Büyücü geriye doğru giderken iskelet eline geçen fırsatı değerlendirmiş, bir fırsat saldırısı yapmıştı. Melee Attack : +4 vs AC = 1d20 + 4 vs AC = 14 + 4 vs 15 = 18 vs 15 Hit!
1d6 + 3 = 1 + 4 = 5
"Seni cehenneme bizzat göndericem sürüngen." dedi. Sürüngeni söylerken adeta tıslama şeklinde çıkmıştı sesi. Yaratığı lanetledi. (Warlock Curse)
Sınıfına ait özelliğiyle yaratığın dibinden 1 kare geri geldi. [Shadow Walk(-2 concealment)]
"Alışmış olmalısın artık büyülerime. Hiç kıpırdama bak yenisini gönderiyorum." dedi kahkaha atarak.
Eldritch Blast (Warlock [hepsi için] Attack 1)
Düşmanına karanlık bir enerji fırlatırsın. (ranged 10) (Con veya Cha vs Reflex)
Hit: 1d10+(Cha veya Con) modif dmg.(Cha hasarı seçiyorum)
Lanetlenen büyücünün çevresini saran alevler etlerini dağlamıştı. Hellish Rebuke : Con vs Will = 1d20 + con + rod + prime shot + (lvl/2) vs will = 13 + 5 + 1 + 1 + 1 vs 18 = 21 vs 18 Hit!
1d6 + con + rod + warlock's curse = 1d6 + 5 + 1 + 1d6 = 11
Elbiseleri tüten büyücü kömürleşmiş parmağını warlock'a uzattı "Lanet olsun sana iblis" dedi ve büyülü ok warlocka fırladı. Magic Missile : +11 vs Ref = 1d20 + 11 - concealment vs ref = 20 + 11 - 2 vs 15 Critical Hit!
2d4 + 5 = 8 + 5 = 13
Büyücü son büyüsünü yapmıştı ve Zebellanın güçleri etkisini göstermeye devam ediyordu. Büyücüyü saran alevler tekrar parladı ve büyücü cansız yere yığıldı. Hellish Rebuke : 1d6 + con = 1d6 + 5 = 4 + 5 = 9
Büyücü yaraları sardı ve biraz güç kazandı. Second Wind : 6
Rakibinden uzaklaşmaya başlamıştı ki iskelet yine bir fırsat saldırısı yapmıştı fakat bu sefer büyücüyü ıskalamıştı. Melee Attack : +4 vs AC = 1d20 + 4 vs AC = 4 + 4 vs 15 = 8 vs 15 Miss!
Rakibini ıskalayan iskelet büyücünün ardından ilerlemeye devam etti.(C13)
Kahkahalar atan Hultar'ın büyüsü sürüngeni tam kafasından vurmuştu. Eldritch Blast : Cha vs Ref = 1d20 + cha + rod + prime shot + (lvl/2) + bloodhunt vs Ref = 20 + 4 + 1 + 1 + 1 + 1 vs 15 Critical Hit!
1d10 + cha + rod + critical + warlock's curse = 10 + 4 + 1 + 1d6 + 1d6 = 10 + 4 + 1 + 4 + 1 = 20
Acı çektiği her halinden belli olan sürüngen gözü dönmüş şekilde Hultar'a saldırı ama dişleri yine havayı biçti. Bite : +7 vs AC = 1d20 + 7 - Concealment vs AC = 2 + 7 - 2 vs 18 = 7 vs 18 Miss!
Büyüsünü yapabilmeki için yana doğru kaydı ve büyülü oku iskelete yolladı.
Magic Missile : Int vs Ref = 1d20 + int vs ref = 11 + 5 vs 14 = 16 vs 14 Hit!
2d4 + int = 8 + 5 = 13
İskeletin göğsüne çarpan ok kemiklerin dağılmasına yol açtı. Bir birlerine bağlı kalmalarını sağlayan enerjiden yoksun kalan kemikler arenanın zemininde bir kemik yığını oluşturdu.
Arenanın çömez dövüşçüsü zorlu geçen mücadeleyi kazanmayı başarmıştı.
"E ama beni uğraştırıyorsun." dedi tekrar yaratıkla alay ederek. Yaratığın lanetini devam ettirdi.(Warlock Curse)
Tekrar sürüngenden 1 adım uzaklaştı. [Shadow Walk(-2 concealment)]
"Lütfen beni daha fazla yorma. Artık üzülmeye başlıyorum." dedi. Alay etme derecesini abartmıştı. Bir yaratıkla konuşuyordu halbuki! Avcunu ona doğru açtı ve ölümün onu kaplamasını bekledi.
Spiteful Glamer (Warlock [Dark Pact] Attack 1)
(ranged 10) (Cha vs Will)
Hit:1d8+Cha modif damage. Eğer hedefin canı tamamen doluysa 1d12+Cha modif pisişik hasar yer.
Cha Att.:8[(Cha)+1(Rod)+1(Prime Shot)+1(level)+1(Bloodhunt)]
1d8+4+1+1d6
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Uzun süredir dövüşlere kapalı olan arena tekrar açılmıştı. Yeni dövüşleri seyretmek için gelen seyirciler arenayı hınca hınç doldurmuşlardı. Bugün yapılacak dövüşte arenanın yeni dövüşçülerinden Edmond deneyimli warlock CLİCKs'le karşılaşacaktı.
Diğer bir karşılaşma ise Arcane sanatında usta iyi dövüşçü arasında olacaktı. Sanatın karanlık tarafını seçen Dwaxer, iyilik yolunda dövüşen Mark ile karşı karşıyaydı.