Silinen Mesajlar Hakkında

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Locked
Firble
Forum Yöneticisi

Silinen Mesajlar Hakkında

Post by Firble »

Lixer wrote:
Kızlar ve Frp isimli başlıkta mesajım silinmiş. Attığım mesaj şuydu :

Alıntı:
Possessed demiş ki:
Yaw aylardır aynı şeyi mi tartışıyorsunuz?? Bu kadar uzuyacak bi konu değil bence, kızlar pek oynamıyor (ya da oynayamıyor) fakat oyle kızlar var ki senden benden canavar oynuyo, oynadılar mı tam oynuyolar. Tamam bitti işte konu, neyi tartışıyorsunuz??

Mesajımı kim niye sildi? Garip birşey mi yazdım, istediğiniz lafı yılan gibi uzatmaksa buradaki herkesten iyi yaparım, o kadar emotion koymuşsunuz kullandık işte kırk saat bık bık etmek yerine tek emotionla derdimi anlatamazmıyım? Arkadaşın söylediğine katılıyordum o yüzden +1 gibi saçma sapan forum tabirleri kullanmadan sizin eklediğiniz emotionları kullandım.

Mesaj içeriksiz mi bulundu? Sanmıyorum. Sonuçta bir fikri ve düşünceyi belirtiyor. Genel olarak bir mesaj boş bile atılsa bu tepki vermek, söyleyeceği birşey olmadığını göstermek için bile atılmış olabilir. Yeter ki dikkatli gözler o başlıktaki sohbetin nasıl geliştiğini dikkatli bir biçimde izlemiş olsun.

Problem o başlıktaki fikirlere katılmadığımdan ötürü ise Possessed`in de mesajının silinmesi lazımdı. Gerçi O`nun da mesajını silinmesi demek iyice saçmalandığının göstergesi olabilir. Yine de en azından tercihtir diye kabul edilebilirdi.

Var mı bir açıklaması olan?
Yukarıdaki mesaj sanırım Agoraya ait bir mesajdı. Eğer şikayet amacıyla yazılmışsa ayrıca adminlere bildirilebilir ve adminler bunu değerlendirebilir. Ama eğer fikir belirtme ve tartışma amaçlıysa ki üslubu bende bu izlenimi uyandırdı yeri burası.

Söz konusu mesajı silen bendim. Sitede kurallar hangi mesajın ne zaman silineceğini çok katı şekilde belirtmiyor. Ben de sileceğim veya düzelteceğim mesajlarda kendi insiyatifimi kullanıyorum. Eğer bu kuralların katılaşması isteniyorsa bu yapılabilir.

Genel olarak boş atılan veya sadece : ) :... ( : o gibi işaretler yada evet hayır gibi sadece destek belirten mesajları uyarı yapmadan siliyorum. Bunun tek istisnası site için önemli bir tartışma sırasındaki evet hayır tarzı mesajlar ki onlarda bile açıkçası fikir olmasını tercih ederim.

Agora oylamaların yapıldığı bir meclis değil. Tartışmalar yapılıyor. Hatta olabildiğince özgür tartışmalar olduğunu da idda ediyorum. Ama birinin başkasına sadece destek verdiğini belirtmesi tartışmaya bir katkı sağlamaz o nedenle bu mesajları uyarı yapmadan siliyorum.

Bunun yanında bu tip mesajların forumda başlıkların üç dört sayfasını işgal edip asıl konuyu unutturmasının da etkisi var.

Bu uygulama hakkında fikirlerinizi ayrıca genel olarak mesaj silme kuralları ve kuralların daha sert ve kesin olup olmaması hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

+1

:D :D :D :D
şaka şaka

bende firble aynı görüşteyim. kaldı ki sadece bir mesaj silindi diye olay muhatabına iletilmeden foruma mesaj atılması çok doğru sayılmaz.
aynı zamanda ben bu konuda insiyatifin forum yöneticilerinde olmasını doğru buluyorum.
eğer mesajı atan kişi sadece bir smiley le çok fazla şey anlattığını düşünüyor ve bunun silimesinden çok fazla rahatsızlık duyuyorsa önce ilgili yöneticiye bunu bildirir, sonra çok önemli gördüğü noktayı açık bir şekilde yazıp birde isterse malum yöneticiyle ilgili bir rahatsızlık bildiriside iliştirip bir mesaj daha atar.
ancak şuda bir gerçek sadece tek karakter içeren mesajlar firble da belirttiği gibi "bende burdayım" demekten pek öteye gitmiyor, konuları doldurup gereksiz yere soğutuyor.
bence mevcut insiyatif sisteminde bir değişiklik şimdilik olmamalı.

kaldı ki sitenin çok daha önemli (tema , oyun , yeni düzen , yeni görevli alımı) gibi konuları varken gündemi çok germemek lazım.

yanlız bi konuda elirtmek istediğim son bir nokta var: açıkcası firble, dilek kuyusuna atılan bir mesajı agoraya taşımanı pek doğru bulmadım.
sonuçta üslup ne olursa olsun gönderen kişi tarafından dilek kuyusuna atılmış buda öyle zannediyorum ki olayın fazla uzamaması içindi.
zaten öyle değilse bu işin arkasında bir ortalığı karıştırma üslubu yatarki ikinci bir yerde gündeme geldiğinde herkes gerekli cevapları verecektir.

kişisel olarak seni çok takdir ederim, ricam demokrasiyi sağlamak adınada olsa soğuk kanlılıktan taviz vermemen :)

son olarak bu başlık umarım insanların daha bilinçli mesaj atmaları yönünüde bir uyarı teşkil eder ve faydalı bir amaça hizmet etmiş olur
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Haklı olabilirsin Trulias ama insanların görüşlerini gerçekten merak ediyorum. Bunun dışında dilekkuyusuna cevap verme hakkım yok. Bir admin ya da editör de cevap verebilirdi. Ama benim cevap vermemin daha doğru olacağını düşündüm. Eğer bu böylesine tepki yaratan bir konuysa sanırım tepkinin insanların içinde kalmaması daha doğru.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Aşırı yanlış firble hakikaten çok şaşırdım. Bir tartışmada birisi başkasının fikrine katılmıyorsa söz hakkı olamaz diye birşey varmı? Komik...

Diyelim ki sen X partisinin fikirlerine katılıyorsun ve ona oy atıyorsun o halde "amannnn sen yeni bişey sunmuyorsun ki aynı parti adına konuşuyosun yıkıl karşımdan" denilebilir mi.

Zannettiğinin aksine birinin bir başkasına destek verdiğini belirtmesi tartışmaya çok şey sağlar.

Mesaj silme hakkında belirtecek bir fikrim yok ister silin ister silmeyin, ister de haber verin çok farketmez, karar hakkı daima yönetime aittir. Ben nedenini merak ettiğim için dilek kuyusundan sormuştum (sandığınızın aksine tartışma, fikir belirtme yada şikayet amaçlı değildi)öğrenmiş oldum. Sana da senin bakış açını kavrayabildiğim için hak veriyorum.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ben sadece düşünce mi söyledim , senin söylediklerinde doğru olabilir tabi :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

truilas söylediklerin, zamanında istediklerin ile çelişiyor bireyselliğe dökme işi :wink:

Ayrıca o mesajımı özel olarak adminlere tabi ki atmayacağım doğru yerde konuyu açtığıma eminim.

Firble`ın burada cevap yazması da moderasyon hakkı olduğu için hoşuna gitmeyen yerleri rahatça makaslayabilecek olduğu içindir. Yoksa gayet rahat bir biçimde daha önce bazı moderatörlerin özel mesajdan cevap verdikleri gibi cevap verebilirdi.

Dilek kuyusuna etki edemiyorum? Ama cevap ta vermem lazım yoksa kötü duruma düşerim. Nasıl yapmalı? Ah Agora elimin altından dur şuradan cevap vereyim arada 2 tane de destekçi bulurum, beğenmessem cevabı silerim :)

Dediğim gibi kararını eleştirmiyorum da kendi bakış açına göre haklısın. Konuyu uzatmaya gerek yok adminler de dilek kuyusundaki mesajı isterlerse ciddiyi alırlar istemezlerse almazlar oradan da beklenti içinde değilim sorumu cevabını ve umduğumdan daha fazlası ile almış bulunmaktayım. Teşekkür ederim.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Benim bakış açım bu. Ama bakış açım hep böyle kalacak değil. Senin de fikrini öğrenmiş oldum Lixer.

Yalnız bir noktayı belirteyim. Mesajın silinmesinin fikre katılmama ile ilgisi yok. Benimle aynı fikirde olsa da benzer bir mesaj atanın mesajını silerdim. . +1 tarzı bir mesajı da..

Ama yazdığım gibi bu değişmez değil. Bu konuda genel bir rahatsızlık varsa değişebilir.
HARBE GİDEN
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Firble wrote: Ama yazdığım gibi bu değişmez değil. Bu konuda genel bir rahatsızlık varsa değişebilir.
Benim bir rahatsızlığım yok, sorum vardı cevabını aldım. Başkalarının varmı bilmiyorum ama konunun Serbest Kürsüde durması daha uygun olur.

Ama konu benimle ilgiliyse dediğim gibi cevabımı aldım kapanabilir.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu başlıklar eskiden agorada açılırdı. Etkinlikler bile agorada planlanırdı. Bunun nedeni en göz önündeki başlık olması ve biraz da ismi idi sanırım o nedenle başlığı agorada açtım. Sanırım son zamanlarda bu tür tartışmalar genelde serbest kürsüde yapılıyor. Bu genel kural haline geldiyse başlığı serbest kürsüye taşırım.

Eğer bunun dışında başlığa müdahale yetkimin olması genel bir rahatsızlık veriyorsa başlığa müdahale etmeyebilirim. Gerekli düzenlemeleri admin arkadaşlar yapar.
HARBE GİDEN
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Firble Agoranın moderatörüdür genel gidişatından o sorumludur. Orayı aktif ve düzenli tutmak için yaptıkları genel kuralları ve ahlak kurallarını çiğnemrdiği sürece (ki öyle bir durum var gibi gözükmüyor) izleyeceği yöntem kendi seçimidir.

Tabi bu konuda eminim kendisi eleştiri kabul edebilir. Zaten diğer yönetici arkadaşlarda gerektiğinde eleştirileri dinleyeceklerdir.

Neyse mesele hallolmuş dibi başlığı kitliyorum

Saygılar...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Locked