Tanrıların ölümlülüğü
Doğru bir tesbit bir bakıma forgatten realms bilinen o büyük tanrıların üstüne onları da kontrol eden bir güç yerleştirmiş bence iyi de yapmış. Böylece tanrılık mutlak ve değişmez olmaktan çıkıyor.... Aslında bir bakıma Aonun diğer tanrılara verdiği bir lütuf gibi veya biraz da sistemin kontrolünü onlara bırakmak istemesi... Bunun nedeni nedir bilemeyiz.. Yine de farklı tanrılar (o kadar da yenilmez olmayan tanrılar) bence ayrı ve güzel bir hava katıyor dünyaya...
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Haklısın yeorda yani ne de olsa FRP karakter ve tanrıları,eskilerden ve de çoğunlukla mitolojiden esinlenilmiştir.Eh,yunan tanrıları arasındaki çekişmeleri ve arada dönen dolapları da az çok biliyoruz.Orda olduğu gibi burda da tanrılar insanlar gibi duygulara sahip,ancak onlardan daha güçlü ve inananlarına güç bahşedebilen varlıklardır.Yaşayanlarla tek farkları bu...
Evil rises,darkness falls...
Ben hala 3rd editiondaki az ve öz aynı zamanda güçlü tanrıları daha hoş buluyorum.
Bir Moradin, bir Kord, bir Pelor etrafta sürekli Avatarıyla gezip her işe burnunu sokan tanrılar değiller.
Nerull, Hextor, St. Cuthbert, Gruumsh hepsi mükemmel konseptleri olan açıkçası FR'ın sayısı abartılmış tanrılarıyla bağdaşmayan gayet iyi ve mantıklı bir sisteme oturtulmuş deityler.
Daha fazla incelemek isteyenler AD&D 3rd edition Deities & Demigods kitabını inceleyebilirler.
Bir Moradin, bir Kord, bir Pelor etrafta sürekli Avatarıyla gezip her işe burnunu sokan tanrılar değiller.
Nerull, Hextor, St. Cuthbert, Gruumsh hepsi mükemmel konseptleri olan açıkçası FR'ın sayısı abartılmış tanrılarıyla bağdaşmayan gayet iyi ve mantıklı bir sisteme oturtulmuş deityler.
Daha fazla incelemek isteyenler AD&D 3rd edition Deities & Demigods kitabını inceleyebilirler.
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
FR nin tanrılarını abartılmış buluyorsanız Tamuliye bakın. Genç bin ve eski tanrılarıyla tam bir karmaşa söz konusu. Ama işin zevkli yanıda bu olsa gerek. Bu dünya oyun oynamaya uygun hale getirildiği zaman bunlarıda düzenlerler elbette.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
1000 tanrının orada bir önemi yok. Bunun içinde açıklanması önemli değil. Ama setting haline getirtilirse mutlaka açıklanır. Burda tanrılarıda bir çeşit class olarak görelim. Bheliom zaten en büyük tanrı oladuğunu ilan ediyor gibi. Birde en büyük düşmanı Kael . İkiside yok olmuyor zatece sürülüyorlar. 2' sininde farklı pekçok dünyaları var.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Ben en çok elfleri beğendim. Tüm elf konseptlerine zıtlar. İyilik ve güzellik elfler için artık bir erdem değil. Mavi derileride işi ilginçleştiriryor. Birde metal yok ilginç. Su altından değerli ve en iyi silahlar kemikten oluyor. Uygarlıktan yoksun bir dünya. Bir yabancıyla konuşmak ölümle birebir anlam geliyor. İşte bilgilerim bukadar daha inceleme fırsatım olmadı.