evet ben bu konuda gandalfın dediklerinden sonra daha birşey demiyorum ve lotr üstadı pyrosada saygılarımı gönderiyorum,ben henüz 2. defa okumaya başladım bu arada dikkatimi çeken birşeyden de bahsedeceğim,serinin 3. kitabında hobbitler köylerine dönünce sarumanın köyü istila ettiğini öğreniyorlar ve savaşıyorlar,bu savaşıda ağaçsakalın yanında kaldıkları için boyları daha uzun olan merry ve pippin sayesinde kazanıyorlar.eğer film kitaba sadık kalınarak çekilmiş olsaydı;lotr 3,samin dönüşü,muhteşem sam,veya sam bizim herşeyimiz modundan çıkardı ve film tam olarak yüzük kardeşliğinin her öğesini barındırmış olurdu diye tahmin ediyorum......
bu fikrime ne dersiniz???
filmler için extanded version olayı olacak herhalde.çok yer var kestikleri.fragmanda izleyip de filmde göremediğim şeyler de vvar.ama en çok gandalf'ın saruman'ın asasını kırışını merak ediyorum.
aslında kitaba bağlı kalacagız diye seriyi 3 filmde tamamlamışlar,ama seri 4-5 filmi rahatlıkla çıkarırdı,ve böylelikle gandalfın sarumanın asasını kırma sahneside dahil daha çok sahne görürdük ve işin aslı ben merry ve pippinin boylarının diğer hobbitlerden daha uzun olduklarını görmekte isterdim.kısaca kitaptaki hemen hemen herşeyi filmdede görmek istiyordum.ama sadece bu kadarı kısmetmiş,ve film 10 saat bile olsa izlenirdi