Tanrıların ölümlülüğü

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Doğru bir tesbit bir bakıma forgatten realms bilinen o büyük tanrıların üstüne onları da kontrol eden bir güç yerleştirmiş bence iyi de yapmış. Böylece tanrılık mutlak ve değişmez olmaktan çıkıyor.... Aslında bir bakıma Aonun diğer tanrılara verdiği bir lütuf gibi veya biraz da sistemin kontrolünü onlara bırakmak istemesi... Bunun nedeni nedir bilemeyiz.. Yine de farklı tanrılar (o kadar da yenilmez olmayan tanrılar) bence ayrı ve güzel bir hava katıyor dünyaya...
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Haklısın yeorda yani ne de olsa FRP karakter ve tanrıları,eskilerden ve de çoğunlukla mitolojiden esinlenilmiştir.Eh,yunan tanrıları arasındaki çekişmeleri ve arada dönen dolapları da az çok biliyoruz.Orda olduğu gibi burda da tanrılar insanlar gibi duygulara sahip,ancak onlardan daha güçlü ve inananlarına güç bahşedebilen varlıklardır.Yaşayanlarla tek farkları bu...
Evil rises,darkness falls...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben hala 3rd editiondaki az ve öz aynı zamanda güçlü tanrıları daha hoş buluyorum.
Bir Moradin, bir Kord, bir Pelor etrafta sürekli Avatarıyla gezip her işe burnunu sokan tanrılar değiller.
Nerull, Hextor, St. Cuthbert, Gruumsh hepsi mükemmel konseptleri olan açıkçası FR'ın sayısı abartılmış tanrılarıyla bağdaşmayan gayet iyi ve mantıklı bir sisteme oturtulmuş deityler.

Daha fazla incelemek isteyenler AD&D 3rd edition Deities & Demigods kitabını inceleyebilirler.
Tarasque
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tarasque »

ewt dedııne katılıorum corax bnde de 3rd edıtıon var ve ordakı tanrılar cok ii duzenlenmıs dedııın gıbı
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sen hangi Tanrı'ya hizmet ediyorsun peki?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Endrin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Endrin »

Önemli olan tanrılar değil onların temsil ettiği şeylerdir kanımca.
Işık bana yolumu gösterirken karanklık da gürzümden kaçar.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben gücün ve savaşçıların Tanrı'sı Kord'a taparım... Temsil ettiği şeyler beni ben yapan şeyler olduklarından ve hayatımı sürekli onun adını anarak tehlikeye attığım için benim için önemi büyük...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

FR nin tanrılarını abartılmış buluyorsanız Tamuliye bakın. Genç bin ve eski tanrılarıyla tam bir karmaşa söz konusu. Ama işin zevkli yanıda bu olsa gerek. Bu dünya oyun oynamaya uygun hale getirildiği zaman bunlarıda düzenlerler elbette.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

1000 tane Tanrı açıklanmıyorsa gerçekten başarısız bir yapım...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

1000 tanrının orada bir önemi yok. Bunun içinde açıklanması önemli değil. Ama setting haline getirtilirse mutlaka açıklanır. Burda tanrılarıda bir çeşit class olarak görelim. Bheliom zaten en büyük tanrı oladuğunu ilan ediyor gibi. Birde en büyük düşmanı Kael . İkiside yok olmuyor zatece sürülüyorlar. 2' sininde farklı pekçok dünyaları var.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben Dark Sun'daki settingi müthiş buluyorum. Sorcerer Kinglerin templarlara büyü gücü vermesi ve empatik link ile konuşabilmeleri çok hoş bir konsept Tanrılara bakış açısında...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Darksun hakkında çok fazla bilgim yok. Dünyası hakkında birkaç genel bilgi sadece. Daha tam inceleyemedim. Bu sene bir ara onuda ele alacağım.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sorcerer kinglerin ejderhaya dönüşüp 20 metrelik kılıçlarla birbirleriyle savaşabilecek güçte ve doğanın yaşam enerjisini sonsuza dek emerek büyü yaptıkları söylenebilir...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Bence de Darksun müthiş. Acımasız ve gizemli bi dünya.okumak ve yazmak yasak.Tanrılar yok. O kadar acımasız ki bi kez ölme şansın var.(raise dead falan yok)
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Ben en çok elfleri beğendim. Tüm elf konseptlerine zıtlar. İyilik ve güzellik elfler için artık bir erdem değil. Mavi derileride işi ilginçleştiriryor. Birde metal yok ilginç. Su altından değerli ve en iyi silahlar kemikten oluyor. Uygarlıktan yoksun bir dünya. Bir yabancıyla konuşmak ölümle birebir anlam geliyor. İşte bilgilerim bukadar daha inceleme fırsatım olmadı.
Post Reply