Bilgisayar sorunları..!

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Bilgisayar sorunları..!

Post by FalcoN »

Dostlar, bir bilgisayar ve sistem mühendisi olarak bilgisayarında problemi olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Daha doğrusu bilgisayarla ilgili bir sorunu olan arkadaş varsa buraya yazsın ve bilgisi olan arkadaşta burada soruna çözüm bulmaya çalışsın. Bilgisayarla ilgili her turlu sorun olabilir işletim sistemi hataları, virusler , trojanlar , bugglar , wormlar , spam mailler , 3. parti program sorunları , donanımsal sorunlar ve aklınıza her ne geliyorsa...
Only God can Judge me!
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bu searchbar tarzı şeyler çıkıyor arada... Orjinal ad-aware kullanmama hatta orjinal system mechanic programını kullanmama rağmen gitmiyor...

Bunları güvenli kip'te Windows'u açarak daha iyi temizleyebiliyorum...

Ben nasıl temizleyeceğimi değil, neden güvenli kip'te çalışırken daha iyi temizlendiğini soracam :D:D

Saygılarımla...
Türklider...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Spy lara karşı ad-aware bir numaralı program. Hatta bunun için başka hiçbir 3. parti programa ihtiyacın yok diyebilirim System Mechanic'i falan salla.

Ad-Aware SE Personal programın son versionu, bunu internetten indir ve indirmeklede kalma programı kurup çalıştırdıktan sonra güncelleştirmelerini de yap. Güvenli kipte daha iyi çalışıyor meselesine gelelim. bu doğru olabilir çünkü güvenli kipte işletim sistemi başlangıçta çalışması gereken bir çok uygumayayı çalıştırmıyor bu da Ad-aware nin çalışması için daha uygun bir ortam sağlıyor. Dolayısıyla bilgisayarda ne var ne yok (spy, bugg vb.) hepsini kolayca buluyor.
Only God can Judge me!
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bir de bu programlar çalıştırılmadığındna dolayı silinirken "windows bunu kullanıyo, silemezsin" de demiyor...

Ayrıca Reg Cleaner ve System mechanic de ad-aware'in bulamadığı bir çok şeyi buluyor... Yani işi garantiye almak için kullanıyorum...

Ad-aware 256 tane spy bulmuştu ilk seferinde... Temizledikten hemen sonra system mechanic de 60 tane buldu... Reg Cleaner da 211 tane buldu; bunlar güvenli kip'te çalıştırmadan yaptıklarımdı... Fakat her biri temizlikten sonraki bulgular... Tani ad-aware'in temizleyemedikleri kendilerini çoğaltmışlardı ve system mechanic de zaten daha çok reg clean özelliği yerine hard disk management tarzı şeylerde ön plana çıkıyor...

güvenli kip'te çalışırken ise ad-aware gerçekten bir üçüncü parti programı gerektirmiyor...

Saygılarımla...
Türklider...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Reg Cleaner'i duydum fakat hiç kullanmadım bunun sebebide gerek gormemem. Ad-aware tek başına yeterli oluyor.

Ad-aware'nin ayrıca çok hoş bi özelliği daha var. Eğer tarama sırasında çalışan progress lerde ya da modullerde bir spy a rastladıysa taramadan sonra spyları silemediği için kullanıcıya "windows başlarken Ad-aware tekrar çalıştırılsın mı ?" şeklinde bir soru soruyor ok deyip windowsu yeniden başlattığında sistem açılmadan ad-aware devreye girip tarama yapıyor progressler ve modüller windows tarafından kullanılmaya başlamadığı için onlarıda tek tek bilgisayardan ayıklayıp siliyor. program tüm isteklere cevap veriyor bence çok profesyonel bi program.
Only God can Judge me!
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bu arada Kentaky'i böyle yararlı bir iş yaptığı için kutlamak lazım...

Saygılarımla...
Türklider...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

ben de elimden geldiğince yardımcı olurum nacizhane. En azından hocam burda yokken ;)
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Teşekkürler arkadaşlar.. Bilgisayar sorunlarıyla ilgili herkese yardımcı olmak isterim. Tabii benimde bir deha olduğum söylenemez ama elimden geldiğince yardımcı olurum. Saygılar...
Only God can Judge me!
hayaletxxx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by hayaletxxx »

gerçektende iyi düşündün kentaky sağolasın.
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

KenTaky wrote:Reg Cleaner'i duydum fakat hiç kullanmadım bunun sebebide gerek gormemem. Ad-aware tek başına yeterli oluyor.

Ad-aware'nin ayrıca çok hoş bi özelliği daha var. Eğer tarama sırasında çalışan progress lerde ya da modullerde bir spy a rastladıysa taramadan sonra spyları silemediği için kullanıcıya "windows başlarken Ad-aware tekrar çalıştırılsın mı ?" şeklinde bir soru soruyor ok deyip windowsu yeniden başlattığında sistem açılmadan ad-aware devreye girip tarama yapıyor progressler ve modüller windows tarafından kullanılmaya başlamadığı için onlarıda tek tek bilgisayardan ayıklayıp siliyor. program tüm isteklere cevap veriyor bence çok profesyonel bi program.

Regcleaner denetim masasında kaldırılmış ama hatalı olarak hala duruyor gözüken sinir bozucu program oyun vs vs onları da kaldırodu galiba.Reg dosyalarınındaki hataları da düzeltiyor.Ad-aware bunları yapmıyor biliyorum ama (yapıyor mu?)
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Dediğim gibi Reg Cleaner 'i hiç kullanmadım ama adına bakılırsa "Reg Cleaner" sizinde bildiğiniz gibi türkçede "Sistem Kaydı Temizleyicisi" anlamına geliyor. Programın temizleme kıstasları konusunda bilgi verebilmek şimdi programı indireceğim ve bilgisayarıma kurup tam anlamıyla ne işe yaradığı konusunda sana bilgi vermeye çalışacağım Thorn.
Only God can Judge me!
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

Tamam.Teşekkürler,birde orada denetim masası yazmışım yanlışlıkla.O Program Ekle/Kaldır olacaktı.

Ya benim gerçekte daha büyük bir problemim var modemimle ilgili..

Pc'imde herhangi bir firewall olmamasına rağmen(Hepsini kaldırdım P.Ekle/kaldırdan) ve Xp'nin ağ bağlantısındaki firewall'u ve bağlantı da ki firewall ları kaldırmama rağmen kardeşimle warcraftta tek bir takım kurup savaşlara bağlanamıyoruz.Yani Benim bilgisayarıma İnternetten erişemiyor.Fakat normal ağdan paylaştırdığım dosyalara erişiyor.Modemin Nat ayarlarını disabled edince bu seferde nete bağlanmıyor.Gerçekten zor durumdayım.Buraya yazıyorum belki diğer arkadaşlarda da olmuştur ve çözmüşlerdir diye..

Ama konuşmak için ben sana Msn'i vereyim.Msn tercih ediyorum fakat Msn yoksa İcq ya geleyim.İşin yoksa eğer tabi.

Msn= Thorn_uth_maar@hotmail.com
İCQ=27 12 555 yazıyordu sanırım ama genede yazayım dedim.

şimdiden teşekkürler.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi bendede bi sorun war. kafayı ydirten cinsten. yaw söle bisiy. eskiden nete giriodum bihata cıkıodu 1 dakka süre verip kapatıodu. ve swchostla ilgili bisiydi. bu yuzden kac kere format attım.şimdide arkadasa aynı sorun oldu düzeltemedik. habire cıkıo. :evil:
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

önce
http://download.microsoft.com/download/ ... 86-enu.exe
dosyasını internetten indir. Bunu indirirken de bilg.kendini kapatmak için geriye saymaya başlarsa, start menu'dn Run'u seçip, çıkan kutucuğa

shutdown -a

yaz ve enter'e bas. Bu, bilg.in kapanmasını engeller. Sonra, indirdiin dosyayı kur, bilg.i restart et. Sorun kalmamış olması gerekir.

bu, sorununu çözmezse, özel msj ile bana ulaşırsan yardımcı olurum.
War, war never changes...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Dostum bu ünlü worm blaster solucanı. illet bişiydir cidden. yapman gereken şey windows un update sitesinden aşagıdaki yamaları indirip kurmak. ama worm lu bilgisayarda yapmaya kalkma çünkü bu yamaları indirmek 10 dakka falan surebilr tabi bu da senin bağlantı hızına gore degişir. şimdi şunları indir abicim:

1-WindowsXP-KB835732-x86-TRK (Blaster)
2-WindowsXP-KB823980-x86-TRK (Sasser)
3-Windows-KB833330-TRK (güvenlik yaması)
4-Q831167 (güvenlik yaması)

Bunları http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v ... aspx?ln=tr adlı siteden indiriyosun ve kuruyosun.
ondan sonra blaster'a Adios amigos diyebilirsin 8)
Only God can Judge me!
Post Reply