Multi-Class Olayı
-
feverbeast
- Kullanıcı

Multi-Class Olayı
Ya, thief oynatırken hemen ölüyorum. Warriorla da ne zevk alıyorum ne de kilit açabiliyorum. Gerçi bazı kapıları kırıyor ama lockpickin' gibi zevkli olmuyor.
Warriorun sadece dövüş yeteneklerini istiyorum, o kadar. Gerisi thief kalsın.
Ama kaçıncı lvl thief kaçıncı lvl warrior/knight/barbarian olacak bilemedim. Sizce nasıl olmalı?
Warriorun sadece dövüş yeteneklerini istiyorum, o kadar. Gerisi thief kalsın.
Ama kaçıncı lvl thief kaçıncı lvl warrior/knight/barbarian olacak bilemedim. Sizce nasıl olmalı?
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
warrior, thief dediğine göre 2nd ed. dan bahsediyorsun. Bu durumda zaten bikaç lvl şundan aliim gerisi de bundan olsun deme şansın yok. Karakteri yaparken ilk başta hangi classlarla multi-class yapacağını seçersin, sonra bunlar sırayla level atlar. Biraz ondan biraz bundan tercihini yapamazsın...
Ama 3rd ed. dan bahsediyorsan istediğin classdan yeterli miktarda aldığına inandığından başka class a geçebilirsin. Hangisinden ne kadar alayım diyorsan bu kaçıncı seviye karakter olduuna göre değişir. Ama fighter/rogue bir karakter için fighter level ları 1-2 level geriden gelirsa güzel olabilir...
Ama 3rd ed. dan bahsediyorsan istediğin classdan yeterli miktarda aldığına inandığından başka class a geçebilirsin. Hangisinden ne kadar alayım diyorsan bu kaçıncı seviye karakter olduuna göre değişir. Ama fighter/rogue bir karakter için fighter level ları 1-2 level geriden gelirsa güzel olabilir...
"Lovefull Evil"
-
feverbeast
- Kullanıcı

-
Bunises
- Site Yazarı

4 level fighter kesin alman gerekyior;çünkü işin ucunda "Weapon specilation-Silahta ustalık" denen, sadece 4 level veya daha yukarısı savaşçıların alabileceği bir feat var. Bu feat seçtiğin bir silaha +2 damage (zarar) bonusu veriyorki çok güzel oluyor.Ayrıca bu feat'ti almak için. ilk önce weapon finished(ismi buydu herhalde-komik göründü bir an bana) feati alacaksın.Daha sonra bu feati alırsın sinsi saldırı(sneak attack)larda çoşarsın.Bu feat aynı yöntemle farklı silahlar için alınabilir...
Roman çıkıp şebek olmadan önce çok sevdiğim elemanı örnek vermek isterim.İncelemeye değer biri...
Artemis Entreri: /Rogue4/Fighter 12/Ranger 1/Assasin1
Ranger(korucu-izci) Levelini Fighter(savaşçı) levelinin ortalarında alıyor.Daha sonra fighter ve assasinle devam ediyor.
aklımda olan notlar---
Bulunduğu dünya Forgotten realms(unutulmuş diyarlar)
Doğum yeri Calimport ülkesinin Calimshan şehri(başkent)
Favored enemy(Favori düşmanı)-Human
Zırh kullanmıyor.(%91.5 eminim)
Salvotore her ne kadar süvari kılıcı ve hançer desede(veya bizimkiler öyle çevirsede) silahları Longsword ve Dagger'dır.
şimdilik bu kadar detaylı bilgi için www.wizards.com a bakabilirsiniz.Veya 3ed Forgotten realms Campaing Setting veya google'dan "forgotten realms artemis entreri" diye aratabilirsiniz...vsvs...
Roman çıkıp şebek olmadan önce çok sevdiğim elemanı örnek vermek isterim.İncelemeye değer biri...
Artemis Entreri: /Rogue4/Fighter 12/Ranger 1/Assasin1
Ranger(korucu-izci) Levelini Fighter(savaşçı) levelinin ortalarında alıyor.Daha sonra fighter ve assasinle devam ediyor.
aklımda olan notlar---
Bulunduğu dünya Forgotten realms(unutulmuş diyarlar)
Doğum yeri Calimport ülkesinin Calimshan şehri(başkent)
Favored enemy(Favori düşmanı)-Human
Zırh kullanmıyor.(%91.5 eminim)
Salvotore her ne kadar süvari kılıcı ve hançer desede(veya bizimkiler öyle çevirsede) silahları Longsword ve Dagger'dır.
şimdilik bu kadar detaylı bilgi için www.wizards.com a bakabilirsiniz.Veya 3ed Forgotten realms Campaing Setting veya google'dan "forgotten realms artemis entreri" diye aratabilirsiniz...vsvs...
-
feverbeast
- Kullanıcı

-
Bunises
- Site Yazarı

Ayrıca 4 level Fighter almanın yararlarıda çoktur.Bunların en iyisi(belkide tek olanı
) Featlerdir.Bir Rogue olarak Quick Draw (hızlı silah değiştirmeye yarıyor.Yayını yere atıp kılıcını çekmek zorunda kalmazsın.Hırsız mantığı:Malını yerde bırakma) Feat'ini almalısın ve o kadar feat'i boşa harcamamak için ya Menzilli silahlara yada Yakın savaşa Featlerini harcarsan daha karlı çıkarsın...Bence
"Sana duyduğum aşk şu dağ kadar olsa"
"Tüm kainat o dağdan ibaret olurdu"
-Bunises-
"Sana duyduğum aşk şu dağ kadar olsa"
"Tüm kainat o dağdan ibaret olurdu"
-Bunises-
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Bir şeyi açıklığa kavuşturalım:
Artemis Entreri bir elinde büyülü, işlemeli bir hançer tutarken diğer elinde büyülü bir "SABER" yani eğri kılıç tutmaktadır. Aslında Türkçe OEK'da saber bulunmasa da Saber'ın özellikleri eğri kılıçtan farksızdır bence... Belki sadece saplama kolaylığı olur...
Bence Savaşçı olarak başlayıp, belirli bir seviyeden sonra (yeteri kadar feat kazandıktan ve weapon specialization aldıktan sonra yani) rogue olarak takılıp kilitleri açacak kadar ilerledikten sonra bir seviye fighter'a bir seviye Rogue'a vererek ilerleyebilirsin...
@Bunises: Komik gördüğün kısımlar hakkında düzeltme yapayım eğer ukalalık kabul etmezsen; "Weapon specialization" ve "Weapon Focus" belirtmek istediğin şeyler...
Saygılarımla...
Artemis Entreri bir elinde büyülü, işlemeli bir hançer tutarken diğer elinde büyülü bir "SABER" yani eğri kılıç tutmaktadır. Aslında Türkçe OEK'da saber bulunmasa da Saber'ın özellikleri eğri kılıçtan farksızdır bence... Belki sadece saplama kolaylığı olur...
Bence Savaşçı olarak başlayıp, belirli bir seviyeden sonra (yeteri kadar feat kazandıktan ve weapon specialization aldıktan sonra yani) rogue olarak takılıp kilitleri açacak kadar ilerledikten sonra bir seviye fighter'a bir seviye Rogue'a vererek ilerleyebilirsin...
@Bunises: Komik gördüğün kısımlar hakkında düzeltme yapayım eğer ukalalık kabul etmezsen; "Weapon specialization" ve "Weapon Focus" belirtmek istediğin şeyler...
Saygılarımla...
Türklider...
2nd ed. multı class olayını bastan seçersın dm verılen exp ıkıye bolerek ıkı classa da dagıtır 2. bir olay mesala 6 lvl thief ten wariora duel edersın ve 7. lvl warior olarak devam edersın. theiflık ten gelne hide in shadow veya lock pıckı kulanamazsın 7. lvl warıor oldunugun da bu thieflik kalır warior devama edersın ve bu lvlde thief özeliklerini kulana bılırsın.Dilbao wrote:warrior, thief dediğine göre 2nd ed. dan bahsediyorsun. Bu durumda zaten bikaç lvl şundan aliim gerisi de bundan olsun deme şansın yok. Karakteri yaparken ilk başta hangi classlarla multi-class yapacağını seçersin, sonra bunlar sırayla level atlar. Biraz ondan biraz bundan tercihini yapamazsın...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
2nd Ed. Multi ve dual class olayina (dolayisiyla yukardaki yaziya) aciklik getireyim...
Bu sistemde birden fazla meslek yapmanin 2 yolu vardir...
1- Multi class:
Oyuncumuz baslarken, macera hayatina atilmadan hangi mesleklerde egitimi olduguna karar verir... Oyun sirasindan sergiledigi hareketlere gore aldigi experience bunlar arasinda dagitilir.
2- Dual class:
Yalnizca dogalari geregi cok yonlu olabilen insanlarin kullanabildigi yontemdir-itisnalar haric. Bu sefer macera hayatina belli bir meslekle basliyan oyuncumuz, herseyi birakip "ben shu meslegi yapmak istiyorum der". Bu sistemde hoppa ben bunu yapicam diyip bir anda o yeteneklere kavusamadigin icin, ya uygun bir background-hikaye akisi ya da belli bir egitim surecinden sonra oyuncu kisimiz butun ozelliklerini koruyarak ama 1. lvl sectigi yeni klass gibi oyuna baslar.
Eger bu kisi onceki mesleginden kalan yeteneklerini kulanirsa (mage tutup da backstab yaparsa-kilit acarsa) o an icinde bulundugu maceradan experience alamaz. Bu durum taki level olarak dier meslegine yetisene kadar surer...
O andan sonra istedigi ozelligini rahatlikla kullanir. Ve 2 meslekli olarak(mesela eski fighter- mage olarak) hayatina devam eder.
Yeminere not: Ve bence bu olay hoppa ben biraz da buyu yapiim olayindan daha guseldir. Ayrica 3rd deki gibi her ne kadar yen bir thief olsanda onceki lvllarindan dolayi alman gereken exp. chok fazladir. 2e de sifirdan baslamis gibi olursun. Yani sifirdan baslayan bir thief gibi ogrenebilirsin-ki buda bence daha mantiklidir.
Saygilar...
Bu sistemde birden fazla meslek yapmanin 2 yolu vardir...
1- Multi class:
Oyuncumuz baslarken, macera hayatina atilmadan hangi mesleklerde egitimi olduguna karar verir... Oyun sirasindan sergiledigi hareketlere gore aldigi experience bunlar arasinda dagitilir.
2- Dual class:
Yalnizca dogalari geregi cok yonlu olabilen insanlarin kullanabildigi yontemdir-itisnalar haric. Bu sefer macera hayatina belli bir meslekle basliyan oyuncumuz, herseyi birakip "ben shu meslegi yapmak istiyorum der". Bu sistemde hoppa ben bunu yapicam diyip bir anda o yeteneklere kavusamadigin icin, ya uygun bir background-hikaye akisi ya da belli bir egitim surecinden sonra oyuncu kisimiz butun ozelliklerini koruyarak ama 1. lvl sectigi yeni klass gibi oyuna baslar.
Eger bu kisi onceki mesleginden kalan yeteneklerini kulanirsa (mage tutup da backstab yaparsa-kilit acarsa) o an icinde bulundugu maceradan experience alamaz. Bu durum taki level olarak dier meslegine yetisene kadar surer...
O andan sonra istedigi ozelligini rahatlikla kullanir. Ve 2 meslekli olarak(mesela eski fighter- mage olarak) hayatina devam eder.
Yeminere not: Ve bence bu olay hoppa ben biraz da buyu yapiim olayindan daha guseldir. Ayrica 3rd deki gibi her ne kadar yen bir thief olsanda onceki lvllarindan dolayi alman gereken exp. chok fazladir. 2e de sifirdan baslamis gibi olursun. Yani sifirdan baslayan bir thief gibi ogrenebilirsin-ki buda bence daha mantiklidir.
Saygilar...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
feverbeast
- Kullanıcı

-
Shadowmaster
- Kullanıcı

-
feverbeast
- Kullanıcı

Yeni olduğumu da göz önünde bulundurursak ve PP nedir bilmediğimi de düşünürsek, dediklerinden tek kelime anlamadığımı söylemeliyim.
Ama eğer gördüğün bir hatam varsa, bana da söylersen ve ben de onun hata olduğunu anlarsam, değiştirmek için elimden geleni yaparım.
Ama eğer gördüğün bir hatam varsa, bana da söylersen ve ben de onun hata olduğunu anlarsam, değiştirmek için elimden geleni yaparım.
If you"re with me, i share my house and food;