Performansı artırmak için

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
KKGB
Kullanıcı
Kullanıcı

Performansı artırmak için

Post by KKGB »

Ã?yküyü yazarken konsantrasyonu artırmak ve daha nitelikli kurgular yapmak için nasıl bir ortamda bulunmalıyız?Neler yapmalıyız,neler düşünmeliyiz?Hatta neler yemeliyiz :D Hayalgücümüzden tam verim alabilmek için olması gereken şartlar nelerdir?Tartışalım.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Ben elde bir adet uçlanabilir 2b kalem, el altında a4 kağıt üzerine yazar(d)ım. Tütsü ve müzik kullanırdım filan.
şimdi yazmak için sadece bilgisayar başına geçip el altındaki notlarıma bakıp, bir de güzel müzik açıp yazıyorum. Tütsü ve kalem-kağıt işinden vazgeçtim, niyeyse. Belki de konsantre olup yazmayı bırakmışımdır. Bu da belki verim düşüklüğümü açıklayabilir. :D
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Bence ya müzik kullanma ya da çok hafif ve çok başka-yerlere-götürücü müzik dinle.

Kağıt-kalemle sanki daha kolay oluyor, bilgisayarda o kadar da iyi yazamıyorum.

'Ne yemeliyim'e bir şey diyemem ama çok aç yada çok tok olmak da zararlı odaklanmaya.

'Işık arkadan vurmalı, masaya 15 santimetre uzakta durmalısın' tarzı tavsiyeler veremem ama tabii ki oturma pozisyonunda olmak ve ışığın da iyi olması performansı etkileyecektir.

Ayrıca o moda girdiğini içinde hissetmelisin. :D İlham yoksa zorlama şeyler çıkabilir ortaya.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ã?ncelikle söylemeliyimki aç kalmak odaklanmayı artırır ve zihini açar, bu bilimsel bir gerçek gerçi bilimde zihin açmak diye bişi yok ama ben öyle söyledim :D
And i still wonder if you ever wonder the same!...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Biraz kişisel deneyime dayanıyor, açken aklıma yemek yemek dışında bir şey gelmez ve doğal olarak odaklanamam. Tabii yemeklerle ilgili bir oyun veya bir buzdolabı artifact'i yapmaya çalışmıyorsam. :D

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ben müzik olayının ve kafa dağıtıcı şeylerin faydadan ziyade zarar getirdiğini düşünüyorum. bilgisayar başındada kağıt kalemle yazılan yazılar kadar verim alınamadığı bir gerçek. ortamda sizi başka bir yere sürükliyecek veya başka şeylerle ilgili hayal kurmanıza yol açacak ne kadar çok şey varsa, yani başka bir deyişle ne kadar çok dış girdi varsa performans o kadar düşer kanımca. birde bence hepsinden önemlisi ilk hız. zor belada olsa yazdığınız roman veya yazı, artık her neyse, başına bir kere oturup, o konuyla ilgili hayal dünyasına girince farkında olmadan birde bakıyorsunuz 10 sayfa bitmiş.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Trulias a katılmıyorum.Kesinlikle bir nostalji şarkı oyuna yardımcı olur.Özellikle İlhan İrem erol Evgin Erkin Koray bu şarkıcılar çok üzel söylüyorlar ve de benim Dünya'yla iletişim kurmamı engelliyorlar
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

bence yanlış anlamışsın. rol yaparken veya oyun oynarken demiyoruz, hazırlık aşamasında, öyküyü oluştururken veya bir öykü yazarken performansı ne arttırır diyoruz. yani bir gün roman yazsan veya daha basit bir örnek, bir makale yazarken en iyi performansı nasıl elde edebilirizi düşün
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Elbette ilk etken(benim için) yanıbaşımda bir bardak sıcak köy sütü olması.2. Etken o anki psikolojim.Eğer hüzünlü isem hikayem duygusal olur.Sevinçli isem hikayem coşturan birşey çıkar.Eğer normal bir gün ise....Hikaye yazamam.Açıkçası benim hüzünlü olup olmam o günkü olaya bağlı.Yaz boyunca yeni bir şey olmassa hep hüzünlü kalcam.Ancak okul başladığı gün hikaye yazarsam çok tutar
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

:D okulların açılmasını dört gözle bekliyoruz o zaman desene.

teknik olarak zihinsel uğraşlarda en üst düzeye çıkabilmek için beyni tek yöne odaklamalı. bu beyni bir süre sonra aşırı yoracaktır ancak sizede gereken ilk hızı verecektir. yazmaya bir kere başladıktan sonra zaten gerisi gelir. bu nedenle bırak müzik dinlerken yazmayı, bilgisayarla yazmayı bile sevmem
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

hayır bence müzik son derece odaklayıcı bir şey.Ayrıca okulu çok seviyorum.Ama inekliğimden değil.Okuldakiler yüzünden.

-Freddie Mercury
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

zevkler tartışılmaz tabi. ben sadece şu ana kadar ki deneyimlerim doğrultusunda fikirlerimi sunuyorum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben de bişey demiyorum tabii.Okul olduğu zaman da yazamam gerçi.Ã?ünkü seneye çok meşgul olacağım.8'e geçtim

-Freddie Mercury
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

8 ?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

8. Sınıf diyorum.İlkokul 8. Sınıf'a geçtim.Bu yüzden OKS derdim var.Ã?fff Ã?f

-Freddie Mercury
Post Reply