Second mu third mi?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sen 2nd edition biliyor muydun bu arada
Thaco'nu söyle zar atacam boeing düşüyor mu diye...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Biraz biliyoruz işte. Pek diil. Sevmiyorum ki ben 2nd edition. Sevmediim şeyi niye biliyim (ne kötü çıkıştım be ayıp oldu ama olsun. Allah allah niye kendi kendime konuşuyorum. Du bakalım. Hayırdır...)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

O zaman bu 11 Eylül gününde Amerikadaki saldırılarda hayatını kaybeden 3000 insanın ruhlarına ve yakınlarına 2 yıl sonra dualarımızı eksik etmeyelim...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Haklısın dostum...

(yaa hani şu bizim dünyada geçecek olan herkesin kendi dm'liini yapacak olduğu şeyde bizim baş düşmanımız terörristler olsun derim ben...)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Harbi olabilir haaa...
şööle keleşli amcalar da bizi biraz tarar filan offf ne eğlence ama...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

ehe ehe ulan hakkaten süper olur haa :mrgreen:

(Bide sheet çıkarmak lazım Usame'ye :mrgreen:)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

20 level terorist
10 level arap
5 level saldırgan

terörrist: Lawful Evil :P
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Aaa oldumu Arap meslek diil ki. Human'ın alt sınıfı bir ırk. Ama diğerleri doğru. Yalnız 10 level manyak'da olmalı bence :mrgreen:
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

konu baya dağıldıktan sonra msj atıyorum ister istemez ama ben efsanevi heroların roleplaylriyle çıkmasının taraftarıyım.Fakat 3rd ed. da bu bana daha çok statlerle oluyo gibi geliyo.Bi ikincisi 3rd. ed. daki her kuralın 2nd da opsiyonel kurallardan türediğini söylemiştim ki öyle zaten.Mesela cleave i 2nd da da kullanabilirsiniz son ataktan önce dm inize söylemeniz yeterli.Dersiniz ki "ben son atağımı(bu tamamen tahmin tabii,yani ogrenin son atakla öleceğini tahmni edyo player) olabilcek en iyi açıyla karşımdaki ogrenin karnına yapıyorum.Böylece karnında yarığı açtığımda(tabii açabilirse)kılıcı savuruşuma devam edip ogrenin bana göre sağında duran giantın dizine atak yapcam."(ohh be bitti çümle).Dm de attığı zarın güselliğine göre,adamın lvl ve çevikliğine göre(artık takdiri DM'e kalmış)bunu kabul eder ya da etmez.Ama 3rd.ünde hoşuma giden yanları war ki bunlar da zaten az önce dediğim gibi second'dan türediği için second da kullanabiliyorum...
Evil rises,darkness falls...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm zaten 3rd editionda biz de kılıcımızı nasıl savurduğumuzu filan herseyi baya ayrıntılı açıklıyoruz yoksa ben vurdum sen vurdundan başka bir şey konuşamamış oluruz değil mi?
Ayrıca değişik fantastik şeyler de yapıyoruz maksat eğlenmek...

Örnek vermek gerekirse okçular -8 penalty ile bir adamı elinden ya da gözünden vurmaya çalışıyorum diyebiliyor ya da benim genelde yaptığım bir fantaziyi anlatayım...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

"Öfkeden kudurmuş bir şekilde düşmanıma koşmaya başlıyorum. Kılıcımı sırtımdan hızlı çekip havaya doğru fırlatıyorum... Düşmanıma doğru bakarak koşmaya devame diyorum ve tüm gücümle havaya sıçarıp kılıcımı havada kapıyorum ve düşmanıma bütün gücümle şu şekilde * ayağa kalkar elindeki "olmayan" kılıçla sağ üst çaprazdan sağ alta doğru bir hareket yapar *savuruyorum ve önümdeki düşmanımın vücudunu yarıp sağa doğru hareketleneceğim... Tam vurmadan önce bütün gücümle KAN! diye bağırıyorum"

Bu açıklamada basit bir charge yapan rage'e geçen bir barbar hareket ediyor... Bütün base attağını power attacka veren bu arkadaşı gözünüzde delirmiş gözünü kan bürümüş vahşi bir adam olarak canlandırıyorsunuz ama aslında
+2 attack roll -2 AC +4 STR +4 CON -2 AC -5 attack roll +5 damage alan bir adamdan söz ediyorum...
yani -3 attack roll +7 damage -4 AC +10hp alıyorum ama bunu matematiksel bir şekilde anlatmıyorum ve oyun daha eğlenceli oluyor... Siz ne düşünüyorsunuz bu tanımla ve 3rd editionla ilgili?
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Bence 3rd edi. hem öyküseli hem amtematikseli çok güzel dengeliyor. 2rd daha çok zarlara ve statlara bağlıydı. ama 3rd'da hareketler ve davranışlar daha seçenekli ve daha özgür...
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Wuroldar wrote:Bence 3rd edi. hem öyküseli hem amtematikseli çok güzel dengeliyor. 2rd daha çok zarlara ve statlara bağlıydı. ama 3rd'da hareketler ve davranışlar daha seçenekli ve daha özgür...
Nassı yaw?2nd. ed.ın 3rd.e göre zara daha çok bağlı olduğuna nasıl vardın abi?Bi de nie 3rd. 2nd. a göre "daha özgür" olsun ki?Yani sistem senin hayalgücünü mü sınırlıyo?nedir???
Evil rises,darkness falls...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Yoo dostum beni yanlış anladın. Benim demek istediim 3rd.'in daha özgün seçenekli ve daha özgür bir oynanışa sahip olmasıydı. Ben demiyorumki 2rd. çok sınırlı ama bence 3rd.in özgürlük sınırları çok daha geniş...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Apaçık bir gerçek var... 2nd edition insanı roleplay yapmaya daha fazla yönlendiriyor. Fakat ben grubumdaki her üye ile teker teker çok iyi arkadaş olup her zaman en eğlenceli roleplaylere imza atmayı severim. 3rd editionı "konuşmayı bile bilmeden" oynayanlar var... Aynı adamların 2nd edition'ı "oynamaları bile mümkün" değil.
Ama 3rd editionda da aynı roleplay potansiyeli var tabii oyuncuya verilmiş bu insiyatif... Bizde zaten roleplay yapmayanlar şiddetle dürtülerek uyarılır (benim tarafımdan :mrgreen: )
Post Reply