Yukarıdaki mesaj sanırım Agoraya ait bir mesajdı. Eğer şikayet amacıyla yazılmışsa ayrıca adminlere bildirilebilir ve adminler bunu değerlendirebilir. Ama eğer fikir belirtme ve tartışma amaçlıysa ki üslubu bende bu izlenimi uyandırdı yeri burası.Lixer wrote:
Kızlar ve Frp isimli başlıkta mesajım silinmiş. Attığım mesaj şuydu :
Alıntı:
Possessed demiş ki:
Yaw aylardır aynı şeyi mi tartışıyorsunuz?? Bu kadar uzuyacak bi konu değil bence, kızlar pek oynamıyor (ya da oynayamıyor) fakat oyle kızlar var ki senden benden canavar oynuyo, oynadılar mı tam oynuyolar. Tamam bitti işte konu, neyi tartışıyorsunuz??
Mesajımı kim niye sildi? Garip birşey mi yazdım, istediğiniz lafı yılan gibi uzatmaksa buradaki herkesten iyi yaparım, o kadar emotion koymuşsunuz kullandık işte kırk saat bık bık etmek yerine tek emotionla derdimi anlatamazmıyım? Arkadaşın söylediğine katılıyordum o yüzden +1 gibi saçma sapan forum tabirleri kullanmadan sizin eklediğiniz emotionları kullandım.
Mesaj içeriksiz mi bulundu? Sanmıyorum. Sonuçta bir fikri ve düşünceyi belirtiyor. Genel olarak bir mesaj boş bile atılsa bu tepki vermek, söyleyeceği birşey olmadığını göstermek için bile atılmış olabilir. Yeter ki dikkatli gözler o başlıktaki sohbetin nasıl geliştiğini dikkatli bir biçimde izlemiş olsun.
Problem o başlıktaki fikirlere katılmadığımdan ötürü ise Possessed`in de mesajının silinmesi lazımdı. Gerçi O`nun da mesajını silinmesi demek iyice saçmalandığının göstergesi olabilir. Yine de en azından tercihtir diye kabul edilebilirdi.
Var mı bir açıklaması olan?
Söz konusu mesajı silen bendim. Sitede kurallar hangi mesajın ne zaman silineceğini çok katı şekilde belirtmiyor. Ben de sileceğim veya düzelteceğim mesajlarda kendi insiyatifimi kullanıyorum. Eğer bu kuralların katılaşması isteniyorsa bu yapılabilir.
Genel olarak boş atılan veya sadece : ) :... ( : o gibi işaretler yada evet hayır gibi sadece destek belirten mesajları uyarı yapmadan siliyorum. Bunun tek istisnası site için önemli bir tartışma sırasındaki evet hayır tarzı mesajlar ki onlarda bile açıkçası fikir olmasını tercih ederim.
Agora oylamaların yapıldığı bir meclis değil. Tartışmalar yapılıyor. Hatta olabildiğince özgür tartışmalar olduğunu da idda ediyorum. Ama birinin başkasına sadece destek verdiğini belirtmesi tartışmaya bir katkı sağlamaz o nedenle bu mesajları uyarı yapmadan siliyorum.
Bunun yanında bu tip mesajların forumda başlıkların üç dört sayfasını işgal edip asıl konuyu unutturmasının da etkisi var.
Bu uygulama hakkında fikirlerinizi ayrıca genel olarak mesaj silme kuralları ve kuralların daha sert ve kesin olup olmaması hakkında fikirlerinizi bekliyorum.