Aquatic Elfler

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Aquatic Elfler

Post by NIGHT »

Aquatic elfler dalgalar altında yaşarlar ve bu koşullara uyum sağlamışlardır.

Yukarıdaki cümle mini frp kursunda ırklar başlığında geçiyordu. Ben hiç aquatic elfi duymadım.

Bu elfler hakkında nasıl bilgi edinebilirim? Sizler bana bir şeyler söyleyebilir misiniz?
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

karada yaşayan elflerin su altında yaşayan kuzenleridir.okyanusların tabanında yosunlar arasında kendi dünyalarını kurmuşlardır.diger elf türleri kadar fazla bilinmezler çünkü suyun dışında yaşama süreleri kısıtlıdır.ayrıca insanların ve diger yüzeyde yaşayan ırkların kendi düzenlerini bozmalarını istemedikleri için kendilerini onlara pek göstermezler.aquatic elfler suyun altında boyunlarının yanında bulunan solungaçları sayesinde nefes alabilirler.derilerinin rengi gümüşi yeşildir.saçları genelde yeşil yada mavi olur.bu ilginç vucut renkleri sayesinde kendilerini suyun altında kamufle edebilirler.genel olarak hiçbir yaratıga karşı önyargıları yoktur ancak denizin ve yaşadıkları çevrenin ekolojik dengesine zarar veren yaratıklardan hiç hoşlanmazlar.ayrıca dragonlace-efsanelerin bir kitabında bunlardan bahsediliyordu..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Evet denizelfleride denir ve denizlerde diğer insanlara kendilerini göstermek istemeselerde yunus olarak görünürler.. Dragonlance'da İstarın Kan Denizinden de Caramon Tanis Tika....'yı Denizelfleri kurtarmışlardı..
"For Blood And Honor"
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Monster Manual wrote:Aquatic Elf
Also called sea elves, these creatures are waterbreathing cousins to land-dwelling elves.
Aquatic elves fight underwater with tridents, spears, and nets.
Aquatic Elf Traits (Ex): These traits are in addition to the high elf traits, except where noted.
" +2 Dexterity, "2 Intelligence. These adjustments replace the high elf "s ability score adjustments.
"An aquatic elf has the aquatic subtype.
"An aquatic elf has a swim speed of 40 feet.
"Gills: Aquatic elves can survive out of the water for 1 hour per point of Constitution (after that, refer to the suffocation rules).
"Superior Low-Light Vision: Aquatic elves can see four times as far as a human in starlight, moonlight, torchlight, and similar conditions of low illumination. This trait replaces the high elf "s low-light vision.
"Favored Class: Fighter. This trait replaces the high elf "s favored class.
Bu elflerin suya adapte olmalarında öte bir özellikleri yoktur. Yani soğuk havalarda yaşamaya alışmış insan kabileleri gibi...

Dragonlance için konuşursak;
Sea Elves olarak geçen iki tür bulunur: Dargonesti (Deep Elves) ve Dimernesti (Shoal Elves). Bunlar normal elflerden farklı olarak bir deniz canlısına dönüşebilmektedir. Dargonesti elfleri "yunus"a dönüşebilirken Dimernesti elfleri de "su samuru"na dönüşebilmektedir.
Ama bunlar dragonlance için özel bir ırklardır, başka yerde bulunmazlar.
"Lovefull Evil"
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Onlar hakkında hiç bir şey okuyamaz mıyım yani?
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Dragonlance deki Sea Elves hakkında bilgi arıyosan onlar hakkında bir roman olduğunu hatılıyorum. Kitabın adı da bahsi geçen bu iki ırktan birinin (hangisi hatırlamıyorum) adından geliyodu zaten. Fakat kitap türkçeye çevirilmedi...

Bu arada kitabı okuyan bir aradaşın yorumlarına göre kitap iki ırkı tamamen alakasız şekilde anlatmış. Tüm kural ve hikaye kitaplarında yazanın aksine bir anlatım yapmış. Bambaşka bir ırk anlatmış adeta...
"Lovefull Evil"
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

yol tutkusu kitabında deniz elfi kızı vardı :D
ama dışarıda dolaşıp flinte bilezik sipariş veriyordu :D konu aslında güzeldir ..evet en iyisi türkçe kitap arıyorsan night yol tutkusu(wanderlost)u okumanı öneririm:ejderha mızrağı ,tanışmalar, 2.kitap(1.si tanis ve flint geçmişini anlatıyor qualinost ta)
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

hah galadlirim tam yol tutkusundan bahsedicektim lafımı çaldın valla evet orda dargonesti Elflerinden bahsedio hatta bi dargonesti elfi olan selana var işte o deniz elfi mrk ediosan al oku bence
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Drizzt'im gibi kitapları yok mu?
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

bilmem deniz Elfleri hakkında bişiler anlatan tek kitap yol tutukusunu biliyorum Drizzt te Deniz Elfleri geçiomu ? hiç duymadım
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Post Reply