonra derin bir nefes alır ve konuşmaya başlar.

"Irkdaşlarım... Ben Vahşi Kurt kabilesinin şamanı Thanmarn'ım, bir yolculuk beni buralara getirdi. Ben ve kabilem Ork ırkının ve yüce ruhların övünç kaynağıyız. Görüyorum ki sizin kabileniz de cesur ve kudretli savaşçılardan oluşuyor. Sizde de, yüce ruhları hoşnut eden savaşçılar var, bunu ruhlar bana söyledi.
Ama bana zarar vermeye çalışmayın. Yüce Ruhları kızdırmayın, bundan sonraki hayatınızı acı içerisinde geçirirsiniz. Yağmanın ve Savaşın ruhu, bu hareketinizi hoş karşılamıyor. Emir diyorsun, senin komutanın... YÃ?CE RUHLARDAN DAHA MI KUDRETLİ!!! (Son cümleyi bağırarak söyledi, boynundaki damarlar fark ediliyordu.)"

Sert bir şekilde ayağını yere vurdu.

"Size düşünmeniz için vakit veriyorum, akıllı olun. Ruhlar, bu terbiyesizliğinizi affedebilir."

Arkasını dönüp ağır adımlarla bir süre gidip arkadaşlarının yanına ulaşmaya çalıştı.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Thanmarn konuştukların karşıdaki orkları etkilemiştir ancak arkanı dönüp uzaklaşırken arkandan komutan Krugx'un bağırdığını duyuyorsun: "Son sözümü duydun şaman; bu köprüden geçmek kesinlikle YASAK!"

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Ork hala donmedigine gore bir terslik ciktigini dusundu Etbern. "Agaclik alana girdiginden beri kuleden goremiyorum onu. Gerci orklarda bi hareketlenmede olmadi. Yinede endiseleniyorum. Pesinden gidelim mi?"
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

"Tek başına halletmesi zor olacak orklar inatçıdırlar. Eğer orada birşeyi koruyorlarsa ki koruyorlar gitmemizde fayda var. Ama önce bir plan yapalım ?" düşünceli gözlerle arkadaşlarına baktı.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Belki de bizden koruyorlardır?"

Ama buna kendi de inanmıyordu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Bu Orkların bulunduğu kısımın 2 avantajı vardı. Biri temiz su bulunması, diğeri ise korunmalı bir geçit olduğundan adada yüksek öneme sahip bir yer olmasıydı. "Beni korkutan oradaki kulube gibi yerden bir kaç Ork'un daha çıkması..." dedi. Diğer yönlere bakıp en kolay lokmadan başlamak daha akıllıca gelmeye başlamıştı Etbern'e.
Acil su ihtiyacımız yoksa, "Diğer yönlere de bakalım. Belki bir kaç yeni itemler de buluruz."
Acil su ihtiyacımız varsa, "Derenin kontrolünü bir an önce ele geçirelim. şamanımızı esir almış olabilirler."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ã?oğunluğun verdiği kararla dışarı çıktınız. Bu sırada ork arkadaşınız da canı sıkkın bir şekilde dönüyordu. Belli ki ork nöbetçiler köprüden geçmenize izin vermeyeceklerdi. Köprüden geçmeniz şart değildi aslında. Ã?te yandan bu adada neler olup bittiğini bilecek gibi gözüken ilk zeki yaratıklar şu ork askerleriydi. Hangi tarafa gideceğiniz konusunda hâlâ bir karar verememiştiniz. Güneydeki kadim piramitin tuzaklarla ve çeşitli gardiyan yaratıklarla dolu olduğunu tahmin etmek için çok zeki olmaya gerek yoktu. Kuzeydeki yanardağda ise ne olduğu belirsizdi; ufukta görünen tüten dumanlar, yanardağın içten içe lavlarla kaynadığının bir göstergesiydi sanki. Batıda bataklık vardı ve bataklık sivrisineklerle yılanların en sevdiği bölgeydi muhakkak. Doğuda ise orman vardı ve ormanın ardında da dağlar.

şu orkların yanına grup halinde bir gitseniz (saldırmak mecbur değil ama) belki de gözleri korkabilir ve daha uyumlu davranabilirlerdi size. Bu fikir mantıklı gibi gelir ve köprünün yakınına doğru gidersiniz. Fakat henüz tam olarak yaklaşmadan orkların lideri Krugx"un borazan gibi sesi duyulur: "daha fazla yaklaşırsanız ateş edeceğiz!" Gerçekten de bütün askerler ellerinde arbaletlerle size doğru nişan almışlardır.

Not: Yeşil olanlar tırmanılması zorluk:6 ağaçlar ve tam önünüzde 1,5 metre kadar yükseklikte bir kaya parçası var. Köprünün üzerindeki kalaslar da 1,5 metre yüksekliğinde bir barikat oluşturuyor.

Image

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

İçini çekerek yavaşça öne doğru çıkmıştı. Amacı orkların gözünü korkutmaktı, tabii ki çok sevdiği bir büyü sayesinde.

Daha korkutucu olduğunu düşündüğü için konuşmadı, kısa bir süre kaşlarını çatarak orklara baktı.

Sonra ellerini havaya kaldırarak var gücüyle bağırdı.

ZAROTTE!

(8 tık'lık zarotte, ork ve grubuna)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:İçini çekerek yavaşça öne doğru çıkmıştı. Amacı orkların gözünü korkutmaktı, tabii ki çok sevdiği bir büyü sayesinde.

Daha korkutucu olduğunu düşündüğü için konuşmadı, kısa bir süre kaşlarını çatarak orklara baktı.

ZAROTTE!

.

Karşıdaki orkların şamanı Lubal, "Dikkat büyü yapıyor; SALDIRIN!!" diye bağırır.

Ã?ncelik belirlenmesi (sadece ilk turda sıralama belirleme yapılır)
Düşman orkların hepsi "Ã?ncelik" tıkı olarak 2"şer tık yatırıyorlar.
Buna göre öncelik yani "Ã?eviklik" puanları şöyle:
Lider Krugx= 2
şaman Lubal= 0
Askerler (dışardakiler) = -2
Okçular (içerde) = 1

Oyuncular; eğer düşmandan önce hareketinizi yapmak istiyorsanız Ã?eviklik yeteneğinize tık yatırarak düşman ile eşit öncelik puanı yakalamanız lazım. Geçmeniz gerekmiyor, sadece düşman kadar öncelik sağlasanız yeterli. Bu örneğimizde en yüksek öncelik Krugx"un yani 2, eğer sizin de öncelik 2 olursa bütün düşmanlardan önce hareketlerinizi yapabilirsiniz. (önceliği 2 yapanlar hareketlerini de yazabilir)

Bir daha hatırlatayım:
1 turda yapacaklarınız
1-Kendi fiziksel defansınıza tık yatırabilir
2-İradenize tık yatırabilir (büyüsel ataklar, korku vesaireye karşı)
3-Atağa tık yatırarak bir düşmana saldırabilir
4-Atak yapıp vurduğunuz düşmana, (elinizdeki silahın hasar çarpanına tık yatırarak) hasar verebilir
5-Büyü yapabilirsiniz (büyünün tanımına göre tık yatırmalıdır; büyü saldırılarında atak çarpanı değil Büyü yeteneğinin çarpanı kullanılır - "Büyü Atağı")
6-Büyülü bir eşya çalıştırmak, savaş dışı bir yeteneğini kullanmak (çeviklik, atletik, vs) gibi normal eylemler yapabilirsiniz.
7-Hareket edebilir; bir tık ile (haritada) bir kare yer değiştirebilirsiniz. Koşarsanız 1 tık ile 2 kare yer değiştirir ama bütün çarpanlarınız bir sonraki tura kadar -x1 ceza alır.

Illyra sen ilk hareketi yaptığından öncelik puanına +5 alıyorsun. Normalde çevikliğin sıfır olduğundan önceliğe yatırdığın tıkın sadece yarısı yansır ama bu durumda 5 puan senin ilk oynaman için yeterli. İlk turunda 8 tık büyüye yatırdın kalan 4 tıkını da harca. Arkadaşlar hepiniz muhakkak 12 tıkınızı tam olarak harcamaya çalışın; defans, irade, yer değiştirme, atak, vs va bir milyon tane şey yapabilirsiniz.

Cadı Dweta, yaptığın büyü ile düşman grubun üzerinde bir ışık patlaması yarattın. Bütün düşmanların gözleri öyle bir kamaştı ki göremez oldular. (4 tur kör oldular)
.

Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aegron cadının ardından hiç beklemedi ve tereddüt etmedi.
"Benden korkun sizi budala hayvanlar.." diye bağırırken ellerinden çıkan ateşleri siyah cüppesi ile adeta bir ahenk içerisindeydi. Kötü bir büyücü gibi gözüküyordu su anda.
"SORCH" diye bağırdıktan sonra elinden çıkan ateş ışınlarını (x6y2 dekine) düşmanının üzerine gönderdi. Bunu yaparken korkunç derecede gülümsüyordu.

Sorch-8tık
Ã?eviklik-4tık

*Bunları yaparken kayanın arkasında durmaya özen gösteriyordu
Last edited by Aegron Linwelin on Thu May 06, 2010 4:47 am, edited 1 time in total.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Hemen yayına okunu takıp teredütsüzce (x6, y6)'deki okçuya fırlattı.

Ã?eviklik 1 tık [(x3)-1] 2
4 tık atak [(x3)-1] 11
7 tık hasar [(x2)+3] 17
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ã?eviklik 4 tık.

"Niye yanıma yay almadım ki?"

Yanındaki taşı siper olarak kullandı (ya da denedi?)

Defans 8 tık.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Illyra wrote:İçini çekerek yavaşça öne doğru çıkmıştı. Amacı orkların gözünü korkutmaktı, tabii ki çok sevdiği bir büyü sayesinde.
ZAROTTE!

Büyü Atağı=8x4=32
Cadı Dweta, yaptığın büyü ile düşman grubun üzerinde bir ışık patlaması yarattın. Bütün düşmanların gözleri öyle bir kamaştı ki göremez oldular. (4 tur kör oldular)
.
Aegron Linwelin wrote:Aegron cadının ardından hiç beklemedi ve tereddüt etmedi.
"Benden korkun sizi budala hayvanlar.." diye bağırırken ellerinden çıkan ateşleri siyah cüppesi ile adeta bir ahenk içerisindeydi. Kötü bir büyücü gibi gözüküyordu su anda.
"SORCH" diye bağırdıktan sonra elinden çıkan ateş ışınlarını (x6y2 dekine) düşmanının üzerine gönderdi. Bunu yaparken korkunç derecede gülümsüyordu.
Sorch-8tık
Ã?eviklik-4tık
*Bunları yaparken kayanın arkasında durmaya özen gösteriyordu

Büyü Atağı=8x4=32
Aegron"un elinden fırlayan alevli ışın ork askeri kaplayarak cayır cayır yanmasına sebep olur. Alevlerle tamamen kaplanan kör ork canhıraş çığlıklar atarak nehre doğru ulaşmaya çalıştıysa da daha bir adım attığında cansız olarak yere yığılır. Hala yanmakta olan cesetten iğrenç kokular etrafa yayılmaktadır.
Yanan orkun attığı çığlıklar zaten panik olmuş grubu daha fazla korkutmuştur. Haykırışlar, küfürler ve tehditler birbirine karışmaktadır.

fmc wrote:Hemen yayına okunu takıp teredütsüzce (x6, y6)'deki okçuya fırlattı.
Ã?eviklik 1 tık [(x3)-1] 2
4 tık atak [(x3)-1] 11
7 tık hasar [(x2)+3] 17

Atak başarılı; hasar:17-2=15
Ethbern"in yolladığı ok hedefin vücuduna girerek, ucu diğer taraftan çıkar. Kör ork büyük bir can acısıyla haykırırken ağzından siyah kanı dökülür biraz. Yavaşça yere yığılırken, ölmese de ağır yaralandığı bellidir.

Edmond wrote:Ã?eviklik 4 tık.
"Niye yanıma yay almadım ki?"
Yanındaki taşı siper olarak kullandı (ya da denedi?)
Defans 8 tık.

Edmond bütün olası saldırılardan korunmaktadır.

...................

Orkların Lideri Krugx yeri göğü inleten sesiyle bir nara atıp maceracılarımıza çok kötü küfür eder. Daha sonra adamlarına ork dilinde (bunu sadece orkça bilenler anlıyor) "siper alın, sesime gelin!" diye bağırarak, el yordamıyla kulübenin ardına gider.

şaman Lubal da kendi kendine dualar mırıldanmaktadır.

Ork askerlerin (okçular da dahil) tümü kendini yere atar ve kör köstebek gibi kulübenin arkasına sığınır.

(x6, y6)"da yerde yatan yaralı asker, inleye inleye zorlukla kalkanını sırtından çıkarır ve sizin taraf olduğunu tahmin ettiği yöne doğru tutar. (körlük def:-5, köprü barikatı def:+5, yerde yatma defans:+5, kalkan:+2)
Defans(6):9+2+6x3+5=34
.

Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aegron siyah pelerinini düzeltirken kahkaha atıyordu. Ölüm adeta onun ruhunu rahatlatıyordu.

" Seni pislik" dedi yanan hedefini görürken" Nasıl can vereceğini sanıyordun"

Sonra hepsinin içeri kaçtığını görünce:

"Sizi korkaklar gelinde buraya büyülerime maruz kalın, sizi ödlekler" diye bağırırken birden aklına kulubenin tahta olduğu geldi.

"Yandınız" diye bağırdı bunu söylerken gerçekten yanacaklarını ima ediyordu.Anlayana tabi!

Ellerinden çıkan alevlere artık hakim olmak istemiyordu ellerini camlardan çıkan kafalardan biri hedef alarak içeri doğru yolladı.

"SORCH"

Sorch-12tık

Hala kayanın arkasındayım..
Post Reply