Pionic Savaş .. (PSIONICLER) ........... OYUN
"Gereksiz mi? Ben hoşlandım, Xan."
İlerledim. Leia'nın yanına. (x4y4)
"Ne içtin öyle? Boşuna içtin savaş bitiyor."
Dudak büktüm.
Eğer karanlık cadı kaçmaya çalışırsa;
"Orda dur da, arkadaşım seninle ilgilensin!"
Pelerinimin arkasından yeşil bir jöle fırlayıp, ileri karanlık cadıya doğru şapladı.
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... oplasm.htm
Kalanpp:97-1=96pp
Dudak büktüm.
Pelerinimin arkasından yeşil bir jöle fırlayıp, ileri karanlık cadıya doğru şapladı.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
.
X5 AoO(8 )+7=15 başarısız
Yolverin attack(6)+11=17 başarısız
X1:
Yolverin’e saldırır ama önce AoO yer
Yolverin AoO(11)+11=22 başarılı; dmg:3d6+3=17
X1 Claw attack(16)+7=23 başarısız
X5:
Leia’ya saldırır.
Claw attack(12)+7+2=21 başarılı; dmg:1d4+2=5
Grapple(11)+7=18, Leia opp grapple(7)+9=16
Yaratık dört koluyla birden Leia’yı sarmalar; salyalar akan iğrenç ağzını kıza doğru uzatmaya çalışır.
Ranged Touch attack(20) başarılı; Cadı yapışkan bir enerjiyle olduğu yere yapışır kalır.
Hasar Tablosu ve Kondüsyon:
...............
Yolverin ... (Large) ...... -4
Xan
James
Kalas ...( +2 str, +2 Con +2 AC, 1 min Total AC: 30)....... -6-5=-11
Thendrin
Leia
............
Karanlık Cadı ............. -1
Dörtkollu-1 ................. -1-17
Dörtkollu-2 ................. öldü
Dörtkollu-3 ............... öldü
Dörtkollu-4 ................ öldü
Dörtkollu-5 ................. -24

.
devrimk wrote:Yolverin dört kollu küçük yaratığa aldırmadan ilerledi (X10-11,Y4-5) dev pençesini cadıya doğru savurdu.
Att: +11 Dmg: 3d6+3 Crit: 20x2
AC: 26 HP: 100 +46 temp.
X5 AoO(8 )+7=15 başarısız
Yolverin attack(6)+11=17 başarısız
X1:
Yolverin’e saldırır ama önce AoO yer
Yolverin AoO(11)+11=22 başarılı; dmg:3d6+3=17
X1 Claw attack(16)+7=23 başarısız
X5:
Leia’ya saldırır.
Claw attack(12)+7+2=21 başarılı; dmg:1d4+2=5
Grapple(11)+7=18, Leia opp grapple(7)+9=16
Yaratık dört koluyla birden Leia’yı sarmalar; salyalar akan iğrenç ağzını kıza doğru uzatmaya çalışır.
Mark wrote:"Gereksiz mi? Ben hoşlandım, Xan."
Dudak büktüm.
Ranged Touch attack(20) başarılı; Cadı yapışkan bir enerjiyle olduğu yere yapışır kalır.
...............
Xan
James
Thendrin
Leia
............
Dörtkollu-1 ................. -1-17
Dörtkollu-5 ................. -24

.
"Bırak onu!" diye bağırdı Xan Leia'ya saldıran yaratığa aniden bir zihin saldırısı yöneltti.
Mind Thrust
http://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/mindThrust.htm
5 pp
DC: 20 vs. Will, 5d10 dmg
Yolverin dev pençelerini cadıya doğru savurdu.
İki adet Att: +11 Dmg: 3d6+3 Crit: 20x2
Mind Thrust
http://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/mindThrust.htm
5 pp
DC: 20 vs. Will, 5d10 dmg
Yolverin dev pençelerini cadıya doğru savurdu.
İki adet Att: +11 Dmg: 3d6+3 Crit: 20x2
James
Lanet olsun!
James kızdan ve dolaysıyla yaratıktan uzaklaştı. Kızın çok konuştuğunu biliyordu ve ona yardım etmek için kendi hayatını tehlikeye atmasının anlamı yoktu. Ancak yakında tehlikeye atılmaktan çekinmeyecekler de vardı.
"Biriniz şuna yardım etsin!"
Sözlerini söylerken bir yandan da düşünmeden edemiyordu. Neden yaratıklar kendilerine şimdiye kadar hiç zarar vermemiş olan kıza saldırıyordu? Özellikle, onun onca yandaşını öldüren büyücü ona o kadar yakın iken. Bu kızda bir şey vardı. Kendilerine söylenmeye bir şey. James ise böylesi şeylere çok sinirlenirdi.
Kalas
Kılçık gibi adamın dediklerini duydu. Duymasına da gerek yoktu. Aklı mavi yaratığa saldırmaktaydı ama şimdilik ona ulaşmaktansa yanındaki bu yaratığı devirmeyi yeğliyordu.
Yaratığa yaklaşırken bir yandan da "Ã?abuk ölsen iyi edersin!" diye yüksek sesle söylendi ve yaratığı olabildiğince çabuk öldürmek için tüm hızıyla vurmaya başladı.
Kalas "Two weapon fighting+flurry of blows"
Kalas (X5) Att: 12/12/12/7 Dmg: 1d8+6
Lanet olsun!
James kızdan ve dolaysıyla yaratıktan uzaklaştı. Kızın çok konuştuğunu biliyordu ve ona yardım etmek için kendi hayatını tehlikeye atmasının anlamı yoktu. Ancak yakında tehlikeye atılmaktan çekinmeyecekler de vardı.
"Biriniz şuna yardım etsin!"
Sözlerini söylerken bir yandan da düşünmeden edemiyordu. Neden yaratıklar kendilerine şimdiye kadar hiç zarar vermemiş olan kıza saldırıyordu? Özellikle, onun onca yandaşını öldüren büyücü ona o kadar yakın iken. Bu kızda bir şey vardı. Kendilerine söylenmeye bir şey. James ise böylesi şeylere çok sinirlenirdi.
Kalas
Kılçık gibi adamın dediklerini duydu. Duymasına da gerek yoktu. Aklı mavi yaratığa saldırmaktaydı ama şimdilik ona ulaşmaktansa yanındaki bu yaratığı devirmeyi yeğliyordu.
Yaratığa yaklaşırken bir yandan da "Ã?abuk ölsen iyi edersin!" diye yüksek sesle söylendi ve yaratığı olabildiğince çabuk öldürmek için tüm hızıyla vurmaya başladı.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
En yakınımdaki yaratığa bir yıldırım fırlatıyorum.
http://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/energyRay.htm
Not: Elektrik elementi büyü bağışlığı zarına +2 ekliyor.
http://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/energyRay.htm
Not: Elektrik elementi büyü bağışlığı zarına +2 ekliyor.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
.
Attack(11)+12=23 başarılı Dmg: 1d8+6=12 Yaratık öldü
Attack(05)+12=17 başarısız
Attack(12)+12=24 başarılı Dmg: 1d8+6=7
Attack(20) Kritik!! Crit confirm(16)+12=24 başarılı Kritik x2 Dmg:2d8+12=17
Yaratık ilk vuruşta ölmüştü aslında Leia’dan çözülerek yere yapışır.
Leia:
Leia samimi bir gülümsemeyle Kalas’a sıcak bir bakış atar, “teşekkürler, kurtardın beni!”
Yanına yaklaşarak yanağına bir öpücük kondurur, “çok kahramansın,” diye fısıldar kulağına.
Cadı:
Con check(7)+15=22 başarılı
Thendrin’e büyü yapar: (defansif)
Magic Missile: ışıklar hedefine gider
http://www.d20srd.org/srd/spells/magicMissile.htm
dmg:4d4+4=12
...............
Xan
James
Thendrin ............ -12
Leia
............
Dörtkollu-1 ................. -1-17=-18
Dörtkollu-5 ................. öldü
.
Darkgnome wrote:James
Lanet olsun! James kızdan ve dolaysıyla yaratıktan uzaklaştı. Kızın çok konuştuğunu biliyordu ve ona yardım etmek için kendi hayatını tehlikeye atmasının anlamı yoktu. Ancak yakında tehlikeye atılmaktan çekinmeyecekler de vardı. "Biriniz şuna yardım etsin!" Sözlerini söylerken bir yandan da düşünmeden edemiyordu. Neden yaratıklar kendilerine şimdiye kadar hiç zarar vermemiş olan kıza saldırıyordu? Özellikle, onun onca yandaşını öldüren büyücü ona o kadar yakın iken. Bu kızda bir şey vardı. Kendilerine söylenmeye bir şey. James ise böylesi şeylere çok sinirlenirdi.
Kalas
Attack(11)+12=23 başarılı Dmg: 1d8+6=12 Yaratık öldü
Attack(05)+12=17 başarısız
Attack(12)+12=24 başarılı Dmg: 1d8+6=7
Attack(20) Kritik!! Crit confirm(16)+12=24 başarılı Kritik x2 Dmg:2d8+12=17
Yaratık ilk vuruşta ölmüştü aslında Leia’dan çözülerek yere yapışır.
Leia:
Leia samimi bir gülümsemeyle Kalas’a sıcak bir bakış atar, “teşekkürler, kurtardın beni!”
Yanına yaklaşarak yanağına bir öpücük kondurur, “çok kahramansın,” diye fısıldar kulağına.
Cadı:
Con check(7)+15=22 başarılı
Thendrin’e büyü yapar: (defansif)
Magic Missile: ışıklar hedefine gider
http://www.d20srd.org/srd/spells/magicMissile.htm
dmg:4d4+4=12
...............
Xan
James
Thendrin ............ -12
Leia
............
Dörtkollu-1 ................. -1-17=-18
Dörtkollu-5 ................. öldü
.
Kalas
Kadının öpüşünü reddetti ve elleri ile onu uzağa itti. Bu gibi davranışlar ruhun yumuşatır, zihni dağıtır ve, bedeni bitap düşürebilirdi. Ayrıca bir insanın dudaklarının kendisine değmesini de istemiyordu.
James
Hanım efendi. Onu bunu öpeceğinize ya sizde yardım edin, ya da benim gibi, şu yaratıklardan uzak durun.
Bir an duraksadıktan sonra
Hatta siz buraya gelin, burada durun!
Kalas
Ã?nündeki kel ve ilerideki kırmızı yaratık yüzünden mavi yaratığı görmekte bile zorlanıyordu. Keli omzundan çekerek hafifçe yana itti ve sonra kırmızı yaratığın üstüne emin ve hızlı adımlarla saldırı alamayacağı bir mesafeden gitmeye başladı. Sonunda yaratığın burnu olduğunu düşündüğü yerin ortasına bir tane geçirecekti.
Kalas move: X9-Y6 (X4-Y5, X5-Y6, X6-Y7, X7-Y7, X8-Y7, X9-Y6)
Kalas (Dörtkollu-1): Attack: +15, Damage:1d8+6
Kadının öpüşünü reddetti ve elleri ile onu uzağa itti. Bu gibi davranışlar ruhun yumuşatır, zihni dağıtır ve, bedeni bitap düşürebilirdi. Ayrıca bir insanın dudaklarının kendisine değmesini de istemiyordu.
James
Hanım efendi. Onu bunu öpeceğinize ya sizde yardım edin, ya da benim gibi, şu yaratıklardan uzak durun.
Bir an duraksadıktan sonra
Hatta siz buraya gelin, burada durun!
Kalas
Ã?nündeki kel ve ilerideki kırmızı yaratık yüzünden mavi yaratığı görmekte bile zorlanıyordu. Keli omzundan çekerek hafifçe yana itti ve sonra kırmızı yaratığın üstüne emin ve hızlı adımlarla saldırı alamayacağı bir mesafeden gitmeye başladı. Sonunda yaratığın burnu olduğunu düşündüğü yerin ortasına bir tane geçirecekti.
Kalas move: X9-Y6 (X4-Y5, X5-Y6, X6-Y7, X7-Y7, X8-Y7, X9-Y6)
Kalas (Dörtkollu-1): Attack: +15, Damage:1d8+6
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
James ve Kalas Kahin onlara teşekkür filan ederken, pek onunla ilgilenmediler. Önemli değil deyip uzaklaşan James ve Kalas kendi meraklarını daha çok cezbeden işlere odaklandılar.
Kalas hayatında ilk kez gördüğü bu yaratığın nasıl bir şey olduğan biraz daha yakında baktı. Hayatında gördüğü en çirkin insansılardan biriydi. Orklar dahi bunun yanında peri gibi kalırlardı.
James ise daha çok rünler ile ilgilendi. Nasıl bir güçtü acaba bunu yapan. Yerdeki rünlerden bu kadını hapseden şeyin ne olduğunu çıkartmak istedi. Bilginin sınırı yoktu.
Daha sonra aklına geldi. Bu gibi bir psişik etki ya da büyü, her ne ise yaratmak için bu konularda bilgili olmak gerekirdi. Bu gibi konularda bilgili olanlarda herhalde 1-2 büyülü eşyaya sahip olurlardı.
Kalas mavi yaratığın üstünü arayan James'i gördüğünde ancak kafasına dank etti ve kendisi de üstünkörü bir arama ile diğer yaratıkların üstüne baktı.
James ve Kalas yeterince aradıklarına ve yeterince bilgi sahibi olduklarına emin olduktan sonra kapıdan dışarı çıktılar.
James (Kahini hapseden rünler): Spellcraft, Knowledge psionics
Kalas (Kahini hapseden rünler): Knowledge psionics
Kalas (Öldürülen yaratıklar): Spot (Değerli eşya)
James (Öldürülen yaratıklar): Spot (Değerli eşya)
Kalas hayatında ilk kez gördüğü bu yaratığın nasıl bir şey olduğan biraz daha yakında baktı. Hayatında gördüğü en çirkin insansılardan biriydi. Orklar dahi bunun yanında peri gibi kalırlardı.
James ise daha çok rünler ile ilgilendi. Nasıl bir güçtü acaba bunu yapan. Yerdeki rünlerden bu kadını hapseden şeyin ne olduğunu çıkartmak istedi. Bilginin sınırı yoktu.
Daha sonra aklına geldi. Bu gibi bir psişik etki ya da büyü, her ne ise yaratmak için bu konularda bilgili olmak gerekirdi. Bu gibi konularda bilgili olanlarda herhalde 1-2 büyülü eşyaya sahip olurlardı.
Kalas mavi yaratığın üstünü arayan James'i gördüğünde ancak kafasına dank etti ve kendisi de üstünkörü bir arama ile diğer yaratıkların üstüne baktı.
James ve Kalas yeterince aradıklarına ve yeterince bilgi sahibi olduklarına emin olduktan sonra kapıdan dışarı çıktılar.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
(Azur’un karısı oladuğuna dair bilginiz yok. Azur bekar biriydi. Zaten kızı olduğunu da kimse bilmiyordu)
Kahin cevap verir:
“Her şey tam zamanında olur. Sizin de şu anda gelmeniz tesadüf değildi. Ben aslında değişik boyutlara sık sık böyle kapılar açarım ve oradaki bazı varlıklarla iletişime geçerim. Ancak bazen böyle hoş olmayan olaylar meydana gelebiliyor. Gelin benim misafirim olun. Yardımınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben de size o aradığınız hırsızı bulmanıza yardım edeceğim. Birkaç gündür rüyalarımda bir hırsız görüyorum; bu hırsız psioniclerin suçlanmalarına yol açtı, biliyorum. Ölkede olanları diğer boyutlardaki dost varlıklar yardımıyla haber alıyorum daima.”
---James o rünler kadını hapseden değil, bilakis kadının çevresinde görünmez bir koruma kalkanı oluşturan bir büyü imiş (Protection from Evil ile Wall of Force’un birleştirilmiş hali)
---Cesetleri arayıp üzerlerinden değerli şeyler aldığınızda yaklaşık 19 000 gp değerinde mücevher yapılabilecek cevher değerli taş buldunuz. Ayrıca cadının üzerinde bir muska vardı; bu tılsım shamanların hastalık iyileştirmekte kullandıkları bir şeye benziyor. (karakter kağıtlarına not ederseniz sevinirim)
................................
Eve döndüğünüzde Kahin boyut kapısını kapatır. Sizi yedirir içirir; dinlenip muhabbet edersiniz ancak Kahin kendisinden bahsetmeyi pek sevmiyor. Söylediğine göre medyumluk yetenekleri o kadar artmış ki, eğer şehirlere giderse sıradan insanların (sizin gibi psioniclerin değil) düşünce seslerini duyuyormuş, bu ona dayanılmaz, iğrenç bir gürültü gibi geliyormuş. Bu yüzden de artık ormanın ıssızlığında bir ev yaptırmış ve yalnız yaşıyormuş.
Gece olduğunda Kahin herkesin yatıp dinlenmesini istiyor, kendi de uyuyacakmış ama, zihnini yarı yarıya konsantre ederek kutsal emaneti çalan hırsızı rüyasında görmeye çalışacak.
.
devrimk wrote:"Nasıl açıldı bu geçit bir bilginiz var mı acaba? Doğsusu sizi tam zananında bulmuşuz dersem yalan olmaz."
Kahin'in Leia'ya ilgisi dikkatini çekmişti. Annesi olabilir miydi acaba?
Not: Böyle bir tahmin yaptım ama Azur'un karısını tanıyor muyduk?
(Azur’un karısı oladuğuna dair bilginiz yok. Azur bekar biriydi. Zaten kızı olduğunu da kimse bilmiyordu)
Kahin cevap verir:
“Her şey tam zamanında olur. Sizin de şu anda gelmeniz tesadüf değildi. Ben aslında değişik boyutlara sık sık böyle kapılar açarım ve oradaki bazı varlıklarla iletişime geçerim. Ancak bazen böyle hoş olmayan olaylar meydana gelebiliyor. Gelin benim misafirim olun. Yardımınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben de size o aradığınız hırsızı bulmanıza yardım edeceğim. Birkaç gündür rüyalarımda bir hırsız görüyorum; bu hırsız psioniclerin suçlanmalarına yol açtı, biliyorum. Ölkede olanları diğer boyutlardaki dost varlıklar yardımıyla haber alıyorum daima.”
Darkgnome wrote:James ve Kalas Kahin onlara teşekkür filan ederken, pek onunla ilgilenmediler. Önemli değil deyip uzaklaşan James ve Kalas kendi meraklarını daha çok cezbeden işlere odaklandılar.
---James o rünler kadını hapseden değil, bilakis kadının çevresinde görünmez bir koruma kalkanı oluşturan bir büyü imiş (Protection from Evil ile Wall of Force’un birleştirilmiş hali)
---Cesetleri arayıp üzerlerinden değerli şeyler aldığınızda yaklaşık 19 000 gp değerinde mücevher yapılabilecek cevher değerli taş buldunuz. Ayrıca cadının üzerinde bir muska vardı; bu tılsım shamanların hastalık iyileştirmekte kullandıkları bir şeye benziyor. (karakter kağıtlarına not ederseniz sevinirim)
................................
Eve döndüğünüzde Kahin boyut kapısını kapatır. Sizi yedirir içirir; dinlenip muhabbet edersiniz ancak Kahin kendisinden bahsetmeyi pek sevmiyor. Söylediğine göre medyumluk yetenekleri o kadar artmış ki, eğer şehirlere giderse sıradan insanların (sizin gibi psioniclerin değil) düşünce seslerini duyuyormuş, bu ona dayanılmaz, iğrenç bir gürültü gibi geliyormuş. Bu yüzden de artık ormanın ıssızlığında bir ev yaptırmış ve yalnız yaşıyormuş.
Gece olduğunda Kahin herkesin yatıp dinlenmesini istiyor, kendi de uyuyacakmış ama, zihnini yarı yarıya konsantre ederek kutsal emaneti çalan hırsızı rüyasında görmeye çalışacak.
.
JAMES:
"Neden Xan?! Yoksa kendini rahatsız mı hissettin. Burada sanki bir şeyler dönüyor."
KALAS:
Kalas meditasyon yapmaya başlamıştır. Yatmadan önce zihnine dolan tüm o duygu ve bilgiyi tekrar toparlaması ve bir sonraki kullnımına hazırlaması gerekmektedir.
...
Herkes yatıpta Leia ve james ayakta kaldığı zaman James Leianın yanına gidecek ve diğerlerini uyandırmayacağı bir ses ile konuşmaya başlayacak.
"Artık biraz konuşsan iyi olur. Diğerleri gibi boş konuşmanı değil, bu davranışların ve sana olan bu ilgi ile ilgili. Kahin seninle neden bu kadar ilgilendi? Neden yaratıklar sana saldırma gerek duydular? Bu göreve gelmeyi neden bu kadar çok istiyordun?"
"Adam gibi konuşsan iyi edersin, çünkü ben Xan gibi değilim!"
"Neden Xan?! Yoksa kendini rahatsız mı hissettin. Burada sanki bir şeyler dönüyor."
KALAS:
Kalas meditasyon yapmaya başlamıştır. Yatmadan önce zihnine dolan tüm o duygu ve bilgiyi tekrar toparlaması ve bir sonraki kullnımına hazırlaması gerekmektedir.
...
Herkes yatıpta Leia ve james ayakta kaldığı zaman James Leianın yanına gidecek ve diğerlerini uyandırmayacağı bir ses ile konuşmaya başlayacak.
"Artık biraz konuşsan iyi olur. Diğerleri gibi boş konuşmanı değil, bu davranışların ve sana olan bu ilgi ile ilgili. Kahin seninle neden bu kadar ilgilendi? Neden yaratıklar sana saldırma gerek duydular? Bu göreve gelmeyi neden bu kadar çok istiyordun?"
Eskisi ka
Eskisi ka
"Hi hihihihi!" Uyumak için uzandığım divandan yarı doğrulup, James'e ve Leia'ya baktım. Sonra esnedim. Gözlerim sulandı. Tam uyumaya hazırlanırken, iki gözümü de açıp ciddi ciddi tavana bakıyorum. Kaşımı kaldırdım.Darkgnome wrote:JAMES:
"Hım."
"Işıkları kapatsak iyi olur."
Lamba hareket edip kendi kendini kapattı. Sonra mobilyalar tıkırdayıp, ayakları üzerinde hareket etmeye başladılar, teker teker. Yavaşça evin pencerelerden girecek herhangi bir kişi olursa, perdeler çekili ve mobilyalar onların önüne tuzak şeklinde dizildiler.
Ve şöminedeki ateşi besleyip beri geriye itip, çok ışık vermesini engelledim. Ama sürekli yanması için gerekli önlemi alıyorum.
"Leia, arada kahini kontrol edip , ses çıkarmayacak tek kişi. Ben uyuyorum. Ses yapmayın, fazla. " Yattım. " Işık falan da açmayın! İnsanız, biz."
Not:
Knowledge Architecture and Engineering Check (+8): En uygun şekilde tuzak için mobilyaları döşüyorum. Mümkünse anında saklanmak için bir yer ayarlamak istiyorum.
Control Object htt[url]p://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/controlObject.htm[/url]
Eşyaları bununla dizdim.