Frp Oynamanın Yasi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Frp Oynamanın Yasi

Post by FreyaImplorer »

Biliyorum saçma bir konu ama geçen gün 9-10 yaşında çocuklar gördüm "salak şey elf barbarian olur mu?""bi z10 atta balını görelim" diye geyikler duydum.Sizce bunlar frpyi batırıyorlar mı,yoksa çocukluktan mı yetişiyorlar?Düşüncelerinizi almak istedim.Bence destek verilmeli böyle kişiliklere....

-------------------------------------------------------------

İyi Yada Kötü Yoktur,Sadece Güç Vardır.... by Freya Imp'lorer
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Ehüe açıkçası yaşı küçük olanlar alınmasın ama herkes bence yaşıtlarıyla birlikte takılmalı. 10 yaşındaki çocukların bu oyunu oynaması durumu baltalamaz, teknik yönden en azından bir şeyler öğrenirler ve bu konuda ilerde çekecekleri sıkıntıları azalır.

Ama on yaşındaki bir çocukla on sekiz yaşındaki bir çocuk arasında zaten uçurum olacaktır, onların oyunlarının daha şamata, gırgır ve eğlence ile geçmesi normaldir. Hor görmek yanlıştır.

Ama örnek geyiklere bir bakarsam çok da kötü sayılmaz?
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Ben onların yaşındayken başlamış olmayı ne kadar çok isterdim biliyor musun? Hayal güçleri tam gelişim evresinde ve frp tarafından da destekleniyor. Yani bence 9-10 başlamak için iyidir.
Ama tabi ki de kendi aralarında oynamaları daha iyi olur. Ama oynamak için bana gelirse de elimden geldiğince yardım ederim gençliğe.(bunu diyen daha 16 yaşında :mrgreen: )
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

bence belli bir yaşın üstünde olunmasında fayda var.
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

[quote]bence belli bir yaşın üstünde olunmasında fayda var.[/quote]

şimdi 9-10 bu yaşın altında mı kalıyor yoksa son anda yırtar mı? :)

Bence zekası yetiyorsa oynayabilir.Ne engel olabilir ki zekası yettikten kuralları öğrenip güzelce rp yaptıktan sonra. tabi 9-10 yaşındaki çocuk da süper rp yapar demiyorum. Ama çocukların isteği varsa erkenden oynamaları ilerdeki oyunculuk ve dm'lik hayatları için büyük bir basamak olur. :)
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Bence uygun 15-16 civarı yani liseye başlama dönemi olmalı. Kişinin yaşamdan birşeyler anlamaya başladığı. Yaşam ve oyun arasında gerçek bir sınır koyabildiği ve bu nedenle psikolojik açıdan en uygun olduğu dönem lise dönemidir.
Ã?rnek vermek gerekirse matematikdeki "karmaşık sayılar" konusu lisede öğretilir. Ã?ünkü hiçbir gerçekliği olmayan bir konu olduğundan lise öncesi yaşta bu konunun anlaşılması beklenemez.
"Lovefull Evil"
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

dilbaoya katılıyorum: belli bir yaş sınırını ya da düzeltiyim olgunluk sınırını geçmeden frp ye başlamak sorunlar yapabilir.

sonra don kişot' a dönmesinler mazallah :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

MAKSAT HAYAL GÖCÖ!!!

Post by NOOB »

Bence de böylelerine destek verilmeli ama asıl maksadın hayal gücünü geliştirmek olduğu düşünülürse bence bu işin kurallarının onlara öğretilmesini sağlayacak bir lidere ihtiyaçları var!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

bencede ilk gençlik yaşları en uygunu ..sonuçta ben istisna olarak görsemde kendimi bu yaşlarda insanlar birşeyleri daha iyi kavramaya-ve ciddiye almaya başlıyorlar- sonuçta rp de farklı yaşamları özleyişimizin,inancımız doğrultusunda hayal kurmayı bazı şeylerin hep varolacağını öğreniriz..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Strider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strider »

Kesinlikle iyi olmuyo...yani ben onların oyununa tanık olduğum için söylüyorum...1.istedikleri olmadığında saldırganlaşıp önce karakter kağıtlarına yada oyun kutusuna savaş açabiliyolar...dahası hile yapıyolar kendi aralarında...Benim arkadaşlarımla oynadıktan sonra herkes eve dağıldığında kuzenlerim ve kardeşim yanıma gelip bizde oynayalım diyorlar onları kıramıyorum ve herdefasında başıma bunlar geliyo ayrıca ben bi olayı ciddi ciddi anlatmaya çalışırken onlar işin laylayında..Bi de şans gelsin diye zarı yarım sallayanları yok mu??!! işte ençok onlara sinir oluyorum.
EST SULARUS OTH MITHAS
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

o yaştaki çoğu kişi öyle olabilir ama arada istisnalar çıkmıo değil
ne zaman hatırlamıorm bi kitapçıda frp romanlarına bakarken bi çocukla babası da yanımdaydılar
çocuk afedersiniz falan dedi
elinde "güç yüzüklerine dair" vardı, onu göstererek bukitabı okumayı düşünüyoryum tavsiye edermisiniz dedi (bu olaylar lotr filmi diye bişi piyasada yoken yaşanmıştır belirtiyim)
kaça gidiosun diye sordum orta bir demişti
önce yüzüklerin efendisini okuman gerek, ağır kaçabilir deme gafletinde bulundum
bana hobbiti, üçlemeyi ve silmarillionubitirdiğini ve daha fazla okumak istediğini söyledi
dumurlardan dumur beğenip içimden "sen adam olacaksın" dedim :D
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

işte bu yaa :D
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Öocuk işte

Post by NOOB »

Olum çocuk milletten duymuştur büyük olasılıkla eğer öyle değilse çocuğu kutlarım orada olsaydım bir de öperdim onu!!! :lol:
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Kendimden bir örnek veriyim;

Ben(ve doğal olarak benim arkadaş grubum) frp ile orta okul hazırlıkta tanıştım(tık)... Yani Norticusun örneğindeki gibi şeyler de olabiliyor.

Olasılıklara gözlerimizi kapamıyalım...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Etrafında öyle bir ortam varsa nie olmasın Norticus. :) Bence o yaşlarda başlanması daha iyi çocuk küçükten yetişerek daha çok tecrübe kazana bilir tabi bu yaşlarda acaip geyikler görebilirsiniz çocuk büyüdükce azalacaktır.
"For Blood And Honor"
Post Reply