Planar Lordlara dair

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Planar Lordlara dair

Post by Shevarash »

Hepinize selam olsun...

Severek takip ettiğim bir yabancı siteden aklıma geldiği üzere bu konuyu burada sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.

şüphesiz bir çoğunuzda Book of Vile Darkness ve Book of Exalted Deeds isimli kitaplar vardır.

Bu kitapların sonlarına doğrı olan bölgelerde Demon Lord - Archdevil - Celestial Paragon lara dair olan istatistikleri de görmüşsünüzdür.

Baatordakilerden örnek verelim.
en zayıf Archdevil olan Bael yada diğer deyişle Bel`in CR i : 20
en güçlüleri ise Asmodeus olup Cr i :32

şimdi bunlarla ilgili bir kaç örnek verelim.

Belki bir kısmınız hikayeleri duymuşsunuzdur. Söylenceye göre bir zamanlar tüm goblin ve ork pantheonları Baatorda (9 cehennem) ikamet ederlermiş. Hikaye uzun ancak netice itibarı ile aralarındaki bitmek bilmez savaşlar yüzünden iki pantheonun da tamamı Baatordan Archdeviller (muhtemelen sadece Asmodeus) tarafından sürülmüşlerdir.

Ama eğer archdeviller bu kadar güçsüz ise (tek bir demigoddan bahsetmiyorum , koca 2 pantheondan bahsediyorum) bu pantheonları nasıl planeden attılar?

5. katın lordu Levistus epeyce bir süre Set ve SEkolah isimli tanrılarla didişip durdu. Book of Vile Darkness a göre CR i 25. Bu nasıl mümkün olabilir?

Forgotten Realms kitabında Orcus Lesser god olarak geçer. Eğer Orcusun oradaki statlerini alırsanız Asmodeus üstü Demogorgon yer, üstüne de tatlı niyetine Zaphkiel i alır. Garip?

Baatorun tamamı - milyon hatta milyarlarca devil - Asmodeusun kontrolü altındadır. Ve bu deviller olan "taparlar". Bu da ona esasen tanrılık bahşeder. Ama BoVD a göre Archdevil vs yaratıklar büyü bahşedemiyorlar.

Eğer Asmodeus un divine ranki yoksa ve CR i 32 ise diğer güçlü LE tanrılar (örneğin Heztor, Bane vs) niye milyonlarlca Baatezuya hükmetmek için onu kovmuyorlar?

Monsters Manuale baktıgımızda Advanced Pit Fiend 54 HD a kadar çıkıyor. Ã?yle ise advanced bir pit fined bunlardan güçlü olmazmı? Benzer konu Balor-Demogrgon yada Solar-Zaphkiel içinde geçerli.

Muhakak ki burada devillerin politika, yerleşiklik, kuralları, düzenleri vs gibi şeyleri savunanlar olabilir. Ancak o planedeki en güçlü yaratıktan 30-40 kat güçlü birşey, yanında da o planein en güçlü yaratıgından 5-10 kat güçlü bazı şeylerle girerse (örneğin Hextorun yanında advanced pit fiendlerle Nessusa saldırması gibi) herhangi bir politika yad abenzer şeyin kurtarması düşünülebilir mi?

Netice itibarı ile Asmodeus - Zaphkiel gibi varlıklar o planeleri bilinen evrenin başından beri ellerinde tutuyorlar. Chaotic yaratıklarda farklı olsa dahi Demogorgon gibilerinin güçleri de bunlardan aşağı kalır gibi degil.

Grazzt (demon lord) u ele alalım. Abbysin 3 katını birden elinde tutuyor. Sıkıntılar Zamanı olarak bilinen zamanda tanrı Wauken i esir tutabiliyor. Sıkıntılar zamanı geçtikten sonra dahi uzun süre bırakmıyor. şimdiye kadar binlerce-yüzbinlerce devil-demon-angel katletmiş durumda. Ve portfolio olarak aşağı yukarı Cyric e benzer bir kimlik.

Muhakak ki tanrılıgın bazı getirileri var ancak Cyric , Grazztın yanında o kadar tecrübesiz kalıyor ki bir kaç saniye içinde onu yokedebileceği düşüncesi komik.

Ayrıca bu CR ler ışığında bakıyoruz ki milyonlarca yıldır pozisyonunu korumuş bir Asmodeusu (tanrılar, cehennem politikalrı, pantheonlar, diger archdeviller) Ortalama levelları 30 olan 3 kişi rahat indirebilir.

"Ama asmodeusa ulaşamazlar ki" demeyin. Madem ki Baatordaki en büyük gücün CR ı 32, o zaman onnu etrafındaki askerler max. CR 15 civarı olacaklardır. Level 30 1 fighter, 1 wizard ve 1 cleric Baatorun en üst katından başlayıp döve döve en alt kata nessus a kadar inip Asmoyu dövebilir... Buralarda bir hata varmış gibi görülüyor.

Ã?yle ise Vile Darkness ve Exalted Deedsteki planar lordların maalesef tecrübeli planar oyuncu ve dmleri kesmeyecek kadar vasıfsız yazıldıklarını görüyoruz.

Bu kitapları ilk okudugumda farkettiğim ancak oyuncularımın tecrübelenmesi ve uzun soluklu extraplanar campignlere başlamamızdan beri dikkatimi çekiyordu. Bir çok sefer bu konuyla ilgili sorularla da karşılaştım. Bu yüzden extraplanar oyunlarda bu yaratıkları fazla kullanmayın.

Ã?ncelikle bir ölümlünün bunlardan herhangi birini görmesi bile imkansıza yakın birşeydir. Hele hele zıt aligmentli olanların görüpte hayatta kalması yada onlara zarar bile verebileceği düşüncesi saçma. Milyonlarca yıllık bir varlığa 30 sene içinde level 30 olmuş adam ne yapabilir ki?

--------------

tüm bu bilgilerin ışığında, farklı offical yada officale dayalı unoffical kaynakları incelemenizi öneririm ve kendi adıma yorumlarınızı beklerim.

Planescape bizi bekliyor , babaları rahatsız etmediğimiz sürece :)

Amacım "o döver, bu döver, Rasitlin döver" şeklinde saçma zar polemikleri yapmak değil. Aksine uzun vadeli oyunlara mantıklı bir yön vermek.

//FalcoN: Mesaj birleştirilmiştir..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Genel anlamda hak veriyorum. Hatta biz bazı geyikler sırasında. Karakterlerin statlarını ASmodeusunkine çeşitli şekillerde yaklaştırabiliyorduk :)

Fakat şu insanların lvl 30 olma meselesine gelirsek. Bu o kadar da kolay değil sanırım yani 30 yılda lvl30 olmak pek de mümkün değil gibi. (Ha bizim bi oyunda.... diye başlayacak olursanız o birazcık ben yaptım oldu fensefesine uygun oluyor) Ölümllerin tarihinde 30 seviyeye erişebilecek kadar güçlü pek az karakter vardır. Bunlardan bir party toplama ihtimali düşünüldüğünde de zaten bir hayli düşük oluyor. Yani duruma böyle bakınca çok da vahim değil. Epik karakter olayına biraz fazla alıştık sanırım. Normalde uç bi durum olması gerekirken. Sıklıkla oynanır olabiliyor....
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Haklısın yeni sistemler epic oyunlara ve hack n slash a oyuncuları ve dmleri yöneltiyor. Ancak sadece player açısından da bakmamak lazım - level 30 olmak tabii ki çok zor - ancak bu tip varlıkları kendi çaplarında karşılaştırırsak işin abesliği ortaya çıkıyor.

Tabii ki bunların stat ve levellarını düşük tutulmasının en büyük sebebi de yine oyuncuları epic-hack n slash oyunlara yönlendirmek. Sizinde dediğiniz gibi birileri bakıyor "aa evet hımmmm şu şu featleri silahı alayım şu levelda bu adamları dövüp cehennemi yönetebilirim" diye gaza geliyor.

Ama başka başlıkta da belirttiğimiz gibi bu bir pazarlama politikası. Oyuncuyu kısa süren ancak daha çok eşya-büyü-feate iten sistem tamamen yeni kitapları satmaya yöneliktir. Dikkatinizi çektimi bilmem ama tamamen ve sadece rp e yönelik yeni bir kitap henüz çıkmış değil.

Ancak tekrar dediğim gibi bu hatalar sadece playerla ilgili degil npc vs npc olaylarında yani hikaye ve efsanelerde kafa karıştırıcı noktalar bırakıyor orası kesin....
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Doğru bir tespit olmuş. GErçekten pazarlama stratejisi uygun bir açıklama. Pek deneyimim yoktur ama bir oyun oynatacak olsam ve epik olsa. Düşündüklerini yapmak kural kitabında gözüktüğü kadar kolay olmayacaktır. Cüret ettiklerine vahlayarak ağlayabilirler :) Neticede makul olmak gerek.

Ayrıca işin rp kısmı olmayacaksa epik oyun neye yarar. CRsi 20 olan yaratık devirmek değil ki epikilk...

Bişey daha. Cehennemin lordu falan olmak için Asmodeus'u kesmek yetmez sanırım. Adam artık kurdu olmuş işin. Hemencicik ayağını kaydırırlar adamın o mevkiide :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

şimdi her ne kadar kasayı doldurma amacı güdüldüğünü inkâr edemesem de, sistemi şöyle zayıf bir tez ile savunmaya çalışayım:

Ã?ncelikle iyi olanlarda zaten mevki, kontrol gibi hırslar bulunmayacağından en azından Celestial Paragon'ların güvende olduğunu düşünebiliriz. Bu tipler nasıl olsa birbirlerini kollarlar.

Gelelim Archdevil'lar ile Demon Prince'lere.

Abyss'in kaotik doğası nedeniyle tanar'ri'ler zaten kendi içlerinde bile savaş halindeler. Tanar'ri lordları herhalde tehlike potansiyeli olan elemanları önceden temizleyip mevkilerini sabitleştirebilirler. Ortadan kaldıramayacakları adamlara gelirsek... Eh, Abyss'te bu yüzden pek çok tanar'ri lordu birbiriyle savaşıyor değil mi? :)

Orcus'un Tenborus (ya da ona benzer bir şeydi adı) olarak geri döndüğünde pek çok tanrıyı indirdiğini biliyoruz. Gerçekten de o zayıf haliyle bunu nasıl becerdi? Burada bir açık var.

Son olarak gelelim Baator'a. Adamlar lawful zaten. Hangisi açıkça ortaya çıkıp meydan okuyup isyan edebilir ki? Bunu yaparsa zaten lawful doğasıına karşı gelmiş olacaktır. Ki hadi karşı geldi diyelim, bu sefer aynı mevkiye gözünü dikmiş olan herkes, düzene ve kanuna karşı geldiği gerekçesiyle dövüşten çıkmış o bitap adama dalacaktır ve onu öldürecektir. Sonra da bu kişiler entrika ve suikastlerle birbirlerine girip ortamda yok yere kaosa neden olacaklardır. Ha neden archdevil entrikayla veya suikastle düşmüyor? Archdevil'ı nerede yanlız yakaladın ki suikastle halledeceksin? :)

Bunun dışında Lower Planes'de kimse bir mevkiyi diğerine yar etmez. Bugün Orcus, Graz'zt'ı öldürürse, o mevkiyi, hatta ikisini de almak için zayıf düşen Orcus'a Demogorgon saldıracaktır. Aynı şeyi Cyric'i düşürüp yerine geçen ölümlüye, o mevkiye göz koyan diğer ölümlülerin zayıf düştüğü o anda dalması da örnek olabilir.

Bu konuya varolan bir örnek vermek istiyorum.

Baalzebul ve Mephistopheles, Baator tahtına oynayan iki archdevil. Hatta Mephistopheles, Asmodeus'un suratına "Bir gün senin yerine ben geçeceğim!" diyecek kadar ileri gitti. Ama Asmodeus kaale almadı. Neden?

Mephistopheles'in Asmodeus'a daldığını düşünelim. Bu durumda hangisi savaştan galip çıkarsa çıksın, zayıf çıkacak. Savaşı dikizleyen Baalzebul bu noktada vuracak ve Baator'u ele geçirecek. O halde Mephistopheles'in kendisini riske atması belki de öldürmesinin ne anlamı kaldı?

Bu sefer Baalzebul'un Mephistopheles'e dalıp en azından rakibini ortadan kaldırdığını düşünelim. Birisi öldü, diğeri yine zayıf düştü. Asmodeus bu durumda "Aha denge bozuldu, bu toparlarsa bana dalacak." diyip zayıf düşen o 'galip'e dalmayacak mı ve onu öldürmeyecek mi?

Nasıl bir çıkmaz olduğu görülüyor. Haliyle hiçbir kötü diğerine karşı bir hamlede bulunamıyor. Kötü iyiye saldırsa bu sefer de iyiler birlik halde karşılık vereceklerinden hamle başarısız olacaktır. İyiler kötüye saldırsa bu bir crusade olacağından Multiverse tarihinin sayılı fiend alliance'larından birisi görülebilir. Yani ortada düzgün bir denge var.

Kişilere inelim. Asmodeus'u düşürecek kadar güçlenen birisi zaten Mephistopheles ve Baalzebul'un orayı kendisine yar etmeyeceğini ve dövüş biter bitmez birisinin kendisine dalacağını bilir. O yüzden de böyle bir şeye kalkışmaz.

Ah, ama her halükarda fiend lordlarının haddinden fazla zayıf yaratıldıklarını inkâr edemiyorum. :)
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Gerçi yinede Baator ile ilgili teorilerinde açıklık var bana göre sevgili necros :)

Asmodeus baatorda overgoddur. Mephistotelesle olan bir savaşta güçsüz düşmez, yada herhangi birine saldırıp güçsüz düşmez. Birisini indirmek isterse basitçe onu kovar ve işi biter.

Onayladıgım ve 2. edition kaynaklardan yararlanan bir eserde Asmodeusa DR 19, Baalzebul ve Mephistoteles e 15 er, Digerlerine 9 ar ve Bael e 5 divine rank verilmişti. Ben bu Divine Rankleri cidiye alıyorum açıkçası.

Diğerleri ilede biraz iyi niyetli davranmışsın bana göre, demon princelerin büyük kısmı "dalarsam güçsüz düşerim" mantıgını benimsemezler ve sürekli savaş halindedirler. Ayrıca pek çok diyardan pek çok tanrıda bu tip savaşlara daihl olmuştur.

Celestiallere gelince, birbirlerini kollamaları konusuna o kadar da güvenmeyin. En büyük erdemlere sahip olanlarınıda bile basitçe "hırs" vardır ve bu onlar arasında çekişmeler doğurur ve hatta zaman zaman "düşme"ye kadar gidebilir.

Ama tüm bunlara rağmen bu vasıfsız boyutdışılar kavramını destekleyen başka konularda var. Bunların en başında bilgisayar oyunları geliyor.

Baldurs Gate Throne of Bhaal de Demogorgonu kapatıldıgı kulenin en alt katında dövüp Abbyse kovuyorduk. Gerçi bu biraz daha makul çünkü nede olsa bir "Bhaalspawn"dık ve yanımızda da aşırı sağlam bir parti olmuş oluyordu.

Neverwinter Nights - Hordes of Underdarkın sonunda ise Mephisto ile Waterdeep`te savaşıyor ve onu tek başımıza dövüyorduk. Ben biraz zorlanmama rağmen level 32 (11 ftr-11 wiz-10 weapon master) karakter ile yenebilmiştim. Ne kadar material planede olsa dahi biraz abartılı oldugunu söylemek lazım.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Eh, yazımın başında da belirttiğim gibi, iyimser bir şekilde zayıf bir tezle sistemi savunmaya çalıştım. Ama zaten öyle bir şeyin arkasına saklanılmaz. Kısacası dediklerin yadırganamaz.

Celestial durumunda öyle bir örnek çok fazla olamaz sanırım. Benim bildiğim o tip sadece Lathander'ın yaptığı Dawn Cataclysm var. O konuda da elimde sadece Faiths&Pantheons'da geçen bir paragraf var. Yani Dawn Cataclysm'ı da buna örnek olarak verebilir miyim bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla Dawn Catalysmi Lathander'ın hırsla pantheonu iyilerin lehine düzenlemeye çalışıp beceriksizlikle birkaç tanrıyı düşürmesi şeklinde sonlanan bir girişimdi. Düşen tanrılar good iseler eğer bu duruma örnek olabilir.

Ve Asmodeus... Serpent Coil gibi bir etken varken Asmodeus'a bir karakter kağıdı çıkartıp Book of Vile Darkness'a konuşmasını yanlış buldum hep. General of Gehenna'nın veya Lady of Pain'in bir muamma olarak kalıp, karakter kağıtlarının olmaması gibi, Asmodeus'un da karakter kağıdının olmaması gerekirdi. Bu yüzden Asmodeus'un Book of Vile Darkness'ta geçen karakter kağıdı ne kadar 'official'dır tartışılır. Ã?ünkü o noktada Wizards of the Coast kendi içinde çelişkiye düşmüş oluyor. Ya Manual of the Planes'de yanlış bilgilendirme var yada Book of Vile Darkness'da.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Doğru söylüyorsun General of Gehenna yada Lady of Pain örnekleri iyi oturmuş bence...

Moderatörden konuyu kapatmasını rica ediyorum.

//FalcoN; Mesaj birleştirildi..
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Shevarash wrote:Moderatörden konuyu kapatmasını rica ediyorum.
Kapatmak?? Ama daha Dilbao konuşmadı. :wink:

Mephistopheles, Asmodeus'a karşı hep sadık mı kaldı sanıyorsunuz?
Sizlere Baator'un eski zamanlarında yaşanmış bir olayı anlatayım. The Reckoning yada Reckoning of Hell denilir bu olaya. Kısaca Mephistopheles'in Asmodeus'a baş kaldırısı diyebiliriz. Baator'un Asmodeus haricindeki 8 yöneticisi ikiye bölünür ve Baator içinde bir savaş başlar. Sebepler farklı olsa da Mephistopheles'in amacı son anda Asmodeus'un yerine geçmektir. Herşey Mephistopheles'in istediği gibi ilerler, artık tüm yandaşları ile birlikte Nessus'a inmek üzerelerdir ki bir anda tüm Devil ordusu komutanlarına saldırmaya başlarlar. Tabiki bu Asmodeus'un emridir ve son savaş başlamadan biter. Mephistopheles bu işten bir şekilde sıyrılmayı başarır ama 1. katın sahibi Zariel, 5. katın sahibi Geryon, 6. katın sahibi Moloch yönetimlerinden düşerler. 4. katın sahibi Belial ise yönetimi kızı Fiena'ya bırakarak ortalıktan kaybolur.
Yani görüldüğü üzere Mephistopheles'in en büyük ve tek denemesi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Tamam, Asmodeus ile kendi çöplüğünde savaşılmaz elbette. Ama ya 3-5 tanrı birleşse öldüremezler mi Asmodeus'u. Açıkca söyleyeyim. Hayır. Kesinlikle hayır.
Üçü beşi geçtim, tüm tanrılar birleşse biraz yorabilirler belki. Peki neden?
Birincisi, Asmodeus ile savaşılacak yer Nessus olacaktır. Yani kendi yönetimindeki kat. Yani kendisinin istediği gibi şekillendirdiği kat.
İkinicisi Asmodeus o tanrılar portakalda vitamin bile değilken Asmodeus hala vardı bu diyarlarda. Hatta kimilerine göre Multiverse bilinen kozmolojisine şekillenmeden önce bile vardı.
Üçüncüsü Asmodeus orada tek başına değil tüm Devil ordusu ile birlikte savaşacaktır elbette.
Dördüncüsü, -aslında bunu söylemem gerekir ama- o kitaplarda gördüğünüz şeyler Asmodeus'un avatarının istatistikleridır. Kendisi değil.
Ve bir dipnot daha. Asmodeus tanrı değildir.
"Lovefull Evil"
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Dilbao wrote:
Shevarash wrote:Moderatörden konuyu kapatmasını rica ediyorum.
Kapatmak?? Ama daha Dilbao konuşmadı. :wink:
ve belki de bu konuda konuşmak isteyecek olan ve henüz konuyu görmeyen ya da henüz online olmamış kullanıcılar da konuşmadı..

Arkadaşlar birşeyi açıklığa kavuşturalım. "Amaca ulaşmış" diye bi konu başlığı kapatılmaz. Herkesin farklı fikirleri, farklı örnekleri, yeni görüşleri olabilir. Konu kapatılması, aksi bi durum olduğunda ya da artık konudan iyice sapıldığında gerçekleştirilecek bi eylemdir. En azından ben "Amaca ulaşmış bu konu.. En iyisi kilitleyeyim de laf kalabalığı olmasın." diye hareket eden bir mod değilim. Diğer arkadaşlar bölümlerinde istedikleri politikayı izleyebilirler ama benim uygulamam böyle değil.

Shevarash, "Moderatörden konuyu kapatmasını rica ediyorum." mesajını buraya gönderdiğin için açıklamayı burada yapmayı uygun gördüm. Ama bu konu burada uzamasın ve konudan sapılmasın. Eğer söylemek istediğin bişey varsa serbest kürsüdeki ilgili başlığı seçebilirsin.

Konu açık kalacaktır...
Only God can Judge me!
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Dilbao sagol açıklamalar için Reckoningi biliyorum (ancak kısmen yakın zamanda öğrendim - vile darkness sagolsun bolbol geçmesine rağmen açıklama yapmamıştı hiç) ama yinede bu başlıkta ek olarak anlatılması iyi olmuş.

Başlığı kapatmaya gelince ben bilgileri paylaşmak ve gerekirse farklı bakış açılarını görmek istemiştim. Bir arkadaş artizlik olduğunu söyleyince canım sıkıldı ve kapanmasını istedim.

Bir zamandır doğru yerde olduğumu düşünüp normalde pek yapmama rağmen başlıklar açmaya başlamıştım, çünkü genelde sadece sorulan sorulara cevap vermeye çalışıyordum.

Bundan sonra başlık açmayacağımı da belirtirim, büyüler ve sistemi ile ilgili tartışma konusu isteyen arkadaşlardan da özür dilerim.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

ya bu konuya çok fransız kaldım sverash ın söylediği söylenceleri okuyabileceğim yada bu konuyu hikaye olarak bulaibleceğim bir kitap var mı şimdi merak ettim ...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Shevarash bence bu tür bilgilendirici başlıklar açmaya devam et şahsen senin açtığın bu tür başlıkları ben keyifle okuyorum sen,necros ve Dilbao çok güzel bir konudan bahsetmişsiniz bence bu başlık pek çok kişinin ilgisini çekecek ve ilgiyle okuyacakları bir başlık.Artislik yaptığını söyleyen kişiyide hiç anlamıyorum burada Shevarash'ın artislik fln yaptığı yok.Bence bir insanın bu tip laflarına kulak asma Shevarash sen çok güzel bir şey yapıyorsun.Böyle güzel konular açacak kişilere ihtiyacımız var.
LÃ?TFEN BÃ?YLE BİLGİLENDİRİCİ VE GERÃ?EKTENDE KALİTELİ BAşLIKLAR AÃ?AN ARKADAşLARIMIZA BÃ?YLE İTHAMLARDA BULUNMAYALIM.(yaptığın şeye devam et Shevarash enim ol herkes senin yanında.

Evt arkadaşlar Necros,Dibao,Shevarash bu annatığınız bilgileri hangi kaynaklardan bulabiliriz yardımcı olursanız pek çok kişi mutlu olacaktır (en başta ben :D ).
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Böyle başlıklar açılmaması, bu tarz konuların anlatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ã?ünkü bunlar DM bilgileridir ve gerçekten de gizli kalması herkes için hayırlı olan şeylerdir.

şöyle diyelim; tanrılar, güçler ve diğerleri gizem içeren şeylerdir. Güçlerini gizemlerinden alıyorlar bile diyebiliriz. Evrenler üzerinde sadece bir yada en fazla iki kişinin bildiği birşeyi herkes bilirse, sizce güzel olur mu? Ã?ğrendiği şeyi karakteri de bilseydi oynayışının tamamen değişeceini düşünürsek, o oyuncu bu noktadan sonra gerçekten de bilmemezlikten gelebilir mi o bilgiyi?
Sanmıyorum.
Bunu geçtim diyelim. Oyunculara sesleniyorum. Gizli birşeyi öğrendiğinizde bunu oyun içinde görünce ne zevk alacaksınız ki? Gazı kaçmış kolaya dönecek oyun sizin için.
Bu yüzden fazla fazla meraklı olmayın. Meraklı olun, Elminster nedir bunu araştırın. Mystra kaç kişi ile sevişmiş bunu öğrenin. Ama Planar konulara fazla bulaşmayın. Ã?ünkü onlar herşeyi etkiler ve bilince emin olun ki hiçbir anlamı olmuyor.
"Lovefull Evil"
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Haklısın bazı şeyleri oyunun içinde çözmek şüphesiz daha güzel - bir yerde okumaktansa kendin yaşamak yani. Ama benim hedefim zaten dmler genelde ama her halukarda oyuncularda görüyorlar. Hoş ikisini birbirinden ayırabilirmiyiz(m) bilmiyorum o da ayrı konu. :)
Post Reply