SAVAşÖININ ACZİ

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Belki de Oren seni vaatleri ile kandırmış sonra kendi bakış açısına çekmeye çalışmıştır Harborm.... Sanırım onun çizgisine en yakın şovalye Logandı. Ki sonuçta üstelik sınavı kaybetmesine rağmen cennete gitmeyi hak etti değil mi? Horcel i de o çizgiye çekmeyi denedi ama olmadı. Horcel bilinen savaşçı tanımına pek uymuyordu.

Doğrusu Sol Lagna tanrıları içinde pek fazla düzgün olan yok.... Beter ve daha beter olanları var. Keşke tanrının olmadığı bir diyar yaratabilseydik.

Sonuç olarak Harborn klasik savaşçı refleksini birkaç defa göstermiş. Karanlığın hizmetinde bilinse bile bir düşmanını sırf zevk için avlayabilmek gibi...

Dediğim gibi Horcel klasik savaşçı tanımlarına uymuyor. Yine de savaşçılık dışı çözümlerin sayısı sanırım onun bile pek fazla değil. Goblinlere yaptığı bir savaçının savaş öncesi uyarısı idi. O sahneyi yeterince açık şekilde gördüm hatta hikayesini yazdım. Bunun dışında bazı örnekler olabilir. Ama bunlar özellikle bir noktadan sonra savaşçılıktan başka yöne sapmasından kaynaklanıyor. Belki de aslında o savaşçı olmamalıydı. Ama geç de sayılmaz değil mi?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Firble wrote:Belki de Oren seni vaatleri ile kandırmış sonra kendi bakış açısına çekmeye çalışmıştır Harborm.... Sanırım onun çizgisine en yakın şovalye Logandı. Ki sonuçta üstelik sınavı kaybetmesine rağmen cennete gitmeyi hak etti değil mi? Horcel i de o çizgiye çekmeyi denedi ama olmadı. Horcel bilinen savaşçı tanımına pek uymuyordu.

Doğrusu Sol Lagna tanrıları içinde pek fazla düzgün olan yok.... Beter ve daha beter olanları var. Keşke tanrının olmadığı bir diyar yaratabilseydik.

Sonuç olarak Harborn klasik savaşçı refleksini birkaç defa göstermiş. Karanlığın hizmetinde bilinse bile bir düşmanını sırf zevk için avlayabilmek gibi...

Dediğim gibi Horcel klasik savaşçı tanımlarına uymuyor. Yine de savaşçılık dışı çözümlerin sayısı sanırım onun bile pek fazla değil. Goblinlere yaptığı bir savaçının savaş öncesi uyarısı idi. O sahneyi yeterince açık şekilde gördüm hatta hikayesini yazdım. Bunun dışında bazı örnekler olabilir. Ama bunlar özellikle bir noktadan sonra savaşçılıktan başka yöne sapmasından kaynaklanıyor. Belki de aslında o savaşçı olmamalıydı. Ama geç de sayılmaz değil mi?
Valla abi klasik savaşçı tanımına uyup uymadığıma sizler karar verirsiniz ama işte elimden geleni yaptım..Tabi daha önceden o uyarının yeterli olmadığını bende yazmıştım :) .. Ama o an için aklıma sadece o gelmişti..Surlarımıza kadar savaş dayandığında yapabildiğim en becerikli diplomasi o oldu..Dediğim gibi..Hala diplomaside öğrenecek çok şeyim var...

Savaşçı olmamalıydı demişsin abi ben zaten paladinim ehehe..Gerçi biliyorum bana bir seferinde paladinlerle savaşçıları aynı kesede tuttuğunu söylemiştin..:)Ama bir paladin olarak bilmeni isterim ki sadece sorunları savaşarak çözmediğimi söylemen benim için bir onurdur..Bana ve birçok kişiye göre zamanında sitenin en iyi diplomasisini yapan karakterini oynatan birisinden böyle bir övgüyü almak güzel bir şey..Umarım bunu haketmişimdir :)
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Zamanında bir Dragonfire rahibinin şöyle dediğini duymuştum. Bir paladin olmak bir rahip olmaktan daha zordur. Ã?ünkü paladin tanrısına hizmet için tanrısının öğrettiği çizginin dışına çıkma tehlikesini defalarca göze alır.

O zamanlar Dragonfire iyi bir tanrı olarak biliniyordu. Paladinler benim fikrimce de eğer tanrıları veya hayat görüşlere yaşama saygı üzerine kurulu ise en büyük çelişkiyi yaşarlar. Genel eğitimleri yok etme üzerinedir. Ama bu yok edişi aslında var oluşu korumak için kullanmaları gerekir. Bu nedenle de defalarca ince çizgilerden geçerler. Bu çizgilerden geçemeyip düşen çok paladin gördü diyar. Logan, Gümüşyüz, Gorath, Andreo sanırım bunların örneklerinden.

Bu açıdan belki en zor savaşçılar yetenekleri asıl amaçlarına zıt olan paladinler. Belki de bu nedenle çoğu zamanla yaşam felsefelerini değiştirdi. Cüce dostumuz gibi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Aynı şekilde devam edicem Efla'nın ağzından yazıyorum :)

Sanırım bazı sözleri yorumlanmasını sizlere bırakmamalı bazen. Her zaman herkes anlayamıyabiliyor.

Nasıl kötü kavramının göreleli bir kavram olduğunu belirttiysem iyi kavramının da aynı şekilde olduğunu açıklamak zorunda hisettim kendimi. Kendinize iyi diyebilmek için Neye bakarız? Başkalarının bizim hakkında ne düşündüğüne mi? O zaman söyleyeyim. Benim yoldaşlarıma sorarsanız benim iyi biri olduğumu söylerler. Sizde ise kendi yolunuzdan gidenlerin düşüncelerini kendinize sıfat yapma takıntısı var bence. Diyar üzerindeşu anda sizin yolunuzdan gidenlerin sayısı daha fazla olabilir. fakat herşey değişebilir ve bu değiştiğinde bu durumda rolleri de değişmiş olacağız. Kötü diye anılan sizler olaiblirsiniz birgün. Gariptir ki gözlemlerime göre "kötü" diye tabir ettiğiniz insanlar daha objektif bakabilme yeteneğine sahip insanlar. Ve bunu genelde objektif olduklarını idda etmeden yapıyorlar. Neyse konuyu bağlayalım biraz. Köle olmadığını ispatlamak için negatif kavramın içine pozitif kavram koymak yahıt tersi gibi bir tanımlama yapak mantığa pek yakın gelmiyor. Zira anlatığım şey o. Kavramlar epeyce göreleli. Ooo tabi kendi yolunuzun dışındakilere herhangi birşey ispatlama ihtiyacı hissediyorsanız durmayın. Fakat bu konuda geçmişten gelen birikimlerim var. Ã?ğretilerinizde sadece savaş olmadığını ispatlamaya çalışıyorsunuz bunu doğru olduğunu ben destekleyebilirim. Bir şekilde herkesin mutluluğunu ve huzurunu sağlamak sözkonusu. Bunun için de herkese birşeyler anlatmanız şart. Ama bunu kendi dilinizle konuşarak başaramayacağınızı da söyleyebilirim.

Farklı penceerelerden hayata bakmak güzeldir siz de denemelisiniz biraz sizin pencerenizden inceleyelim:
Bir de paladinlerin öne çıkan özelliklerinin savaşçılıkları olmadığı savunuluyor. Eğer temel olan savaşmak değilse bir rahibin iyilik namına yapabileceği şeylerin sayısı çok daha fazla olurdu. Fakat paladinler eitilirken ısrarla savaşma ağırlıklı olarak eğitilirler çeşitli savaş taktikleri "kötü" bir düşmana indirilebilecek sayısız darbeler. İlahi yeteneklerini büyük çoğunluğu da daha iyi savaşabilmek içindir.

şimdi basit bir cevap arıyorum. Savaşla o kadar ilgilenmedini söyleyen daha önemli şeylerin olduğunu söyleyen birisinin savaşmayı öğrenmeye tonla vakit harcamasızaman israfı değil midir.

Birilerinin savaşması gerektiğini de anlatmazsınız umarım amacınız tamamen faydalı olmak olduğunda bunun için daha kolay ve başarılı yollar olduğu açık. Birilerinin savaşması gerekiyorsa bırakın savaşmayı sevenler yapsın. Emin olun o kadar da az değiller...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Efla wrote:Aynı şekilde devam edicem Efla'nın ağzından yazıyorum :)

Sanırım bazı sözleri yorumlanmasını sizlere bırakmamalı bazen. Her zaman herkes anlayamıyabiliyor.

Nasıl kötü kavramının göreleli bir kavram olduğunu belirttiysem iyi kavramının da aynı şekilde olduğunu açıklamak zorunda hisettim kendimi. Kendinize iyi diyebilmek için Neye bakarız? Başkalarının bizim hakkında ne düşündüğüne mi? O zaman söyleyeyim. Benim yoldaşlarıma sorarsanız benim iyi biri olduğumu söylerler. Sizde ise kendi yolunuzdan gidenlerin düşüncelerini kendinize sıfat yapma takıntısı var bence. Diyar üzerindeşu anda sizin yolunuzdan gidenlerin sayısı daha fazla olabilir. fakat herşey değişebilir ve bu değiştiğinde bu durumda rolleri de değişmiş olacağız. Kötü diye anılan sizler olaiblirsiniz birgün. Gariptir ki gözlemlerime göre "kötü" diye tabir ettiğiniz insanlar daha objektif bakabilme yeteneğine sahip insanlar. Ve bunu genelde objektif olduklarını idda etmeden yapıyorlar. Neyse konuyu bağlayalım biraz. Köle olmadığını ispatlamak için negatif kavramın içine pozitif kavram koymak yahıt tersi gibi bir tanımlama yapak mantığa pek yakın gelmiyor. Zira anlatığım şey o. Kavramlar epeyce göreleli. Ooo tabi kendi yolunuzun dışındakilere herhangi birşey ispatlama ihtiyacı hissediyorsanız durmayın. Fakat bu konuda geçmişten gelen birikimlerim var. Ã?ğretilerinizde sadece savaş olmadığını ispatlamaya çalışıyorsunuz bunu doğru olduğunu ben destekleyebilirim. Bir şekilde herkesin mutluluğunu ve huzurunu sağlamak sözkonusu. Bunun için de herkese birşeyler anlatmanız şart. Ama bunu kendi dilinizle konuşarak başaramayacağınızı da söyleyebilirim.

Farklı penceerelerden hayata bakmak güzeldir siz de denemelisiniz biraz sizin pencerenizden inceleyelim:
Bir de paladinlerin öne çıkan özelliklerinin savaşçılıkları olmadığı savunuluyor. Eğer temel olan savaşmak değilse bir rahibin iyilik namına yapabileceği şeylerin sayısı çok daha fazla olurdu. Fakat paladinler eitilirken ısrarla savaşma ağırlıklı olarak eğitilirler çeşitli savaş taktikleri "kötü" bir düşmana indirilebilecek sayısız darbeler. İlahi yeteneklerini büyük çoğunluğu da daha iyi savaşabilmek içindir.

şimdi basit bir cevap arıyorum. Savaşla o kadar ilgilenmedini söyleyen daha önemli şeylerin olduğunu söyleyen birisinin savaşmayı öğrenmeye tonla vakit harcamasızaman israfı değil midir.

Birilerinin savaşması gerektiğini de anlatmazsınız umarım amacınız tamamen faydalı olmak olduğunda bunun için daha kolay ve başarılı yollar olduğu açık. Birilerinin savaşması gerekiyorsa bırakın savaşmayı sevenler yapsın. Emin olun o kadar da az değiller...
Sinan'cım gerçekten güzel konuşuyorsun..Seni boşuna kaos tarafının önderlerinden birisi yapmamışlar..

Ancak kardeşim bana göre yanıldığın birçok nokta var..Bunlardan birisi ve bence en önemlisi iyilik ve kötüllüğü nitelendirirken gereğinden fazla..Ehm..Ne desem..Fazla görecelendirmen :).. Kafayı sıyırmış bir delinin canı istedi diye birisini öldürmesiyle gene ''Bana göre'' kendisine savurulan bir kılıcı savuşturmayı öğrenmiş birisi bir tutulmamalı..Yani..Ã?rnek olarak iyi tarafa kötü gelirken kendi yoldaşların tarafından iyi anıldıgını anlatmışsın arkadaşım..Sadece bir soru sorucağım bende :)

Gerçekten yoldaşların seni iyi birisi olarak mı görüyordu yoksa tırmanacakları ''rütbe'' adı verilen bu basamaklı oyunda üstüne basılacak başka bir basamak olarakmı?..Emin değilim ama ihtimaldirki oradakilerden birisine sorsaydık ''İşimize yaradığı sürece yaşasın sonra geberirse gitsin''diyebilirler bile..Eğer yoldaşların için gerçekten iyi birisi olarak görülüyorsan ne ala abi :) ..Buda senin başarındır..

şahsen iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duyduğunu bile düşünmüyorum..Birini mutlu etmek..Mutlu olmak..Huzurlu olmak..Huzuru yaymak..Ve bütün bunları kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek :) ..Yada benzeri şeyler..Yani..Işık kendini kanıtlamaya ihtiyaç duymaz..Karanlık tarafa aittir bu ve benzeri duygular..Işık sana bir seçenek sunar..Karanlık ise bu seçeneği zorla sana diretir..Yani değişik mizah anlayışı belkide :).. Ã?evresindekilerin acı çekişinden haz bulan bir varlığa,kendisiyle beraber ülkesini yokoluşa sürükleyen zorba ve başarısız bir tirana bilmiyorum abi bunlara iyi demek için bir hayli ''Göreceli'' olmak gerekiyor..Tabi onlarında aslında iyi olduğunu kanıtlamaya uğraşıyorsan.. :)

Paladinler konusunda da bilgili olduğunu kanıtlamaya çalışır gibi bir havanı sezdim abi..Paladinlerin penceresinden bakarak cevapladığını söylemişsin..Yaptığın açıklamaları oldukça ilgi çekici buldum açıkçası..Söylediğin şeylerin bir kısmı doğru..Paladinler savaş eğitimi konusunda uzmandırlar..Ama geri kalanı saçma geldi abi kusura bakma..Sanırım karanlık taraftada savaş eğitimi konusunda uzman olan birçok kişi vardır..Eminim bu yazıyı okuyanlar alakayı yanlış kuracaktır ama açıklamama izin verin..Umarım anlatabilirim..Karanlık taraf sahip olduğu tüm savaş ilmini kendi bencilce amaçları için kullanır..Belki düşünerek..Belki hiç düşünmeden..Peki şimdi bir paladini düşünün şimdi..Karanlık taraf kadar savaş bilgisi olmasına rağmen kılıcını kınından dahi çekmeyerek diplomasi ile sorunu çözmeye çalışır..Peki..Ya karşısındaki onu dinlemedi..Gerek mantıksal olarak,gerek kuralsal olarak hiçbir hak idda edememesi gereken bir yeri zorbalıkla almaya çalıştı..Paladin karşıya geçti ve uyardı..Adam hala diretiyor..Üste gidiyor..Ve insanlarının canlarını dişlerine takarak kurdukları bir kasabayı elinde bulundurduğu kendisi gibi mantıksız çakallardan oluşan orduyla tehtid ediyor..Adam saldıracak..Başka çare kalmadığını düşünen paladinin bu insanları korumak için kılıcını çekmesi suç mu oluyor?..:D Yani biraz komik bir manzara belirdi aklımda.. Orada beklesin ve ölsün kılıcını çekmediği için..(Eminim sizin işinize çok gelirdi böyle paladinler :P) Hadi ölmesi bir yana ya tüm o insanlar?..Kendilerini koruyacak güçleri yoksa ne yapacaklar?..

Sanırım böyle mantıksız bir soruya cevap verince bile kendimi mantıksız hissettim biraz :D

Yani dediğim gibi paladinler yaşamı korumak için çabalarken neden savaş eğitimi alıyorlar diye bir soru sorulması bile oldukça çarpık bir soru..Mantık dışı ve sadece akıl karıştırmaya yönelik..(Tam sinan'a göre adam boşuna kaosun şeyi olmadı..Gözü :D )

Keşke her varlık sadece diplomasi ve benzer yöntemlerle durdurulabilseydi..

Neyse bu yazılarım umarım ofansif algılanmaz açıkçası yazarken bir hayli eğlendim..Yani paladinlik ve iyilik o kadar basit kavramlarki ağzı iyi laf yapabilen herkez belli bir noktaya çekebiliyor bu kavramları..Açıkçası karmaşık bir kavram olan genellikla karanlık taraftır..Belli bir amacı olmaz genellikle..Kendini karanlıkla boğan herkezin amacı ayrı bir şeydir..Ama bir şey geneldir..Oda karanlık genelde ''Benmerkez'' ci bir muammadır..Işığı tartışacağımıza karanlığı tartışsak eminim daha çok konu çıkaracağız..Belki daha da eğlenebiliriz..Sonuçta binlerce deliyle dolu bu dünyada savaşı sevmeyen birilerinin savaşmayı öğrenip te bu bilgiyi mümkün oldugu en kısıtlı şekilde diğer savaşı sevmiyenleri savaştan uzak tutmak için kullanmasını fedakarlık olarak adlandırmak yerine garip garip mantık dışı nedenlerle konu dışına çekerek akıl karıştırıcı hale getirmek..Bilmiyorum..Karanlık tarafı eleştirirken bundan daha eğlenceli teoriler türetebilceğimizi düşünüyorum :)

Mesela madem bu kadar core paladin takıldık..Hadi bakalım..şimdide bir paladin of slaughter in önüne geleni kesmesinin nedenini düşünelim mesela..Böyle bir karakter neden bunu yapıyor olabilir?..
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Ã?nce Firp cim ben karanlığa hizmet etmedim zevk için de avlamadım. Her öldüren karanlık için öldürdüyse yandık demektir :D .

Oren beni bir amaç için kullanmadı, ha unutmadan söyleyeyim Oren Tapınak Liderini en çok ona hizmet etmiş kişi olarak seçiyordu. Başkaları olsa bile durum değişmeyecekti ;) Zaten çok önemli bir makamda değildi.

Horcoel klasik savaşçı değil, o paladin de değil aslında tüm sınıfların karışımı antipatik birşey- bir tanım uydurmaya kalkmayın ona :) ...
Efla wrote:Farklı penceerelerden hayata bakmak güzeldir siz de denemelisiniz biraz sizin pencerenizden inceleyelim:

Tamamiyle katılıyorum...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Sylvos wrote:Ã?nce Firp cim ben karanlığa hizmet etmedim zevk için de avlamadım. Her öldüren karanlık için öldürdüyse yandık demektir :D .

Oren beni bir amaç için kullanmadı, ha unutmadan söyleyeyim Oren Tapınak Liderini en çok ona hizmet etmiş kişi olarak seçiyordu. Başkaları olsa bile durum değişmeyecekti ;) Zaten çok önemli bir makamda değildi.

Horcoel klasik savaşçı değil, o paladin de değil aslında tüm sınıfların karışımı antipatik birşey- bir tanım uydurmaya kalkmayın ona :) ...
Kısa oldu mesajım ama önemli bi mesaj vermek istiyorum izninizle..

Höyt paladinliğime laf istemem :D :mrgreen: :mrgreen:

Ayriyetten abi gene kusuruma bakma ama neden önemli bir makam değildide Palpatinenin söylediği gibi'' I am the Emperor ''tarzında ''Benn dapınak şovalyelerinin lideriydim'' diye yazma gereği hissettin anlamadım..Yani buradaki konunun ne alakası vardıki :looloo:
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Kusura bakma o an çok duygulanmıştım. Oren' e tekrar dönmüşken onu kaybetmek çok koymuştu bana. Ben orda son tapınak lideriydim dedim. Hani böyle ortamda son samuray havası katsın istemiştim :)
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Sorularımın fazlaca çarpık, saçma ve anlamsız gelmesine şaşırmayacağım. Zira kendinize iyi diyenlerin objektif olma konusundaki yeteneksizlikleri gözümde iyice pekişti. Hayata tek ve sarsılmaz bir pencereden bakmaya çalışarak kimse bilge olamaz. Bu durumda iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duymamasını düşünmeniz de şaşırtıcı değil. Hatta insanların özgür düşünceleri yerine kendi düşünceni yerleştirmeye çalışman da beklenen bir davranış. Ã?elişkilerin bende olduğunu söylüyorsunuz. "Kimseye zarar vermeden" ifadesi bile çelişki dolu kanaatimce. Bir insan kimseye zarar vermemek için kılıç kullanmayı öğrenmez. Ooo tabi ya siz masumlara zarar vermiyorduzu. Peki masumlar kimler. Onun da tanımı eminim kafanızda açıktır açıklama ihtiyacı bile duymazsınız :)

Birdahaki sefere bildiklerim konusundaki hatalarımı düzeltirseniz de seviniriim. Zira geçmişte birçok paladin dostum olmuştu. Hayır bir paladin kadar iyi bildiğimi söylemiyorum sadece olaya dışarıdan bakabilmenin avantajını kullanıyorum.

Neyse gözüyoruz ki bir paladin sadece savaşçılık yapmadığını savunabiliyor. Sadece savaşçılık da yapmıyor. Lakin savaşmaktan da vazgeçemiyor. İyiliğe verebileceği en iyi hizmetin on korumanın en iyi yolunun savaş olduğu konusunda ısrarcı.
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Efla wrote:Sorularımın fazlaca çarpık, saçma ve anlamsız gelmesine şaşırmayacağım. Zira kendinize iyi diyenlerin objektif olma konusundaki yeteneksizlikleri gözümde iyice pekişti. Hayata tek ve sarsılmaz bir pencereden bakmaya çalışarak kimse bilge olamaz. Bu durumda iyilik kavramının bir açıklamaya ihtiyaç duymamasını düşünmeniz de şaşırtıcı değil. Hatta insanların özgür düşünceleri yerine kendi düşünceni yerleştirmeye çalışman da beklenen bir davranış. Ã?elişkilerin bende olduğunu söylüyorsunuz. "Kimseye zarar vermeden" ifadesi bile çelişki dolu kanaatimce. Bir insan kimseye zarar vermemek için kılıç kullanmayı öğrenmez. Ooo tabi ya siz masumlara zarar vermiyorduzu. Peki masumlar kimler. Onun da tanımı eminim kafanızda açıktır açıklama ihtiyacı bile duymazsınız :)

Birdahaki sefere bildiklerim konusundaki hatalarımı düzeltirseniz de seviniriim. Zira geçmişte birçok paladin dostum olmuştu. Hayır bir paladin kadar iyi bildiğimi söylemiyorum sadece olaya dışarıdan bakabilmenin avantajını kullanıyorum.

Neyse gözüyoruz ki bir paladin sadece savaşçılık yapmadığını savunabiliyor. Sadece savaşçılık da yapmıyor. Lakin savaşmaktan da vazgeçemiyor. İyiliğe verebileceği en iyi hizmetin on korumanın en iyi yolunun savaş olduğu konusunda ısrarcı.
Yok abi haklısın aslında savaşın olmamasını engelleyecekse paladinlere silah eğitimi verdirtmeyelim.. Aslında Peacemakerler bile içsel hasar taşıyan silahlar kullanıyor diplomasi üstatları olmalarına rağmen..Gerçi önemi yok..Biraz da sizin tarafınızdan bakalım..Sonuçta sizede iyilik yapmamız lazım..Diplomasi kasalım olmazsa herkezi kesersiniz olur biter..Kesecek düşmanınız da kalmayınca birbirinizi kesersiniz..Bu böyle uzayıp gider..

Aslında iyi fikir nasıl olsa iyi insanlar öldükten sonra cennete gidiyor..Bırakalım öldürün bizi biz cennetimize gidelim siz dünyada kalıp bizden sonra birbirinizle cebelleşin bizde yukardan patlamış mısır ve kola eşliiğinde sizi izleyip size el sallayalım :D

Kimseye zarar vermeden kalıbı sanırım kişiye has değil genele hitap eden bir kalıptı..Bir paladin kimseye zarar gelmemesi için savaş sanatlarını onları zor durumda korumak için kullanıyorsa bu bana göre iyi bir amaçtır..Yada senin dediğin gibi göreceli bakalım..Bir paladin mutlak savaştan (diplomasi cart curt vs vs ile engellenemeyecek bir savaştan) bir grup masum insanı ne ile uzak tutabilir Sinan'cım..Yani ben sana cevap veriyorumda sen bana hiç cevap vermiyorsun..Adam yerine konmak istiyorum bende yauuu :D
Hö..Ne zaman dedi bunu..Kim:D Nerede :mrgreen: .. İyiliğe verilebilecek en iyi hizmet için hep demişimdirki herkezin kişisel haklarına saygısızlık yapmadan ortak bir uzlaşmayla barışa ulaşmaktır..Ama malesef karanlık taraf biraz uzlaşmacı yerine ''yozlaşmacı'' olmayı tercih ettiğinden bizi hiç bir şekilde engelleyemezsiniz anlaşma yok herkezi öldürün diyen tipleri yüzünden paladinler bu kişileri durdurmak adına savaşmayı öğrenmek ve kullanmak zorunda kalıyorlar..Bide suçlanıyorlar..

Böhüheüheüehüehüheüeh :cry: :cry: :mrgreen:[/quote]
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Monk larda savaş eğitimi alırlar ama genelde öldürücü değil etkisiz hale getirici cinsten özellikleri ve silahları vardır. Öldürmeyeceksen bu tarz takıl :). Bunun için lawful good paladin yerine diğer yönelimlere sahip olabilen türlerini daha çok severim. zaten ben pür evil ya da good karakterleri de oynatamam.
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Abi burada paladin ne yapabilir dedim..Monklukla paladinliği multiclass alırsak başka tabi..(Oluyo böyle vakalar arada..Hatta unarmed saldırılarla smite evili combine ederek ekstra içsel hasar koyan featler bile bulunmakta :D )

Ama burada mesele bu değil..Mutlak bir savaşı savaştan uzak durması gerekenleri uzak tutmak için döğüşmeden durdurmaktan bahsediliyor..Öldürme yada öldürmeme değil..Ona bakılırsa paladin oyuncularının çoğu çekip smite evili saplasada kafaya subdual damage ile bayıltıp tutuklayanları da var..Ancak paladinlerden karşı tarafın beklediği savaşmayı öğrenmeden herşeyi durdurmaları..Bilmiyorum belkide mümkündür..Bilen birisi varsa lütfen yazıversin.. :wink:
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

*Efla
Piizmeykırların silah taşıma zorunluluğu olduğunu bilmiyordum gerçekten.

Görüyorum ki sizi farklı biryerden bakmaya ikna edemeyeceğim. Savunmalarınızda siz biz gibi terimler kullanmanız bana bunları gösterdi. İyiler ve kötüler... komik geliyor bana hala bu düşünce. Bir de tartışmayı şahsıma yönelik değil kavramlara yönelik olarak devam ettirmenizi rica edebilirim.

Paladinlerin savaşmaktan vazgeçemediğini gördük demiştim. Sanırım neden savaştığınızı açıklamaya çalışmanız bile savaştığınızın ve savaşacağınızın bir göstergesi. Savaşmanın gereksiz olduğunu söylemiyorum ben lakin bu durumda savaşçılık yaptığınızı kabul ediyorsunuz. Hemde dediğinize göre vazgeçilmez derecede önemli iyilik için savaşmak.(Tabii herkesin amaçları farklı olabilir)

Sorularınızı daha açık şekilde sorarsanız bilgim düzeyinde aydınlatma inceliğini gösterebilirim.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Horcoelin demek istediğini gayet iyi anladım. Tartışma da biraz yersiz olmuş, sitedeki rplerle gelmiş iş nedense :embarrass:

Base attackı yükske olan sınıf zamanını silah eğitimine harcıyor demektir ve doğal olarak diğer yönleri düşük olur. Bunda mantıksız bir şey yok, paladin tabi ki dövüşecek neticede dnd vee benzeri fantazyalar savaş ve şiddetin hakim olduğu yerlerdir. tartışmanın başlaması buraya dayanıyor.

Paladin ve savaş-öldürme konusuna dönersek, neden savaştığı önemli. Amaç korumak mı yoksa yok etmek mi? :wink:

Horcoelin dediği de mümkün de biraz ayrıntı gerekiyor hatta bununla ilgili bazı organizasyonlar da mevcut, konu fazla dağılmasın.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Efla sanırım sen zamanında iyi ya da aydınlık ya da her neyse o tarafta bulunmuştum. Bu taraf hakkında bir şeyler biliyorsun. Dragonfire ın yanında idin yanılmıyorsam değil mi?

şimdi tüm bunları boş olarak görebilirsin belki... Yine de bakış açımı özetleyeyim. Karanlık evet bir bakıma bencilliktir ama nasıl bencilliktir? Mesela hoşuna giden bir şeyi almak için kaç kişinin acı çektiğinin umurunda olmaması. Tabii bunun yanında insanların çektiği acılardan zevk almayı daha uç bir karanlık gibi düşünebiliriz. Mesela senin tanrın Apocalipse de olduğu gibi.. Mesela duyduğum kadarıyla bir zamanlar dostun olan Andreoya acı çektirirken bunu biraz da zevk aldığı için yaptığı muhtemel.

İyilik ya da ışık tüm bunlardan uzak olmaktır. Ama savaşçılık kötü de olsa birini öldürmek birine acı vermek demektir. Asıl sorun her ölüm bir savaşçıyı karanlığa daha fazla yaklaştırır. Her savaşçının bu boşluktan düşme tehlikesi vardır. Hamborn sanırım çizginin ucuna kadar çekilmiş düşmekten belki son anda kurtulmuş.

Düşman saldırırken savaşmak bir çözüm olabilir. Ama düşün ki düşman çok güçlü ve senden çocuklardan birini kanlı şekilde kurban ediyorlar. Yapılamayacak bir şey. Israrla ve son ana kadar başka bir çözüm arardın değil mi? Savaşmak da ışığın en uç noktasında belki bu şekilde olabilir. Israrla son ana kadar diplomasi değil de başka bir methodla da olsa savaş dışı bir çözüm aranabilir.

Tabii savaşıla da bilir sonunda ama eğitiminin büyük bölümü savaş üzerine olan birisi muhtemelen kendisini savaş dışı çözümler konusunda çok da geliştirmemiş olacaktır.
HARBE GİDEN
Post Reply