Leel 20 Sorcerer-Level 20 Wizard
- AreniusLorthenia
- Kullanıcı

Leel 20 Sorcerer-Level 20 Wizard
Arkadaşlar biz tartıştık Amras'la ben wizard diyorum,o sorcerer diyor.Hangisi daha güçlü 20. level da?
(kişisel soru DL de sorcerer yok dimi?Düşündüm ama aklıma hiç sorcerer gelmedi soriyim dedim.)
(kişisel soru DL de sorcerer yok dimi?Düşündüm ama aklıma hiç sorcerer gelmedi soriyim dedim.)
Bu tür karşılaşmalar her zaman hazırlıklı olma/olmama durumuna bakar ama genel kanı sanırım wizard yönünde olacaktır.
Sorcererın önemli avantajlarından biri bir günde yapabileceği büyü sayısının daha çok olmasıdır. Ama bu sayaşın o kadar uzun süreceğini sanmam hatta dudak uçuklatıcı çekilde kısa olabilir. Diğer yandan wizardın avantajı geniş bir büyü yelpazesidir ki bu gerçekten işe yarar...
Ama dediğim gibi şartlar şartlar.. bir de şans... İlk büyü çoğu şeyi belirleyecektir.
Sorcererın önemli avantajlarından biri bir günde yapabileceği büyü sayısının daha çok olmasıdır. Ama bu sayaşın o kadar uzun süreceğini sanmam hatta dudak uçuklatıcı çekilde kısa olabilir. Diğer yandan wizardın avantajı geniş bir büyü yelpazesidir ki bu gerçekten işe yarar...
Ama dediğim gibi şartlar şartlar.. bir de şans... İlk büyü çoğu şeyi belirleyecektir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Ã?nceden hazırlıklı değillerse, wizard`da günlük büyüler olabilir ama sorcererinkiler zaten seçilidir - Sorcerer
Savaş uzarsa büyü sayısı çok daha fazla - Yine Sorcerer
Çok sıra dışı bir yerde iseler knowledge skilleri daha çok basıldığı için ve int. daha yüksek olduğu için etraf hakkında bilgisi olma şansı olan ve harita şartlarını lehine çevirebilir - Wizard
Benim favorim Sorcerer.
Savaş uzarsa büyü sayısı çok daha fazla - Yine Sorcerer
Çok sıra dışı bir yerde iseler knowledge skilleri daha çok basıldığı için ve int. daha yüksek olduğu için etraf hakkında bilgisi olma şansı olan ve harita şartlarını lehine çevirebilir - Wizard
Benim favorim Sorcerer.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Sorcerer her büyüyü yapamaz diye bir şey yoktur, wizard hangi büyüleri yapıyorsa sorcerer da aynılarını yapabilir. Her level atlayışında sorcerer ve wizard lar için hazırlanmış ortak büyü listesinden istediği büyüleri seçebilir. Zaten her kitapta verilen büyüler sorcerer / wizard spells diye geçer.siliterin wrote:sorcerer her büyüyü yapamaz
Ben sorcerer 'ı daha çok seviyorum, her gün büyü seçme olayı pek hoşuma gitmiyor, istediğin an istediğini önceden seçtiğin kadar değil ihtiyaç olduğu kadar yapabilme güzel bir avantaj bence. Bu ikisi bir combatta karşı karşıya gelirsede soruda dendiği gibi ikiside 20. level falan, bu duruma göre değişir hangisinin kazanacağı aynı Efla ve Lixer' in anlattığı gibi.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
- AreniusLorthenia
- Kullanıcı

-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ã?ncelikle, kızıl ejder vs. balor başlığında olduğu gibi bunda da ayrıntı verilmesi cevap vermeyi daha kolaylaştıracaktır. Ayrıca D&D'de her sınıfın birbirine eşit olması amacıyla oluşturulduğu ve düzenlendiği düşünülürse (her ne kadar tamamen eşit olmaları mümkün olmasa da) bu soruya genel geçer bir cevap vermek pek mümkün olmayacaktır.
Bir büyücü hazırlıklı olma durumunda sihirbazdan daha üstün olacaktır ama Efla'nın dediği gibi şans faktörü de çok önemlidir. Büyücünün en büyük üstünlüklerinden biri budur. Diğerleri de yüksek zekasından gelen strateji ve taktik geliştirme yeteneği ile aldığı bonus marifetler olabilir.
Bir büyücü hazırlıklı olma durumunda sihirbazdan daha üstün olacaktır ama Efla'nın dediği gibi şans faktörü de çok önemlidir. Büyücünün en büyük üstünlüklerinden biri budur. Diğerleri de yüksek zekasından gelen strateji ve taktik geliştirme yeteneği ile aldığı bonus marifetler olabilir.
Fazla önemli ve konuyla ilgili olmayan bir bilgi olsa da belirteyim dedim, büyücülerin yapabildiği ama sihirbazların yapamadığı az sayıda büyü vardır. (Ã?rneğin Mordenkainen's Lucubration) Dipnot.Yener wrote:Sorcerer her büyüyü yapamaz diye bir şey yoktur, wizard hangi büyüleri yapıyorsa sorcerer da aynılarını yapabilir.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Var. 5 levelda bir gelen bonus feat. İyi kullanılırsa fark yaratabilir.AreniusLorthenia wrote:Peki wizard'ın sorcerer'dan kesinlikle üstün diyebileceğimiz bir yanı var mıdır?
DL`de sorcerer var.AreniusLorthenia wrote:Bir de yine sorayım DL de sorcerer yok di mi?
Evet bir kaç adet var wizardlar için özel büyü var ama bunların sayısı fazla değil yani bunlar wizard 'ı sorcerer dan bariz bir şekilde üstün yapacak büyüler değil. Birde sadece wizard ların kullanabildiği Featler var onlarıda unutmamak lazım.
Birde şu olay var daha üstün görülebilecek wizard için, büyü kitabına yazdığın her büyüyü kullanabiliyorsun, tabi o büyü lvl ını karşılayabiliyorsan, yani büyü kitabınızda sorcerer' ın bildiği büyülerin iki katı kadar büyü olabilir ve bunların hepsini yapabiliyor olabilirsiniz, daha fazla büyü bilmekte üstünlük sayılabilir.AreniusLorthenia wrote:Peki wizard'ın sorcerer'dan kesinlikle üstün diyebileceğimiz bir yanı var mıdır?
Evet var sorcerer DL setting de de yer alıyor.AreniusLorthenia wrote:Bir de yine sorayım DL de sorcerer yok di mi?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
- AreniusLorthenia
- Kullanıcı

Kang var. Kıyamet Tugayı serisindeki Ejderan Komutanı. Seride başroldeydi. Gerçi Kang full sorcere değil ama olsun 5 level sorcerer en azındanAreniusLorthenia wrote:Teşekkürler cevap için.Peki sorcerer tanıdıklarımız var mı Dl de?Hani kitabı yazılan cinsten