Meleklerin Dili

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Xsorenz_Exralion
Kullanıcı
Kullanıcı

Meleklerin Dili

Post by Xsorenz_Exralion »

Sizce meleklerya da şeytanlar hangi dili konuşuyoR..Ben bu soruyu bayaa bi düşündüm ama bi cwp bulamadıMM[/b]
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Hangi Dünyadan bahsettiğini söylersen cevaplar değişir ama bildiğim kadarıyla bizim iblis bilimcisi dediğimiz :D Necros doğru olup olmadığını onaylayacaktır.

Demonic diye bir dil var d&d için konuşuyorum bu arada neyse.....
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Demonic değil o, abyssal. :) Infernal var bir de yine cehennem lisanlarından. Üst Boyutlar için ise sadece celestial var.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Demonlar- Abyssal
Devillar- Infernal
Celestiallar- Celestial

İsimleri bunlar.

Dillerde detaya girecek olursak;

Infernal dil kendi içinde 3 ağıza ayrılır. Bu ağızlar Devil'ın gücüne ve pozisyonuna göre değişiklik gösterir. İlk ağız devil lordlarının ve hiyerarşik açıdan ona yakın çevrede olanların kullandığı -hani bizim kendi içimizde saray ağzı- dediğimiz ağdalı üsluplu ve dilin gücüne hakim dildir. Söz sanatları ve dilin tüm özelikleri en ince ayrıntısına kadar kullanılır(ki bu yüzden karşılıklı diyalogda ön plana çıkabilecek çekler oldukça yüksek sayılabilir)
Onun bir altı, orta düzeyde dilbilgisi isteyen dildir. Bu dili kullanan devillar dilin tüm özelliklerinden ve kaynaksal çeşitliliğinden pek haberdar değillerdir. Kısacası dil sözkonusu olduğunda ortanın biraz üstünde veya altında seyrederler.
Üçüncü ağız ise, dil üzerinde hakimiyetin daha az olduğu ve standartın oldukça altında konuşma becerisinin sahip olunduğu dil olarak düşnülebilir. Ã?oğunlukla cehennemdeki düşük rütbeli piyadeler bu dil ile konuşabilme becerisine sahiptirler. Bu ağıza sahip cehennem iblislerinin dil üzerinde hakimiyet o kadar azdır ki doğru dürüst konuşmakta bile zorluk çekerler. Kendilerini ifade edebilme yetenekleri sınırlıdır.

Yani cehennem mahlukatları Stygia'nın Lake of Fire' ına atılıp oradan yeni bir formda çıkarıldıklarında bile cehennemin hiyerarşik düzeni konuşur. Bu cehennem mahlukatlarına güçlerine göre dil üzerinde hakimiyet şansı tanır.

Bunun yanında kendi kişisel tecrübelerime dönecek olursak, biz kendi diyarımızda dil çözümlemelerine gittiğimizde Infernal ve Celestial'ın aynı kökenli diller olduğunu düşünerek bu iki alfabeyi birbiriyle neredeyse benzer olarak çıktık. Melekler ile şeytanlar zamanın başlangıcında beraber yaratıldıkları ve sonradan birbirlerinden koptuklarını gözönünde bulundurursak aynı dil kökenine sahip olduklarını savunabiliriz.
Yani Celestial ile Infernal aynı kökenlidir, alfabeleri birbirlerine çok benzer. Dil ise bozulmuş ve değiştirilmiştir. Yine de yeri geldiğinde benzer rünlerin okunuşunda benzer kullanım gösterdiği görülebilir. Rünün dilde yuvarlanması değiştirilmiştir belki ama telaffuzu birbirine yakındır. Ama dillerin kullanımı oldukça değişmiştir. Onlar artık neredeyse apayrı dillerdir denebilir.

Abyssal ise daha farklı. Yaradılışları sözkonusu olduğunda Demonlar Devil ve Angel lardan bağımsız bir noktada -Teorik olarak sonsuz kata sahip Abyss- varolmuşlardır ve ancak uzun çalışmalar sonucunda Baator'a ulaşmayı başarmışlardır.
Bu da dillerinin farklı bir orijinden türediği anlamına geliyor.
Abyssal kaotik iblislerin dili olduğundan dil zamanla sürekli çeşitlilik göstermektedir. Eskiden yazılmış Abyssal kaynaklar günümüzde okunamayacak kadar yabancı görünebilir. Ã?ünkü dil sürekli yozlaşmakta, sürekli değişmekte, başka kelimelerle kaynaşarak yeni kullanım özellikleri kazanmaktadır. Yine Abyssal içinde şeytanın saygınlığına ve gücüne göre dil farklı ağızlara sahiptir denebilir.
Rünik ifadeleri de oldukça karışıktır. Abyssal ı geliştirebilmek bir yana kullanmak bile oldukça zordur denebilir.

Ve Abyssal dilde kaosun kendi özünden beslenerek değişmektedir...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Mod arkadaştan özür dileyerek bu da bana eldarinden kapak olsun demekle yetiniyor ve intikam duyguları içinde eldarinin sanat kaynaklı bir tartışmaya girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

1 - 1 bakalım ikinci maç ne olacak .

Bu arada ben demonic nerden aklımda kaldıysa neyse ya ...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Varsa sorun sor Mefisto. Sanat, spor farketmez. Yoksa uza, kaybol, bişey yap kendi kendine :D ...

Bu arada "şeytanlar ile melekler aynı kökenden gelir" sözü tamamen benimle alakalıdır. Planescape te tam olarak ne yazıyor bilemiyorum. Ama biz öyle düşünerek yola çıkmıştık.

şu anda alfabelerle ilgili yazdığımız yazılar ve rünlerin bulunduğu kağıtta elimde. şöyle bi baktım.

Celestial rünleri daha kıvrımlı ve harekeli (Ancient a kıyasla harekeler azalıyor zamanla) çizmişiz.
Infernal ise Celestial ile neredeyse aynı rünler(Sonuçta durağan ve bir o kadar stabil bir ırktan bahsediyoruz. Dillerinden, savaşma stillerine, siyasetine kadar benzer stabil anlayış benimsenecektir), fakat kıvrımsız, köşeli ve harekelerde tek tük farklılıklar var. Ve her iki alfabede oldukça detaylı işlenmiş ve karmaşık bir yapıya sahip.

Tabi bunları kabul etmek zorunda değilsiniz. Bunlar Fallen ile bizim yaptıklarımız ve mazisi 5 6 sene öncesine dayanıyor. Yine de oyunlara çeşitlilik katacak birşey tabi, ben DM olduğum zamanlarda bu rünlerden sayfalarca yazdığımı hatırlarım. Kendi yaptığımız karakter kağıtlarının üstlerini bu rünlerle süslüyorduk, questlerde bu rünlerin kazıldığı taşlara, yazıtlara yer veriyorduk falan filan...

Hey gidi günler hey :) ...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar tartışmanızı kesiyorum kusura bakmayın. Ama sanırım bu başlık hazırcevaba daha uygun olmuş... Oraya taşıyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply