Bir varoluş yaratıcaksınız, tanrıları nasıl belirlerdiniz? Yada inançların tanrıları yaratmasına izin verirmiydiniz?
Yoksa varoluşu dengeye mi dayardınız.
Fikirlerinizi duymayı çok isterim.
Bir Overpower olsanız
-
Lupus Nigra
- Kullanıcı

- Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Bir Overpower olsanız
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Joseph Stalin
çok tanrılı inanışların tümünde tanrılar, belli kavramlar üzerinde hak iddia etmişlerdir. buna rol yapma oyunlarında pantheon diyoruz. Her ne kadar ruhban sınıfı ve teolojistler tanrılarn bu özelliklerini öne çıkararak tanrılarını tanıtmaya, yüceltmeye çalışsalar da, geniş halk kitleleri bunlara pek itibar etmez. onlar için önemli olan, ihtiyaçlar piramidinin anlattığı gibi, doymaktır, barınmadır, vs... bu nedenle her kim gelip de popülizm yapıp da halka yemek dağıtırsa onun inananı artar. ama yine de bu kaypak ruhlu halk
, başka tanrıya inansa bile, bir deniz yolculuğuna çıkarken deniz tanrısına, ekinini ekerken toprak anaya duasını fısıldar. Bu, dengedir ve isteseniz de bunu bozamazsınız.
Mesela bir inancın bir bölgede çok kuvvetli olduğunu düşünün. Politik güç, para, vs... hepsi o cemaatin elinde olsun. Bu durumda dahi, o cemaatin kendi inançlarını yorumlayışı arasındaki farklarda doğan kamplaşmalar neticesinde denge oluşur.
Dünyanın özü denge, statüko ve eylemsizliktir. Bunu değiştirmek ancak kısa bir süreliğine mümkündür.
Mesela bir inancın bir bölgede çok kuvvetli olduğunu düşünün. Politik güç, para, vs... hepsi o cemaatin elinde olsun. Bu durumda dahi, o cemaatin kendi inançlarını yorumlayışı arasındaki farklarda doğan kamplaşmalar neticesinde denge oluşur.
Dünyanın özü denge, statüko ve eylemsizliktir. Bunu değiştirmek ancak kısa bir süreliğine mümkündür.
War, war never changes...
-
Lupus Nigra
- Kullanıcı

- Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Kısaca eşitsizlik özünde dengeyi yani eşitliği doğrur diyorsun anladığım kadarıyla.
Ama bu bir sistem ve değiştirilebilir. Sonuç olarak çok insancıl bir bakış açısı seninkisi. İnsanın davranışları üzerine kurulu demek istiyorum.
Protos g,b, ortak bilinçli bir toplum da olabilir sonuçta
Ama bu bir sistem ve değiştirilebilir. Sonuç olarak çok insancıl bir bakış açısı seninkisi. İnsanın davranışları üzerine kurulu demek istiyorum.
Protos g,b, ortak bilinçli bir toplum da olabilir sonuçta
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Joseph Stalin
sadece insan için değil, akla ve özgür iradeye sahip olan her ırk için geçerlidir söylediklerim. özellikle 2. paragrafta değindiğim,
kısmı, bu konudaki fikirlerimi tam olarak açıklıyor.burock bir önceki msjında wrote:...Mesela bir inancın bir bölgede çok kuvvetli olduğunu düşünün. Politik güç, para, vs... hepsi o cemaatin elinde olsun. Bu durumda dahi, o cemaatin kendi inançlarını yorumlayışı arasındaki farklarda doğan kamplaşmalar neticesinde denge oluşur...
War, war never changes...
- darkflarer
- Kullanıcı

çok sıkıntılı bi soru ve tartışsak da cevabını bulamayız gibi geliyor
yine de hayati unsurları göz önüne alırsak denge en önemlisi gibi görünüyor , sadece iyiler yada kötüler olacaksa hayat mücadelesinin bi anlamı kalmaz
yarım saattir düşünüyorum bu mesaj için , ve benim zekamın tanrıların nasıl bi rol oynaması gerektiğine yetmediğini farkettim ,, benim tanrılarla ilgili fikirlerimi bilen arkadaşlar anlamıştır
bilmeyenler içinde yine söyleyim ,, tanrılar tartışılmaz , onların yüceliğine akıl sır ermez , onlara giden yolda ışığı görebildiğiniz kadar ilerlemek en iyisi , yoksa akıl sağlığınızdan olursunuz
yine de hayati unsurları göz önüne alırsak denge en önemlisi gibi görünüyor , sadece iyiler yada kötüler olacaksa hayat mücadelesinin bi anlamı kalmaz
yarım saattir düşünüyorum bu mesaj için , ve benim zekamın tanrıların nasıl bi rol oynaması gerektiğine yetmediğini farkettim ,, benim tanrılarla ilgili fikirlerimi bilen arkadaşlar anlamıştır
bilmeyenler içinde yine söyleyim ,, tanrılar tartışılmaz , onların yüceliğine akıl sır ermez , onlara giden yolda ışığı görebildiğiniz kadar ilerlemek en iyisi , yoksa akıl sağlığınızdan olursunuz
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı