Metal müzik ve frp...

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Metal müzik ve frp...

Post by Hükümlü »

Bu ikisi benim kanımca paralel bir biçimde ilerliyor. Yani frp oynamaya başladığınızda metal dinlemeye başladınız mı? veya metal dinledikten bir süre sonra frp oynadınız mı?
Bunu burada pekçoğunuzun metal dinlediğini farz ederek yazıyorum...yanılıyor muyum? Hepmiz hayatmızın bir döneminde dinleriz :) bu bir kuraldır resmen; ama frp ve mtal müzik paralel hareket eder...:)
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Et ve tırnak ilişikisi... Hayalgücü yüksek olanlar ikisinden de zevk alabilirler...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

İkisi de bence duygulara hitap ediyor.Metal dinlerken bazen siniriniz ortaya çıkar bazende bir şövalye gibi hissetmeye başlarsınız.(özellikle blind guardian)demek istediğim ikisi de duyguları harakete geçirebilir etkili bir şekilde.FRP oynarken zaten duyguların hareketliliği ortada.Notaların yükselmesiyle duygularınınzda bir kıpraşım olur.Müziğe aklınızda hatta kalbinizde beden verirsiniz.zaten o kendisi bir ruhtur ve işte müzik karşınızda.
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Başka bir sitede bununla ilgili oylama yapılmıştı,dinleyenler yüzde yetmişbeş,dinlemeyenler yirmibeşti.. Bende dinleyenlere vermiştim :)

Aslına bakarsanız bunun biraz da düşünce tarzıyla ilgisi ve ortamla ilgisi var.Biraz alt kültür grubuna giriyoruz çünkü azınlıktayız,doğal olarak uyum için bunları beraber götürüyor olabiliriz.

quel-shin'in de yorumu oldukça isabetli.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Bende bunuuzun süredir düşünüodum tüm tanıdıklara sordum Frp oynıanların yüzde doksanı falan metel dinlio ama metel dinlienlerde Frp oynıcak illa die bişey yok yüzde 60 larda falan... Ama Ben Frp&Müzik RULEZ derim herzaman :D
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Shadowmaster'a teşekkürler.Metal dinleyen herkes frp oynayacak diye bi kural yok tabiki.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

öyle ama metal dinleyebilen adamın frp oynamaması için bir neden de yok.
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Strahd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strahd »

bence metal de duyguları harekete geçiriyo frp de geçiriyo diye iksinden biriyle ilgilenen diğeriylede ilgilenir mantığı yanlış zaten bütün müzik türlerinin amacı duyguları harekete geçirmektedir. o zaman neden klasik müzik dinlemiyoruzki bugün çoğu sinema filminde klasik müzik çalar mesala en aksiyon dolu sahnelerde bile bence metalle frp arasındaki bağlantı tesadüften ibaret
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Benim Frp oynarken klasik müzik dinledimde olmuştur ve sahiden mükemmel oluyor bi dinleyin ama barbarsanız tavsiye etmem fazla gevşiosunuz :D Frp deince çou insanın aklına gelen şeylerden biride metal müziktir bence bu ortamdan kaynaklanan bişey... Bide şöle bi örnek veriyim yakın zamanda biriyle tanıştım ve müzik sayesinde arkadaşlımız çok hızlı ilerledi 6 senedir gitar çalan ve metal dinleyen biri... Frp oynamıorudu oynatıyimmi dedim merak etmişti ve grup toplayıp oynattım hepsine grup takiler 3 senedir Frp oynıan kişiler ama arkadaşım hepsinde n 100 kat daha iyi oynadı, bilmiorum belkide bağlantı vardır...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence metal ve klasik müzik hayalgücüne hitap ediyor ve gerçekten hayalgücü yüksek bir kitleyi etkiliyor. FRP ise hayalgücü "gerektiriyor". Böylece FRP oynayanalra hitap eden müzikler bunlar oluyor...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Sözlerim yanlış anlaşılmasın,aslına bakarsanız ben FRP oynarken Metal müzik dinlenmesine karşıyım.Metal müzik dinlemek bir seçenektir,ama oyun esnasında metal müzik dinlemek ne kadar doğrudur bilemem.

Oyun esnasında bir süreklilik vardır,oyuncular rol yapar ve oyuna adapte olur.Metal müzikte ise bu sürekliliği sağlayacak bir fon müziği altyapısı yoktur,oyun sırasında bende arkadan gelen bir klasik müziği metal müziğe yüz defa tercih ederim.

Ancak,eğer müzik dinlemek istiyorsam da klasik müziğe pek de tahammülüm yoktur.

Yanlış mıyım ?
Speed through the night
You are my
Lethe
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Haklısın arkaplan müziği ile dinlenecek müzik arasında baya ciddi fark var...
Eğer müzik oyundan daha fazla dikkatini çekiyorsa orada bir problem vardır demektir...

Ama ben yine de Duel of the Fates derim başka bişi demem :mrgreen:
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Hakkaten ya,nasıl unuttum o parçayı.Oyuncuyu motive etmek için birebir !!!

ama ona uygun bir ortam yaratmak lazım oyunda.pvp falan yaptırmak lazım
Speed through the night
You are my
Lethe
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Biz savaş sahnelerinde kullanıyoruz. Bizim Dm müthiş güçlü karakterler yaratır bizi süründürmek için ve kendi NPClerini yönetirken kendinden geçer. Tam insiyatiflari atın demeden önce üşenmez kalkar Duel of the Fates'i açar :P

Ama pvp'de ben karşımdakini gerçek hayatta da kesebilirim sanırım o gazla :mrgreen:
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Raistlin wrote:Biz savaş sahnelerinde kullanıyoruz. Bizim Dm müthiş güçlü karakterler yaratır bizi süründürmek için ve kendi NPClerini yönetirken kendinden geçer. Tam insiyatiflari atın demeden önce üşenmez kalkar Duel of the Fates'i açar :P

Ama pvp'de ben karşımdakini gerçek hayatta da kesebilirim sanırım o gazla :mrgreen:
Hmm senin yanındayken o müziği dinlemek yanlış olabilir :P
Speed through the night
You are my
Lethe
Post Reply