Super Heroes & Villains (yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Devrimk,
yazdık bir şeyler combat hesaplarında hata yapmamışıktır umarım?
Senin intimidate için -2, kamyonda oldukları için -2 ve mesafe cezası -2 verdim haydutlara (criminal'i baz alıyorum)
Senin Dodge:10 olduğuna göre Defans Class: 20 olarak düşündüm, yani seni vurmaları için 20 tutturmaları gerekirdi?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Evet 20 tutturmaları gerekiyor. Mesafe cezası yoktu eskiden yeni mi eklemişler?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Evet 20 tutturmaları gerekiyor. Mesafe cezası yoktu eskiden yeni mi eklemişler?
Sayfa 173'te
A ranged attack has a short range up to its rank x 25 feet,
at which it has no penalties. At medium range (up to rank
x 50 feet), the attack check has a "2 circumstance modifier.
At long range (up to rank x 100 feet), the attack check
has a "5 circumstance modifier. Ranged attacks cannot go
beyond long range; a target further away is out of range
and cannot be attacked.

Mesafe rank'a bağlı olarak değişiyor

Roketlinin +1 attack'ını "rank" olarak düşündüm, diğerinin ki de +2 idi
Senin mesafeni 25 ft ile 50ft arası uzaklıkta düşündüm (gerçi tüfekliye 1 haksızlık etmişiz ama sonuç değişmiyor)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Puan yeterse şu Warwiz'i large yapayım, göğüs kısmına rahatça otururum oda gibi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Puan yeterse şu Warwiz'i large yapayım, göğüs kısmına rahatça otururum oda gibi.
Vay, ben zaten large düşünmüştüm hem de fotoğrafını bile Quantum'un 2-3 misli koydum oraya. Neyse puan istemez de ama o zaman özelliklerini de mi değiştireceksin?

Nasıl oldu tanışma faslı güzel oldu değil mi Devrim? :mrgreen: Yalnız bu encoutere hero point versem mi diye düşündüm ama 4 minion için hero point olmaz gibime geldi, mini minnacık bir kapışma için?

Devrim sen telsiz frekanslarını filan duyuyorsun değil mi, polisinkileri filan?

.

Evet arkadaşlar, kötü adam(lar)a ihtiyacımız var! :mrgreen: nerde o güzide villainlerimiz

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Baktım Growth'a bir sürü ayarlama yapmak lazım. Str, Toughness yükselttiği için onları düşürmek lazım örneğin. Sonra bir ara bakarım, ben de koyduğun fotoğraf yüzünden öyle yapsam mı demiştim zaten.

M&M'de Hero point ilginç bir hadise, her yeni oturumda sıfırlandığı için oyun içinde bol bol vermenin bir sakıncası yok. Burada sıfırlama olayı olmayacağı için Hero pointlerde cimri davranılabilir.

Senslere 12 puan yatırdım, polis radyosunu bile çekiyor.

Sensors: Senses 12 (Accurate Radio Extended 3 [radar], Darkvision, Direction Sense, Distance Sense, Infravision, Time Sense, Ultra-Hearing) " 12 puan
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Evet bekliyorum kötülerden, iyilerden ama özellikle kötülerden super kişiler bekliyoruz. Herkes katılabilir!!

Konsepti vurgulamak adına Alenthas'a yazdığım özel mesajın bir bölümünü burda yayınlayayım:
Ben oyunculara bölüm sonu bossları çıkarmayacağım, hatta senaryo bile yazmayacağım (sadece plot fikirleri atacağım ortaya) Senaryolar size (yani sana) ait olacak. Anlayacağın iki grup var; eğer okuduysan biri "Adalet Savaşçıları" kuruldu kurulmak üzere (bunlar polisin tarafında) diğer grup ise "Yenilmezler Birliği" kötüler, suçlular, manyaklar vsden olauşacak, polislerin arananlar listesinde başta olan villianlar. İki grup da sizler olacaksınız (artık kaç kişi olursa) Diyelim ki sen Joker'i oynuyorsun ve kötü grubun içindesin, diyeceksin ki (mesela) "hadi arkadaşlar devlet bankasını soyalım!" gidip bankayı soyacaksınız, bu sırada iyi kahramanlar polis telsizinden olayı duyup geldiklerinde kapışırsınız ve ben sadece arada "zar hakemliği" yapıp aksiyonları tasvir edeceğim, vs. Yani ben elimden geldiğince GM'lik yapacağım ama hikayeyi oluşturacak olan oyuncular olacak. Ã?yle bir şey istiyorum ki, yarın bir gün ben buralarda olmadığımda bu oyun kalanlarla devam etsin, Artemis'in zar-chat sitesinde toplanıp aksiyonları oynayabilesiniz.

..............

Fm, sen Robin olmak istiyordun ama kaç yaşındaki robini oynamak istiyorsun?
Sana PL düzeltmesi adına yapacağımız takviyeler konusunda şöyle düşündüm, tercihini belirt lütfen:
1-Bütün fiziksel, vs özelliklerini belli oranda yükseltmek
2-Sana özel bir kostüm verelim; daha sağlam, zırh gibin dayanımın artacak ve bir de özel pelerinin olacak, binadan filan atlarsan bu planör gibi açılıp kanat olacak ve rüzgarda süzülerek uçabileceksin. (güya üvey baban Batman vermiş bunları sana) Kalırsa diğer puanlarını da özelliklerine dağıtırız

Ayrıca Freedom şehrine gelme sebebin ise üvey baban Bruce Wayne seni bilim konusunda staj yapman için Albert Driver'ın yanına göndermiştir?

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

dwaxer wrote:sen Robin olmak istiyordun ama kaç yaşındaki robini oynamak istiyorsun

Bir de hangi Robin? Ã?ünkü bir sürü Robin var da :D Dick, Jason..?
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Alenthas wrote:
dwaxer wrote:sen Robin olmak istiyordun ama kaç yaşındaki robini oynamak istiyorsun
Bir de hangi Robin? Ã?ünkü bir sürü Robin var da :D Dick, Jason..?
:D Yok bir de kitaptaki Robin henüz çocuk :mrgreen: (PL-8 ) sanırım onun PL-12 olacağına göre daha büyümüş bir hali olacak.

Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız Devrimk, Warwiz'in twitter'den mesaj yollama hadisesi çok iyiydi. :D

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kitaptaki Nightwing eski Robin'di gerçi o da PL10.
Quantum bize Commlink versin haberleşme için, Equipment featiyle aldım gerçi ama hikaye gidişatı açısından. Ya da frekans söylesin ayarlıyayım bendekini.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Kitaptaki Nightwing eski Robin'di gerçi o da PL10.
Quantum bize Commlink versin haberleşme için, Equipment featiyle aldım gerçi ama hikaye gidişatı açısından. Ya da frekans söylesin ayarlıyayım bendekini.
Evet, yazmamış mıyım; belli bir ortak frekansınız var haberleşebiliyorsunuz.

Devrimk istersen kötü adamları beklerken, mini encounterlar yapalım mı ne dersin? Gerçi tek başına sakat olur ama Quantum ile destek veririm ben de?
Kabul edersen freedom city kötü adamları (max PL-12) arasından kura çekeceğim. :evil:

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Kitaptaki Nightwing eski Robin'di gerçi o da PL10.
Evet, yazmamış mıyım; belli bir ortak frekansınız var haberleşebiliyorsunuz.

Devrimk istersen kötü adamları beklerken, mini encounterlar yapalım mı ne dersin? Gerçi tek başına sakat olur ama Quantum ile destek veririm ben de?
Kabul edersen freedom city kötü adamları (max PL-12) arasından kura çekeceğim. :evil:

.
Olur yapalım.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Devrimk güzel giriş yaptın ama zar azcıkın daha iyi gelseydi seni bowling topu gibi japonlara fırlatıp, asıl hareketi ben gösterecektim. :mrgreen: sen zara dua et (I hate d20!)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.

Devrimk güzel giriş yaptın ama zar azcıkın daha iyi gelseydi seni bowling topu gibi japonlara fırlatıp, asıl hareketi ben gösterecektim. :mrgreen: sen zara dua et (I hate d20!)

.
Grapple'da büyüklük avantajını kaldırmışlar. (ya da unutmuşlar) Büyük ebat olmuştum halbuki.

Bir de araba altında ezilenler filan yazmışsın bu Dark Age usulü bir çizgi roman dünyası mı?
Post Reply