Forgotten Realms&Dragonlance
Forgotten Realms&Dragonlance
Black Isle&Atari gibi firmalar sürekli olarak Forgetton Realms de gecen oyun piyasaya sürüyorlar -İcewinddale,BaldursGate,Neverwinter Nights vs- ancak Dragonlance de gecen tek bir oyun bile piyasada yok??Bir nedeni var mı acaba yoksa denk mi gelmedi yapımcılara??
eski amiga ve dos zamanlarında dragonlance oyunnarı vardı. dark queen of krynn, champions of kynnn falan.. ondan sonra menzoberranzan oyunuyla başlayan FR dünyasında geçen oyunnar çıktı hep... Eye of beholderden günümüze de hep FR oyunnarı geldi. bi tek arada EOP motoruyla yapılan ravenloft oyunu olduğunu biliyorum, gerisi hep FR... ben de bu başlıı görene kadar hiç düşünmemiştim aslında bu konuyu; ama sanırım FRın okuyucu kitlesi DLden daha büyük...?
bilmem
War, war never changes...
şimsi siteye bile baktığımızda fr ın en çok bilinen setting olduğu aşikar. ayrıca wizards tarafından üstüne en çok eğilinen setting de fr.
ayrıva 3e dl setting i de margeret eise ın wizards üstüne kuduğu inanılmaz baskı sonucu çıkmıştı. yani adamlar nerdeyse dl alemini kapatıyorlardı ki dl fr a her konuda bilmem kaç bin basar.
yeni demek istediğim sadece bu popülerlik ile ilgili bir olay. ve bir pazarlama taktiği. fr en çoK bilinen d&d alemi buna göre en çok da bunun pc oyunları tutar gibi bir mantıktan ibaret.
ayrıva 3e dl setting i de margeret eise ın wizards üstüne kuduğu inanılmaz baskı sonucu çıkmıştı. yani adamlar nerdeyse dl alemini kapatıyorlardı ki dl fr a her konuda bilmem kaç bin basar.
yeni demek istediğim sadece bu popülerlik ile ilgili bir olay. ve bir pazarlama taktiği. fr en çoK bilinen d&d alemi buna göre en çok da bunun pc oyunları tutar gibi bir mantıktan ibaret.
Last edited by Azalin on Tue Jun 15, 2004 4:53 pm, edited 1 time in total.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
3rd edition piyasaya çıkmadan evvel wizards, birçok dünyaya dair official kaynak çıkarmayacağını açıklamıştı. DL gibi arkası (fan kitlesi, yazarları) sağlam olan dünyalar kendilerini kurtarmayı başardılar ama birthright gibi nispeten az oyuncusu olan dünyalar kaderlerinden kaçamadı. aslında wizards bu hamlesiyle gelecekteki planlarını ortaya koymuştu gibi geliyo bana. ben, wizards'ın bir DL oyunu yaptıracağını sanmıyorum artık; ama bi firma böyle bi oyun yapmak için wizards'tan izin almak isterse verirler, o ayrı...
War, war never changes...
yıllar once nette sadece bir yaöa paketi gormustum..Baldur's Gate DL "kurallarına göre değiştiriyordu" -aynen böle yazıyordu--..Ancak paketi indirdim çalışmadı??
Wizards'ın FR ye yuklenmesi Fan acisindan mantıklı olsada DL'nin fan bakımından FRden asagi kalacagini zannetmiyorum..Ancak Son Yuva hanında baslayıp, Neraka da biten bir DL oyunu oynamayı cok isterdim..Hatta kenderlerin bana yapacagi her turlu eylemi hosnutlukla karsilardim..AH AHH..
Wizards'ın FR ye yuklenmesi Fan acisindan mantıklı olsada DL'nin fan bakımından FRden asagi kalacagini zannetmiyorum..Ancak Son Yuva hanında baslayıp, Neraka da biten bir DL oyunu oynamayı cok isterdim..Hatta kenderlerin bana yapacagi her turlu eylemi hosnutlukla karsilardim..AH AHH..
The Twilight Is My Robe...
yok be abi direk kitabı oynadığın oyunlar o kadar iyi olmuo
ben lotr u pek beğenmemiştim, aksiyon olayından bakarsan güsel ama kitabı oynama açısından kötüydü
nasıl drizzt oyunu yerine fr da geçen oyun yapıolarsa dl de geçen böle tanınmayan kahramanların oyunu yapılabilir
he arada belki tanıdıklara rastlarız güsel olur da ben oyunda tanisi raisti oynamak istemem
karakterlerin güselliği kalmaz bence öyle
ben lotr u pek beğenmemiştim, aksiyon olayından bakarsan güsel ama kitabı oynama açısından kötüydü
nasıl drizzt oyunu yerine fr da geçen oyun yapıolarsa dl de geçen böle tanınmayan kahramanların oyunu yapılabilir
he arada belki tanıdıklara rastlarız güsel olur da ben oyunda tanisi raisti oynamak istemem
karakterlerin güselliği kalmaz bence öyle
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
burda hem nortiye hemde gregorian a katılıyorum.
son yuvada mesela tanis kaoıyı açsa içeri girse, yada dev gibi cüssesiyle caramon... raist i istemem çünkü o zaman handan kaçmak gerekir.
mesel b.gate 2 de oyunda drizzt ve arkadaşları çıkıodu. bir questde sana yardım ediyorlardı. kopmuştum valla.
hatta işin tadını kaçırıp drizzt e dalmıştım sonrada doğramıştı benim partiyi.
zuhahahahahaahahh
son yuvada mesela tanis kaoıyı açsa içeri girse, yada dev gibi cüssesiyle caramon... raist i istemem çünkü o zaman handan kaçmak gerekir.
mesel b.gate 2 de oyunda drizzt ve arkadaşları çıkıodu. bir questde sana yardım ediyorlardı. kopmuştum valla.
hatta işin tadını kaçırıp drizzt e dalmıştım sonrada doğramıştı benim partiyi.
zuhahahahahaahahh
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Evet bir ara arkadaşımda vardı ondan.Harbiden çok güzeldi .Hele o zaman yeni başlamıştık dl okumaya nasıl güzel geliyordu.Ama sonra format atılınca gittiii kalmadıııı bi daha da bulamadıkgregorian wrote:yıllar once nette sadece bir yaöa paketi gormustum..Baldur's Gate DL "kurallarına göre değiştiriyordu" -aynen böle yazıyordu--..Ancak paketi indirdim çalışmadı??
Caspenar the Imp ;
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin
aslında bence imkansız ama dl ya da frnin online oyununu yapsalar ne güzel olurdu.Fr'de menzoberanzan da drow ol.İstersen tehlikelere göğüs gerip ordan kaç.Kolcu ol ne biliim.Wulfgar gibi ol.Barbar kabilelerini yönetmek için meydan okumalar olsun.
dl'de de kender ol bişeyler "ödünç al".İstersen tanrı olmaya çalış
.İstersen son yuva hanında dinlen.Ahh nerde o günleeer!

dl'de de kender ol bişeyler "ödünç al".İstersen tanrı olmaya çalış
Thibbledorf Pwent
arkadaşlar tsr'ın neden forgotten realms üstüne düştüğünü anlamak, neden oyunların ağırlıklı fr tabanlı olduğunu kavramak için "dragonlance'e aşığım" duygularımızı bir kenara koyup mantıklı düşünmemiz gerekir. öncelikle forgotten realms settingi ve faerun yüzölçümü dünyadan daha büyük olan bir kıtadır ve bu genişlik beraberinde dünyanın yaratım aşamasındaki level sınırlaması olmaksızın çeşitlilikle birleştiği vakit size üzerinde onyıllarca çalışabileceğiniz bir dünya sunar. forgotten realms'in hiçbir kısıtlaması ve sınırlaması yoktur.
peki ya dragonlance? dragonlance düşük level bir dünyadır, ansalon'un yüzölçümü çok düşüktür ve bugüne kadar çıkarılan kitaplar ile bilirkte dragonlance'deki neredeyse her taşın altında ne bulunduğu yazılıp çizilmiştir (bkz: atlas of dragonlance). yani dragonlance "bitmiş", "tükenmiş" bir dünyadır.
yanlış anlamayın, biri iyi öbürü kötü demiyorum, hatta fanatik bir dragonlance okuyucusuyumdur ama dediğim gibi dragonlance "okunur", "oynanmaz"...ve sunduğu sınırsız olanaklar ile forgotten realms kesinlikle ticari ve duygusal açıdan çok daha karlı bir yatırımdır. kimse çıkıp "ama frp, ticaret olmaz, duygu sevgi bağlılık" demesin. kapitalist bir dünyada yaşıyoruz, kar herşeydir bu dünyada
peki ya dragonlance? dragonlance düşük level bir dünyadır, ansalon'un yüzölçümü çok düşüktür ve bugüne kadar çıkarılan kitaplar ile bilirkte dragonlance'deki neredeyse her taşın altında ne bulunduğu yazılıp çizilmiştir (bkz: atlas of dragonlance). yani dragonlance "bitmiş", "tükenmiş" bir dünyadır.
yanlış anlamayın, biri iyi öbürü kötü demiyorum, hatta fanatik bir dragonlance okuyucusuyumdur ama dediğim gibi dragonlance "okunur", "oynanmaz"...ve sunduğu sınırsız olanaklar ile forgotten realms kesinlikle ticari ve duygusal açıdan çok daha karlı bir yatırımdır. kimse çıkıp "ama frp, ticaret olmaz, duygu sevgi bağlılık" demesin. kapitalist bir dünyada yaşıyoruz, kar herşeydir bu dünyada
<div>-sıkıldım-</div><br>