Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
.
Wahşi Batı
Western konseptinden hoşlanan var mı? "Burası Teksas mı kardeşim?" tarzında silahların konuştuğu kovboy maceralarından zevk alır mısınız? Benim en sevdiğim sahne: Barda bir kovboy diğerinin yanına gelip pis pis bakar ve “ayağıma basıyorsun!” der. Diğeri şaşırır ve “hayır, basmıyorum,” der. Ã?bürü de bu sefer, “sen bana yalancı mı diyorsun?” der; düello kaçınılmazdır! Bir de “İyi, Kötü, Ã?irkin” filmindeki mezarlıkta düello sahnesine bayılıyorum, gerçi o filmin tamamı şahaneydi. Neyse...
Eğer oynamak isteyen olursa bu konseptte bir forum RPsi oynatabilirim. Konular genelde -klasik- banka, tren ya da posta arabası soygunu ve çaldıkları paralarla Meksika sınırını geçmeye çalışan haydut çeteleri ile onları yakalamaya çalışan kanun adamı, şerif arasında geçecek, vs. Bol vurdulu kırdılı, düellolu, vs ve tek kurşunda işinin bitebildiği zor bir oyun bu Wahşi Batı!
Oyunun kuralları "Wahşi Batı ...Kurallar, lsteler" başlığında yazmaktadır: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7606
Oyuna katılmak isteyen olursa buraya mesaj atarak bildirebilir.
.
Wahşi Batı
Western konseptinden hoşlanan var mı? "Burası Teksas mı kardeşim?" tarzında silahların konuştuğu kovboy maceralarından zevk alır mısınız? Benim en sevdiğim sahne: Barda bir kovboy diğerinin yanına gelip pis pis bakar ve “ayağıma basıyorsun!” der. Diğeri şaşırır ve “hayır, basmıyorum,” der. Ã?bürü de bu sefer, “sen bana yalancı mı diyorsun?” der; düello kaçınılmazdır! Bir de “İyi, Kötü, Ã?irkin” filmindeki mezarlıkta düello sahnesine bayılıyorum, gerçi o filmin tamamı şahaneydi. Neyse...
Eğer oynamak isteyen olursa bu konseptte bir forum RPsi oynatabilirim. Konular genelde -klasik- banka, tren ya da posta arabası soygunu ve çaldıkları paralarla Meksika sınırını geçmeye çalışan haydut çeteleri ile onları yakalamaya çalışan kanun adamı, şerif arasında geçecek, vs. Bol vurdulu kırdılı, düellolu, vs ve tek kurşunda işinin bitebildiği zor bir oyun bu Wahşi Batı!
Oyunun kuralları "Wahşi Batı ...Kurallar, lsteler" başlığında yazmaktadır: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7606
Oyuna katılmak isteyen olursa buraya mesaj atarak bildirebilir.
.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 25, 2008 6:40 pm, edited 7 times in total.
.
Ben örnek olsun diye bir karakter kağıdı hazırladım şöyle:
Jhon Doe (silahşor)(seviye:1)
1.80 boyunda, siyah saç, ince bir sakal, daima kısık bakan gözler. Komple siyah takım, içinde beyaz gömlek giyiniyor. Yeleğinin cebinden köstekli saatinin zinciri sarkıyor. Silah kemeri daima hafif yan durur ve gümüş rengi tabancanın kabzası fildişi kaplamadır.
Özgeçmiş: Bilinmiyor.
Kişisel özellikler (toplam 80)
Güç: 12
Ã?eviklik: 18
Dayanım: 14
Zeka: 10
Bilgi: 8
Karizma: 18
Yetenekler (toplam: 20+20=40)
Hızlı nişan: +9
Keskin nişan: +5
Tabanca: +9
Tüfek:
Ã?ifteli:
Silahsız dövüş: +1
Bıçak: +4
Ok-Yay:
Balta, kılıç, vs:
Patlayıcı, vs:
İp, kement:
At sürme: +5
Mekanik, tamir:
Tedavi: +5
İskambil, zar: +2
İzcilik:
Eşyaları:
1 adet Revolver
1 adet bıçak (çizmesinde)
125 $
Altın cep saati
İşte böyle! Dikkat ederseniz Yetenek puanlarının 20sini ben dağıttım, 20si ise silahşor sınıfından dolayı zaten dağılmıştı. Her yeteneğe bir seferde +5ten fazla verilemez.
Kişisel özelliklerin de toplamı 80 oldu. Onaları da 5-20 arasında olacak şekilde karakterin kişiliğine uygun dağıttım gördüğünüz gibi.
.
Ben örnek olsun diye bir karakter kağıdı hazırladım şöyle:
Jhon Doe (silahşor)(seviye:1)
1.80 boyunda, siyah saç, ince bir sakal, daima kısık bakan gözler. Komple siyah takım, içinde beyaz gömlek giyiniyor. Yeleğinin cebinden köstekli saatinin zinciri sarkıyor. Silah kemeri daima hafif yan durur ve gümüş rengi tabancanın kabzası fildişi kaplamadır.
Özgeçmiş: Bilinmiyor.
Güç: 12
Ã?eviklik: 18
Dayanım: 14
Zeka: 10
Bilgi: 8
Karizma: 18
Hızlı nişan: +9
Keskin nişan: +5
Tabanca: +9
Tüfek:
Ã?ifteli:
Silahsız dövüş: +1
Bıçak: +4
Ok-Yay:
Balta, kılıç, vs:
Patlayıcı, vs:
İp, kement:
Mekanik, tamir:
Tedavi: +5
İskambil, zar: +2
İzcilik:
Eşyaları:
1 adet Revolver
1 adet bıçak (çizmesinde)
125 $
Altın cep saati
İşte böyle! Dikkat ederseniz Yetenek puanlarının 20sini ben dağıttım, 20si ise silahşor sınıfından dolayı zaten dağılmıştı. Her yeteneğe bir seferde +5ten fazla verilemez.
Kişisel özelliklerin de toplamı 80 oldu. Onaları da 5-20 arasında olacak şekilde karakterin kişiliğine uygun dağıttım gördüğünüz gibi.
.
Aslında baştan iyi gidiyordum resmi görünce özgeçmişi de ona yakışacak şekilde yaptım. 
Mesela Mekanik, tamir: +5 verdim menzili daha uzun ve dürbünlü bir tüfek yapabilir miyim?
Douglas "El Condor" Mortimer (Ã?dül avcısı)(seviye:1)
1.88 boyunda, siyah arkaya taranmış briyantinli saçlar, ince bıyık ve kısa favoriler, daima kısık bakan gözler. Siyah takım ve siyah şapka takıyor. Atında taşıdığı bir tanesi kendi modifikasyonu olan iki tip tüfeği var, kırk yaşlarında.
Özgeçmiş: Eski asker, taktik bilgileri ve strateji planlamala kabiliyeti yüzünden Albaylığa kadar yükselmiş, fakat acımasızlığı yüzünden el çektirilmiş. (Kızılderililerin köyüne yapılan bir baskında çoluk çocuk demeden herkesi katlettirmiş.)

Güç: 6
Ã?eviklik: 14
Dayanım: 12
Zeka: 20
Bilgi: 20
Karizma: 8
Hızlı nişan: +0
Keskin nişan: +10
Tabanca: +0
Tüfek: +10
Ã?ifteli: +0
Silahsız dövüş: +0
Bıçak: +0
Ok-Yay: +0
Balta, kılıç, vs: +0
Patlayıcı, vs: +5
İp, kement: +0
Mekanik, tamir: +5
Tedavi: +0
İskambil, zar: +0
İzcilik: +5
Eşyaları:
1 adet Winchester
1 adet Modifikasyonlu tüfek (Uzun menzilli, dürbünlü)
1 adet At
5 adet dinamit lokumu
1 adet alet takımı (tornavida pense vs.)
Mesela Mekanik, tamir: +5 verdim menzili daha uzun ve dürbünlü bir tüfek yapabilir miyim?
Douglas "El Condor" Mortimer (Ã?dül avcısı)(seviye:1)
1.88 boyunda, siyah arkaya taranmış briyantinli saçlar, ince bıyık ve kısa favoriler, daima kısık bakan gözler. Siyah takım ve siyah şapka takıyor. Atında taşıdığı bir tanesi kendi modifikasyonu olan iki tip tüfeği var, kırk yaşlarında.
Özgeçmiş: Eski asker, taktik bilgileri ve strateji planlamala kabiliyeti yüzünden Albaylığa kadar yükselmiş, fakat acımasızlığı yüzünden el çektirilmiş. (Kızılderililerin köyüne yapılan bir baskında çoluk çocuk demeden herkesi katlettirmiş.)

Güç: 6
Ã?eviklik: 14
Dayanım: 12
Zeka: 20
Bilgi: 20
Karizma: 8
Hızlı nişan: +0
Keskin nişan: +10
Tabanca: +0
Tüfek: +10
Ã?ifteli: +0
Silahsız dövüş: +0
Bıçak: +0
Ok-Yay: +0
Balta, kılıç, vs: +0
İp, kement: +0
Tedavi: +0
İskambil, zar: +0
İzcilik: +5
Eşyaları:
1 adet Winchester
1 adet Modifikasyonlu tüfek (Uzun menzilli, dürbünlü)
1 adet At
5 adet dinamit lokumu
1 adet alet takımı (tornavida pense vs.)
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Bu tüfek diyip geçiştirdiğin tek mermili olan şöyle bişey mi? Ã?yleyse istemem.

Bak bir de naçizane bu silah eksik. Hani kumarbazlar bileklerinde taşırlar hem hasarı hem mesafesi çok kısa olan 2 mermi alan derringer.
Bundan isterim bak!

Bak bir de naçizane bu silah eksik. Hani kumarbazlar bileklerinde taşırlar hem hasarı hem mesafesi çok kısa olan 2 mermi alan derringer.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Bu ne ya!Sen hiç mi görmedin iki elinde baltalar olan kızılderili.Nasıl olurda kızılderililerin baltasına artı vermezsin!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Haklısın Edmond, ben Balta ve kılıç türü silahları egzotik silahlar olarak düşünmüştüm. Neyse sen vermişsin zaten yetenek puanı.Edmond wrote:Bu ne ya!Sen hiç mi görmedin iki elinde baltalar olan kızılderili.Nasıl olurda kızılderililerin baltasına artı vermezsin!
Tersyuz, tüfeğine dürbün takabilirsin (yalnız dürbünler ucuz değil) Dürbün takarak menzil arttırmıyorsun; ancak İsabet zarına +50 dürbün bonusu alıyorsun.
Tüfek dediğim o resimdekinin bir üst modeli. :schemes: Hani üstten sürüyorsun mermiyi mekanizmayı kuruyorsun filan. Evet tek mermili ama uzun menzilli.
O gösterdiğin kumarbazların ve bayanların kullandığı tabancanın adı neydi? Derringer mi? Tabii ki o da var; ceketin kolunda ya da çizmede saklamak için ideal.
.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 18, 2008 4:02 am, edited 2 times in total.
TALEP!
Fırlatma yetisi:Ben sağlam bir balta fırlatıcısı olmak istiyorum, KUYRUğUNDA TOPUZLU AKREPTEN SONRAKİ en büyük hayalim.Ellerimde baltalar olacak ve ben onları, düşmanı görür görmez fırlatacağım.Yani eğer düşmanım tabanca çekecek olursa, hapı yutmayacağım ve ben de balta fırlatacağım hızlıca!
Fırlatma yetisi:Ben sağlam bir balta fırlatıcısı olmak istiyorum, KUYRUğUNDA TOPUZLU AKREPTEN SONRAKİ en büyük hayalim.Ellerimde baltalar olacak ve ben onları, düşmanı görür görmez fırlatacağım.Yani eğer düşmanım tabanca çekecek olursa, hapı yutmayacağım ve ben de balta fırlatacağım hızlıca!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ok atarken, zeka veya bilgiye gerek görmüyorum ben
Bence ok için yalnızca çeviklik veya güç lazım :S
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Atışlarını daima standart aksiyon olarak yani hızlı nişan alarak yaparsın o zaman. Bu tercih meselesi, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Sana en uygun gelen şekilde ateş edebilirsin Edmond.Edmond wrote:Ok atarken, zeka veya bilgiye gerek görmüyorum ben![]()
![]()
![]()
Bence ok için yalnızca çeviklik veya güç lazım :S
.
Manyak fikrim geldi
Tersyuz tamamen senin zararına olacak ama,
Dwaxer, hareketli hedefleri vurmak biraz daha zor olsun!Seyyar (hareketli) hedeflere saldırıda, düşmanın hızı kadar penaltı yensin.Ve atların hızını az yapma e mi D:
Dwaxer, hareketli hedefleri vurmak biraz daha zor olsun!Seyyar (hareketli) hedeflere saldırıda, düşmanın hızı kadar penaltı yensin.Ve atların hızını az yapma e mi D:
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Dwaxer mesela ben şunlara puan vermişim:
Mesela saatli bomba yapabilir miyim?
Yada dinamitleri gömüp atlılar gelirken dinamitlere ateş ederek patlatabilirmiyim? (Biz de kovboy filmi biliyoruz.
)
Ya da Lee van Cleef bir filminde tabancasına dipçik namlu filan takıp uzaklaşmış adamı vuruyordu mekanik iyice yükseldiğinde böyle şeyler olabilir mi?
Ya kovboy olmaya ne meraklıymışım, bunca soru sorunca kendimden utandım. :embarrass:
Mesela saatli bomba yapabilir miyim?
Yada dinamitleri gömüp atlılar gelirken dinamitlere ateş ederek patlatabilirmiyim? (Biz de kovboy filmi biliyoruz.
Ya da Lee van Cleef bir filminde tabancasına dipçik namlu filan takıp uzaklaşmış adamı vuruyordu mekanik iyice yükseldiğinde böyle şeyler olabilir mi?
Ya kovboy olmaya ne meraklıymışım, bunca soru sorunca kendimden utandım. :embarrass:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16