Savaştan sonra

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar sizden bir ricam daha olacak. arada bir canım çekiyor buraya kısa kısa hikayeler yazıyorum. Bunu sadece dünyanın nasıl olduğunu anlamanız için değil, yazılarım üstünde yorum yapmanız için de yapıyorum. şahsen ben anlatım kalitemden hiç memnun değilim. Kişinin gözünde olay canlanamıyor ve çok kafa karışırıyor.

Sizden ricam benim yazılarıma dayorum yapmanız. Oyunu oynatırken de aynı kişi yazacak size tasvirleri. Orada da anlaşılmaz bir yazı yüzünden olmadık durumlara düşebilir ya da daha kötüsü oyundan benim kalitesiz anlatımım yüzünden sıkılabilirsiniz.

Buraya bol bol tasvirler ve kısa hikayeler yazmayı planlıyorum. Sizin yorumlarınıza göre de yazım kalitemi geliştireceğim. Birlikte dha iyi bir oyun çıkartabiliriz bu sayede. Sizinde bu dünya ile ilgili aklınıza gelebilecek kısa hikayelerini, tasvirleriniz burada yer alırsa hem dünya gelişir, hem diğer arkadaşların yorumlarıyla yazımınız gelişir, hem de ben sizin oyunlarınızda aklınızda yanlış kalmış olan, yada ileride yapmayı düşündüğünüz bir hareketin aslında neden olamayacağını anlatan cevalar yazabilirim.

Beraber, el ele. Daha güzel bir geleceğe. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome ben hikâyelerini beğeniyorum ama bazı yönlerini eleştirebilirim. Ã?rneğin pek çok klavye hataları oluyor, (sanırım bunu sana daha önce de söylemiştim) bu da kontrol etmeden, hızlı hızlı yazıp son anda yetiştirip fakslamışsın havası verebiliyor. Gerçi bu o kadar da önemli değil ama şöyle bir cümle yazdığında anlayamıyorum ben mesela: Miguel kıza ve atrafındakilere biraz daha atmak için boş viteste gaza sonuna kadar bastı ve motorun tm bardan daha çok çıkartmasını sağladı.
Bir de Miguel'in nasıl zehirlendiği ve kızın öldürülmesi kısımlarını daha detaylı anlatsan daha iyi olurdu kanımca.
Ã?öl ortamı, yaşam şartları, vs güzel aktarılmış. Eline sağlık.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Muşta: 1d10
Eylem: Normal: 3 Hedefli: 4

Elleri normal muşta gibi olsun demirden yumruk sonuçta.
Gidip gelip pençeli olmayalım sonunda. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer, yorumun için teşekkür ederim. Dediğin gibi benim klavyede değil dikkat konusunda bir sorunum var. arada bir kelimeyi yazmayı unutmak klavye ile bağdaştırılamaz. Türkçe ofice olsa atmadan önce kontrol edeceğim ancak şanssızlık ki yok. Oyunda bu konuya olabildiğince dikkat edeceğim. Ayrıca hele bir oyuna başlayalım yorumun için sana bi güzellikler yapacağım, sonrada karakterini alnının ortasından vurduracağım. :-P :D

Burada yazdığım hikayelere eleştirel, yapıcı yorumlar getiren ve oyuna bir şeyler katan herkese kıyak geçeceğim.

Tersyüz senin karakterini de hazırladım ama birincil özelliklerini belirtemediğim için ancak formül olarak verdim. (Pençeleri seçeceğine o kadar emindim ki oysa :D)

Kuvvet: (+2. Terminatör ol bu sayede)
Bünye: (Senin pilinin gücü)
Ã?eviklik: (-1. Terminatör fazla hareket etmez. Ettimi çok can yakar)
Duyular: (+2. Radarının gücü)
Zihin:
Ruh: (Ne kadar robot olduğunu bu belirleyecek)

CP : 20 + Bünye + 1/seviye

YP : (Kuvvet + 2xBünye + 2/seviye) x 5 (Robot olduğun için sanırım bu değeri artırmak seni tatmin edecektir)

CPİ: Bünye / hafta (Yok böyle bir şey. Tamir becerisi ile tamir edilebilirsin ancak)

YPİ: Bünye / saat (şarj olma ile oluyor. Aksi taktirde her saat ancak 1 gelecek. Koşmak, bir şeyleri kaldırmak ve silah savurmak gibi eylemlerin bundan yediğini unutmasan iyi olur)

Ã?ncelik artısı: 2xduyular

EP: 5 + Ã?eviklik/2

SD: 10 + Artan EP + Ã?eviklik/2

HP: 10 + (Kuvvet + Ã?eviklik)/2 (metre)

TK: (Kuvvet+2) x (Kuvvet+2)
...Kişinin ağırlığı: bünye x 6 x2
...Ağırlık altında ezilme = Taşıma kapasitesix2
...En yüksek ağırlık = Taşıma kapasitesix3

MH: +Kuvvet

... Menzil artımı: Silahın bir sonraki menzil kategorisine geçme değerinin üstüne eklenir. BU sayede daha uzun mesafelerde daha kolay ateş edersiniz.
Menzil kategorileri: Yakın(2M/15), Mesafeli (2M/10), Uzak (2M/5), Çok uzak(M), Max (2M)
2M = Silahın en yüksek menzili

şans denemesi: +-Ruh, (+-Ruh/2, +-Ruh/2), (+-Ruh/3, +-Ruh/3), ...

İrade denemesinde başarı için: Ruh + z20 = Alınan toplam hasar, Ruh + z20 = Fazladan zorlanılan her tur

BKK: Zihin

FHD: Kuvvet/3 + 4/30 (Hasarlı metal kaplama.) (**)

I: 6/75

Y: 4/10

Silah:
Seçilen bir silah ve yumruklar.
Yumruklar: Muşta: 1d10 + Kuvvet
Eylem: Normal: 3 Hedefli: 4

Beceriler: (500 puan başlangıç ve 1000 puan kazanılmış beceri puanı dağıtınız lütfen. Yardım içim dwaxer'in karakterine bakabilirsiniz)
Savaş:
..............Nişancılık:
..............Yakın dövüş:
..............Silah becerisi:
Teknoloji:
..............Sanal: +2 (100)
..............Tamirat/üretim:
..............Sağlık:
Sosyal:
.............İkna/rol yapma:
.............Birincil işler:
.............İkincil işler:
Kişisel:
..............Bedensel:
..............Zihinsel:
..............Akrobasi:

Bilgi:
Yakın çevre 3, Yakın çevre eski hali 10, araç kullanma (istediğin bir araç) 5, Bilgisayar kullanma 5. Ayrıca 5 puanlık bilgileride sen dağıtacaksın.

Yanındakiler:
Aracının anahtarı, Bilgisayarlara giriş için teçhizat, 2x fazladan güneş pili ( 1 günde 1 saatlik YPİ getirecek kadar şarj oluyor. (Bünye birincil özelliğin bunlar için etkin ve çok önemli!), ...

**: Metal zırh kaplama (Hasarlı)
A: 18kg F: 4/30 I: 6/75 Y: 4/10 K:10 CP: 25

şeklin normal bir insanınkinden farklı. Özel yapım zırhları(*), esnek ve az yer kaplayan zırhları ve Üstüne takılabilen parçalı zırhların bir kısmını giyebilirsin. Uzaktan insan olmadığın belli oluyor. Bu hali hasar görmüş hali (Bir patlayan bombadan bahsetmiştin). Metal zırhını tamir edebilecek bilgi ve beceride birisini bulabilirsen daha eski zırhına sahip olabilirsin. Eski zırhının özellikleri.

A: 18 F:4/35 I:7/80 Y:4/15 K:10 CP:25

* : Özel yapım zırhlar sadece senin giyebileceğin ancak diğer yönlerden ismini aldığı zırh ile aynı özelliklere sahip zırhlar. Normal zırhların 2 katı daha pahalı ve tamiride 4 kat daha pahalıya geliyor.

Zırhını söküp başka zırhlar takma şansın da var. Ancak zırh karmaşıklaştıkça takması da zorlaşıyor. Zorluk denemesi zırhın direnç değerlerinin toplamı +10 kadar. Yani kendi zırhını sana tekrar geçirmek, 14 (4+6+4). Başarısızlık durumunda zırh zarar görür ve CP'si kalıcı olarak düşer. Bir zırhı üstünden çıkartmak zorluk derecesi kadar saat. Üstüne monte etmek ise bunun iki katı kadar sürüyor.

Tersyüz'ün karakteri normalden daha güçlü oldu diyen biri var ise ( :w00t: :ayyyy!: ) . Teryüze kıyak geçtim ne olmuş. Sıkıyosa karşı çıkın, isyan edin. :D Bundan sonra dez avantajlarını Tersyüz belirleyecek. Bunu belirtirken öz geçmişinde istediğin bir şey var ise belirtirsen sevinirim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply