Paladinler Hakkında Sorular...

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

şimdi önemli bi ayrıntı daha var ben bunu başka bi foruma daha yazmıştım . siz bence paladinle lawful good bi fighter ı karıştırıyorsunuz . fighter kraliyete bağlıdır. dolyısıyla kraliyetin yaptıklarını sorgulasada karşı gelemez

bi başka önemli ayrıntıda paladinlerin karakterleri değişkendir ama yapacakları değil...

yani bu adamlar yıllarca erdemli bilge ve gerçekten good savaşçılar olmak için eğitilirler.

bence halk paladinlerle konuşurken sadece silahının gücünden etkilenmez bunun yanısıra zekasını bu şekilde iyilik için kullanan biride oldukça etkileyicidir. ne üzücü ki genel olarak paladin düsturlarıyla ilgili biraz eksik olduğumuzu düşünüyorum. ama isterseniz bi başlık açıp soralım" hiç yalan söyleyen savaşta hile yapan paladin gördünüz mü diye" bence çıkmamalı

sorumla ilgili gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim ama pek tatmin olduğumu söyleyemem. yorumları bekliyorum

bide dip not; konuşurken lordun yönelimini sorgulamadım ama şehrin bundan önceki lordu bi paladin di. gerek duymadım.. ayrıca dünkü oyunda ben hatalı oynadığımı düşünmüyorum . ve anladığım şeyleri yanlış yorumlamadımda . orkların evil olduğunu da biliyorum. bu dm in laf arasında söylediği oyun dışı bi bilgi (belki kullanmamam gerekirdi oyun dışı olduğu için) (ii içiyorduk o akşam) önemli bi ayrıntı daha bi lordun diplomasisi iyidir ama bi paladini de küçümsememek lazım kaldı ki , oyunda açıkça dile getirdiğim şeyler vardı. lorda orklardan ne yadım bekliyosanız bu yardım paladinlerden gelicektir zaten dedim buna rağmen o orklarıntarafında oldu. ee tahmin edersiniz ki bi paladinin bile bi sabrı vardır.

logan dostum bu konuda haklısın ama istinalar kaideyi bozmaz ayrıca emin ol bunu bile söylerken paladinin yüreyi sızlar

//// Mesaj birleştirilmiştir...
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

TAbiki sızlar... ama iyilik için canını feda ede bilecek kişi den söz ediyoruz...
ARtı savaştan bahsetmişsin... düola olmadığı sürece savaşta kural yoktur...
bu bir paladin içinde geçerli..., bir ork içinde...
neden paladin için geçerili...
bu savaşta her yola baş vurmasa.. bu iğlik adına yaptığı bu savaşta....
Yapmadığı için öle bilir ve bir daha iyilik yapamaz...

Ayrıca...

bide Paladin elinden gelenin en iyisini yapar...

Ã?ıkıpta... lvl 3 bir paladini.. bir red dragonun karşısında çıkartırsanız tabi kaçar...
Onun nedenide.. benim burda ölmem hiç kimsenin işine gelmez... en iyisi ben kaçıyım der...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

açıkçası red dragon değil red dragon ordusundan bile kaçmam ... zaten kaçmadıkları için paladinlere bu kadar saygı duyulur..
ayrıca umarım bi paladinin iyilik adına olan bi savaştan kaçtığını görmek nasip olmasın.
bide benim düsturum açık banim için savaş da bile her yol mübah değildir..

sygı gösterilerek öldürülecek her düşman için (ki evil a saygı duymam) arkasından yas tutarım , günahlarının affı için tanrıya yalvarırım. bunun için dedim siz galiba lawful good fighter la paladini karıştırıyorsunuz diye bence bu konuda biraz daha düşün
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

barabus wrote:açıkçası red dragon değil red dragon ordusundan bile kaçmam ... zaten kaçmadıkları için paladinlere bu kadar saygı duyulur..
ayrıca umarım bi paladinin iyilik adına olan bi savaştan kaçtığını görmek nasip olmasın.
bide benim düsturum açık banim için savaş da bile her yol mübah değildir..

sygı gösterilerek öldürülecek her düşman için (ki evil a saygı duymam) arkasından yas tutarım , günahlarının affı için tanrıya yalvarırım. bunun için dedim siz galiba lawful good fighter la paladini karıştırıyorsunuz diye bence bu konuda biraz daha düşün

bak arkaşım sen beni anlamamışsın her hadle uykunu verdiğ bir sersemlik...
Paladin savaştan kaçmaz.. iyilik adına yapılan toplu hiç bir savaştan kaçmaz...
Kaçarsa zaten düşer...
Ama tek başına... bir red dragona 3 . lvlken... karşı koyması mağnasız... çünkü orda ölürse... bir daha hiç iyilik yapamaz...
Ama görev tanrısına inanıyor ve... tanrısırda ona gir bu dragonla yüzleş dedi ise... sorgulamadan gider... ama hiç bir tanrıda.. güçsüz bir paladinini çıkıpta red dragonun karşısna koymaz...

Paladini tamamne yanlış biliyorsun...
Hiç birş şeyden kaçmaz... aslan paladin kaplan paladin yürü dünyayı sen kurtaracan değildir...
Onlardan bir canlı ve onlarında bir görevi vardır... ama dediğim gibi görev uğrunda ölüyorlarsa... ne mutlu... savaşarak ve onurla ölüyorlarsa... ne mutlu... ama cıkıpta bir BAlorun karşısına... lvl 3 ken kafa tutarsan o biraz salaklık olur...

Anlata bildim mi ??
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

dostum sen anlatabildin de ben anlatamadım :D ben böyleyim diyorum sen buna salaklık diyosan sen bi oyunda umalımda bi paladinle böyle konuşma çünkü esas salaklık bu olur. ha isteyen istediği gibi oynar .yaptıklarıda onu bağlar.

ben kadere inanan bi paladin oynatıyorum.eğer kader benim karşıma bi red dragon çıkarmışsa sırf ölmemek için kuyruğumu bacaklarımın arasına sıkıştırıp aman ölmeyim diye kaçmam bunu zaten bi paladin yapmaz . benim de paladinden en etkilendiğim özellik budur. ha sen dersen git ne halin varsa gör ölücenmi yoksabaşka bişey mi olcan . bırak buna ben karar vereyim ama aramızda paladini yanlış anlayan bence sensin . bu hasas bi konu diye düşünüyorum

ayrıca paladinlere hakaret etmek kralın bile yapmaması gereken bi konudur paladinin iyiliğe olan bağlılığını bi loca sorgulaya bilir. az bilmekten kaynaklanan ve bu konu ya vakıf olmayanlar paladinlerin iyiliği hakkında yorum yapabilirler ama bu da paladinin sabır sınırlarını zorlamadığı sürece , ayrıca bu beni sahsi fikrim bence sen paladin oynama çünkü aman red dragona saldırmayım ölürüm aman şu barbar 20. level, aman evil olursa olsunşimdi ölürsem daha sonra iyilik yapamam demekle bu iş olmaz . bi paladin daha sonra iyilik yapabilmek içinşimdi kaçayım diyemez buna bence hakkı yoktur
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Bu konu 2 miz arasında bitmyecek gibii fikirlerine saygı duyorum... ama..
Yinede biraz mantıklı düşünmede yarar var...

Senin düşüncelerin tamemen yanlış değil ama...
Ölme konusun... yanlış düşünüyorsun...
Paladin önüne gelen... her... Evile ksecek diye bir şey yok...
Gerçi paladinden paladine değişir... en iyisi bir kaç kişi bu konuda yorum yapana kadar beklemek...
bilir kişinin gelmesini bekliyecez...:P
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

yaa doğru söylüyosun da benimsimdiye kadar oynattığımbi paladin var bunu değiştirmem herhalde .. ama bu konuyla ilgili yorumları merakla bekliyorum
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

bir de şu var tabii eğer kötülük bi paladinin karşısına bi dragon çıkarıyorsa zateno basit bi paladin değildir .
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

barabus bence "siz" derken "siz" ile kimi kastettiğini açıklamalısınız. Yani "paladin ile LG fighteri" karıştıran grup olayında. Eğer kendi söylediklerimde en ufak bir yanlışlıkla varsa bir daha ne frp oynarım nede bu konuda konuşurum.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

barabus wrote:dün akşam için özür dilerim.. ama yazılanları hala tek tek okuyorum . önemli olduğunu düşündüğüm bi ayrıntıyı biraz hızlı geçmişsiniz PALADİNLER YALAN SÃ?YLEYEREK İYİLİğE HİZMET EDEMEZLER . bu noktada darkgnome a katılmıyorum hatta şiddetle kınıyorum da . yada şu soruya cevap bekliyorum"yalan söylemenin onuru nerde" benim paladinim yalan söylemektense ölmeyi tercih eder . bi paladinin bile sözlerine güvenilmeyecekse bence boşuna tartışıyoruz, bu dünyanın çivisi çıkmış zaten....
şu konuda haklısın. Yalan söyleyerek içlerine sızamazlar filan adamların. barabus haklı...

Fakat şu durumda ufak bir yalanın sakıncası olmaz diye düşünüyorum:

Adamın biri gelir "abi beni öldürecekler, kurtar!" der, paladin onu saklar, arkasından gelen adamlar da paladin yalan söyleyemez ya, hemen ona gelirler "böyle böyle bi adam geçti mi gördün mü?" dedikleri zaman paladin "Görmedim ama durun bakalım siz, sorun nedir?" diyerek görmediği konusunda yalan söylese de diplomasi vesaire ile arayı bulmaya ya da yargılayarak suçlu hangi taraf onu belirlemeye çalışabilir... Bence...

Saygılarımla...
Türklider...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Logan bence haksızsın... Karşısında bariz bi evil duruyorsa, red dragon gibi, paladin kaçmayacaktır bence. En fazla yardım isteyip dönmek için gider ama mutlaka o gördüğü red dragonu indirmek için bir şeyler yapar...

Ayrıca level 3'ken o dragondan korkmaz çünkü level 3 ve sonrasında korkusuzluk özelliği kazanıyor :D

Karşısına çıkan red dragona da bağlı durum tabi... Wyrmling red dragon çıkarsa ebesine kadar kapışır ama biraz büyükleri filan varsa destek isteyebilir... Ama mutlaka geri döner, yardım bulamazsa tek başına ölmeye geri döner :D

Saygılarımla...
Türklider...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Peki hala arkadaşlar yalan söyleme hakkında size son bir şey daha söylüyor ve artık bu konuda daha fazla idda etmiyorum.

3E PHByi açın ve bakın. Orada 59. sayfada bir skill tablosu göreceksiniz. Hangi karakter hangi skilli alabilir hangisini alamaz. x işareti olanlar o karakter sınıfının alamayacağı becerilerdir.

şimdi bluff becerisi ile paldinin kesiştiği yere bakın. Orada ne var küçük bir nokta. Küçük noktanın anlamı bu karakter bu beceriyi alabilir ama iyi gelişemez demek.

Blöf nedir. Kandırmak ve diğer bir anlamıyla yalan söylemektir. Paladinler yalan söyleyebilir. Blöf yapabilir. Hinlik yapabilir.

3.5Ede bütün classlar bütün skilleri alabilirler oraya hiç bakmayın. Paladinlerin kodları 3Eden 3.5Eye geçerken değişmemiştir bu bakımdan da içiniz rahat olsun.

Savaştada bazı insanları hile olarak görecekleri kılıç oyunları yapabilirler. Bunda da bir sorun yoktur. Hatta kalkıpta savaştan önce kılıçlarını güçlendirebilirler ve kendilerinide güçlendirebilirler ve bunu hile olarak algılayacak insanlara vardır. Ancak bunu paladin hile olarak algılıyormu, tanrısı bunu nasıl görüyor asıl olan budur. Yani kalkıpta uyuyan birinin tek kolunu kesipte sonra düello yapalım derse yada savaşta karşısındaki kişi simyasal tehlikeli bileşikleri yada zehirleri kullanarak hileli saldırılar yapmıyor ise karşındaki ile aynı şekilde savaşacaktır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İkinci mesaj olacak ama neyse. Zaten konuda ayrı.

Paldin bir saldırı olduğunda kaçarmı sorusu. Tab,iiki kaçmaz. Geri çekilip daha avantajlı bir yol arar ama. Mesela kırmızı ejderha demişsiniz. Kırmızı ejderhaya kılıcıyla höldü höldür saldırmaz ancak onu köylülerden uzak tutmak için kendini tehlikeye atacak stratejiler kurar yada kendini feda ederek ejderhanın tepesine dev kayalar düşürerek ejderhayı öldürmeye çalışır.

Oradan kaçarasa işte olay bitmiştir. Eğer yapacağı hiç bir taktik dahi olmasa bir kaç kişinin kurtulması için kendini feda edecektir. ama mağarasına bir ejderha uyanıyor ve grubumuz kaçmazsa ölecek. Burada da kalk ejderha seni bir güzel benzetecem demez. Ã?yle olsaydı dünya üstünde ya paladin kalmaz yada kötü ejderha kalmazdı.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Türklider wrote:Logan bence haksızsın... Karşısında bariz bi evil duruyorsa, red dragon gibi, paladin kaçmayacaktır bence. En fazla yardım isteyip dönmek için gider ama mutlaka o gördüğü red dragonu indirmek için bir şeyler yapar...

Ayrıca level 3'ken o dragondan korkmaz çünkü level 3 ve sonrasında korkusuzluk özelliği kazanıyor :D

Karşısına çıkan red dragona da bağlı durum tabi... Wyrmling red dragon çıkarsa ebesine kadar kapışır ama biraz büyükleri filan varsa destek isteyebilir... Ama mutlaka geri döner, yardım bulamazsa tek başına ölmeye geri döner :D

Saygılarımla...

Ya niye beni kimse anlamıyor...
KArdeşim... eyer orda... bir red drgon var ve halka zarar veriyorsa... tabiki çıkacaksın karşısnda bir grup... la.. tabi bu büyücü vesare olacak...

Ama durduk yerde... aaa red dragon ben kılıç tutmayı yeni öğrendim... ve daha ilahi büyülerin yarısını bile yapamıyorum... ama olsun ben paladinim... tanrı yolunda salak ça şeye ölürsem bir şey olmaz...
Diyemez...
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Darkgnome wrote:Peki hala arkadaşlar yalan söyleme hakkında size son bir şey daha söylüyor ve artık bu konuda daha fazla idda etmiyorum.

3E PHByi açın ve bakın. Orada 59. sayfada bir skill tablosu göreceksiniz. Hangi karakter hangi skilli alabilir hangisini alamaz. x işareti olanlar o karakter sınıfının alamayacağı becerilerdir.

şimdi bluff becerisi ile paldinin kesiştiği yere bakın. Orada ne var küçük bir nokta. Küçük noktanın anlamı bu karakter bu beceriyi alabilir ama iyi gelişemez demek.

Blöf nedir. Kandırmak ve diğer bir anlamıyla yalan söylemektir. Paladinler yalan söyleyebilir. Blöf yapabilir. Hinlik yapabilir.

3.5Ede bütün classlar bütün skilleri alabilirler oraya hiç bakmayın. Paladinlerin kodları 3Eden 3.5Eye geçerken değişmemiştir bu bakımdan da içiniz rahat olsun.

Savaştada bazı insanları hile olarak görecekleri kılıç oyunları yapabilirler. Bunda da bir sorun yoktur. Hatta kalkıpta savaştan önce kılıçlarını güçlendirebilirler ve kendilerinide güçlendirebilirler ve bunu hile olarak algılayacak insanlara vardır. Ancak bunu paladin hile olarak algılıyormu, tanrısı bunu nasıl görüyor asıl olan budur. Yani kalkıpta uyuyan birinin tek kolunu kesipte sonra düello yapalım derse yada savaşta karşısındaki kişi simyasal tehlikeli bileşikleri yada zehirleri kullanarak hileli saldırılar yapmıyor ise karşındaki ile aynı şekilde savaşacaktır.
burda karşı çıkmak istediğim blöf tarafı...
İyide kardeşim... sen.. paladin olupta... x paladin yani falen paladin de oynata bilirsin...
Ayrı eten blöf... diplomasinin al snerji onusu veren zımbırtısıdır...

Dediğim gibi blöf... ila kötü olacak diye bir şeyde yok...
Post Reply