fantastik resimler

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

fantastik resimler

Post by Starfell »

Benim merak ettiğim adamlar bu resimleri önce çizip bilgisayaramı atıyor yoksa belli başlı modelleme programlarından mı yararlanıyorlar.Benim gibi resim yeteneği sıfır olan insanlar için bçyle şeyler yapan programlar var mı ?

Image

Image[/b]
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Eğer resim yeteneğin 0 ise, bütün programlar gelse, yine farketmez.

Fakat resim yeteneğin 0 değildir.Araştırdıkça çıkar o :)

Hem bu var, hem de yanlış bilmiyorsam pad üzerinden programa aktarıyorlar.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bence bunlar karakalem
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

önceden biyerde oyunlardaki karakterlerin nasıl modellendiğini görmüştüm bu da sanırım öyle bişey.

Bildiğim kadarıyla şöyle oluyor:

Ã?ncelikle karakterler sanatçı tarafından tasarlanıyor be klasik yöntemlerle ki bu kağıt kalem oluyor çoğu zaman resmediliyor. Yapacağınız şeyi önce tasarlamak gibi bişey o akrakterinnasıl görüneceğine dair ilk görüntü bu şekilde oluşuyor.

Daha sonra resimler bilgisayara aktarılıyor. Burda grafikleri işlemekte kullanılan yardımcı yazılımlar var tabi. Photoshop bunlardan en meşuru. Bu tarz yazılımlarla resimler ayrıntılandırılıyor ve renklendiriliyor.

Karakterin görüntüsü bi kez oluştuktan sonra Muhtemelen başka bir kişi bunu bilgisaya moden olarak aktarıyor. Hatta bunu kolaylaştırmak amacıyla yukarda da gördüğünüz gibi birkaç yönden resmedilmiş karakter. Muhtemelen resmi olan bişeyi 3 boyutlu bir modele aktarmak da pek koaly değildir ayrı bir uzmanlık alanı.

Sonra da işte animasyonlarda, oyunlarda gördüğümüz modeller oluşturuluyor. Bilgisayar teknolojileri sağolsu bu modellere hareket kabiliyeti bile kazandırılabiliyor.

Bütün bunlardan sonra çok uzak olmayan geçmişte çizgi filmleri bütün karelerini teker teker çizerek yaptıklarına inanabiliyormusunuz?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Daha kendi kendine çizen programlar geliştiremediler. Allahtan geliştiremediler, o zaman dünyanın benim gibi eli biraz kalem tutanlara ihtiyacı kalmazdı. İnşallah öyle şeyler icat etmezler :D

Starfell, bu örnek olarak gösterdiğin resimler tablet işi gibi duruyor. Tablet dediğim, touchpad tarzı bir şey. Touchpad'in büyüğünü düşün, özel bir kalemle onun üzerine çiziyorsun, direkt dijital olarak bilgisayar ekranında çizdiklerin oluşuyor.
Geleneksel yöntemler eskidi, ama ben geleneksel yöntemlerden vazgeçmem! :D :P

3D çizmek başlı başına bir olay. Efla anlatmış zaten. Biraz 3dsmax biliyorum, ordan anlatayım. Ã?nce kalem kağıt ile karakterini tasarlıyorsun. Sonra o çizimlerini 3dsmax programına aktarıp orda 3 boyutlu modelleme ile yeniden ama 3 boyutlu olarak çiziyorsun. İşte sana oyunlara konulacak hazır bir karakter! Tabii bu kadar kolay değil, 3D çizmek de ayrı bir olay.

Çok kısa ve öz anlattım, detayları konuşuruz, hatta işinde benden ehli olan varsa daha güzel anlatır. Ben de öğrenirim bir şeyler :D
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

3dsmax öğrenmek isterim bende sahiden. Programı bende var ama hiç kurcalamadım. şerefsiz arkadaşım içine crack koymadan satmış da :\
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Possessed wrote:Daha kendi kendine çizen programlar geliştiremediler. Allahtan geliştiremediler, o zaman dünyanın benim gibi eli biraz kalem tutanlara ihtiyacı kalmazdı. İnşallah öyle şeyler icat etmezler :D

Starfell, bu örnek olarak gösterdiğin resimler tablet işi gibi duruyor.
peki tabletlere çizmek daha mı kolaydır. Yani benim gibi bir adam alsa eline tableti kalem kagıttan farklı mı olur... Anladığım kadarıyla elemanlar bu resimleri yaparken gölgelendirmeleri - esas olarak - Bilgisayar renkleriyle elde ediyorlar yoksa karakalemle bu kadar iyi sonuç çıkaramazlar...Tabi ben anlamam bu işten ama öyle geldi bana :D

Bide ben böyle şeyler yapmak için resim kursuna gitsem kaç senede adam olurum ??? Yoksa benden adam olmaz mı :-o :D

Yani resim kursuna gitmek iyi birşeymidir yoksa evde bazı kitaplardan okuyup öğrenmek mi daha iyidir ???
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Aksine.. Tabletle çizmek normal çizmekten çok daha zor. Bende de tablet var; ama çizimleri geleneksel yapıyorum, boyamayı tabletle yapıyorum. Tableti de yeni aldığım için şu anda pek alışkın değilim, kağıt kalem daha kolay geliyor. Ã?ünkü tabletle dijital çiziyorsun, kalem kağıt kadar rahat değil. Genel olarak da sorduğum tablet kullanıcıları da çizim yapmanın tabletle zor olduğunu söylediler. Ancak boyamada inanılmaz kolaylık sağlıyor. Dijital boyama için ideal.

Aslında çizim de her şey gibi, öğrenilebilen bir şey. Ama bazı insanlar biraz daha yatkın çıkıyor, daha kolay öğreniyorlar. Sen de eğitimle öğrenebilirsin. Yatkınlığına bağlı olarak öğrenme süren uzayacaktır.

Son sorunu da yanıtlayayım. Kursa gitmek çok çok daha iyidir. Evde kitaplardan öğrenmek zor tabii. Başında bilen birinin olması çok iyi. Keşke benim başımda da bir öğretmen olsa, bildiği her şeyi öğretse bana. Kitaplarla zor oluyor. Bak ben ikisini de yaptım. Hayatım boyunca kitaplardan kaynaklardan çalıştım. Bir kere de 1.5 aylık bir hızlandırılmış kursa gittim. Hayatımda yaptığım en iyi şeydi diyebilirim. Baya teknik öğrendim, şimdi kitaplarla bilgilerimi pekiştiriyorum. Ã?SS sonrası hızlandırılmış kursları tavsiye ederim, ben öyle yaptım. 1.5 ayda faydasını gördüm, 1 yıllık kursa gitseydim bir düşün yani.

Anladığım kadarıyla çok isteklisin bu resim işinde. İstek de çok önemli, bence öğrenirsin bir şeyler bu istekle. Kolay gelsin :)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

padler var üzerine aynı yaprak kağıtmış gibi çizimler yapılan (babam bazen müşterilerine getirtiyor bunlardan çok kullanışlı ama resme çok merakım kalmadı artık o yüzden alma ihtiyacı duymadım) onlarla yapıyorlar bu resimleri yoksa programlarda bu resimleri yapmak çok zor hatta imkansız bu tür çizimler yapsan bile deli eder adamı mause titrer, bilgisayar sorun çıkarır bütün veri gider, programda senin yapmak istediğin şeye göre bir efekt yada o tür başka bişi yoktur say say bitmez yani...
Post Reply