cevaplaması o kadar zor oldu ki...çok klasik olcak ama beğendiğim herşeyi dinlerim ben new age den sonra metal metalden sonra rock sonra da başka şeyler dinlediğim görülmemiş değil hani
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Genel anlamda bakarsak metal müzik, alt dallarına inersek;
- Swedish/Melodic Death Metal [In Flames, Dark Tranquillity, At The Gates]
- Doom Metal [Anathema, Sentenced,Orphaned Land]
- Progressive Death Metal [Children Of Bodom, Norther]
gibi..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
sanırım metal demek doğru olacaktır. ancak ne yalan söyliyim, linkinpak , korn gibi grupların varlığıyla beraber tam bir rock dinleyicisi olduğum söylenemez.
ağırlklı olarak Türkçe metal,
rap korn,
ve rammstein la birlikte tabiki endüstiriel metal doğru açıklama olacaktır sanırım
valla hocma o an ne giderse dinlerim.müslüm baba bile dinleyebilirim ama genel olarak metal dinlerim death metal haric çoğu hoşuma gider..slow rock da dinlerim bunun yanında...
Pentagram, Almora, Catalfalque, Moribund Oblivion, Crossfire gibi gruplar Türk metal camiasının önde gelen gruplarıdır.. Bunlardan sadece Pentagram ve Almoranın Türkçe şarkılarını duydum , diğer grupların oldugunu sanmıyorum..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
the climb, suspect, antisilence, radical noise(buuunndan yermisin ...), bunlar gerçektende süper gruplardı. üzülerek geçmiş zaman ekini kullandım, zira çoğu dağıldı. özellikle bu dört grup başlı başına dünya düzeyinde müzik yapan gruplar diyebilirim.
ne diyim eskinin güzellikleri çoğu zaman zamanın kumlarının altında kalıyor...
Türkçe metal için Dreamtone, Reaven Woods ve A.B.E.A. (bilen pek fazla değil ama çok severim) bi de Darch (Bu biraz reklam kokuyor ama napiyim, bekleyin... )
BEn de rap ve arabesk hariç her şeyi dinlerim. Tercihen metal ve klasik müzik.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.