Otoriter DM

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Otoriter DM

Post by Fallen »

Sayın Frpworld sakinleri...
oyunda cıvıtan oyuncuyu nasıl kontrol altına alırsınız?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

xp penaltısı...

baktım daha olmuo.... akıtırım beynini... bilen bilir.... :P
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bu beyin akıtma, öldürmeyip süründürmemi yoksa direk öldürmemi oluyor?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ya aslında bu bir geyik..

xp penaltıısı yetmiyorsa abicim o adamın bence oynamasına gerek yok. sürekli cıvıklık yapan adamın zaten ben bu oyunla ilgili algı yeteneğinden şüphe duyarım.

o adamı hemen oyun dışı edeceksinki. rp yapcam die kasan arkadaşlara hakıszlık olmasın.

TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi bizim grupta wardı bi tane gittim her cıvıtısında 100 ex sildim akıllandı herif.
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Aslinda xp kesmeye dahi gerek yok. Uyarilarina kulak asmiyorsa senaryoyu bozmayacak sekilde adami oyun disi edersin...

Ancak daha iyi bi tutum sergilemek istiyorsan adamin neden civittiini arastirabilir, oyunun onun beklentilerini karsilamiyorsa oyununu modifiye edebilirsin...

Ancak olgun insan bir kere uyarilinca anlar...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

şahsi görüşüm, Kirath'ın verdiği cevapla aynı olacaktır ve bu takdir edilesidir, zira, XP penaltısı vermenin hiçbir anlamı olmayacaktır; çünkü, FRP evreninde geçen herhangi birşeye, FRP evreni dışından birşey sokmak oyunun objektifliğine zarar verecektir diye düşünüyorum. Evet, belki oyuncuyu daha iyi motive edebilir, ama bunun doğruluğunun tartışılır olacağını unutmamakla birlikte; karakterin hiçbir suçu yoktur ve oyuncu yerine karakter cezalandırılırsa, oyunun mantığının dışına çıkılmış olur.

Bu durumda oyuncu ile konuşulmalıdır, eğer oyuncuyu ortamda tetikleyen başka oyuncular varsa onlarla da konuşulmalıdır, eğer olmuyorsa oyuncu oyundan çıkarılmalıdır, eğer size kırılırsa, bunu dert etmeyin, bu onun sorunudur.

Ama bazen oyuncu çıkartmak o kadar kolay değildir. Mesela oyuncu, karakteriyle o kadar fazla oynamıştır ve onu o kadar benimsemiştir ki, oyundan çıkışı halinde oyunda bir kopukluk olacağı muhtemeldir. Bu gibi durumlarda genellikle Sokrates (ne alaka demeyin) yöntemini tercih ederim. Cıvıtmakla oyunun keyfinin ne kadar kaçabileceğini gösterir ve böylece, oyuncuyu kendi yaptığı hareketten soğutmayı denerim.

Benim yardımım da buraya kadar. şimdiye kadar bu soğuma sonrasında oyuncunun hala oyunu bozuyor olmasıyla karşılaşmadım, bu yüzden gerisi hakkında birşey söyleyemeyeceğim.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla abi ne biliiim yani bende essek gibi yaradı. herifin 2 kere xp sini kestim tamam abi söz bidaha yapmıcam die yalvardı herif :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

abi seninki iyiymiş o zmn arkadasın bahsettigi uslanmayan tipler için sanırım :D
Caradoc The DeathKnight
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

The_KiRaTh wrote:Aslinda xp kesmeye dahi gerek yok. Uyarilarina kulak asmiyorsa senaryoyu bozmayacak sekilde adami oyun disi edersin...

Ancak daha iyi bi tutum sergilemek istiyorsan adamin neden civittiini arastirabilir, oyunun onun beklentilerini karsilamiyorsa oyununu modifiye edebilirsin...

Ancak olgun insan bir kere uyarilinca anlar...
Bende katılıorum ama Xp kesmeye ihtiyaç var bence..
"For Blood And Honor"
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ben kotu role play yapandan, veya role play yapmayandan xp keserim.

Civitan ve uyarilmasina ragmen devam eden zaten oyundan vazgecmistir. Ona oyunla ilgili bi ceza vermek bence sacmadir. O zaman soyle bir yanilgiya da dusebilir... "Xple deil mi kardesim, veririm xp yi civitirim". Boylece ne siz oyundan bisey anlarsiniz ne oyunculariniz... "Eh, vasat bir oyun oldu" nidalari yukselir etraftan...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Lazarus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lazarus »

abı xp cezasından yetmısyosa cıkar bı wraith ıkı vursun lvl draınden hayatı kaysın aklı basına gelır :P
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

abi eğer bunlarıda yemezse iyi bi fırca en ii işi görür dm deilim ama ben olsam oyle yapardım bi kac ta tehdit tamaaammm bak bakalım bi daa yapıyomu
Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir şafaga...<br><br>Değişik bişey isteyen <a href="http://s2.gladiatus.com/game/c.php?uid= ... IKLASIN</a>...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

exp cezasını kafasına takmayan bir adam zaten bu oyundan pekde bişi beklemiyor demektir. sonuçta bu oyun da amaç eğlenmek ve yapılan hareketlere karşılık en büyük ödül olan exp almaktır.

inadına devam ediyorsa ne çekecem onun oyunu baltalamasını, anında campaign dışı olur.

Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

ben döverim abi onu ama medeni olalım diyosanız senaryoyu öyle bi ayarlarımki adam tek kelime konuşamaz, kafasına saksı düşer, ormanda coşkun yakalar, etrafını kenderler sarar, banyo yaparken sular kesilir, içine örümcek girer ısırır,münasip yerlerinde çıban çıkar, isilik olur, ishal olur vesaire..........
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Post Reply