Birkaç kelime , "Bu oyunu neden seviyorum?"
İnsan zihni garip bir şey...
İnsan her şeye emreder , ister , talep eder.
Hayırı cevap kabul etmez. Bütün yolları dener. Kurcalar , arar , engel gördüğü her şeyin etrafından , üzerinden , altında , zayıf bir noktadan geçmenin yolunu bulur. Gerekirse çalar , el koyar , gasp eder , hatta yok eder.
İnsanı insan yapan şeylerden biridir bu.
Sonra gün gelir insan zihnine emreder. Ve hiç alışık olmadığı türden bir dirençle karşılaşır. Kaçamayacağı bir meydanda , her hilesini bilen bir rakiple , kendisinden daha inatçı , daha kurnaz , daha sinsi bir engelle karşı karşıya kalır.
Bizzat kendisi. Kendi kuralları.
Kendi kurduğu binalara hapsolur , kendi diktiği sütunların altında kalır , kendi kazdığı derinliklerde kaybolur.
Kaçar!
Saklanmak ister.
Zaman ister. Kendi yarattığı saniyeleri , dakikaları , saatleri arar.
İnsan bir darlık ustasıdır. Böler , parçalar , kurutur , kataloglar , sınıflandırır. Her an devinen evrene , o kaynaşan koca kütleye mahkum olduğu gerçeğinden korkar. Duvarlar inşa eder. Duvarların dışını görmezden gelir. Duvarların üzerine katlar inşa eder. Kurallar koyar. Sürüklendiğinin bilgisiyle , kendini ittirir hantal kurallarının derme çatma salı üzerinde.
Okyanusun damlalara tabi olduğunu düşünerek avutur kendini , damlaların okyanus olduğunu unutmuş gibi davranır.
Duvarlar daralır her devirde. Ã?telerin hayalleri filizlenir "ötesi"ni hiç görmeden yaşayanlarda. Hayaller büyür , köklenir , katılaşır , ve tutuşur. Ateşi baştan icat eder darlık ustaları. Bağlanır. Bağımlı olur. Vazgeçilmezler yaratır.
Kaçmanın hayaline bağımlı olur. Kendi duvarlarından korkar. Kaçmak için inşa ettiklerine hapsolduğunu anlar. Ama geçmiş arsızdır , kovsan da gitmez , duvarları da kaçmak için inşa ettiğini unutamaz. İkilemler yükselir abisin her tarafından. Zirvesiz uçurumlar sarar tüm kaçış yollarını.
İnsan zihni garip şey...
Birkaç kelime , ve puf , dağılıveren hayaller , ve pof , dağılıveren gerçekler.
Hayaller , kırılgan etimize dağlanmış tanrı kıvılcımları.
Birkaç kelime , "Bu oyunu neden seviyorum?"
Hayallerin kaçmak için olmadığını öğrettiğinden belki...
Belki kaçmanın , bağımlı olmak , bağımlı olmanın , kaçmak olduğunu yaşatarak gösterdiği için...
Hayatın müziğinde notaların , dillerin , kuralların gerekmediğini hatırlattığı için belki...
* * *
Bana çok şey düşündürdü o birkaç kelime. Ciddi ciddi düşündüm. Kaçıyor muyuz? Bağımlı mıyız? Hayalperest miyiz?
Siz ne dersiniz?...
Kaçış , Bağımlılık ve Hayal
Kaçış , Bağımlılık ve Hayal
lil'grin'brin'
Belki kaçiyoruz Dareth eger gercek yasamimizi unutup da bu oyunu yasamimizin tamami haline getiriyorsak evet bunu yapiyoruz. Ama bunu gercek yasamimizdaki aktifligi hatta bir seyleri belki de dunyanin tamamini degistirme hayalimizi ve bu konudaki aktif cabamizi yok etmeden yapabiliyorsak bu bir kacis degil. Daha arada sirada islerinden uzaklasmak icin tatile cikan birinin ya da onun da otesinde gercek dunyadaki yasaminda ilham almak ya da sadece kesfetmenin tadini almak icin denizin derinliklerindeki dunyayi kesfeden bir dalgicin yaptiginden fazlasini yapiyorz. Elbette insana tad veren her sey gibi bunun da bagimililik yapma ihtimali var ancak dedigim gibi bunu yasamimizi bozmadan yapabiliyorsak o zaman bize zarar degil yarar getiriyor demektir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
İnsan zihni garip şey...
Kaçıyoruz gerçeğin olduğu bu koca olmayan ama bize kocaman gibi gelen dünyadan . Saklanıyoruz zarar görmekten, ağlıyoruz kaybedeceğimizi bildiğimiz şeyler için ve burdayız nedeni ne ise ama sadece yeterli değilmi burda olmak yada olduğun şey olmak ...
Kaçıyoruz gerçeğin olduğu bu koca olmayan ama bize kocaman gibi gelen dünyadan . Saklanıyoruz zarar görmekten, ağlıyoruz kaybedeceğimizi bildiğimiz şeyler için ve burdayız nedeni ne ise ama sadece yeterli değilmi burda olmak yada olduğun şey olmak ...
Burasi oldugun gibi olabildigin tek yerse yeterli degil.. Bence insanlar buradan gercek yasamdaki hayallerini gerceklestirmek icinde guc olmali aksi taktirde her sey bosuna demektir bence.
HARBE GİDEN
-
Logan
- Kullanıcı

kaçıyormuyuz ???
ben kaçıyorum bu oyundan değil ama hayatan bu oyuna kaçıyorum
bagımlıyım çünkü yapmayı seviyorum yaparken zevk ve haz alıyorum
hayal peresmiyim ewet hayal persim zaten bu oyuın için öle olman lazım...
bne uçmuş bir varlıgım bir arazie de gezsem adamın biri gelip deseki sen ne gziyon burda benim arazim..
sana kardeşim ben arazinde gezmiyomki uçuyom derim...
oçmuş bir insan olarak saygı ve şükranlarımı sunarım...
ben kaçıyorum bu oyundan değil ama hayatan bu oyuna kaçıyorum
bagımlıyım çünkü yapmayı seviyorum yaparken zevk ve haz alıyorum
hayal peresmiyim ewet hayal persim zaten bu oyuın için öle olman lazım...
bne uçmuş bir varlıgım bir arazie de gezsem adamın biri gelip deseki sen ne gziyon burda benim arazim..
sana kardeşim ben arazinde gezmiyomki uçuyom derim...
oçmuş bir insan olarak saygı ve şükranlarımı sunarım...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

Bence dareth,her üçüde doğru..Bu FRP dediğimiz "boş zaman geçirgeci" bizi eğlendiriyor,çoğumuz bu nedenle seviyoruz.Ama eğer senin sorduklarınla ilgili fikrimi belirtmem gerekirse,şöyle bir döngü var.Kaçmak istiyoruz,hayattan bunalıyoruz,günümüz dünyasının karmaşasında çoğumuz sadece bir toz parçasıyız.Ama içimizdeki doğuştan gelen ego böyle olmamak daha iyi olmak,istediğini olmak istiyor.Egomuzu FRP ile tatmin ediyoruz,onun sayesinde küçük bir dünyada büyük bir rol elde edebiliyoruz.Bazen orcların kafasını uçururken bazen büyük bir bulmacayı çözerken.Hayalperestiz ayrıca,bunu oynayabilmek için hayal kurmak,ne istediğini hayal edebilmek lazım.Ve ayrıca bağımlıyız çünkü bir yerden sonra insan bunu bırakmak istesede bırakamıyor,çünkü çok hoşumuza gidiyor.Bu forumda ki çoğu kişi rp fanatiği ve bence kolay kolay bırakamazlar,neden bıraksınlar ki bir zararını görmedik değil mi?Belki "Beni benden alıyor,dünyadan kopartıyor,asosyalleşiyorum" diyenler olabilir ama sanmam,"tayfa"lar aracılığıyla daha çok dost edinmiyormuyuz?Yani frpnin hiç bir zararı yok!Daha iyi bir yapacak birşeyiniz yoksa..
Ama herneyse konuyu dağıtmayalım.Asıl soruya dönersek,bence üçüde...
Saygılarımla..
Ama herneyse konuyu dağıtmayalım.Asıl soruya dönersek,bence üçüde...
Saygılarımla..
Jacta alea est.
Cem Yılmaz'ın gösterisinden bir alıntı.logan wrote: sana kardeşim ben arazinde gezmiyomki uçuyom
*Logan baltayı taşa vurur*
Neyse, Logan'ı yerden yere vurduktan sonra konumuza dönebiliriz
İnsan zihnini irdelemeye kalkarsak işin içinden çıkamayız. Fakat bu yazı gerçekten çok hoş. Yalın bir anlatımla zihnin "insana" nasıl oyunlar oynadığı anlatılmış. Buradan Descartes'e sesleniyorum "Yanıldın dostum!"
Only God can Judge me!
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Bence oyunlardaki karakterler,birtakım özelliklere sahip karakterlerin düşünce yapısını anlamayı sağlaması,ve böylece insanları daha iyi anlamak bence oyunların en büyük artısı.Fantastik olması elbette hayalgücü gerektiriyor hemde anlatma yeteniğini geliştiriyor..(evet bugünün konusu frp nin yararları:p)
şaka bir yana başka bir kimliğe bürünürken bir yandan da düşünce yapıları ve davranışların altında yatanları anlamada çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Kaçışa gelince ben frp nin hislerimi ve dünyaya bakışımı keskinleştirdiğini düşünüyorum yada duygusallaşabilir yada daha anlayışlı da olabilirsin.Ã?ünkü herşeyde bir anlam varsa ve bizlerde onun içindeysek hayalgücüyle yapılmış olağanüstülüklerin bize verdiği zevkin yanında arada sırada bizi oluşturan değerlere dair şeyleri bilmek hiçde fena değil..bu değerler erdem,kahramanlık,iyi yaşama,güç elde etmenin yanında bende bunlardan ne kadar var,ben orada olsam ne yapardım,önceliklerim neler diye sorup kendimizi tanıyoruz bence.
Tamamen içinde varolduğunu hissettiğin bir dünya seni hem bu dünyadan uzaklaştırabilir yada yakınlaştırabilir yani..
şaka bir yana başka bir kimliğe bürünürken bir yandan da düşünce yapıları ve davranışların altında yatanları anlamada çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Kaçışa gelince ben frp nin hislerimi ve dünyaya bakışımı keskinleştirdiğini düşünüyorum yada duygusallaşabilir yada daha anlayışlı da olabilirsin.Ã?ünkü herşeyde bir anlam varsa ve bizlerde onun içindeysek hayalgücüyle yapılmış olağanüstülüklerin bize verdiği zevkin yanında arada sırada bizi oluşturan değerlere dair şeyleri bilmek hiçde fena değil..bu değerler erdem,kahramanlık,iyi yaşama,güç elde etmenin yanında bende bunlardan ne kadar var,ben orada olsam ne yapardım,önceliklerim neler diye sorup kendimizi tanıyoruz bence.
Tamamen içinde varolduğunu hissettiğin bir dünya seni hem bu dünyadan uzaklaştırabilir yada yakınlaştırabilir yani..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ