DIşARIDAN BAKINCA
DIşARIDAN BAKINCA
arama motoruna forum yazan, aradığı tarzda 'forumu' bulamayıp bizim siteye rastlayan ve cehaletinin bir sonucu olarak;
"la bak bak bak, sanki memleketi kurtarıyorlar, iyi ki bir metrik, heri potır izlediniz hemen büyücü, satanist oldunuz başımıza, tüh size memleket size mi kaldı hülean! savulun bre şerefsizler, battal gazi gelio!"
tadında böğürükler atan godzillaların bakış açısına göre;
bizim bu tartışmalarımız, bir şeyler paylaşmamız, konusu her ne olursa olsun iletişim kurmamız ve bunu elektronik ortamın ötesine de taşıyıp bizzat buluşup tanışmamız . . .
onlar için hiç önemli değil.
Onlara soracak olursanız, biz boş hayaller kuruyoruz, ya da örgüt toplantısı yapıyoruz. Veya kafamıza kapüşon takıp satanist ayini düzenliyoruz. Hatta hatta kedi kesip, eciş bücüş büyüsü yapıyoruz.
bilmiyor ki bu az gelişmişler, bir toplumun ancak özgür düşünen, hayal gücünü geliştiren ve oluşturduğu düşünce yapısıyla, geliştirdiği hayal gücüyle pozitif değerler üretebilen bireylerle kalkındığını, refaha erdiğini.
bilmiyor ki bu adamlar, bir bireyin, şekli şemali her ne olursa olsun, bir grupta yer edinme ve kendi kafa dengi kimseleri bulup onlarla bilrikte olma ihtiyacı duyduğunu.
bilmiyorlar ama onlar da bu ihtiyacı duyuyorlar, bunun sonucunda "at gözlüklerini" çıkaramamış kimseler olarak -ne yazık ki- tribünlerde küfür ede ede gırtlak parçalayıp maç sonrası adam kesmeye gidiyorlar veya eğitim yuvası olması gereken üniversitelerde "mahiyetini bilmedikleri" bir takım siyasi güç odaklarının papağandan bozma piyonları haline geliyorlar!
---(bu son yazdığım cümlede gerçekten sporsever olan kimseleri, bir spor takımını 'adam' gibi destekleyen bireyleri veya bir siyasi görüşü "bilinçli" olarak benimsemiş kişileri kastetmiyorum, o yüzden sadece yarası olan gocunur bu konuda -kısacası coraxın dediği gibi çıkıp kimse bana "bıdı bıdı" yapmasın!)---
bilmiyorlar ki o insanlar, okuduğumuz ve üzerinde tartıştığımız o kitapların yazılması için, insanların emek ve zaman verdiğini, ve hatta o kitapların da SANAT eserleri olduğunu . . .
Evet arkadaşlar, dışarıdan bakan için durumumuz belki "eciş bücüş büyüsünden" ibaret, fakat işin aslını görmüş olanlar biliyor ki; BAşKA BİR DÃ?NYA GERÃ?EKTEN DE VAR!
"la bak bak bak, sanki memleketi kurtarıyorlar, iyi ki bir metrik, heri potır izlediniz hemen büyücü, satanist oldunuz başımıza, tüh size memleket size mi kaldı hülean! savulun bre şerefsizler, battal gazi gelio!"
tadında böğürükler atan godzillaların bakış açısına göre;
bizim bu tartışmalarımız, bir şeyler paylaşmamız, konusu her ne olursa olsun iletişim kurmamız ve bunu elektronik ortamın ötesine de taşıyıp bizzat buluşup tanışmamız . . .
onlar için hiç önemli değil.
Onlara soracak olursanız, biz boş hayaller kuruyoruz, ya da örgüt toplantısı yapıyoruz. Veya kafamıza kapüşon takıp satanist ayini düzenliyoruz. Hatta hatta kedi kesip, eciş bücüş büyüsü yapıyoruz.
bilmiyor ki bu az gelişmişler, bir toplumun ancak özgür düşünen, hayal gücünü geliştiren ve oluşturduğu düşünce yapısıyla, geliştirdiği hayal gücüyle pozitif değerler üretebilen bireylerle kalkındığını, refaha erdiğini.
bilmiyor ki bu adamlar, bir bireyin, şekli şemali her ne olursa olsun, bir grupta yer edinme ve kendi kafa dengi kimseleri bulup onlarla bilrikte olma ihtiyacı duyduğunu.
bilmiyorlar ama onlar da bu ihtiyacı duyuyorlar, bunun sonucunda "at gözlüklerini" çıkaramamış kimseler olarak -ne yazık ki- tribünlerde küfür ede ede gırtlak parçalayıp maç sonrası adam kesmeye gidiyorlar veya eğitim yuvası olması gereken üniversitelerde "mahiyetini bilmedikleri" bir takım siyasi güç odaklarının papağandan bozma piyonları haline geliyorlar!
---(bu son yazdığım cümlede gerçekten sporsever olan kimseleri, bir spor takımını 'adam' gibi destekleyen bireyleri veya bir siyasi görüşü "bilinçli" olarak benimsemiş kişileri kastetmiyorum, o yüzden sadece yarası olan gocunur bu konuda -kısacası coraxın dediği gibi çıkıp kimse bana "bıdı bıdı" yapmasın!)---
bilmiyorlar ki o insanlar, okuduğumuz ve üzerinde tartıştığımız o kitapların yazılması için, insanların emek ve zaman verdiğini, ve hatta o kitapların da SANAT eserleri olduğunu . . .
Evet arkadaşlar, dışarıdan bakan için durumumuz belki "eciş bücüş büyüsünden" ibaret, fakat işin aslını görmüş olanlar biliyor ki; BAşKA BİR DÃ?NYA GERÃ?EKTEN DE VAR!
insanlar bir fikir,bir düşünce veya bir ideolojiye sahip olmaları gerekmektedir,zaten bunlar olmayınca bunlar insan olmaktan uzaktadırlar.bizler için önemli olan herkese bu fikirlerinden dolayı hoşgörü gösterebilmektir.
insanlar bu site için gereksiz bir site yakıştırmasında bulunabilir,bunlarıda bir nebze haklı görebilirim,çünkü onlar bizleri tanımadan bizleri yargılamaktadırlar(yargısız infaz denir buna)ama bizde bu insanlara kendimiz tanıtmamız gerekir.çünkü onların dediği gibi değiliz.bizler kendi hayal ve beynimizin mahsülü olan şeyleri ortaya çıkarıyoruz.gerçi bunu yapabilmek için beyin gerektiğini insanlar kabullenemiyor,ama bu gerçeğin bizler farkındayız.sonuçta birileri gelip bizlere bazı suçlamalarda bulunabiliyorlar ama bu suçlamaları bertaraf etmek yine bizim elimizde!
bizler bize yöneltilen suçlamaların yanlış olduğunu bu insanlara göstermeliyiz.ama bunu nasıl yaparız bilmiyorum.
insanlar bu site için gereksiz bir site yakıştırmasında bulunabilir,bunlarıda bir nebze haklı görebilirim,çünkü onlar bizleri tanımadan bizleri yargılamaktadırlar(yargısız infaz denir buna)ama bizde bu insanlara kendimiz tanıtmamız gerekir.çünkü onların dediği gibi değiliz.bizler kendi hayal ve beynimizin mahsülü olan şeyleri ortaya çıkarıyoruz.gerçi bunu yapabilmek için beyin gerektiğini insanlar kabullenemiyor,ama bu gerçeğin bizler farkındayız.sonuçta birileri gelip bizlere bazı suçlamalarda bulunabiliyorlar ama bu suçlamaları bertaraf etmek yine bizim elimizde!
bizler bize yöneltilen suçlamaların yanlış olduğunu bu insanlara göstermeliyiz.ama bunu nasıl yaparız bilmiyorum.
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
-
WarlorD
- Kullanıcı

belki de anlayamazlar ketchup... belki bunları anlamak için belirli bi altyapıya düşünsel olarak kültürel olarak ihtiyaçları wardır. Belki onlar türkiyeyi arabesk dinleyerek birbirlerini bıçaklayarak kawga çıkartarak ya da en çok yaptıkları iş olan baba parasını gece klüplerinde partilerde harcayarak kurtarcaklarını sanıyolardır... bence onların bilgilendirilmesi zor bir iş en azından çoğunun, ama onların warlığına rağmen biz düşünmeye ve hayal etmeye devam etmeliyiz derim.. çünkü düşünmekte bu ülkede neredeyse bi ayrıcalık halini aldı...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
ben bu kadar karamsar değilim,ne olursa olsun,her insan gece yatağına uzanınca birşeylerin hayalini kurup kafalarından senaryolar kuruyordur.ama bu kurgular genelde zenginlik olabilir veya bir kız olabilir veya başka birşey olabilir,ama sonuçta her insanın bir beyni var ve bu beyni nasıl kullandıkları önemli!!!!Mesaj konusu:
belki de anlayamazlar ketchup... belki bunları anlamak için belirli bi altyapıya düşünsel olarak kültürel olarak ihtiyaçları wardır. Belki onlar türkiyeyi arabesk dinleyerek birbirlerini bıçaklayarak kawga çıkartarak ya da en çok yaptıkları iş olan baba parasını gece klüplerinde partilerde harcayarak kurtarcaklarını sanıyolardır... bence onların bilgilendirilmesi zor bir iş en azından çoğunun, ama onların warlığına rağmen biz düşünmeye ve hayal etmeye devam etmeliyiz derim.. çünkü düşünmekte bu ülkede neredeyse bi ayrıcalık halini aldı...
ama ikimizde şunun farkındayız ki insanlar beyinlerini yaratıcı olarak kullanmıyorlar,bunun nedeni kültürel altyapının eksikliği veya düşüncelerin oluşturulması aşamasındaki eksiklikler olsa veya eğitim sisteminin ezberci temele oturtulmuş olması ve bunun gibi binlerce sebep olsa da bizler bu sitede,insanlara saçma gelen şeylerin aslında bir tiyatro veya sanatsal niteliğe haiz bir eser oluşturmak olduğunu anlatmalıyız.örneğin tolkiene gençliğinde sen ne saçma bir işle uğraşıyorsun diye çevresinden bir eleştiri gelmiş olabilir ama tolkien şu anda çağımızın en önemli edebiyatçılarından biridir.veya şunu belirteyim harry potter bir çoçuk edebiyatı ürünü olarak görünmesine rağmen dünyadaki en önemli sanatsal eserlerden biridir,ve bunlar yaratıcı bir beynin ürünüdür,ve bunları halkımız birer idol olarak görürken tolkienvari şeyler yapma çabası içinde olan kişileri lüzumsuz şeylerle uğraşıyorsunuz diye itham ediyorlar...bu nedenle bizlerde bunun lüzumsuz olmadığını sadece hayal gücümüzü ve beynimizi kullanarak bir eser ortaya çıkarmaya çalıştığımızı belirtmemiz lazım diyorum....
kısaca her insan hayal kurar ama kimse bunu itiraf etmek istemez,bizler hayal kurduğumuzu itiraf ediyoruz diyede suçlanırsak bu suçlamaları engellememiz lazım!!!
Bir kere bunları söyleyecek insanın iq'su bellidir arkadaşım. Ayakkabı numarasını geçmez. Tahsili ya yarımdır ya da yarım yamalaktır. Yoksa okumuş görmüş geçirmiş kültürlü "hiç bir insan" bu kadar seviyesiz başarısız atıflarda ve provokasyonlarda bulunmaz. Bulunursa da kaale alınmaz ben ve benim gibiler tarafından. Geçiştirilir uzaklaştırılır dışlanır. Herkes istediğini yapmakta özgürdür, beğenmiyorsa gözünü kapatsın, kulağını tıkasın başka yere gitsin derim ve eklerim:
This conversation is over.
İnsanlar anlayamadıkları şeylerden korkarlar, ve bazı insanlar bizi anlama yeteneğine bile asla sahip olamayacaklar. Bu gerçeği unutmayın kafanıza da bunları fazla takmayın. Hiç bir şeyi savunmak zorunda değilsiniz. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Anlamayak istemeyenlere ise megafon bile az. Yormayın kendinizi...
This conversation is over.
İnsanlar anlayamadıkları şeylerden korkarlar, ve bazı insanlar bizi anlama yeteneğine bile asla sahip olamayacaklar. Bu gerçeği unutmayın kafanıza da bunları fazla takmayın. Hiç bir şeyi savunmak zorunda değilsiniz. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Anlamayak istemeyenlere ise megafon bile az. Yormayın kendinizi...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
raistlin bu dediğini yapmak en kolayı zaten en son çarede bu olur ama insanları biraz daha mutlu yapabilmek için biraz daha uğraş vermek belki bizim için zor olur,veya üzücü olur ama sonunda bir kişiye bile bizim yaşadığımız mutluluğu yaşatabilmek bile çok güzel olur veya ben böyle düşünüyorum 
raistline katılmıyorum. bence bu tür olayları atlayıp geçmemeliyiz. kale almamak hiçbir zaman çözüm değildir bence. ben birçok adam tanıyorum frp ye satanist oyunu derken bir oyuncu olmuştur. frp dünyaya birçok sebepten yanlış tanıtılıyor. belki korkuyorlar belki de gereksiz görüyorlar. ama frp gerçekten insanların düşünce ücünü arttıran, yeni fikirler üretmesine yardımcı olan bir etkinliktir. bildiğiniz gibi bu ülkede bazıları bizim düşünce üretmemizi istemiyor ve bu yüzden bir şekilde yanlış tanıtılıyor frp. insanlar saçma değerşerinin sorgulanmasını istemiyor oysa frp okuyan bi kiş sorgular. neyse abartıp komplo teorileri kurmaya başlıyacam. onlar size bırakıyorum saygılar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Bakınız ben "la bak bak bak, sanki memleketi kurtarıyorlar, iyi ki bir metrik, heri potır izlediniz hemen büyücü, satanist oldunuz başımıza, tüh size memleket size mi kaldı hülean! savulun bre şerefsizler, battal gazi gelio!" tarzı konuşan insanlara verilecek tepki olarak söyledim bunları. Yoksa bizim FRPdeki yaptıklarımızla dalga geçen anlamayan birçok arkadaşımız var bizde onlarla beraber dalga geçip beraber eğleniyoruz oluyor bitiyor. Ama bir de bunların "yapılamayacağı" insanlar var ben onlardan bahsettim.ketchup wrote:raistlin bu dediğini yapmak en kolayı zaten en son çarede bu olur ama insanları biraz daha mutlu yapabilmek için biraz daha uğraş vermek belki bizim için zor olur,veya üzücü olur ama sonunda bir kişiye bile bizim yaşadığımız mutluluğu yaşatabilmek bile çok güzel olur veya ben böyle düşünüyorum
o tip insanlara cevap vermek elbette ki gereksiz tartışmak olur
ben bu insanların böyle düşünmelerinin sebebni irdeledim ve bu sebebin çevre baskısı güdümlü bir "at gözlüğü" olduğunu belirttim
yoksa elbette ki, la ula hayvanlar . . . falan die siteye gelen adama cvp yazmam
PS: zaten yazamam, çünkü göremem
Oren tepesine biner adamın alimallah
ben bu insanların böyle düşünmelerinin sebebni irdeledim ve bu sebebin çevre baskısı güdümlü bir "at gözlüğü" olduğunu belirttim
yoksa elbette ki, la ula hayvanlar . . . falan die siteye gelen adama cvp yazmam
PS: zaten yazamam, çünkü göremem
-
flintfireforge
- Kullanıcı

Her şeyden önce yaratıcılık ve hayalgücü bir bilgi birikimi gerektirir. Elbette frp oyuncusu olmak için belirli bir iq seviyesi, eğitim vb ön şartı aranmıyor, ama Gandalf'ın dedii gibi, satrancı herkes bilir ve oynar, ama iyi bilenlerin oyununu izlemek bile süperdir gibi birşey demişti.
Yine de bu insanlara sırtımızı dönmek ve içimize kapanmak yerine ülkemizde bu önyargıları yıkıp fantastik kurguyu tanıtmalıyız değil mi?
Yine de bu insanlara sırtımızı dönmek ve içimize kapanmak yerine ülkemizde bu önyargıları yıkıp fantastik kurguyu tanıtmalıyız değil mi?
Cüceler her zaman son sözü söyler...
katılıyorum. bence görmezden gelmek çözüm değil. onlara frp yi tanıtmalıyız ve bence buna en uygun kesim bilgisayarı aktif oarak kullanan kişilerdir. herhangi bir bilgisayar dergisinin arkasında frpworld.com u tanıtan bir yazı bence hoş olur. daha fazla kişiye ulaşabiliriz.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
flintfireforge
- Kullanıcı

Ben bu tür insanlara biraz laf anlatmaya çalışmıştım bir ara da o yüzden kişisel deneyimim dolayısıyla yorum yapmıştım. Siz de "deneyebilirsiniz" yani... ben size engel olmayayım 
Ã?nyargılar kolay kolay yıkılmıyor ne yazıkki. Hatta bazıları "asla" yıkılmıyor.
Ã?nyargılar kolay kolay yıkılmıyor ne yazıkki. Hatta bazıları "asla" yıkılmıyor.