Paladinler Hakkında Sorular...

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

amcaoğlu nediyim ki ben sana öyle bişey dedin ki ,, yenilir yutulur gibi değil umarım bi oyunda karşılaşmayız ve umarımkarşılaşsak da sen bunları söylemezsin :mad: abi yani nası cevap versem bilmiyırum kii, yani belli ki haçlılara kızmışsın ama ortaçağ da paladinlik kavramı yok haçlılar adı üstünde dinleri için savaşırlarmış (doğru yada yanlış ) paladinler için sınıf dil din ırk farketmez iyilik için savaşırlar kaldı ki ,, paladinleri bu şekilde genellemek çok ta büyük acımasızlık

ama şunu söyleyim sen büyük ihtimalle paladin için ölmezsin ama (eğer evil değilsen ki ,, ben pek sanmıyorum) onlar ölürken bile seni yalnız bırakmaz

sözlerim Artex_Croma kimse alınmasın adresi vereyimde yanlış anlaşılmasın
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Dikkatini çekerim ki fantastik bir dünyada oynuyoruz. Politeistik bir inancın varlığı da en büyük kanıt oluyor burada. Bu oyundaki paladinleri, kilise şövalyeleriyle karıştırmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Evet, kilise şövalyeleri vaktiyle bunları yapmıştır. Ama bu oyunda paladin bunları yapmıyormuş.

Paladin iyilik savaşçısı olduğu için kültür emperyalizmi diye haykıran arkadaşlara sesleniyorum: Lütfen, bu sadece bir oyun. Bu gece Cyric'in beni öldürme gibi bir ihtimali söz konusu olmadığına göre herhalde paladinin de kilise şövalyelerinin tıpkısının aynısı olması gerekmez.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

beyler katılmayayım doğru cevapları verdim susayım diyorum ama saçmalanmaya başlandı sanki biraz... Bluffun class skill corss class oldugundan hatta yalan söylemeyeseler olmamasından bahsedilmiş.

Doğası gereği her insan her canlı akıl sahibi oldugu sürece yalan söyleyebilir. Ancak bir paladin "söylememelidir" diyoruz. Yok yalan söyleyemese skill kullanıma kapalı olurmuş ta bilmemne...

Fallen paladin olacak belki adam kafasına koydu kiliseye gidip yalan dolan sıkacak sonrada kaçacak nolur kiliseye gidince ?

-"Pardon ben yalan söyleyecektim ama agzım gitmiyor elimden gelen birşey yok!"

Bumudur yani olay?

İyice komikleşmeye başladı doğrusu kimse şahsi olarak üstüne alınmasın. Soruyu soran arkadaşlar da gerekitği kadar yorum aldılar ki zaten bu yorum herşeyden önce onları dmlerine baglıdır.

Cümletten kolay gelsin hörmetler :)
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

arkadaşlar,ya da şöyle söyleyim ; paladinle ilgili bilip bilmeden bişeyler yazmayı düşünenler en azından ,lütfen yazdıklarınızın tutarlılığı için önce anasyfada frp kursu diye bi link var oraya tıklayın ordada paladin başlığına tıkladığınızda paladinle ilgili doğru bilgiler var oradan yararlanın

yeter konuyu daha fazla dağıtmayın

ben vermemiş olanlardan en baştaki soruyla ilgili cevap bekliyorum..tekrar teşekkürler
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fallen olmayı kafasına koymuş adam zaten paladin olarak seviye atlamaz. Gider tief olarak atlar, fighter olarak atlar blackgurad olur. Ama adam kafasına koymuşsa paladin olarak atlamaz.

Eğer arkadaş skillerini saklamış dersen zaten saçma! Skiller aslında seviye atlamadan önceki davranışlarına göre verilir. Seviye atladıktan sonra bunlar resmiyet kazanır sadece.

Kiliseye gidip yalan sıkacaksa o zamn bluff vermesine gerek yok. Gitsin sıksın sonrada rahipleri inandırmaya çalışsın. Bluff üstüne çalışmasımı gerekir.

Neyse. Kilise şövalyeleri hakkında yazılan doğrudur. D&D bilinçli yada bilinçsiz kültür emperyalizmine aracı olmaktadır. Peki biz bu konuda ne yapıyoruz. Hiç bir şey. Japonlarda aynı şeyi Animeler ile yapmaktadır, Amerika aburbucurları ve reklamlarıyla yapmaktadır. Bütün ülkeler buna direniren bizim ülkemiz bunu mideye indimekte ve sindirmektedir.

Ama burada bahsi gçen paladin sorularıyla bu konunun alakası yoktur. Ben paladinlerin nereden geldiğini yazdım ve aslında böyledir dedim. Ama fantastik dünyada olduğunu düşünerek cevabımıda verdim. Bu dünyada Avrupalıları hep sahip olmak isteyipte sahip olamadıkları şövalyeler gibi kişiler paladinler. Onların düşleri, onların hayalleri, onların oyunları.

Zateb sabah kalktığımda acaba Cengazver diye sınıf olsa nasıl özellikler alır diye düşündüm. bunu belkide başka bir başlık olarak açabilirim.

Konunun dağılması nedeniyle üzgünüm. Ben zaten yazacağımı yazmıştım ve başka mesaj atmamalıydım ama işte dayanamadım. özür dilerim barabus.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

ne demek efendim sizin yazılarızı okumak olduça keyifli :D ben paladinle ilgili bilip bilmeden konuşanlardan rahatsız oldum (bi deli kuyuya bi taş atmış , kırk akıllı çıkaramamış hikayesi)

bu arada türkliderin son attığımesaj oldukça mantıklı bunun içinayrıca teşekkür ederim...
Cryptwind
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cryptwind »

hmm herkes kafasındaki paladin modelini yazmış ve oyuna entegre etmiş anlaşılan bende 2 yıllık bir paladin oyucusu ve dm olarak kafamdaki modeli yazayım öncelikle sonrada bahsi geçen konu hakkında yorumumu yazayım (bu arada 7 sayfa yazıyı okudum oku oku bitmedi yaa ama paladin olunca işin içinde okumadan duramadım üstelik sataşmaktan ziyade bilgi vermeye dayalı seviyeli bir konu olmuş herkesi tebrik ederim...)
*Paladin Tanrısına bağlıdır ve tanrısının karakterini (varsa dini kitaplarda anlatılanları) kendine model olarak seçer (seçer değil o modelin bilgisi ile doğar) ancak bir gerçek vardır paladinler gücünü tanrılarından değil iyiliklerinden alırlar dolayısı ile tanrısız paladinlerde bulunabilir. Ayrıyetten bir paladin insanlara ve diğer ırklara yardım etmek ile tanrısı arasında kalırsa tanrısına sırt çevirip insanla yardım etmeyi tercih edebilir bu durum sonucunda fallen olmaz...
*Paladin asla yalan söylemez hile yapmaz olayları çarpıtmaz çünkü her paladin beyaz bir sayfayı temsil eder ve o sayfaya düşen en ufak bir kir bile onlara göre o sayfayı anlamsız kılar...
*Paladin höbörölöröp diye hissettiği evil karaktere saldırmaz ancak evil bir karakteri farkettiği zaman onu göz hapsine alması ve bir açığını kollaması olasıdır...
*Paladin kaçmaz çünkü öldükten sonra gideceği yerin neresi olduğunu bilir dolayısı ile kaçması için bir gerekçesi yoktur... (bknz:dinde inanç bütünlüğü)
*Paladinler örnek insan modelleridir yani kelimenin tam anlamı ile kusursuz olmak zorundadırlar bunu şöyle açıklıyabilirim dünya üzerinde kaç tane öğrenci torpil almadan bileğini hakkı ile bütün okul süresi boyunca tüm derslerinden 100 alabilmiştir? işte paladinlik budur...

evet birde kötü varlıkların ortadan kaldırılması konusuna karşıyım kötü bir varlık/canlı istemeden bazı iyiliklerin değerinin artmasına veya farkına varılmasına sebep olabilir yani farkında olmadan iyilik yapabilir...
"Ölüm hükmünü verme konusunda acele etme" Mithrandir

şimdi gelelim meselye;
Ben işin biraz daha detayına inme taraftarıyım böylelikle karakteri iyice irdelemiş oluruz bahsi geçen paladinin zeka ayarı ve bilgelik ayarı kaç? tahminimce bilgelik ayarı daha yüksektir neticede paladin eğer öyleyse bu paladinden lordun mantığını anlaması ve buna göre davranması zaten beklenemez eğer karizma zarı fazla yüksek değilse lorda istediğini anlatamamış olması ve bu sebepten sinir küpüne dönmesi normal ve lordun laflarına cevap verememeside yada verdiği cevapların havada kalması... Orcların ordaki faaliyetlerini takip etmek ve amaçlarını anlamaya çalışmak esas olmalı dediğim gibi bence savaş en son çare olmalı ve daha önce bir arkadaşın belirttiği gibi (o kadar okudumki isimleri hatırlıyamıyorum kusura bakmayın) kasaba insanlarını emniyetli bir bölgeye sevketmek sonrasında gerekli mütarekeleri (evet orcda olsa mütareke teklif edilir en azından) yapmak ondan sonrada müdahele etmek söz konusu olmalıdır bence sonuçta sen bir paladinsin ve derin devlet meselelerine girersen orclardan çok daha çetrefilli işlere karışmış olursun ayrıyetten paladin dediğin zekasını fazla kullanan bir insan(ya insan diyorumda diğer ırkları görmezden geldiğimden değil sadece bir alışkanlık) değildir yani fazla detaya girmeden olayı halletmeni öneririm
EddardStark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EddardStark »

Bence Paladin de diğer karakterler gibi değişkenlik gösterebilir.. Zaten bu bir Rp oyunudur oyuncu karakterini kendine göre seçmeli ve ona göre oynamalıdır..( Bu oyun hakkında fazla bi bilgim yok ama okuduğum kadarıyla) Yalan söylemeyi seven bi insan ne kadar istesede Paladin oynatamaz zaten.. O oyuncu (örnek) thief olur ve onun koyduğu kurallar onun karakterinin kuralları olur. Yalan söylemeyi sevmeyen, yeri geldiğinde söylemekten çekinmeyen (misal: -kim demişti hatırlamıyorum ama- Paladin in ölmüş kral hakkında askerlere 'kralın durumu iyi' diye yalan söylemesi şeklinde... bunun örneklerini çoğu film, kitap vs.. de görebiliriz.. Filmlerde bunlar daha çok şerefli şovalyeler oluyor vb.) ya da zor durumda gördüğü bi evil karaktere bile yardım etme örneği.. Ne kadar paladin in görevi evil i yok etmek yada onu good a çevirmek olsa da zor durumdaki herkese yardım etmektir derim ben... Hatta o evil karakteri zor durumdan kurtarıp good olmanın ne kadar güzel olduğunu anlatsa, o evil ı hayır işlemeye sevketse daha çok saygı, sevgi kazanmaz mı?

Dönelim konuya..

1) Bence bir tek Paladin dolaşırken karşısına 500 kişilik Orc gürruhu çıksa:
"Heeeeeeeeeeeyytt! Ben iyiliği temsil ediyorum sizden kaçmıcam pis orclar" diyip 500 kişilik orc gürruhunun içine mi dalmalı...

yoksa..

2) Hemen şehre koşup insanları uyarıp savaşa hazırlanmalarını sağladıktan sonra (savaşı kaybetcek dahi olsalar yada en azından Paladin ölceğini dahi bilse) o savaştan kaçmamalı mı?

Aslında bu kişiden kişiye değişebilen olgulardır kimi derki: 1. şık.. kimi derki 2. şık..
Sonuçta herkes aynı olamaz, Paladinlerde aynı olamaz..

Bir de şöyle bi çelişki var: Eğer bir Paladin e şöyle 2 seçenek sunulursa:

a) Yalan söylersen halkımız sonsuza kadar mutlu mesut yaşıcaklar :roll:

b) Doğruları söylersen -Kİ DOğRU SÃ?YLEMEK ZORUNDASIN SEN PALADINSİN!!!- şehirler yakılıp yıkılcak bütün dünya kaos a sürüklenicek nhahahahahaha :evil:

Sizce bi Paladin hangisini seçerse daha doğru olur..

a şıkkı diğil mi? E madem a şıkkı o zaman bi Paladin yeri geldiğinde yalan söylemelidirde?

Bana göre Paladin yeri geldiğinde evil'a da yardım etmelidir yalanda söylemelidir.. Eğer sırf "Paladinlerin kuralları BUDUR" denirse o kuraldan çok gerikafalılık, yobazlık olur!
sistemde sorun olduğu için bundan sonra büyük bir ihtimalle kalıcı olarak AlenthasLeasess kullanıcı adıyla aranızda olacağım ^^<br>
Post Reply