Yüksek Level Tartışması

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

katılıyorum roman kahramanlarına level muhabbeti zaten ters geliyordu bana

ama bu dünyada yaşamış kimselere level muhabbeti epey yersi olmuş

yani nizam-ül mülk, level 18 vezir,
kodu mu oturtur

bence tartışma başka yere gitti

level 20 bir fighterın bu dünyada yaşaması imkansız, bi kere level 20 olacak kadar xp kazanması için adamın en azından Realms gibi bol monsterlı ve questli bir yerde yaşaması gerekli, insanoğlunun tek questi daha çok para ve daha çok toprak olmuştur ve bir insan ömrü hayatında kaç savaşa katılabilir ki?

ayrıca level 20 bir fighter hayal ediyorum da, yani imkan ötesi bir şey! büyücüydü, druiddi hak getire!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya neyse bence bu gerçek dünyayla level benzeştirmesi yapma trendinden uzaklaşmaya çalışalım çünkü saçmasapan bir yere gelecek yine konu. Elbette çok saygın çok üstün çok hızlı çok güçlü vs. savaşçılar, rahipler, kung fu, tekvando ustaları filan yaşamıştır varolmuştur ama fantazi alemlerini gerçek dünya ile bağdaştırmak garip sonuçlar doğuruyor.

Ben FRP'yi de çok da gerçekçi bir sistem olarak görmüyorum zaten, neyse bu da başka bir tartışma konusuydu ya neyse :???:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Ã?ncelikle Nizamülmülk ve benzeri kişilerin levellarını nasıl bulduğumu açıklayayayım. İlk ipucum timur ve diğer benzer karakterlerden bahsetmendi. Fantazi edebiyetı kadar tarihe de ilgi duyuyorum (Alamutu tavsiye ederim mesela muhteşem kitap) ve bu kitaplardan adamların nasıl dövüştüklerini az buçuk da biliyorum ve Timur u eğer yirminci level alırsak onunla benzer sayabileceğimiz bir sürü insan olduğunu düşünüyorum. Ama tamam timuru yirminci level almadık ikinci kaynağım da fantazi romanları bu romanlardan örneğim bizim forumumuzda yirmibeşinci level olduğu idda edilmiş Zaknafeinin dövüşü ile hazreti Ali yi Hz Muhammedi ve Hz Ã?meri karşılaştırırım. Ve en azından bu üçü bence Zaknafeinle karşulaşabilirdi. Bunu da tamamen bu anlattığım üç karakterin nasıl dövüştüğünü anlatan karakterlerle fr la ilgili kitaplarda örneğin bir Zaknafeinin nasıl dövüştüğünü anlatan kitapları karşılaştırarak söylüyorum.
Yani bizim dünyamızda da en azından konuları anlatan kitaplara bakılırsa Zaknafein kadar iyi dövüşçüler yaşamış hem de Arabistan gibi bir coğrafyada aynı zamanda üç tane birden çıkmış. Buradan da FR ın bizim dünyamıza göre çok da power playi olan bir dünya olmadığını çıkarıyorum. Bu arada bırakın Zaknafeini Drizzt i anlatan dokuz kitapta Drizzt e yaklaşan Entreri ve Dantrag var sadece (Dantragın yaklaşması bence tamamen kullandığı büyülü aletlere bağlı) ve Drittze 18. level dersek demek ki fr da 15ci levela bile çok rastlamıyormuşuz hikayelerde. Tabii belli kural sistemleri 20. levela kolay gelinen bir ortam yaratabilir ama bu bence oyun sisteminin hatasıdır fr ın değil fr ın normal tarihinde görüldüğü gibi 20. level çok da rastlanan bir seviye değildir. Zaten söz konusu kural sistemi de (sanırım 3. edition oluyor) bu şekilde mantıksız bir sistem yarattığıiçin çok hoşuma gitmiyor. (bir kısmını biliyordum çoğunu sizden öğrendim) Sonuçta Drittzin onca yıllık yaşamında büyünün yaygın olduğu menzoberranzan hariç rastladığı büyücüler bile sayılı. O nedenle ben fr ı nerdeyse bizim dünyaya yakınlaşan bir mantıklılıkta buluyorum.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yeorda
biraz dinlen derim ben

berrak bir zihinle yeniden düşün yani

bahsettiğin kimselerden birisi peygamber, diğeri halife (ki o peygamber o halifeye "ilmin kapısı" unvanını vermiş)

onları karşılaştırdığın kimse ise zaknafein, hayali bir kahraman

mantık yahu!
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Demek istediğim şey şuydu tamamen bahsedilen peygamber ve halife olabilir ama peygamber ve halife olmayıp haklarında benzer öyküler anlatılan ve aynı zamanda yaşamış olan insanlar da var. Kısaca en azından fr bana hayal gücünün becerebieceği ölçüde mantıklı hayal edilmiş bir dünya gibi geliyor.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ben yine de fazla birbirine karıştırma derim
yoksa sokakta yürüyen murtaza abiye de sen level kaçsın die sorabilirsin günün birinde

yani kısacası bu dünyada level die bir şey yok. İnsanlar hop diye bir üst seviyeye geçmiyor, cart diye yeni yetenek aldım ben demiyor. Yavaş yavaş, yumuşak bir şekilde gelişip deneyim sahibi oluyor ve oyunda olduğu gibi bunu kesin bir şekilde tespit etmenin bir yolu yok

levelometre diye bir şey icad edilmediyse tabi
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

dünyada herkes yaptığı işte level kazanabilir bence ama bu sayılarla değil sitede olduğu gibi rank larla olur mesela sene başında ben acemi programcıydım şimdi ise C ustası denilebilirim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Abi gerçek hayatla hiç bir rank veya level sistemi ölçütlenemez!
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

katılıyorum quele
bu sadece sana veya bana GÃ?REdir

yani bu sitede 300 bir rank alırsın
başka sitede 300 postta sana şu ranki bu ranki verirler
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Beyler bu tartışma da , gerçek hayattaki level mantığına mutlak karşıyım.Fakat Avustralya yerlileri olan Aborjinler(kaynak: Bir çift yürek kitabı) kendilerini bir konuda daha iyi hissettiklerinde (örneğin ; adamın kabiledeki adı kara kuğu bir konuda yeteneğini arttırırsa kendi kendinin ve kabile reisinin kararıyla soylu kara kuğu sıfatına layık görüyor.)bir çeşit level atlama işine giriştiklerini de sizlere söyleyeyim.Yorum sizin.

Bi de Forgotten Realms'in saçma olduğu konusu var.Ben hayal ettiğimiz dünyanın(Fr , Dl vb..) kuralları ve yaşayış mantığını , yine o dünyanın mantığı ve kurallarına göre değerlendiriyorum.Yani yaşadığımız dünya mantığına göre değil.
Biraz da olsa bu konuda arkadaşlara katılıyorum.Fr'nin kendi içindeki mantığa ters gelen şeyler bazen kitap ve oyunlarda oluyor.Dl'i okumadım fakat onun da Middle Earth'ün kendine göre (ve bana göre) kendi mantık ve kural çerçevesinde hiç bir saçmalığı barındırmadığı gibi bir kurgu olduğunu zannetmiyorum.Lafı aslında şuraya getireceğim.İmkan olsa da yazarlar hikayelerini Orta Dünya da canlandırsalar çünkü bence en güzel ve akla yakın dünya orası.
Bu konuda düşünceleriniz benim için önemli bu konu da umarım daha çok tartışırız.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Roth-AzaD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Roth-AzaD »

Bir şey söylemek istiyorum Forgotten bir insanın Level 20'yi aşması olanaksız, özellikle büyücü olarak demişsiniz. Ve de insanın yetilerinin almayacağı için mantıksız olduğunu söylemişsiniz. Bir şey sorucam da sizce bir insanın elinden ateş toplarının çıkması, havada bir ejderhanın uçması ya da orc diye birşeyin var olması imkanlı veya mümkün mü? Hayalden bahsederken hayali sınırlıyorsunuz.
Ki Forgotten'da bu kadar çok Level 20 üstü karakterin olmasının nedeni de olayı biraz daha fantastik, özgür bırakmak içindir. Ã?ünkü zaten Forgotten oyun için en elverişli değiştirilebilir esnek dünyadır. Yani DragonLance, Ravenloft gibi dünyalar biraz daha kişisel zevke hitap eder. Ya da PlaneScape gibi. Zaten kaç tane Level 20 üstü adam varsa hepsi hakkında kitaplar yazılmıştır ki hepsininde mantıklı bir açıklaması vardır. Elminster'ın, Seven Sisters'ın, Manshoon'un (Favori eleman), yada Szass Tam'ın.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

güzel demişsin de
verdiğin isimlerin hepsi roman kahramanı, ve dikkat et bunların hepsi kahraman, yani tabii ki bir farklılıkları olacak
kimse roman kahramanları level 20nin üstüne çıkamaz demedi

sadece oyun kuralları ve mantalitesi açısından tartışmıştık level konusunu
Roth-AzaD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Roth-AzaD »

Tamam o zaman... Roman kahramanları dışında milletin 20.level gezmesinin dünyayla bir alakası yok ki. DM'le alakalı birşey bu, Forgotten'ın ne suçu var?
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

O kadar çok büyük gücün olduğu bir dünya varolamazdı. Açıkçası güç savaşları içinde yok olurdu. Bakınız Dark Sun
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

raist bu yüzden whitewolf seviyor galiba
gerçekçilikten hoşlanıyor

bu arada corax level kaç abi?
epic mi
Post Reply