İlk Fantastik Dünya
İlk Fantastik Dünya
Arkadaşlar sizi bilmem ama benim çocukluğumda en sevdiğim karakter Peter Pandi. Hala bu hikaye ile ilgili çizgi filmden filme herşeyi çok severim. Bunun nedeninin ne olabileceği ise aklıma yeni geldi. Daha doğrusu nedenlerinde biri. Arkadaşlar hikayeyi düşündükçe aklıma oturan bir şey var. Peter Panin Wendyi götürdüğü Neverland ilk (mitolojileri bir yana bırakır iki üç ütopyayı da işin içine katmazsak) fantastik dünya idi. Zaten anlamının olmayan ülke olduğunu düşünürsek bu amaç daha fazla ortaya çıkıyor. Tabii bu dünyada kullanılanlar genelde bu dünyadaki ve efsanelerden alınan öğelerdi. Yine de bence orjinal bir şeyler de vardı. Her şeyden önce çocukların hiç büyümemesi bu beni hep büyülemiştir. (belki bu nedenle buçukluğum) Ve de uçma ile ilgili teorileri bugün frp de oldukça sık kullanılar bir büyü teorisinin ilk adımı idi bence.. Büyünün etkili hale gelmesi için iyi şeyler düşünmek gerekiyor. (bir bakıma buna inanmak denebilir) Fantazi edebiyatının geliştiği bu günlerde Neverland çok daha muazzam bir dünya olarak ortaya çıkabilirdi bence. Ama ben onun o saf ve basit halini de seviyorum doğrusu.
Hook filmi muhteşemdi. Biraz tepki toplayabilir ama yüzüklerin efendisinden daha çok hoşuma gitti filmin. Filmde Peter Panı Neverlande Hook getiriyordu. Doğrusu Peter Panı çocuk ruhunu kaybetmiş görmek bana acı verdi. Sonra yeniden kazandı ama Neverlande de bir daha uğramamak üzere veda etmiş gibi idi en son. Wendy i o yaşlı hali ile görmek. Ne bileyim normal hikayeler nasıl ve sonsuza dek mutlu yaşadılar diye biterse ben de bunun ve sonsuza dek çocuk kaldılar diye bitmesini isterdim. Her ne kadar böyle bir şeyin olamayacağını bilsem de en azından bedensel olarak 
İnanç evet özellikle perilerin insanların inancı olmazsa ölmesi beni etkilemişti. O günden beri perilere inanırım.
Düşündükçe aklıma geliyor sanırım epey ayrıntılı (gerçi peter panınki gibi haritası yok ama) başka bir fantastik dünya da alisin gittiği dev mantarlardan iskambil ordularına kadar epey değişik bir dünya idi. Neverland kadar hoşuma gitmese de onun da etkileyici olduğunu belirtmeliyim.
Düşündükçe aklıma geliyor sanırım epey ayrıntılı (gerçi peter panınki gibi haritası yok ama) başka bir fantastik dünya da alisin gittiği dev mantarlardan iskambil ordularına kadar epey değişik bir dünya idi. Neverland kadar hoşuma gitmese de onun da etkileyici olduğunu belirtmeliyim.
robin wiiliamsın oynadığı hook bencede çok güzeldi ama en güzeli tekrar kendini hatırlamasıydı ve oradaki korsan iğrençti,halen daha aklıma geldikçe ürperiyorum
ama peter pan gerçekten örnek olmalı her insanın içinde bir çocuk vardır ve onu yaşatmak gerekir.bu kadar basit!!!!!!
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
Peter Panın çocuğu Filmin en hoş karakterlerinden biri idi. Özellikle oğlu Hook un ona aşılamaya çalıştığı nefretten sonunda kurtuluyordu. Ben de filmi çok özledim. Bu arada yeni bir Peter Pan filmi çekiliyormuş ama Hook kadar güzel olmadığını duydum daha çok aşk tarzı şeyler üzerine yoğunlaşıyormuş.