Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya şimdi ben sırf "Etrafta ne varmış ne yokmuş diye bakınıcam." yazsam turu sadece onunla geçirmeyeceğim. E iki post olunca kirlilik olur, birbirine karışır diye senin otomatik yaptığını sanıyodum ama bundan sonra direk kendim belirtirim herşeyi :|
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Ya şimdi ben sırf "Etrafta ne varmış ne yokmuş diye bakınıcam." yazsam turu sadece onunla geçirmeyeceğim. E iki post olunca kirlilik olur, birbirine karışır diye senin otomatik yaptığını sanıyodum ama bundan sonra direk kendim belirtirim herşeyi :|
Kirlilik olmaz; sen rol playini yaparsın, arada "Etrafta ne varmış ne yokmuş diye bakınıcam" Search ya da Perception Check diye de eklersin. Ama bunlar standart action'dır ona göre. Yani bir turda hem saldırı yapıp hem de skill check yapamazsın.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Astil ve Seyredi sizin Perception değerleriniz çok yüksek (Grup da en düşük Ienkep'in :mrgreen: ) Rangerler bulsun şu kumanda tablosunun ve tuzakların yerini, hırsıza söylesinler. Böyle bir iş bölümüne gitmek lazım.

Ayrıca normalde daha uzun sürecek bu araştırmaları standart action olarak yapıyorsunuz; move action ile birlikte götürebilirsiniz. Yani Perception check yaparak 6 kare yürüyünce hem o yürüdüğünüz kareleri hem de komşu kareleri araştırmış olursunuz. Demek istediğim bulunduğunuz yerlerden tutup da kuzeydeki kapının ta oraları (yüksek Perception olsa bile) görmeniz imkansız. Aradığınız, gittiğiniz yerleri koordinat kullanıp söylemeniz lazım.

Bir de Perception checklerinizin kaç geldiğini yazmayacağım artık. Eskiden sayılarını yazdığım checklerin çoğunu yazmayabilirim. Ã?ünkü bunlar gizli şeyler. Sadece bir şey görmüşsen yazarım, "şunu şunu gördün!" diye. Ama başarısız bir Perception yapıp tuzağın vs yanından geçtiysen, "bir şey görmedin!" derim sadece.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Astil, heykelin yanında tuzaklar var, hatta haritada kırmızıyla işaretlenmiş bütün kareler tuzaklıdır ve üzerine basarsan yerden mızraklar çıkıyor. Umarım sen de basmadın bu karelere? Koordinat yazalım lütfen. Ã?rnek: " (x5/y6)-(x8/y6) buradan yukarı dönerek (x8/y9) ve çapraz giderek (x9/y10)" gibi.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ya tamamda onlarla uğraşırsak bulabileceğimiz belli yani tuzaklar görünüyorsa basmadan gidebiliriz düşündükten sonra.Yani sen onu düşündüğümüzü kabul etsen daha iyi olur bence.Ã?ünkü, tuzakların yerleri belli yerleri belli olmasa haklısın.Tabi eğer ille istiyorsan yazarız.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Ya tamamda onlarla uğraşırsak bulabileceğimiz belli yani tuzaklar görünüyorsa basmadan gidebiliriz düşündükten sonra.Yani sen onu düşündüğümüzü kabul etsen daha iyi olur bence.Ã?ünkü, tuzakların yerleri belli yerleri belli olmasa haklısın.Tabi eğer ille istiyorsan yazarız.
Tamam hepsini artık iyice gördünüz kabul edeceğim ne de olsa 2 kere çıktılar. Ama üzerlerinden atlarsanız yazmanız lazım çünkü basit de olsa bir Athletics check gerekiyor koşarak DC:6, koşmadan DC:9 (hadi bunu da sadece hımbıllara uygulayalım: büyücü! :-P
Fakat yürüdüğün noktaların bitişik kareleri dahil araştırabiliyorsun, o yüzden yine de koordinat belirtmeni rica edeceğim. :D
O heykelin (sana en yakın olanı kastediyorsun herhalde) etrafında başka bir tuzak dikkatini çekmedi.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Alenthas nerden bildin orda tuzak olduğunu yahu ben anlayamadım :|
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Quarion wrote:Alenthas nerden bildin orda tuzak olduğunu yahu ben anlayamadım :|
Benim psişik güçlerim var :-P
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla sıra sende, belki gözünden kaçmıştır diye hatırlatıyorum
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Tabias'ın gittiği kapı parmaklık şeklinde mi yoksa bildiğimiz kalın kapı mı? Mekanizması ne şekilde yani hırsızımız onu açmayı deneyebilir mi :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:Tabias'ın gittiği kapı parmaklık şeklinde mi yoksa bildiğimiz kalın kapı mı? Mekanizması ne şekilde yani hırsızımız onu açmayı deneyebilir mi :)
Aslında iki tarafta da yukardan kalın taş bloklar indi aşağıya (ama düşer gibi değil de kayar gibi) Tobias bir kolu çekti ya da bir düğmeye bastı ve taşlar inmeden önce dışarı çıkabilecek vakit buldu. Belki de bu sistem, çok eski zamanlarda, acil durumlarda, dışarıdan gelen davetsiz misafirleri engellemek için kurulmuştu, yani birilerini içeriye kilitlemek için değil. :wink:

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

E o zaman kolu kullanarak açabiliriz? :???:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:E o zaman kolu kullanarak açabiliriz? :???:
Ben size çok ip ucu verdim; ilk görevler fazla zorlayıcı olmasın dedim. :-P Git dene o zaman kolu çek bakalım açılacak mı? :schemes:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Nathreddas duvarın arkasına ışınlanabilecek güce sahip misin? Encounter'ını harcadın mı yoksa?Belki arkaya ışınlanıp kolu oradan çekebilirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Nathreddas duvarın arkasına ışınlanabilecek güce sahip misin? Encounter'ını harcadın mı yoksa?Belki arkaya ışınlanıp kolu oradan çekebilirsin.
Duvarın arkasına ışınlanılmaz bir kere; ancak görebildiğin yere ışınlanılır! (Line of Sight)

.
Post Reply