Selam arkadaşlar,
hep oynattığım oyunlarda zorlandığım bir konudur, ilk karşılaşma anında karakterler ve düşman arasında ne kadar mesafe var?
DM guide bu konuda birşeyler demiş ama pek fazla detay yok...
arazi ve hava şartlarını dikkate alın vs. vs...
Ayrıca elfler, insanlardan daha iyi görür ama ne kadar daha iyi ? Insan kaç metre veya km görür? Hava şartlarından bağımsız olarak... Buna göre elf ne kadar daha fazla uzağı görebilir?
Encounter Spotting Distance
Encounter Spotting Distance
Never, ever, cut a deal with a Dragon.
- Shadowrun Proverb -
- Shadowrun Proverb -
Mesafe duruma göre değişir, saldırıya ne konuda giriyorlarsa ona göre farklılık gösterebilir. Mesela meydan savaşında rakibin çook uzaklarsan sana doğru koşar ama başka bir durumda hemen 1m yanında beliriverir. Tamamen duruma bağlı...
Hava şartları iyi ise karakterin önüne bir engel çıkana kadar herşeyi görür. Ama seçip ayıt edebileceği mesafa elbette daha kısadır. İnsan için konuşursak, 60ft içindeki şeyleri net şekilde ayırt edebilir, daha uzaktakileri ise tam ayıt edemez doğal olarak.
Elf ise tam olarak insanın gördüğünün 2 katı mesafeyi görür net olarak...
Hava şartları iyi ise karakterin önüne bir engel çıkana kadar herşeyi görür. Ama seçip ayıt edebileceği mesafa elbette daha kısadır. İnsan için konuşursak, 60ft içindeki şeyleri net şekilde ayırt edebilir, daha uzaktakileri ise tam ayıt edemez doğal olarak.
Elf ise tam olarak insanın gördüğünün 2 katı mesafeyi görür net olarak...
"Lovefull Evil"
-
green_eye_of_devil
- Kullanıcı

banim sana bu kkonuda ki tavsiyem playerlerine yerlerini tasfir et mesela sen şurdasın düşman şurda arkadaşların surada gibi.
Mesafe konusunda gereken herşeyi Dilbao çok güzel acıkalmış bende ona katılıyorum.
Mesafe konusunda gereken herşeyi Dilbao çok güzel acıkalmış bende ona katılıyorum.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
60 ft mesafede net ayırt edebilir demişsin. Saç rengi, cinsiyet vs. ok. Peki üzerindeki herhangi bir arma, sembol, yüzündeki herhangi bir iz vs.???
benim oyun içinde yaratmak istediğim olay şu:
oyuncularım sürekli powerplay oynuyorlar, hemen silahlarına davranıyorlar, skillerini ve featlerini biraz daha fazla kullanmalarını istiyorum. Bu yüzden encounter'ı 30-60 ft aralığının dışına çıkarmak istiyorum. Ã?rneğin arazi ve hava şartları müsaitse 100 metre (yaklaşık 330 ft) uzaktaki bir düşmanı görmek mümkün (futbol sahası kadar sonuçta).
Bu düşmanın sesini duymak ne kadar mümkün?
Ondan saklanmak mesafeyle orantılı olarak kolaylaşıyor mu?
Hide Check'e DC ne kadar azalır?
Dudak veya el işaretlerini okumak hangi mesafeye kadar mümkün?
Kişinin kim olduğunu anlamak mümkün mü?
Longbow ile (100 ft range increment) bu mesafedeki bir düşmana atış yapılsa AC'sine + kaç eklemek gerekir? (Yani düşmanı vurmak ne kadar zorlaşır? Her range increment için +1, +2....?)
benim oyun içinde yaratmak istediğim olay şu:
oyuncularım sürekli powerplay oynuyorlar, hemen silahlarına davranıyorlar, skillerini ve featlerini biraz daha fazla kullanmalarını istiyorum. Bu yüzden encounter'ı 30-60 ft aralığının dışına çıkarmak istiyorum. Ã?rneğin arazi ve hava şartları müsaitse 100 metre (yaklaşık 330 ft) uzaktaki bir düşmanı görmek mümkün (futbol sahası kadar sonuçta).
Bu düşmanın sesini duymak ne kadar mümkün?
Ondan saklanmak mesafeyle orantılı olarak kolaylaşıyor mu?
Hide Check'e DC ne kadar azalır?
Dudak veya el işaretlerini okumak hangi mesafeye kadar mümkün?
Kişinin kim olduğunu anlamak mümkün mü?
Longbow ile (100 ft range increment) bu mesafedeki bir düşmana atış yapılsa AC'sine + kaç eklemek gerekir? (Yani düşmanı vurmak ne kadar zorlaşır? Her range increment için +1, +2....?)
Never, ever, cut a deal with a Dragon.
- Shadowrun Proverb -
- Shadowrun Proverb -