cleric büyüsü
cleric büyüsü
bi cleric nasıl büyü yapar
alır eline players hand booku seçer seçer yapar mı
yoksa ne biliyim değişik bi şekli var mı
alır eline players hand booku seçer seçer yapar mı
yoksa ne biliyim değişik bi şekli var mı
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Bir önceki gece Tanrısına ettiği dualara göre istediği büyüleri seçer. Kendi karar verdiği belli bir saatte (sabah gece ya da öğlen olabilir) büyüleri onun ruhuna gelir.
Bundan sonra dualarını aksatmadığı sürece her 24 saatte bir aynı zamanda o gece ettiği dualar gelecektir... İyi ve bazı nötr Tanrılara tapan clericler büyülerini cure büyülerine dönüştürebilirler...
Kötü ve bazı nötr Tanrılara tapanlar da bütün büyülerini çeşitli güçlerdeki harm büyülerine dönüştürebilirler.
Bundan sonra dualarını aksatmadığı sürece her 24 saatte bir aynı zamanda o gece ettiği dualar gelecektir... İyi ve bazı nötr Tanrılara tapan clericler büyülerini cure büyülerine dönüştürebilirler...
Kötü ve bazı nötr Tanrılara tapanlar da bütün büyülerini çeşitli güçlerdeki harm büyülerine dönüştürebilirler.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Sen de bütün gece büyü kitapları hatim ediyosun be yeminer.
O kadar güçlü büyülerin sözcüklerini ezberleyene kadar kafayı tırlatırsın zaten herhale.
Ama Arcane büyünün bazı konularda müthiş mücizelere kadir olduğunu da kabul ediyorum. Divine büyüler çok daha muhteşem o ayrı da...
O kadar güçlü büyülerin sözcüklerini ezberleyene kadar kafayı tırlatırsın zaten herhale.
Ama Arcane büyünün bazı konularda müthiş mücizelere kadir olduğunu da kabul ediyorum. Divine büyüler çok daha muhteşem o ayrı da...
-
WarlorD
- Kullanıcı

ben her zaman arcane büyünün divine büyüden yüksek olduğuna inanmışımdır... tanrılar gibi bencil warlıklara yalwararak edinilen gücün bi önemi olamaz bence... Her warlık kendi gücünü ve becerisini kullanmalı büyüyü şekillendirmek için, ve "sanat"ı yüceltmeli...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Tanrılar gibi varlıklara yalvarmak mı? Rahip kavramını pek tanımadığın ortada. Biz tanrımıza yalvarmayız. Onun varlığı ile bütünleşiriz. Ve o da bize kendi özünü oluşturan kavramın gücünü aktarır. Aramızdaki ilişki bir köle ilişkisi değildir. Büyüyü yaparken dua etmemizin nedeni ise böyle büyük bir kavramın (her rahip için bu değişir) parçası olmamıza izin veridği için tanrımıza şükan duymamızdır. Büyücüler gücü sadece bir araç olarak kullanır biz ise onun doğasını anlarız. Sonuçta da bizim yaptığımızın çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Ormanın gücü sizi kutsasın

-
WarlorD
- Kullanıcı

izin wermek mi? sanmıyorum, çünkü bi güce ulaşmak için bi warlığın bana izin wermesi gerekmemeli bence. ama bunun ötesinde divine büyünün daha sağlıklı olduğu gerçeğine de karşı çıkamam çünkü arcane büyü gerçekten fazla tehlikeli (ve bazı durularda dengesiz) olabiliyor... Ve büyü her zaman bi araç olmamalıdır büyücüler için, zaten çoğu hayatlarını ona adarlar we sürekli yeteneklerini geliştirmek için çalışırlar...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Rahip = Tanrının kölesi demek çok yanlış bir yargı olur.
Ayrıca rahipler güç elde etmek için bir Tanrı'ya bağlanmazlar. Bir Tanrı'ya bağlandıkları için Tanrı onların bu imanını ve gücünü ödüllendirir bence. Ayrıca bir Tanrı bir ölümlüyü yalnızca cleric'i yaparak ödüllendirmez çok daha farklı yollar seçebilir. Bir savaşın kaderini bile değiştirebilir (Benim Tanrım yapabilir örneğin: Tempus
)
Ayrıca rahipler güç elde etmek için bir Tanrı'ya bağlanmazlar. Bir Tanrı'ya bağlandıkları için Tanrı onların bu imanını ve gücünü ödüllendirir bence. Ayrıca bir Tanrı bir ölümlüyü yalnızca cleric'i yaparak ödüllendirmez çok daha farklı yollar seçebilir. Bir savaşın kaderini bile değiştirebilir (Benim Tanrım yapabilir örneğin: Tempus
aslında insanın bazen felsefi ve düşünsel noktalara kayası geliyor
ama D&D dünyası bunun için doğru bir zemin değil
o yüzden
evet, tanrılar var, clericleri var, tanrılar UZAKTAN clericlerine hönde diye güç yolluyor, clericler de edindikleri bu güç için tanrılara dua ediyorlar,
tanrılar da takipçileri arttıkça diğer tanrılar arasında daha fazla güç kazanıyorlar, hatta bazıları güçlerini duadan alıyorlar
yani sevgi, özüne kavuşmak, ne olduğunu anlamak falan yok
karşılıklı çıkar ilişlkisi var
ama D&D dünyası bunun için doğru bir zemin değil
o yüzden
evet, tanrılar var, clericleri var, tanrılar UZAKTAN clericlerine hönde diye güç yolluyor, clericler de edindikleri bu güç için tanrılara dua ediyorlar,
tanrılar da takipçileri arttıkça diğer tanrılar arasında daha fazla güç kazanıyorlar, hatta bazıları güçlerini duadan alıyorlar
yani sevgi, özüne kavuşmak, ne olduğunu anlamak falan yok
karşılıklı çıkar ilişlkisi var
-
WarlorD
- Kullanıcı

eh bence özünde bi tanrıyı bulmak mantıksız... ben tanrıları da kendimi de birer kişilik olarak görüyorum we ben bi warlık olarak başka bi warlıın gücüne dayanmayı reddediorum ve herşey sanatım için diorum...