FRP Karakter Yaratım Soruları
FRP Karakter Yaratım Soruları
Oyunlara başlamadan önce oyunculara genellikle dağıtıyorum ve çok yararlı olduğunu gördüm. Formu sadece okumak bile oyuncuların karakterlerine hayat vermeleri ve bir miktar da olsa derinlikle başlamarına bence çok yararlı oluyor.
Arada bir DM olarak önemli NPCler için bu formu bende dolduruyorum.
// Aşağıdaki soru formu elfwood.com'dan. Bir iki ufak değişiklik dışında sadece Türkçeye çevirdim. Hatalar vardır heralde, affola//
Haliyele Soruların tamamını karakterinizin bakış açısından yanıtlamanız gerekiyor.
Karakterin tam ismi:
Bu isme sahip olmasının arkasındaki neden, anlamı:
Takma ismi:
Takma ismin nedeni:
Irkı:
Mesleği/sınıfı:
Kendi toplumundaki sosyal sınıfı:
Fiziksel Görünüşü
Yaşı:
Kaç yaşında görünüyor?
Göz rengi:
Gözlük veya lens?
Saç rengi, uzunluğu ve şekli:
Ağırlık ve boyu:
Vücudunun genel yapısı:
Deri rengi yapısı (fazlasıyla kıllı, yağlı, …):
Suratının şekli (oval, yuvarlak…):
Ayırt edici izler:
Sağlıklı mı?
Değilse neden? Sağlıklıysa neden?
Sağlıklı görünüyor mu? Neden/neden değil?
Favorileri:
Karakterini favori rengi:
En hoşlanmadığı, neden?
Müzik?
En sevmediği müzik, neden?
Yemek?
Edebiyat?
Kullanmayı sevdiği deyim, vb?
Hakereti
Ulaşım şekli?
Hobileri
Yağmurlu bir günü karakter nasıl geçirir?
Kişilik:
Karakter umursamaz mı yoksa dikkatli mi?
Yalnızken davranışları ile yanında birisi varken olan davranışları aynı mı?
Alışkanlıkları:
Bağımlılıkları:
Ne kadar?
En güçlü tarafı:
En güçsüz tarafı:
Duyarlı olduğu nokta:
Bu duyarlı olduğu konu açıkça belli oluyor mu? Neden/Neden değil?
Eğer belli değilse, nasıl saklıyor?
En büyük zarar görebileceği tarafı:
Geçmiş:
Doğduğu şehir:
Nasıl bir çocukluk geçirdi:
İlk hatırladığı anısı:
Karakteri hala etkileyen en önemli çocukluk anısı:
Neden?
Eğitim:
Din:
Ekonomik durumu:
Aile:
Anne:
Onunla olan ilişkisi:
Baba:
Onunla olan ilişkisi:
Kardeşleri:
Her birisiyle olan ilişkisi:
2. Derece akrabalar:
Yakın mı? Neden veya neden değil?
Özellikleri:
İyimser mi yoksa kötümser mi? Neden?
İçine dönük mü yoksa tersimi? Neden?
Ana motivasyonları, onu yönlendiren özellikleri:
Yetenekleri:
En becerikli olduğu şey:
En beceriksiz olduğu şey:
İyi özellikleri:
Kusurları:
Yapmacıklık yaptığı konular:
Enteresanlıkları:
En büyük pişmanlığı:
Küçük pişmanlıkları:
En büyük başarısı:
Küçük başarıları:
En büyük sırrı:
Bu sırrı bilen herhangi birisi var mı?
Varsa bu sırrı nasıl öğrendiler?
Kendine Bakışı:
Karakter kendini bir kelime ile anlatsa bu ne olurdu?
Karakter kendini bir paragraf ile anlatsa bunu nasıl yapardı?
Kendisiyle ilgilin en iyi fiziksel özelliğin ne olduğu düşünüyor? Neden?
En kötü, neden?
Bu fiziksel özelliklerle ilgili düşündükleri gerçeği yansıtıyormu?
Eğer değilse neden değil?
Kendisiyle ilgili dört şeyi değiştirmek istese bunlar ne olurdu?
Neden?
Eğer bu özelliklerini değiştirse aynı kişi olarak kalır mıydı? Neden/Neden değil?
Bu saydığı dört özellikten ilk saydığını değiştirmek onu mutlu eder miydi? Neden/Neden değil?
Diğer Kişilerle İlişkisi:
Diğer kişilerle genel olarak nasıl iletişim kuruyor:
Yabancılar ona nasıl yaklaşıyor:
Arkadaşları:
Eşi/aşığı:
Kahramanı:
Kahramanı nasıl görüyor?
Karakter nasıl bir ilk intiba bırakıyor:
Neden?
Ã?evredeki kişilerin karakterle ilgili en sevdikleri şey ne?
Ã?evredeki kişilerin karakterle ilgili en sevmedikleri şey ne?
Hedefler/Amaçlar:
Karakterin kısa vadede amacı nedir?
Uzun vadede:
Bu hedeflere nasıl ulaşmayı planlıyor:
Ã?evresindekiler bundan nasıl etkilenecek:
Sorunlar/Kriz Durumları:
Karakter kriz durumlarında nasıl davranıyor:
Sorunlarla nasıl yüzleşiyor:
Genellikle nasıl problemlerle yüzleşiyor:
Yeni bir sorunla karşılaştığında ilk tepkisi genellikle ne oluyor:
Genel:
Favori giysisi, neden:
En sevmediği giysi, neden:
Takıları:
Genel aksesuarları:
şu anda nereden yaşıyor:
Aslında nerede yaşamak isterdi:
Zamanını en çok harcadığı alışkanlıkları, neden?
Gereğinden fazla yatığı şeyler, neden?
En değerli eşyası, neden?
Gizlice hayranlık duyduğu kişiler, neden?
En çok etkisi altında bulunduğu kişiler, neden?
Hikaye başlamadan önceki hayatındaki en önemli kişi, neden?
Hikaye başlamadan bir önceki haftayı nasıl geçirdi?
Arada bir DM olarak önemli NPCler için bu formu bende dolduruyorum.
// Aşağıdaki soru formu elfwood.com'dan. Bir iki ufak değişiklik dışında sadece Türkçeye çevirdim. Hatalar vardır heralde, affola//
Haliyele Soruların tamamını karakterinizin bakış açısından yanıtlamanız gerekiyor.
Karakterin tam ismi:
Bu isme sahip olmasının arkasındaki neden, anlamı:
Takma ismi:
Takma ismin nedeni:
Irkı:
Mesleği/sınıfı:
Kendi toplumundaki sosyal sınıfı:
Fiziksel Görünüşü
Yaşı:
Kaç yaşında görünüyor?
Göz rengi:
Gözlük veya lens?
Saç rengi, uzunluğu ve şekli:
Ağırlık ve boyu:
Vücudunun genel yapısı:
Deri rengi yapısı (fazlasıyla kıllı, yağlı, …):
Suratının şekli (oval, yuvarlak…):
Ayırt edici izler:
Sağlıklı mı?
Değilse neden? Sağlıklıysa neden?
Sağlıklı görünüyor mu? Neden/neden değil?
Favorileri:
Karakterini favori rengi:
En hoşlanmadığı, neden?
Müzik?
En sevmediği müzik, neden?
Yemek?
Edebiyat?
Kullanmayı sevdiği deyim, vb?
Hakereti
Ulaşım şekli?
Hobileri
Yağmurlu bir günü karakter nasıl geçirir?
Kişilik:
Karakter umursamaz mı yoksa dikkatli mi?
Yalnızken davranışları ile yanında birisi varken olan davranışları aynı mı?
Alışkanlıkları:
Bağımlılıkları:
Ne kadar?
En güçlü tarafı:
En güçsüz tarafı:
Duyarlı olduğu nokta:
Bu duyarlı olduğu konu açıkça belli oluyor mu? Neden/Neden değil?
Eğer belli değilse, nasıl saklıyor?
En büyük zarar görebileceği tarafı:
Geçmiş:
Doğduğu şehir:
Nasıl bir çocukluk geçirdi:
İlk hatırladığı anısı:
Karakteri hala etkileyen en önemli çocukluk anısı:
Neden?
Eğitim:
Din:
Ekonomik durumu:
Aile:
Anne:
Onunla olan ilişkisi:
Baba:
Onunla olan ilişkisi:
Kardeşleri:
Her birisiyle olan ilişkisi:
2. Derece akrabalar:
Yakın mı? Neden veya neden değil?
Özellikleri:
İyimser mi yoksa kötümser mi? Neden?
İçine dönük mü yoksa tersimi? Neden?
Ana motivasyonları, onu yönlendiren özellikleri:
Yetenekleri:
En becerikli olduğu şey:
En beceriksiz olduğu şey:
İyi özellikleri:
Kusurları:
Yapmacıklık yaptığı konular:
Enteresanlıkları:
En büyük pişmanlığı:
Küçük pişmanlıkları:
En büyük başarısı:
Küçük başarıları:
En büyük sırrı:
Bu sırrı bilen herhangi birisi var mı?
Varsa bu sırrı nasıl öğrendiler?
Kendine Bakışı:
Karakter kendini bir kelime ile anlatsa bu ne olurdu?
Karakter kendini bir paragraf ile anlatsa bunu nasıl yapardı?
Kendisiyle ilgilin en iyi fiziksel özelliğin ne olduğu düşünüyor? Neden?
En kötü, neden?
Bu fiziksel özelliklerle ilgili düşündükleri gerçeği yansıtıyormu?
Eğer değilse neden değil?
Kendisiyle ilgili dört şeyi değiştirmek istese bunlar ne olurdu?
Neden?
Eğer bu özelliklerini değiştirse aynı kişi olarak kalır mıydı? Neden/Neden değil?
Bu saydığı dört özellikten ilk saydığını değiştirmek onu mutlu eder miydi? Neden/Neden değil?
Diğer Kişilerle İlişkisi:
Diğer kişilerle genel olarak nasıl iletişim kuruyor:
Yabancılar ona nasıl yaklaşıyor:
Arkadaşları:
Eşi/aşığı:
Kahramanı:
Kahramanı nasıl görüyor?
Karakter nasıl bir ilk intiba bırakıyor:
Neden?
Ã?evredeki kişilerin karakterle ilgili en sevdikleri şey ne?
Ã?evredeki kişilerin karakterle ilgili en sevmedikleri şey ne?
Hedefler/Amaçlar:
Karakterin kısa vadede amacı nedir?
Uzun vadede:
Bu hedeflere nasıl ulaşmayı planlıyor:
Ã?evresindekiler bundan nasıl etkilenecek:
Sorunlar/Kriz Durumları:
Karakter kriz durumlarında nasıl davranıyor:
Sorunlarla nasıl yüzleşiyor:
Genellikle nasıl problemlerle yüzleşiyor:
Yeni bir sorunla karşılaştığında ilk tepkisi genellikle ne oluyor:
Genel:
Favori giysisi, neden:
En sevmediği giysi, neden:
Takıları:
Genel aksesuarları:
şu anda nereden yaşıyor:
Aslında nerede yaşamak isterdi:
Zamanını en çok harcadığı alışkanlıkları, neden?
Gereğinden fazla yatığı şeyler, neden?
En değerli eşyası, neden?
Gizlice hayranlık duyduğu kişiler, neden?
En çok etkisi altında bulunduğu kişiler, neden?
Hikaye başlamadan önceki hayatındaki en önemli kişi, neden?
Hikaye başlamadan bir önceki haftayı nasıl geçirdi?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(")_(")
bu şekilde karakter yaratımı benim ilk defa çooook eski bir PC oyunu olan Dark Heart of Uukrul adlı oyunda karşıma çıkmıştı. Gerçi orada, bi karakterin belli durumlar karşısında nasıl davranacağına yönelik sorular vardı ve sonuçta bir karakter üretiyordu. Yukarıdaki anket ise bence çok daha yararlı; çünkü normalde karakter yaratırken birçok kişinin aklına gelmeyen, akla gelse de oyuncunun işine gelmeyen bazı bölümler var. Tabii ki şişkin bir liste; ama bu listenin farklı dünyalar için kullanılacağını da düşünürsek bence her bir soru önem teşkil edecektir.
Mesela, yakın zamanda yarattığım birthright charım, bir medieval fantasy karakteri olduğundan favori müziği gibi kısımları doldurmadım; ama bir VtM ya da cyberpunk charı yaratılırken bence bu soru önemli bir hale gelebilir. bir metalci ile rapçinin, hiç değilse görünümleri ve konuşma tarzları birbirinden farklıdır.
neticede yararlı. ruhi yapar da kötü olur mu hiç
Mesela, yakın zamanda yarattığım birthright charım, bir medieval fantasy karakteri olduğundan favori müziği gibi kısımları doldurmadım; ama bir VtM ya da cyberpunk charı yaratılırken bence bu soru önemli bir hale gelebilir. bir metalci ile rapçinin, hiç değilse görünümleri ve konuşma tarzları birbirinden farklıdır.
neticede yararlı. ruhi yapar da kötü olur mu hiç
War, war never changes...
Rüşvet kokuları.. Heh..
SacoKhan'ın saptaması çok doğru, yani birçok oyuncu listeyi bir defa da doldurmaktan hatta okumaktan bile sıkabilir. Ama bu can sıkıcılığın bence iyi yanları da var.
- Eğer uzun bir oyun yazdıysanız, kendinize ve oyunculara güveniyorsanız şöyle 20+ oyun oynarız falan diye. 80+ saat oyun oynanacaksa hani 1-2 saat ön hazırlık yapılmalı gibi geliyor.
- Hiç başlamadan listeyi görüp, of çok sıkıcı bu diye bir oyuncu olursa.. En azından 2-3 oyun sonra oyunları satmaya başlayacağından emin oluyorsunuz.
- Bence "Ulan DM ne hazırlamış, sayfalarca yazı" diyen oyuncu biraz daha ciddiye alıyor yaptığı şeyi. Eğlenmeyi ciddiye almak gerekir... Heh.
- Listedeki soruların bazıları eğer oyundan önce cevaplanmazsa, oyun içerisinde bölünmeler oluyor ve DM'e soruluyor. Zaman, dikkat, keyif, vb. kaybına neden oluyor.
- Bence en önemlisi ve bu tür soru çalışmaların falan ana nedeni...: Oyuncular eğer karakterleri hakkında az şey biliyorlar ise, oyunlarda karakterlerini canlandırmaktan değil karakter kağıdından ve arkadaşlarla sohbetten keyif alıyorlar. Oturup FRP dünyası hakkında geyik yapmakta keyifli haliyle ve çok eğlenceli ama, hani rol yapma kısmının tadı da başka. (Tavernada ne konuşacağını bilmeden oturan 4 kişilik parti..)
- "Bir şey için ne kadar emek harcanırsa o kadar değerlidir." sözü bu konu içinde bir nebzeye kadar geçerli bence.
Not: DM'in kafasındaki fikirler, ve oyuncuların kişilikleri nedeniyle yukarıda yazdığım her şey yanlış olabilir. Amaç daha çok eğlenmek, keyif almak nasıl olsa.. Bu sorularda bir ihtimal keyfi arttırır mı diye var işte..
SacoKhan'ın saptaması çok doğru, yani birçok oyuncu listeyi bir defa da doldurmaktan hatta okumaktan bile sıkabilir. Ama bu can sıkıcılığın bence iyi yanları da var.
- Eğer uzun bir oyun yazdıysanız, kendinize ve oyunculara güveniyorsanız şöyle 20+ oyun oynarız falan diye. 80+ saat oyun oynanacaksa hani 1-2 saat ön hazırlık yapılmalı gibi geliyor.
- Hiç başlamadan listeyi görüp, of çok sıkıcı bu diye bir oyuncu olursa.. En azından 2-3 oyun sonra oyunları satmaya başlayacağından emin oluyorsunuz.
- Bence "Ulan DM ne hazırlamış, sayfalarca yazı" diyen oyuncu biraz daha ciddiye alıyor yaptığı şeyi. Eğlenmeyi ciddiye almak gerekir... Heh.
- Listedeki soruların bazıları eğer oyundan önce cevaplanmazsa, oyun içerisinde bölünmeler oluyor ve DM'e soruluyor. Zaman, dikkat, keyif, vb. kaybına neden oluyor.
- Bence en önemlisi ve bu tür soru çalışmaların falan ana nedeni...: Oyuncular eğer karakterleri hakkında az şey biliyorlar ise, oyunlarda karakterlerini canlandırmaktan değil karakter kağıdından ve arkadaşlarla sohbetten keyif alıyorlar. Oturup FRP dünyası hakkında geyik yapmakta keyifli haliyle ve çok eğlenceli ama, hani rol yapma kısmının tadı da başka. (Tavernada ne konuşacağını bilmeden oturan 4 kişilik parti..)
- "Bir şey için ne kadar emek harcanırsa o kadar değerlidir." sözü bu konu içinde bir nebzeye kadar geçerli bence.
Not: DM'in kafasındaki fikirler, ve oyuncuların kişilikleri nedeniyle yukarıda yazdığım her şey yanlış olabilir. Amaç daha çok eğlenmek, keyif almak nasıl olsa.. Bu sorularda bir ihtimal keyfi arttırır mı diye var işte..
(")_(")
(")_(")
GM, eğer oynattığı sisteme ve dünyaya hakimse, kafasında oluşturduğu akışa göre, oyunun -müspet ya da değil- tatmin edici bir noktaya ulaşması için kaç seanslık bir efor gerekeceğini kabaca kestirir. ruhinin 20+ ya da 80+ saat oyun derken anlatmak istediği budur. Ha, tabii ki bazı nedenlerden dolayı (parti ölümü, oyuncuların satışı, topyekün mallık, vs...) oyun, bu noktaya ulaşmayabilir. Bu durumda yapılacak şey tabii ki sağlık olsun deyip yeni oyun yeni şans felsefesine inanmaktır.
Ama şu da bir gerçektir ki ,low-level fantasy'de char.ların başlangıçtaki main plotu ne kadar uzun olursa o char o kadar güzelleşir.
Ama şu da bir gerçektir ki ,low-level fantasy'de char.ların başlangıçtaki main plotu ne kadar uzun olursa o char o kadar güzelleşir.
Bence çok güzel, zaten bir karakter hazırlıyorsan böyle ayrıntılı olmalı. Bir karakter yaratılıyorsa bu ayrıntılara girilmeli, zaten orada sunulan her seçeneğin bir cevabı vardır her insanın değilmi ? Bence ne aşırı ayrıntılı nede çok zor.
Keşke son oynattığım oyundan önce açsaydın bu başlığı Anchorite buna göre hazırlattırsaydım oyuncuların karakterleri
.
Ã?eviri ve bilgi için çok saol işime yarar bu ilerde.
Keşke son oynattığım oyundan önce açsaydın bu başlığı Anchorite buna göre hazırlattırsaydım oyuncuların karakterleri
Ã?eviri ve bilgi için çok saol işime yarar bu ilerde.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Ben arkadaşlara Frp'Yi tanıtmak amaçlı bir oyun oynatıyordum.Daha Str'i Int'i sayarken kaçtılar.Acemi oyuncular kaçar giderler, ancak üst düzey oyuncular katlanabilirler.Oyuna yeni başlayanlara yapmayın bu formu bence
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Aslında bu bir açıdan da iyi, bunun sayesinde kimin gerçekten frp oynamak istediğini anlayabilirsiniz
. Zaten kaçanları ikna etmek zordur onlarla oyun, oynamak onlara bir şeyler öğretmek neredeyse imkansızdır. FRP ye yeni başlayan kişi baktınız ki daha başlarda kaytarıyorsa hiç uğraşmayın bırakın oynamasın derim, çünkü bu oyun gerçekten oynamak isteyenlerle daha eğlenceli oluyor
.
Arkadaşlar, beyler, bayanlar ve tüm goblin dostları,
- Yav, bu basit bir paylaşım..Normalde ingilizcesini dağıtıyordum oyunculara ama bir tanesi benim ingilizcem için ağır bu dedi.. ben de çevirdim.
Benim işime yaradı, keyfi arttırdı diye koydum. Yok diyorsanızki benim işime yaramaz, internet üzerindeki kullanmadığınız yüzbinlerce materyalden bir tanesi olarak varsayın bunu da.. bir daha da yüzüne bakmayın. Hatta, ben sinirlenince bir yazıya printoutunu alıyorum 5-10 tane sonra da yakıyorum.. bir miktar da olsa tatmin edici oluyor.
- Yok eğer sen nasıl böyle işe yaramaz bir şeyi paylaşıyorsun diyorsanız..
Boy, en oranım kötü ama birkaç güreş numarası biliyorum, bir ara deneriz.. Veya aslında morarmacasına starcraft oynayalım. Kim kazanırsa onun söylediği doğrudur.
- Eğer diyorsanızki böyle şeyler koyuyorsun millet FRP oynamak için bunlar gerekiyor zannediyor..
Yav, insanlara nasıl eğlenildiğini öğretme gibi bir misyonum yok haliyle (aslında keşiş hayatı sürüp, köy köy üniversite üniversite dolaşıp frp oynatmak isterdim ama heralde o sayılmaz). İnsanlara nasıl zevkli zaman geçirmelerini öğretmeye çalışıyormuşum gibi bir hava geldiyse yukarıda yazdıklarımdan(nasıl gelir bilmiyorum ama olur..) affola.
Not: Bir de tabi bu materyal DMlere hitaben, hani kullanmak istermi oyuncuları diye.
- "Yeni başlayan oyuncular bunları okumaz, hemen kaçar"
(Cüneyt Arkın Karete duruşundayken) HAYYAAAAA
Yav, haliyle dökümanı gönderdiğim kişiler kaçıp dursa, (ben de manyak değilim) o zaman işime yarıyor olmazdı..
Hani öyle olmasa bile,
* Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
* FRP öğretmeye çalışmak beim için zor iş (bkz. misyonum), öğrenmek istediğini söylemeyen kişilere anlatmıyorum zaten.
* Yaş ilerledikçe daha sakin olunuduğundan, böyle şeylerle daha rahat zaman harcanıyor. (DELİ-kanlılık geçince demek istiyorum.. )
Anchorite - Cüney Arkın Kaleden 6 kişinin üstüne atlama numarası yapmak için 6 kişi arıyor!
Sonradan EDIT: Yav, Yener ne güzel kısaca anlatmış benim bir sürü satırda anlatamadığımı.
- Yav, bu basit bir paylaşım..Normalde ingilizcesini dağıtıyordum oyunculara ama bir tanesi benim ingilizcem için ağır bu dedi.. ben de çevirdim.
Benim işime yaradı, keyfi arttırdı diye koydum. Yok diyorsanızki benim işime yaramaz, internet üzerindeki kullanmadığınız yüzbinlerce materyalden bir tanesi olarak varsayın bunu da.. bir daha da yüzüne bakmayın. Hatta, ben sinirlenince bir yazıya printoutunu alıyorum 5-10 tane sonra da yakıyorum.. bir miktar da olsa tatmin edici oluyor.
- Yok eğer sen nasıl böyle işe yaramaz bir şeyi paylaşıyorsun diyorsanız..
Boy, en oranım kötü ama birkaç güreş numarası biliyorum, bir ara deneriz.. Veya aslında morarmacasına starcraft oynayalım. Kim kazanırsa onun söylediği doğrudur.
- Eğer diyorsanızki böyle şeyler koyuyorsun millet FRP oynamak için bunlar gerekiyor zannediyor..
Yav, insanlara nasıl eğlenildiğini öğretme gibi bir misyonum yok haliyle (aslında keşiş hayatı sürüp, köy köy üniversite üniversite dolaşıp frp oynatmak isterdim ama heralde o sayılmaz). İnsanlara nasıl zevkli zaman geçirmelerini öğretmeye çalışıyormuşum gibi bir hava geldiyse yukarıda yazdıklarımdan(nasıl gelir bilmiyorum ama olur..) affola.
Not: Bir de tabi bu materyal DMlere hitaben, hani kullanmak istermi oyuncuları diye.
- "Yeni başlayan oyuncular bunları okumaz, hemen kaçar"
(Cüneyt Arkın Karete duruşundayken) HAYYAAAAA
Yav, haliyle dökümanı gönderdiğim kişiler kaçıp dursa, (ben de manyak değilim) o zaman işime yarıyor olmazdı..
Hani öyle olmasa bile,
* Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
* FRP öğretmeye çalışmak beim için zor iş (bkz. misyonum), öğrenmek istediğini söylemeyen kişilere anlatmıyorum zaten.
* Yaş ilerledikçe daha sakin olunuduğundan, böyle şeylerle daha rahat zaman harcanıyor. (DELİ-kanlılık geçince demek istiyorum.. )
Anchorite - Cüney Arkın Kaleden 6 kişinin üstüne atlama numarası yapmak için 6 kişi arıyor!
Sonradan EDIT: Yav, Yener ne güzel kısaca anlatmış benim bir sürü satırda anlatamadığımı.
(")_(")
(")_(")
emeksiz yemek olmaz atasözü, ferepe için çok doğrudur. Oyuncular oyun için -en az GM kadar- özveri göstermezse, ortaya çıkan sonuçtan azami tatmini almak mümkün olmayacaktır.

Yakında kahpe Osoerde uşaklarının elinden kurtarıp burçlarında mübarek Aerenwe sancağını dalgalandıracağım Caer Calin hisarına beklerim ruhi efendi. sen sadece atlama pozisyonunu seç yeterAnchorite wrote:Anchorite - Cüney Arkın Kaleden 6 kişinin üstüne düşme numarası yapmak için 6 kişi arıyor!
Benim oyun gurubumla üzerinde gayet ayrıntılı düşünülerek ilk level dan başladığımız ve inanılmaz keyif aldığım bir oyunumuz var hala devam ediyor ilk lvl dan başladık. 1-2 saat kadar diğer oyuncu arkadaşlarımla beraber karakterlerimizin background ları dışında karakterlerimizin birbirlerini tanıma sürecinde beraber yaşadığımız bir takım olayları bile şekillendirdik yazıya dahi döktük. Her birimiz karakterlerimiz için yeni kişilikler oluşturduk okadar ki RP mizi yaparken karşımda veya yanımda oturan oyuncu arkadaşıma baktığımda ona karakterinin ismiyle hitap etmekte hiç zorluk çekmiyorum veya karakter ismini unutmuyorum. Karakterler bukadar kafalarımıza işlemiş durumda yani
.
Emin olunki oyunlar bu şekilde daha eğlenceli oluyor, pek çok oyun oynadım ama en eğlendiğim bu şekilde oynadığımız oyunlardı. Denemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum
.
Emin olunki oyunlar bu şekilde daha eğlenceli oluyor, pek çok oyun oynadım ama en eğlendiğim bu şekilde oynadığımız oyunlardı. Denemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum
şu formu doldurana kadar çok rahat 3-4 tane karakter yaparım, bide bu formdaki soruların bazıları gördüğüm kadarıyla D&D'ye uygun değil, daha çok vampire için falan hazırlanmış gibi geldi. Hele yeni başlıcak adamlar tırsabilir bile şunu doldururken ulen bu adam kimlik bilgilerimizi alıyo sonra arkamızdan iş yapıcakl der herif kaçar gider valla.
Bunun yerine DM'in oyundan önce oyuncu arkadaşla karakteri üzerine yapacağı 10-15 dakikalık bir konuşma belli şeyleri yerli yerine oturtmak adına DM'e daha yardımcı olur,bundan dolayı ne diyomuşuz "ALLAH CIZIRTISINI VERSİN FORMLARIN"
Bunun yerine DM'in oyundan önce oyuncu arkadaşla karakteri üzerine yapacağı 10-15 dakikalık bir konuşma belli şeyleri yerli yerine oturtmak adına DM'e daha yardımcı olur,bundan dolayı ne diyomuşuz "ALLAH CIZIRTISINI VERSİN FORMLARIN"

-------------------------------------------------------------
UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
Bir de bir kaç şeye dikkat ettim.Buradakilerin çoğu zatem normal karakter özellikleri, yani fazla, fazlalık olan yok.Ancak suratı yavarlakmı kısmı fazla.tı.Onun yerine ben oyunlarımda yüz şekli diye soruyorum.Burada gerekli olanlar, kişinin ruhsal özellikleri bence, ve de bunların nedenleri.Ayrıca kişinin fiziksel özelliklerini abartmaya gerek yok, diye düşnüüyorum.Sadece dışarından görünn yara izi, vs. yeterli.
İşin Türkçesi
Kişinin Ruhsal özellikleri, nedenleri, ve kişinin özgeçmişi ve bunun sonuçları en ince kısımlarına kadar anlatılmalıdır.Bunlar Dm'nin karakteri hatırlaması için yeterli olan şeyler.
Fiziksel özelliklere gelince, kişinin genel itibariyle, kaşları saçları, sakal-bıyıkları, boyu, eni ve de kişinin dışarıdaki izlenimi yeterlidir.
Yani bu kadar abartmaya gerek yok

İşin Türkçesi
Kişinin Ruhsal özellikleri, nedenleri, ve kişinin özgeçmişi ve bunun sonuçları en ince kısımlarına kadar anlatılmalıdır.Bunlar Dm'nin karakteri hatırlaması için yeterli olan şeyler.
Fiziksel özelliklere gelince, kişinin genel itibariyle, kaşları saçları, sakal-bıyıkları, boyu, eni ve de kişinin dışarıdaki izlenimi yeterlidir.
Yani bu kadar abartmaya gerek yok
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury