frpworld convention "bahar 2004"

Her türlü organizasyon, duyurular, davetler, etkinliklerimiz ile ilgili herşey...
Post Reply
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

frpworld convention "bahar 2004"

Post by Kirshamor »

Sayın üyeler ve sevgili adminler ,

Türkiye'deki FRP oyuncularının örgütsüz halinden kaynaklanan "oyun oynayamama sendromu" hepimizin malumudur. bu soruna çare olmak adına, FRP oyuncularını bir araya getiren sitemizin oyuncuları gerçek mekanlarda bir araya getirerek masaüstü FRP oyun şenliği düzenlemesi kanımızca kaçınılmaz olmuştur. Bu amaca yönelik olarak:

1. DM adaylarını ve mekan olasılıklarını değerlendirecek bir çalışma grubunun kurulmasını,
2. Bu grubun, derhal çalışmalarına başlayarak, DM seçimleri, şehir tespiti, (eğer olacaksa) convention"ın genel teması gibi konulara açıklık getirmesini,
3. 2 numaralı maddenin belirlenmesinden sonra convention tarihi, convention"ın yapılacağı yeri ve (eğer ortak tema varsa) DM"lerin oyunları oynatacağı dünyayı belirlemesini,
4. Yukarıda bahsi geçen kararların hangilerinin grup içerisinde hangilerinin siteye açık forumlarda alınacağını belirlemesini

gerekli şart olarak görmekteyiz.

Bu konuda herkesin yorumlarının alınmasının faydalı olacağı görüşü ile bu bildiriyi burada herkese okuyorum.

Hayırlı olması dileğiyle
şövalye Kirshamor
yola devam...
...barış için
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

fikirler güzel de bu con gerçekten gerekli mi arkadaşlar. memlekette yapılan conlar var zaten. bu conlara destek olsak daha iyi diil mi? hemen her üniversitenin BKFT (bilimkurgu ve fantazi topluluğu) var ve onnar zaten ellerinden geldiğince bi şeyler yapıyolar. bence, yeni con düzenleyip camiada daha fazla bölünmüşlük yaratmak yerine (sol partiler gibi), varolan conların daha başarılı olması için desteklemek daha iyi bi fikir gibi geliyo bana. tabi bu söylediklerim büyükşehirler için geçerli. küçük şehirlerdeki koşullar hakkında en ufak bi fikrim olmadığından o konuya girmiyim ben
War, war never changes...
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

yardım isteyen oldu da yardım etmedik mi? bütün bu çalışmaların kesinlikle diğer grubların ve özellikle de üniversitelerin tümüyle desteklenmesinden bağımsız olarak ele alınmasından yanayım. ancak halihazırda bildiğim kadarı ile hiç kimse convention düzenlemek ile ilgili ciddi bir yardım talebinde bulunmadı. gördüğüm sadece ışık üniversitesi adına bir arkadaş convention yapacaklarını, katılmak istersek ileride bilgi vereceklerini ve internet sitelerinin yakında açılacağını belirtmiş o kadar.
bu onvention'ın diğerleriyle çakışması gerekmiyor. Üstelik yine bildiğim kadarıyla üniversitelerin kulüpleri dışında başka bir organizasyon yok.
yola devam...
...barış için
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

kişisel alma konuyu kirshamor. ben frp ile bayağı alakadar bi insan olmama rağmen bu siteyi yaklaşık 1 ay önce tanıdım. insanlar siteden haberdar olmayabilir. Ya da nasıl bi yardım isteyeceklerini bilemiyo olabilirler. bence varolan conların kalitesini arttırmak yeni con düzenlemekten daha öncelikli bi iş
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Diğerleriyle çakışmadığı sürece ne gibi bir zararı olabilir ki? Ayrıca bu iş üniversitelerde daha iyi yapılır diye bir şey yok. Ã?niversitelerde insanların biraraya gelmesi daha kolay, ama buradaki fikir yaygın ve çeşitli nedenlerle olayları internet üzerinden takip etmek zorunda olanlara da ulaşılabilmesi. Biraz daha fazla emek ister ama planlı bir çalışma grubu oluşursa, olmayacak şey değil.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Bu konuda yardımcı olmak istiyorum, daha önce convention kordinasyon deneyimim var, üç sene kadar başkent con2un genel kordinatörlüğnü yaptım (zaten başkent con hadisesini de başlatan ekipdenim) başka bir kaç aktivitede de kordiansyon olayım var (CV'miz kabarık yani) eğer ciddiyseniz bana ulaşın, elimden geleni yaparım...

ashen_thief@yahoo.com
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

eh molydeus bu işe girdiğine göre ben de girerim
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

Molydeus ve burock ilk iki gönüllü olarak organizasyona atıldılar.

Geri kalanların da en azından fikirsel desteğini bekliyorum. kanımca en önemli soru nerede yapılacağıdır. istanbul mu ankara mı buna bir karar verelim. benim görüşüm başlangıçta istanbul'du ama burada siteyi temsil edecek yetkili yokluğu ankara fikrine daha sıcak bakmama neden oldu.
Eğer ankara olursa orada mekan ayarlama imkanı olan var mı?
yola devam...
...barış için
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

walla ben ankaralı diilim. mekan olayından annamam.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

buluşmada da konuştuğumuz üzere ben ehr türlü organizasyona varım
ama organizasyon sorumlusu etmeyin beni
gördünüz lider olarak ne kadar beceriksiz olduğumu

*pyros* herkes kendisini beklerken güruha doğru koşuş anını hatırlar :roll:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ooo tamam. pyros da katıldıysa olay bitmiş demektir. :: burock, pyrosu dürterek bi adım öne çıkmaya zorlar ::
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

bence takım lideri convention'ın yapılacağı yerde yaşayan birisi olmalı. Diğer şehirlerden DM katılımları sayısına bağlı olarak bir koordinatör seçilebilir.
Ã?rneğin ankarada yapılacaksa ankaralı birisi takım lideri olur. istanbul koordinatörü, bursa koordinatörü ve hatta bir de ankara koordinatörü belirlenir. lider yer, genel orgaizasyon gibi konularla ilgilenirken, koordinatörler DM sayısı, buna bağlı oyuncu sayısı, ulaşım, barınma gibi sorunlarla uğraşır. kendi şehirlerinden kayıt kabul eder.

ne dersiniz?
yola devam...
...barış için
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Bu tür organizasyonlar Ankara'da mı yoksa İstanbul'da mı daha sık gerçekleşiyor? Bence, convention eksikliği (özlemi) nerde daha fazla ise orada olsun.
Başka bir fikir (gerçekleşmesi çok daha zor), hem İstanbul, hem Ankara da iki merkezli paralel bir organizasyon.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Eheheh... sağol Burock.

Ã?ncelikle, Ankara'da mekan da ayarlanır, kalacak yer de, sorun bu değil. Sorun Dm kayıtları olduktan sonra oyuncu kayıtları için MetuCon'unki gibi bir ssiten hazırlamak (php tabanlı sanırım). Aramızda bilgisayar mühendisleri olduğuna göre sanıyorum ki bu sorun olmayacaktır.

İkinci bir olay da reklam. Hadi şimdi karar verdik, mayısta yaptık, o zaman herşey yarım yamalak olur. şu adna eğer frpworld convention diye birşey olacaksa en erken Temmuz'da olur. (düzgün bir organizasyon olması için)

Ben Ankara'dan bu işe gönüllülerle toplanıp görüşmek isterim. Sanıyorum ki o zaman hem daha temiz bir organizasyon girişi olur hemde herşey daha kordine olur.

Yapılacak yer olarak da, kendi şehrim olduğu için Ankara'yı önerebiliyorum sadece... Bunun bir diğer sebebi ise hem katılımcı sayısının Ankara'dan daha fazla olabiliritesi, hem de Ankara'da meakn ayarlamanın daha kolay olması (kanımca... fiyatlar daha ucuz).

Her türlü görüşe açığım, bunlar kabaca yapılmış tahminler sadece.

Sevgiler.
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

Aeron eş merkez biraz zor geldi gözüme ama ortak düşünce bu zorlukları aşabilir belki ileride göreceğiz.

molydeus tam olarak içimden geçenlere tercümanlık etmişsin. ciddi bir çalışma yürütmek için erkenden başlamalıyız. yapılacak çok iş var ve 1 sene sonra da yapacak olsak çok az zaman var.

hadi gönüllüler yavaş yavaş ortaya çıksın bakalım.
yola devam...
...barış için
Post Reply