Diyarlar

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Diyarlar

Post by Quel-Shin »

Diyarların bi haritası olsa ne güzel olurdu değil mi?Kendi dağları,ovaları nehirleri denizleri olsa ne güzel olurdu.Kendi efsanelerini kendi yazmış olsa,kendi kahramanlarıyla kendi kaderini çizmiş olsa?şehirleri olsa farklı yapılarda,bu şehirlerin forumlardan lordları olsa?Güzel olmazmıydı?Bölgelerin özellikleri falan olsa.böylece daha güzel ve kolayrp yapamazmıydık?
Ve bunun gibi birçok çeşit ayrıntısı olsa. ne güzel olurdu.Gelin bunu konuşu ,dallandırıp budaklandıralı vede bu konu hakkıda bira fikir sahibi olalım.Saygılarımla....
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Fevkalede güzel bir fikir!
Sonuna kadar bu fikri destekliyorum ve yapımında bizzat emeğimin olmasını sağlayacağım. Çok güzel olacağına eminim...hatta kafamda hali hazırda birkaç fikir bulunmakta buraya güzelcene adapte edilebilir...evet evet neden olmasın?
Ben burdayım!
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

SAğol Hükümlü.Ama düşünceleri yazarak bizimle paylaşki bizde bilip fikirlerimizi ona göre olgunlaştıralım.Eminimki herkes böyle bir olayda emeği olsun isteyecektir.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Açıkcası şu anda bir destan yazmaya çalışmaktayım Anadolu mitolojisindeki tanrılar da olan; onu buraya aktarabilirim...
Ve benim coğrafya hocaları tarafından(üç tane) onaylanmış bir haritam var isteğe bağlı tabii...iki a4 boyutunda...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

eğer sitece böyle toplu bişey yapılacaksa bir önerim var. Mesela üye elfler bir araya gelip elf şehrini dizayn etmeliler. büyücüler kule vsleri kurmalılar falan böylece herkes uzmanlığı doğrultusunda çalışırsa güzel bir diyar ortaya çıkabilir
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

iyi bi fikir ama bu benim işim değil.Yani haritayı onaylamak falan.O diyarların geleceği hakkında sözsahibi adminlerin verceği bi karardır.

Mesela hükümlü diyarların en büyük şehirlerinden birinin Lordu olmak istemezmiydin?Veya bi efsaeye konu olmuş bi kahraman.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben haritalara bayılırım bayağı ama bilgisayarda sayfa tasarımından pek anlamam o nedenle bu ne kadar kolay ne kadar zor onu bilmiyorum.. Ama eğer mümkünse çok iyi olur... Hatta belli bölgeleri sorumluluk alan arkadaşlar bile doldurabilir ve böylece karakterlerimiz çok daha fazla anlam kazanır ama dediğim gibi bu ne kadar mümkün bilmiyorum...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben zaten bu haritanın yaratılmasındaki ilk adımları atmış bulunmaktayım arkadaşlar... Icewind Dale dağlarının hakimi barbarlar olarak Ten Towns başkentli bir imparatorluk kurmaya başlıyoruz... Gene de farklı bir dünya yaratmayı düşünüyorsanız benim dünyanın 10.000 yıl öncesinde buzul çağına ait bir haritam mevcut... Jerusalem (Kudüs) ve Vatikan özellikle önemli noktalar olarak belirlenmişlerdir...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Arkadaşlar o zaman daha nesnel ve elle tutulur adımlar atmaya nedersiniz?
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Önerilere açığım...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Bence başka hiçbir dünyayla alakası olmasın.yani tentowns falan olmasın.ama diğer tüm diyarlar(forgetton realms,dragonlance falan) ile bağlantısı olsun.Yani tüm diyarlara portallarla bağlı olsun.Böylelikle bi solamniya şovalyesi gelip bu dünyada dolaştığında mantıklı olabilir.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm o zaman haritami en kisa zamanda scanletip koyuyorum bu sayfaya inceleyin diye...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

tamamdır abi.bi de bölgelerin özelliklerini ayarlama işi var.mesela bazı bölgeler evil falan.bi de halkının özelliklerini ayarlarız.bu halk krallığına bağlıdır.bu ticareti sever bu babasına bile yardım etmez gibisinden.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya aslında bunu güzelce temize filan geçirmek gerekiyor yaw... şimdi baktım da... BU arada harita undeadler necromancerlar evil mageler duridler elfler insan imparatorluklari vampir kralliklari evil ve neutral barbar krallıkları, tepe ve mağara cüceleri, orc toprakları gibib bir çok elementi de barındırıyor...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Abi bide belirsiz bi bölge olsun.Yarın forumlara ne idüğü belirsiz bi yaratık geldmi sorun çekmeyelim.
Post Reply